icon

Veriace snažilky a IVF. Ako to vnímate?

kamilkka
27. apr 2010

Ahojte baby,
týmto chcem osloviť veriace snažilky, ktoré sa snažia a nedarí sa....
Ako to vnímate v duchu viery?
A ako ďaleko ste ochotné zájsť v medicínskej pomoci?
My sa snažíme skoro rok, ja mám za sebou nejaké vyšetrenia a keďže sú v poriadku teraz nasleduje spermiogram.
Ale cirkev predsa nedovoľuje ani toto vyšetrenie!
Čo si o tom myslíte?
Máte nejaké skúsenosti?
PPR pomáha orientovať sa v cykle ženy, ale čo ak je na príčine muž? V dnešnej dobe je to predsa 50 na 50!
Teda čo ďalej?

katharines
17. máj 2019

@bodka1234 tvoje prispevky o tebe vypovedaju viac, akoby si chcela, a je mi ta uprimne luto.
Zivot i smrt nie su narokovatelne. To len ludia sa v ludskej pyche stavaju nad Boha, co vzdy, v celych dejinach, viedlo k hlbokemu padu.
Hovori sa, "komu neni z hora dano, v apatece nekoupis" Takze tazko by som ti tu cokolvek vysvetlovala, co som uz aj tak vysvetlovala par stran dozadu. Mt 13, 13 lebo hľadia, a nevidia, počúvajú, a nepočujú, ani nechápu.
Lenze u teba citim, okrem ineho, vypocitavost a cynizmus.
A nezabudaj, Boh sa vysmievat neda.
Gal6,7: Nemýľte sa: Boh sa vysmievať nedá. Čo človek zaseje, to bude aj žať.

Zjv3,16: Takto, že si vlažný, ani horúci, ani studený, už-už ťa vypľúvam z úst.

Pokoj s tebou.

pink_lady
17. máj 2019

@katharines 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 ženo, ak chces diskutovat tak diskutuj s Panom, alebo s niekym, kto si tozela, lebo ak niekto si nezela tvoje reakcie a ty porušujes jeho zelanie a prava tak to je predsa hriech. takze sup sup sa vyspovedat...

a poviem ti uz len jedno: nastastie bude ma sudit Boh a nie ty a rozhresenie mi dava knaz a nie ty....naštastie zrely knazi maju normalne nazory a ti nezrely? heh, tych su cele noviny 😝 tak chod v mene božom konať dobro lebo tu len hneváš a zranujes ženy a ak ich vyprovokuješ k škaredej nadavke na tovju osobu tak je to tvoj hriech....

katharines
17. máj 2019

@pink_lady stale na mna reagujes. Normalny clovek, ak nechce viest diskusiu, je ticho.
A len pripominam, ak zamlcich akykolvek skutok/hriech/myslienku.., hoc najmensi pri sv. spovedi, je ti cela spoved na nic a aj sviatosti a ani zrely knaz ti nepomoze, pretoze dar vidiet do duse ma len malokto.

katharines
17. máj 2019

@pink_lady a zrely clovek nesie zodpovednost za svoje skuty a ciny, co ty, ako vidim nie si, alebo sa teraz vyhovoris na hormony?
Ja tu nie som od toho, aby som ti hovorila, co chcu tvoje usi pocut, ale co je pravda.

etnatn
17. máj 2019

Precitala som si len ten prastary uvodny prispevok, lebo mi to tu vyskocilo a zaujalo..to co za cirkev zakazuje dakomu mat dietatko inak ako prirodzene? Cele zle twnto rezim

katharines
17. máj 2019

@etnatn tak pozri par stran dozadu. Ide o dostojnost dietata. Zrejme nemas o ivf procese ani tusenia.

etnatn
17. máj 2019

@katharines nemam, ale cele to znie choro, radej nech su dvaja ludia zufali, ze nemozu dat lasku dietatku, ktore by s nimi bolo stastne a lubene, ale nech sa spravaju podla nejakej divnej cirkvi?? chore

gagik
17. máj 2019

@katharines pises,ze ivf nie je liek...ale v medicine asi maloktory liecebny postup lieci pricinu choroby a odstrani zdravotnu pricinu...to by si si fakt nemohla dat ani paralen ak ta boli hlava,lebo sak to ti nevylieci pricinu,ale len zmieni bolest...plus v niektorych pripadoch ivf -dovolujem si povedat riesi aj pricinu sterility napr. pri endometrioze je tehotenstvo jedina ucinna liecba samotnej endometriozy,tiez depresie vramci neplodnosti,vylieci uspesne ivf...

katharines
17. máj 2019

@gagik a co prava a ucta k dietatu? Paralen je antipyretikum, takze telu pomaha ulavit a ked sa niekto nepredavkuje, alebo nie je alergicky, tak ludia po jeho uziti nezomieraju ako pri ivf.

katharines
17. máj 2019

@gagik a na endometriozu su ine prostriedky, ako ju liecit, a pritom neohrozit zivot dietatka.

katharines
17. máj 2019

@etnatn chore je to, co sa deje pri ivf. A tym myslim nielen na deticky, ale aj zeny, ktore su tiez vystavene vysokemu riziku nielen pocas ivf, ale i po nom

etnatn
17. máj 2019

@katharines co sa tam deje je ina vec, ale ziadna cirkev nema pravo nieco take prikazovat a zakazovat

pink_lady
17. máj 2019

@katharines oodpal uz prosim do p......e s tymito tvojimi priondataymi nazormi, mna poucovat nemusis, chod radsej robit dobre skutky /vo veeeeelmi blizke rodine mam viacero knazov takze ak budem potrebovat poucitz z moralnej a inej teologie, poradim sa s nimi, nie s tebou/. s panom bohom...alebo este vyhladaj exosrcistu ved ho potrebujes ako sol aby to zlo z teba vytrepal

tiimka
Autor odpoveď zmazal
katharines
17. máj 2019

@pink_lady mozes ich mat milion okolo seba aj tak ti to nie je k nicomu. A vidim, ze nemas ziadne vecne argumenty, tak uz len urazas. A kludne svoju poslednu radu nasleduj, zislo by sa ti to. 😉

mircalla
17. máj 2019

@katharines Co mas sociolog a psycholog s cyklami zien?
je to pomerne jednoduche. Pokial mas problem, ktory je taky, ze paru uplne zabranuje prirodzene otehotniet, tak ti nepomoze nic. Jedine IVF pripadne ist cestou adopcie. Pokial je otehotnenie znacne stazene, tak sa da otehotniet aj prirodzene, ale dlhsie to trva. Tiez je dobre vysetrenie v CAR,aby sa stanovila liecba.
Je k tomu potrebnych pomerne dost vela vysetreni, ktore robia len v CAR, gynekologovia robia len urcitu cast.
Ziadne zazraky neexistuju ani ziadne zazracne procedury neexistuju ani nefunguju. Bud sa otehotniet da, alebo s tazkostami alebo vobec. Na tu su lekari, aby to urcili, aku ma par sancu, preto je som v kazdom pripade za vysetrenia, nie 10 rokov sa spoliehat na zazrak, ktory nema preco prist.

mircalla
17. máj 2019

@katharines Vies co je inak najhrosie? Zeny ako ty, co sa hraju na kazatela ci pana Boha. K tomu smeroval moj prvy prispevok. Nechaj tie zeny na pokoji, tvoja "osveta" je maximalne kontraproduktivna. Ty tehotna nebudes, je to tvoje rozhodnutie, nechaj to na nich ako si s tym nalozia viera/IVF (nazor si tu prezentovala uz milionkrat), myslim, ze je to ich vec. Nazor mat mozes (ja ho mam tiez), ale nasilu ho tu tlacit je druha vec

tiimka
Autor odpoveď zmazal
mircalla
17. máj 2019

@tiimka Jedna vec je povedat nazor druha vec je tlacit nasilu nazor inym ludom v kazdej druhej diskusii (citala som toho uz viac od tejto uzivatelky) ludi zastrasovat, degradovat ci sudit

katharines
17. máj 2019

@mircalla opat taras. A ty vies, ze k takymto vyrazom sa uchylujem len zriedka. A ked citis odsudenie ... chyba je v tvojom prijimaci.
Vzdy a dookola hovorim len a len o nemoralnisti ivf procesu a stretavam sa s mnohymi hlupostami zo strany ovf sekty, ktora tlacia takmer kazdu zenu, ktora pol roka nemoze otehotniet, tiez do ivf.

katharines
17. máj 2019

@mircalla a ked povazujes pravdu, ktora je 100x horsia, ako opisujem, za zastrasovanie a degradovanie, tak k tomu ani nemam co povedat.

mircalla
17. máj 2019

@katharines Teraz taras ty, tak to vobec nie je. Do IVF ta totiz nik nenuti, je to tvoje slobodne rozhodnutie. Nikto ti nedrzi noz na krku, ked sa tak rozhodne, je to jeho vec. Ja akurat chapem to, ze s tym katolicka cirker nesuhlasi.

Do CAR chodia pary, co nemozu otehotniet roky, nie pol roka, takze netrep, ze im radia nieco take......Vyjadrujes sa k niecomu, s cim nemas vobec ziadnu skusenosti,takze tu prosim nekecaj, ako to v CAR funguje a co komu kto radi. Po pol roku ci roku tak nik ani nejde.

katharines
17. máj 2019

@mircalla ja som o ivf nikdy ani neuvazovala. Pisem o mnohych a mnohych diskusiach, kde ste zeny natlakom nutili k ivf a ked som sa snazila uviest veci na pravu mieru a napisat rizika, ktore su spojene so zenou i dietatom, tak ste sa na mna vrhli ako supy. Tak sa prosim zamysli nad svojimi vyjadreniami, alebo zlodej krici, "chytte zlodeja"?
A k tym zazrakom. Mnohe pary svedcia o zazrakoch 😉.

katharines
17. máj 2019

@mircalla a je na zamyslenie, ze mnohe zeny, podstupujuce ivf, alebo po, tak horlivo obhajuju potraty. To uz ich tuzba po dietati ich zrazu nezaujima?
Minule som v inej ivf diskusii citala, zena po niekolkych ivf konecne cakala dieta, ale, ak by nebolo zdrave, nevahala by ist na potrat. Skutocne zaujimava tuzba po dietati, alebo je to pre niektore zeny len "tovar", ktory si kupili?

katharines
17. máj 2019

A vysetrenie je 1 vec, ivf, vec druha.

mircalla
17. máj 2019

@katharines Ty si fakt neni normalna? Pod natlakom nutili na IVF? Chod sa liecit, ty ozaj potrebujes odbornu pomoc. Uz som ti napisala, ze po pol roku nikto ani len do CAR nejde - tvoje teroie o tom, ako ta natia po pol roku do IVF...Opat pises o niecom, comu nerozumies

K tym zazrakom som tu uz napisala - nemas zakladne medicinske znalosti. Bud mas taky problem, ze je nulova sanca otehotniet, alebo ze je velmi stazena. V tom druhom pripade sa to moze podarit (zavisi od priciny) - nie je to zazrak ale pravedpodobnost. Douc sa najprv priciny neplodnosti, potom pis o zazrakoch. Neskutocna demagogia. Zavadas tu ludia a davas im falosne nadeje a sebe asi tiez
Takze pochop konecne, ze ak mas nulovu sancu otehotniet, ani neotehotnies, nepomozu ti ti ziadne masaze brucha, ktore si tu propagovala na neprichodne vajcovody a podobne - ciste sarlatanstvo

katharines
17. máj 2019

@mircalla ja som pisala, ze nutili mna? Pisala som o diskusiach tu na MK. A je jedno, ci pol roka, ci 10, vsade ste sa zhrcili.

mircalla
17. máj 2019

@katharines Si ozaj chora - nikto nikoho do IVF nenuti (uz je to zrazu jedno ci po pol roku ci 10?), Nepisem o tebe, ale o x ludoch, co poznam a boli na IVF, daj si dake tabletky na ukludnenie. Kazdy par ide do CAR, az ked sa im dlhodobo nedari. Opakujem - rozhodnutie ist od IVF je slobodne rozhodnutie paru. Nieco ako nutenie je tvoj vymysel a je to len v tvojej hlave. Vlastna skusenost a skusenosti x zien, co tam boli a co tu poznam. Bludy ako ze ta nutia po 6 mesiacoch na IVF sa ozaj nedaju citat.

katharines
17. máj 2019

@mircalla medicinske znalosti mam viac, ako dobre 😉, nic sa ty neboj. Su pary, ktore sa niekolko rokov snazia otehotniet a nedari sa napriek ziadnemu zjavnemu problemu. Dokonca, zena neotehotnie ani po ivf. Takze take jednoduche to nie je a ani samozrejme.

katharines
17. máj 2019

@mircalla aku mas zrazu kratku, alebo selektivnu pamat 😉.
Ano, slobodne rozhodnutie. A preto by mal mat clovek kompletne informacie.