icon

Veriace snažilky a IVF. Ako to vnímate?

kamilkka
27. apr 2010

Ahojte baby,
týmto chcem osloviť veriace snažilky, ktoré sa snažia a nedarí sa....
Ako to vnímate v duchu viery?
A ako ďaleko ste ochotné zájsť v medicínskej pomoci?
My sa snažíme skoro rok, ja mám za sebou nejaké vyšetrenia a keďže sú v poriadku teraz nasleduje spermiogram.
Ale cirkev predsa nedovoľuje ani toto vyšetrenie!
Čo si o tom myslíte?
Máte nejaké skúsenosti?
PPR pomáha orientovať sa v cykle ženy, ale čo ak je na príčine muž? V dnešnej dobe je to predsa 50 na 50!
Teda čo ďalej?

katharines
19. máj 2019

@mircalla ako rychlo si zmenila svoj predchadzajuci koment. 🤔
Klamstvom u teba nazyvam to, ked prekrucas fakty a argumenty a stavias ich do pozicie, v ktorej ani neboli myslene. A takmer v kazdom komente sa nestitis urazok.

katharines
19. máj 2019

@mircalla a aj tvoj posledny status svedci o tom, o com som pisala, ze rada prekrucas. Este ze ty si "normalna, psychicky vyrovnana, tolerantna, vzdelana....", neviem co by svet bez tvojich prispevkov robil.

mircalla
19. máj 2019

@katharines Prajem ti dobru noc. Skus sa tesit viac zo zivota.

katharines
19. máj 2019

@mircalla tesim sa zo zivota a jeho hodnotu sa snazim ukazat aj inym. Aj tebe dobru noc.

mircalla
19. máj 2019

@katharines Verim, ze by vsetci ocenili, keby si na ukazovanie hodnoty zivota zvolila inu formu prezentacie. Mozno by si mala vacsi uspech. Nasilna cesta nikdy nie je cesta. Bez urazky.

katharines
19. máj 2019

@mircalla ty ju vnimas nasilne, lebo sa ta to tyka. Za to ja vsak nemozem. Na MK najdes mnoho zien, co ti povedia len to, co chces pocut. Ja ti vsak hovorim to, co by si mala pocut a vidiet. A nielen tebe. To, ci to druha strana prijme, je vsak zavisle od mnohych faktorov.

mircalla
19. máj 2019

@katharines Ja v Boha neverim, pre mna su tvoje komenty uplne bezpredmetne. Pre niekoho mozno su relevatne, netvrdim, ze nie. U mna bolo IVF bez jedineho zavahania a pochybnosti, ci sa ti to paci alebo nie. Ja viem, ze budes tvrdit, ze ma bude Boh sudit, ale to je pre mna tiez bezpredmetne, pretoze som neni veriacia, cize so mnou to nic nerobi. Ja si nic pred sebou nemusim ospravedlnovat a ani som to nikdy nerobila. Cize ja nechcem nic pocut, pre mna su nazory inych zien nepodstatne k tejto teme. Mna nevadia tvoje nazory, vadi mi forma

katharines
19. máj 2019

@mircalla s tebou diskutujem preto, ze na mna reagujes a ako pisem, drviva vacsina tvojich komentov na mna boli urazky.
Tiez sa mi nepaci, ze mi vkladas do ust nieco, co som nenapisala a ani by som nenapisala a prekrucas, co som napisala a interpretujes cez svoj pohlad. Si vsak vo fore, kde je "veriace" a aj vo forach, kde to "veriace" nie je, su aj veriace a hladajuce.
Pokial viem, nikoho som nepresviedcala a ani teba. Hovorim tak, ako je, z pohladu etiky, moralky, nabozenstva, mediciny, biologie, psycholigie.
Ak sa ti moja forma nepaci, ospravedlnujem sa ti. Pisem, ako viem. Ked budem pisat poeziu, ozvem sa ti.

mircalla
20. máj 2019

@katharines Ak sa nemylim, to ty si v kazdej terme IVF, aj vsade tam, kde to veriace nie je. Nie naopak. Ale to je jedno. Ja nikoho nemam potrebu presveiedcat, co je moralne a co nie je

katharines
20. máj 2019

@mircalla si mila, ze v "kazdej teme", rada by som bola, no mam aj ine starosti.
A tak, ako ty si v teme "veriace", tak su "veriace", v roznych temach. Preto sa drzim faktov, ktore su vsak relevantne aj pre neveriace, zvlast, co sa tyka zdravotnych problemov a komplikacii.
Ale, ako si postrehla, ak ide veriaca na ivf, nieco nie je v poriadku. Viera je dar a o ten sa treba starat. No pricinou moze byt bolest, ktorou sa nechaju zaslepit a vidina "rychleho riesenia" a nevidia vazne dosledky tohto procesu, ako som citovala v clanku vyssie a mozno nevedia o inych moznostiach.
A to, ze na nemoralny priebeh procesu i dosledky upozornujem sa im samozrejme nepaci. Komu by sa pacilo, keby som mu povedala, ze jablko, po ktorom siaha je jedovate, ked sa uz na neho tesi a uz citi takmer jeho chut v ustach. No zial, neviem ovplyvnit, aby do neho niekto kusol. Bud to clovek zvazi a pokusi sa o inu cestu, alebo tam pojde a bude znasat dosledky, ktore su rozne, no najzavaznejsie su v duchovnej oblasti a smrt, ci uz zeny, alebo deticiek.

tiimka
Autor odpoveď zmazal
bodka1234
20. máj 2019

@tiimka absolvovala si IVF?

bodka1234
20. máj 2019

@katharines máš deti?

tiimka
Autor odpoveď zmazal
katharines
20. máj 2019

@bodka1234 to, ci mam, alebo nemam deti nema s tvojim problemom nic spolocne. Ide o princip. Ty sa vari pytas kazdeho odbornika, co ta riesi, ci ma deti? Vies ci a kolko deti ma tvoj gynekolog, psycholog, vseobecny lekar, lekari na ivf klinike.... a ako k nim prisli?
V kazdom pripade, ak chces nieco riesit, pytaj sa, ak chces urazat, nemam potom co s tebou riesit.

pink_lady
Odpoveď bola odstránená
mircalla
20. máj 2019

@pink_lady pretoze @anabella111 sa nase odpovede nepacili, tak nas ponahlasovala. Sama to napisala a nasledne to hrdinsky zmazala. Kedze odpovede @katharines su ovela viac urazlive, ale su na jednej lodi, tak tie nenahlasila. Dve toxicke osoby, ktora nemaju s krestanstvom nic spolocne

katharines
20. máj 2019

@pink_lady ja som si z tvojej strany diskusiu nevsimla, len urazky, cim si ma dotlacila do obrany. To, ze teba nezaujima moralny aspekt je tvoja vec. Nie si biologicka, to je jedina pravda. Pisala si, ze si byvala zdravotnicka a ze si vraj studovala biologiu chemiu, takze si ucitelka, ale mne je to uplne jedno, co robis, ked vidim, co pises. Alebo to si nepisala ty?
Aj tebe pekny den. A tesim sa na diskusiu z tvojej strany.

katharines
20. máj 2019

@mircalla tak mi skopiruj, kde som ta teda urazila, alebo anabela. Tvoje urazky su takmer v kazdom statuse. A co vlastne riesis, lebo z tvojej strany o diskusiu tiez nejde? Ty si na ivf bola a nic ine ta nezaujima.

mircalla
20. máj 2019

@katharines Myslis ze mam chut prechadzat 58 stran tvojich dristov a kopirovat to? Must be kidding

katharines
20. máj 2019

@mircalla nemusis, pretoze tam nic nenajdes 😉. A este rozumiem reakciam bodky a pink_lady, ale tvojim nie. Podla tvojich slov si neveriaca, nic ta nezaujima, ivf teraz neriesis ....

gagik
20. máj 2019

@katharines sak ty tiez ivf neriesis,mas nan svoj nazor,ktory vsetci pozname,tak naco dookola to iste pises. ved chod teraz nieco pisat do for o interupciach,tam by to bolo prospesnejsie.mne pripada,ze sama mas nejake veci v sebe nedoriesene,tak sa tu odbavujes.

katharines
20. máj 2019

@gagik neriesim sice ivf osobne, no rozhodne mi nie su lahostajne praktiky, kde o zivot prichadzaju deti i zeny. A ano, pisem dookola, lebo dookola tie iste otazky.

gagik
20. máj 2019

a preco prave ivf si si zobrala na mušku?

mircalla
20. máj 2019

@katharines Prosim ta, ktore zeny prisli o zivot pri IVF? Uved sem priklad - link. Kedze pises nieco dookola,daj sem priklad, ktorym to podlozis

katharines
20. máj 2019

@mircalla hovori ti nieco hyperstimulacny syndrom, Viacplodove tehotestvo, mimomaternicove tehotenstvo... Ide tam o ohrozenie zeny i dietata, i ked drviva vacsina sa riesi potratom.

katharines
20. máj 2019

@gagik pretoze tak pri potratoch, ako aj pri asistovanej reprodukcii, ktorou sucastou je aj ivf, ide o zivoty nevinnych deti, ide o porusovanie prav deticiek a ide o porusovanie i dostojnosti zeny.....
Je toho vela.

mircalla
20. máj 2019

@katharines Opakujem - uved sem konkretny priklad umrtia zeny na zaklade IVF kedze si to tu uviedla. Pises tu o smrti zien, takze si prosim konkretny priklad. Nepytala som sa na rizika, ale na pripad smrti - napisala si to vyssie.

gagik
20. máj 2019

@katharines no tak chod do tem o interupciach.podla mna sama si sa roky trapila s neplodnostou ivf si odmietala a nakonec si si adoptovala a nie si s tym ok.

katharines
20. máj 2019

@mircalla rizika ti nestacia? Uz ti zrazu lekarske udaje nie su dost vypovedne? Zeny na hyperstimulacny syndrom zomreli, inac by to lekari nepovazovali za zavaznu, zivot ohrozujucu komplikaciu. A ako pisem za "liecbu" povazuju potrat, ak sa vyvinie po vklade. A clanok lekara, co robil ivf som tu uz davala.