Veriace snažilky a IVF. Ako to vnímate?
Ahojte baby,
týmto chcem osloviť veriace snažilky, ktoré sa snažia a nedarí sa....
Ako to vnímate v duchu viery?
A ako ďaleko ste ochotné zájsť v medicínskej pomoci?
My sa snažíme skoro rok, ja mám za sebou nejaké vyšetrenia a keďže sú v poriadku teraz nasleduje spermiogram.
Ale cirkev predsa nedovoľuje ani toto vyšetrenie!
Čo si o tom myslíte?
Máte nejaké skúsenosti?
PPR pomáha orientovať sa v cykle ženy, ale čo ak je na príčine muž? V dnešnej dobe je to predsa 50 na 50!
Teda čo ďalej?
kaki - 5 detí chcem aj ja 😀 teraz veľmi túžim po dvojčatkách a potom dve ešte po jednom 😉 ... hahaha...
lakrimosa... ja sa tak strašne nádejám aj do tohto cyklu, proste, nedá sa to ovplyvniť a vie, že dni po ovulácii budú zas na zbláznenie... pozorovanie sa neustále, tužobné čakanie na bolesť v prsiach (to je u mna prvý a jasny prejav)... proste i ked by som veľmi chcela, nejak to neviem brať netragicky 😕 😅 ... i ked pohrávam sa aj s myšlienkou, že sa musím naučiť žiť aj s pocitom, že už mi dalsie dieta nie je súdené... ale pripustiť si to nechcem
jankajs - tvoj príbeh je skutočne veľmi... hmm... dôležitý. Dúfam, že si ho prečítajú nmohé 😉
jaj pekne tuzby tu mame....ale pozor tym ze tuzime mame i kopec darov....tak preco ich nevyuzit?! 😉
@tortelinka prečo ťa tak vytočil ten časopis????? Mne sa - naopak - vidí OK! Prečo sa cítiš ako najhorší hriešnik, čo si malá?
Inak súhlasím s tým, čo si napísala Sabiatke: "ako mama by som uvažovala inak".
@jankajs , vďaka 😎 , už som sa zľakala, že som niečo pokazila aj keď nechtiac !!!!!!
@kaki hurá, že si nakukla 😉 páči sa tvoj optimizmus a tvoja zamilovanosť.... 😉 čo ťa tu oslovilo, keď si to potrebovala?
@smejka tak to je povzbudivé, že sa rodičia nemiešajú do vášho života a že ľúbia vášho chlapčeka. Veď tie deti sú tak nádherne nevinné, že - podľa mňa - sa ani nedá správať sa k nim zle - to musí byť fakt zlý človek, ktorý také niečo dokáže.
@smejka ty si chcela 10 detí????? a @kaki ty chceš 5 detí????? Úžasné!!!!!!! Ja by som bola šťastná aj s jediným... no a tiež som veľakrát uvažovala nad tým, prečo je túžba po materstve taká silná... najmä ak nie je naplnená... No zatiaľ si neviem na to odpovedať - to Smejka je vo vyšej triede 😀
@cathy77 nie som vôbec žiadny odborník, ale podľa toho, čo píšeš, myslím si, že je u teba viac psychický ako fyziologický problém... je to dôsledok tvojho posledného tehotenstva, čo si podvedome kladieš za vinu. Myslím si, že aj preto nemáš ovuláciu, lebo v tvojom podvedomí pretrváva pocit viny. Tešilo by ma, ak by som sa v tomto mýlila...a v takom prípade sa ti ospravedlňujem. Ale ja to vidím tak, že to bola tvoja veľká obeta Bohu - chcela si mu obetovať dieťa, no nepredpokladala si, že sa tá obeta uskutoční takýmto spôsobom. Možno by ti pomohlo, keby si sa na to začala pozerať týmto uhľom pohľadu... neviem, sú to veľmi citlivé a bolestivé veci... nechcem sa ťa nijako dotknúť. Neboj sa, určite sa to vyrieši. A osud nechaj osudom. Raz mi jeden kňaz povedal, že osud neexistuje - reps. nemáme vopred naplánované, čo nás čaká - i keď ja som to tak chápala - máme stále priestor pre vlastné konanie..., ktoré môže významne ovplyvniť, čo ďalej. 🙂 Mysli pozivítne!!!!!!!!! 😵
lakrimosa, ten casopis ma nevytocil, ale posobi na mna strasne deprimujuco, mam pocit ze keby som sa predsa rozhodla pre umele tak spacham ten najstrasnejsi zlocin na svete, neviem, mozno je to len moj pocit
inak zajtra sa chystam do toho klastora, co som pisala, tak potom dam vediet ze co a ako
lakrimosa... máš úplnú pravdu, je to presne tak ako píšeš. Tvoje slová boli skutočne inšpirované D.Svätým... buchla si klinec po hlavičke. Ja si musím odpustiť... a to ma blokuje. Prosím,mysli na mňa občas v modlitbách, nech sa mi to podarí. Veľká vďaka. A veľká vďaka za Vás všetky tu 🙂
Tortelinka - uprimne Ti závidím pobyt v kláštore, skutočne, ja by som to už tiež preveľmi potrebovala, tak dúfam, že tam nájdeš odpovede na svoje otázky a vykryštalizuje sa jasne a neomylne to, akou cestou sa vydáš 🙂
smejka - veľmi pekne a poučne povedané 😉
ozaj - lakrimosa, ak chceš, môžeš hodiť ten link na časopis aj medzi VS - možno sa niektorej zapáči a stále je tam čo zaujímavé a hlboké na prečítanie, tak nech na Slovensku nezapadne prachom 😀
lakrimosa, inak dobre som sa pobavila na tvojej vete "co si mala?" neuveris ale ano, (mam 148 cm ako dosledok blbej genetickej choroby) 😀
My sme si tiez presli svoje...1krat IVF--uspesne ale potratila som v 5tt,tehu 2hy krat sme na to isli so zmrazenymi embrijkami,neuspech.V marci min,roku 2he IVF UUUspesne bezproblemove tehu,,,kraaasna dcera.narodila sa v novembri dnes ma presne 8mesiacov,,,je prekrasna,rozkosna a co je hhlavne zdravucka.Zboznujeme ju,Takze tym by som chela podporit babenky ktore sa vydaju touto cestou stoji to za to,ja osobne nie som veriaca,ale ak by som bola sla by som do toho,podla mna nic nevynahradi tuzba za dietatom,
tortelinka - tak to sa podarilo... 😀
@tortelinka tak ja som trúba, prepáč, vôbec som to tak nemyslela, ako to vyznelo - nebola to narážka na tvoju výšku, myslela som "malá duchom" !!!!!!! Ešte že to berieš s nadhľadom 😅
Uži si kláštornej atmosféry plnej pokoja... nech ti to pomôže!!!
@cathy77 nechápem, prečo si taká zablokovaná, veď vieš, že to nie je tvoja vina!!!!!!!!!! Sebaoviňovanie viedie iba k frustrácii......a to ti nepomôže vyriešiť tvoju situáciu.
Tento príbeh je skutočný, povedal mi ho náš pán farár, rodinný priateľ. Keď bol ešte chlapec, zomrel mu malý brat - Augustínko. Ich matka za Augustínkom veľmi často a dlho plakávala. Raz mala sen, v ktorom videla zástup veselých a usmiatych detí v nebi. Celkom posledný v zástupe šiel malý chlapček smutný so sklonenou hlavou, a keď sa bližšie pozrela, zbadala, že je to jej Augustínko. Sen vyrozprávala svojmu spovedníkovi a ten jej povedal, že jej slzy a bôľ nedovolia dieťaťu tešiť sa z nebeskej radosti. Odvtedy za ním nikdy neplakala. Potom po rokoch jej zomrel ďašlí už dospelý 20 ročný syn a po ňom 20 ročná dcéra, ale nikdy ju nevideli plakať za svojimi zomrelými deťmi ... Taká hlboká bola viera tejto matky, ktorá sa na vec začala dívať z iného uhľa...
A vlastne pointa je v tom, že táto jej obeta - obete - neboli márne. Z jej najmladšieho syna sa stal kňaz ,a nie hocaký, ale vynikajúci zbožný kňaz, ktorý... po rokoch sám vychovával nových kňazov v seminári...
ach, lakrimosa - krásny príbeh 😅 🤐 hned som si tam predstavila svoju malu Miriam so smutnou tváričkou 😔 ... veľmi mi pomáhajú tvoje príspevky a ďakujem Bohu za ne... začínam sa normalizovať, keď vidím tento tvoj pohľad na moje prežité a srdcom cítim i rozumom prijímam, že máš pravdu
ahojte dievcence 🙂
tak ste sa tu krasne "porozpravali"....sa z vas tesim 🙂
cathy ja si myslim tak ako lakrimosa ze naozaj potrebujes oslobodit vnutro od neustalej mzslienky na Malicku...ved napokon to bude ona ktora bude orodovat za vase dalsie dietako....taky anjelik 😔
hlavu hore....i ked viem ze je to bolestive
tortelinka krasny duchovny zazitok 🙂
zdravim nasu lietacku slnieckovu-kaki 🙂
tak som stihla sv. omsu aj vypredaje 😀 ale urcite tam este zajdem
lakrimosa, nic sa nedeje, som zvyknuta to brat s humorom, so zazitkami s vyskou by som mohla napisat knihu (ako ma vyhadzovali kucharky v skol jedalni ze sa predbieham, a nevedeli ze som ucka) a mnoho dalsich... 😀
Ahojte dievčence!
@cathy77 ak ti to aspoň trochu pomôže, tak sa veľmi teším 😉 🙂 A to je dobre, že si malú pomenovala, Miriam - krásne meno, je to - tuším - hebrejský ekvivalent Márie!!! Stále si sa nevyjadrila, prečo pociťuješ vinu ty??? Hneváš sa na seba preto?
@smejka tak už vám dorazili autosedačky a kočíky 🙂 🙂 🙂
@tortelinka to by si naozaj mala napísať 😀 😀 😀 no a čo pekné si si nakúpila????
no s mojim ksichtom by som mohla aj kradnut, vyzeram na 15 a s tou vyskou dokopy....bezne mi nechcu dat pivo v bare (mam 27), no a moji gymnazisti vyzeraju starsie ako ja( pamatam si svoju 1. hod u maturantov, vyvolala som chalana z prvej lavice, a kazala som sa mu postavit, ked sa zdvihol, kukam dohora jaj puk a hovorim" vies co, ty budes stale sediet" ma totiz 211 cm a pri mojich 148 to vyzeralo dobre 😀 nas ucitelsky tanec na stuzkovej sa spomina dodnes 😀
Ahojte🙂 Tiez rozmyslam ci IVF ano a ci nie...trochu som precitala, co ste popisali a niektore myslienky ma velmi oslovili. Snazime sa dva roky a obcas mam pocit, ze vela veci treba nechat na toho Najvyssieho, lenze potom pride splin a hned by som riesila 😝
reisi, tak to sa pohybuješ na sinusoide ako aj my všetky 😅 uplne Ťa chápem... asi je potrebné urobiť jasné rozhodnutie, či si "za" alebo "nie" a potom príde úľava. Snažíte sa so stimulaciou? ja teraz beriem 3.cyklus clostil a dnes som bola na 11.DC na folikulometrii a mam vlavo 16mm a vpravo 20mm folik, čo je moj rekord! a Ty mavaš ovulku a ajtak to nejde?
cathy77,ja som taky specificky pripad...ovulaciu mavam pravidelne,folikul tiez... viem vdaka folikulometrii ,hormononalny profil vraj ok, muz vysledky vynikajuce a nedari sa ... ale mavam caste krvacanie, ktore nikto nevie odhalit z coho je...takze pes je zakopany tam....
Gratulujem k folikulu, citala som Tvoj pribeh, smutne co si vsetko prezila 😔 A maloktora by to takto zvladla a zvladala...
cathy no aj ja by som sa rada dostala do stadia rozhodnutia ci ano alebo nie, ale este to nejaku dobu potrva
Ahojte, nedavno som sa dostala k vašej diskusii. Nie som síce snažika, ale ešte pred nedávnom so patrila medzi vás, tak vás možno moj príbeh povzbudí. mám nádherného takmer 9 mesačného synčeka, na ktorého sme čakali dlhých šesť rokov. Cesta k nemu nebola teda ani zďaleka jednoduchá. Pred piatimi rokmi som prvý krát otehotnela a nasledoval missed v 8tt 😢 Asi najhoršia a najbolestnejšia udalosť v mojom živote. Prvý náš anjelik v nebi.Po troch mesiacoch opať úžasná radoť, ktorá trvala o čosi dlhšie- potratila som v 10tt. A tým sa to zďaleka neskončilo, pri následnej kyretáži nastali komplikácie- krvácanie, prethnutá maternica, jazva na bruchu ako svet a o duši ani nehovorím. A zákaz otehotniet na dva roky. ☹ Keď sme sa opať odvážili snažiť sa o dieťatko, naše trápenie nemalo konca kraja- stimulácia, folikulometria, spermiogram-mimochodom na...ten ma už dorazil. Po vyše dvoch rokoch som sa rozhodla vzdať všetky vyšetrenia a analýzy a špekulácie. Vážne sme uvažovali aj o umelom oplodnení. Keby som nemala vieru v Boha, asi by to nielen so mnou, ale aj s našim manželstvom dopadlo veľmo zle. Ale napokon som sa rozhodla, že žiadne umelé oplodnenie, nebeský Otec sa predsa stará a On sa určite postará-a tak aj bolo. Minulý rok vo februári som otehotnela- začal sa bláznivý kolotoč strachu, obáv, ležania- odležala som si posledné 2 mesiace,ale dnes máme nádherného syna a ďakujem Bohu za každý okamih s ním. Mojimi veľkými oporami mi boli sv. Gerard a sv. Rita z Casie- Bohu vdaka za nich. Chcem váš všetky povzbudiť, že veľmi dobre viem, čím prechádzate a čo cítite. Pán sa stará- aj o nás
krasny pribeh, je to povzbudzujuce 🙂
AVE, AVE!!!!!!
@tortelinka 😀 počuj, nechceš si založiť vlastnú talkshow v telke 😎 ? Myslím, že by si bola hviezda!!!!!!!!!! S tvojimi zážitkami určite.. . A čo sa týka toho rozhodnutia, všetko má svoj čas.. ako píše Biblia, "je čas plakať a čas smiať sa, atď.."
@tina_22 Ahoj. Vďaka za povzbudenie... ty si expresne rýchlo vypočutý prípad 😀
@cathy77 no vidíš, folikul 20 mm? Úžasné!!!!!!!!!! 😉 🙂 podarí sa to 🙂 VER!
@reisi ahoj! A v akom štádiu cyklu máš to krvácanie?
tina22, vdaka , ze si napisala svoj pribeh.
lakrimosa ahoj🙂 od ovulacie az do menstruacie a zas menstruacia a tak dokola... 😖 Bez vloziek ani na krok 😝
tina - nádherný príbeh plný nádeje a dôvery v Boha, ktorá bola odmenená... ako verím, že odmení každého, kto plne dôveruje... i ked každého odmení "po svojom" 😵
tortelinka - nepochybujem, že to rozhodnutie urobíš a urobíš správne, keď to budeš neustále vkladať do svojich modlitieb a utiekaní sa k Bohu... ten čas príde a nedá sa uponáhľať. Myslím najmä pri sv. omšiach aj na Vás všetky, teba nevynímajúc.
reisi - nejak mi to proste nejde dokopy - horm. profil ok a krvácanie v luteálnej fáze. Blbú otázku dám, ale robili Ti hormonálny profil aj v luteálnej fáze alebo len na cca tretí den cyklu? Lebo ten na začiatku krámov môže byť ok ale v lutealnej fáze to môže byť rozhádzané a tam by mohol byť problém...
cathy 77 preco nie si moja Dr? 🙂 No presne tak, prvy Dr ,mi stale robil odbery len a len na treti pripadne stvrty den cyklu, tak som ho zmenila. Tento Dr. je ok ale zas mi robil odbery len na stvrty den cyklu...posledne tri mesiace som na alternativnej liecbe homeo a rozne bylinky ...Predtym som uzivala dufik ale teda chvilu bolo ok a uz potom nie... Teraz posledny -krat u Dr. po dvoch rokoch snazenia som bola uz mierne hystericka, tak bolo vidiet , ze uz ho to i mrzi...on i predchadzajuci Dr.to stale hodnotil ako nadmerny stres...a riesenie hormonalna antikoncepcia alebo dufaston...
cathy ty si zasluzis obdiv, ze Tvoja viera je taka pevna...ja sa priznam poslednu dobu dost tapam a citim sa Bohom zabudnuta...
Tak ako i tortelinka vobec neviem co robit...ako sa rozhodnut a pretecie vela vody pokial to rozhodnutie vyslovim...

@tortelinka ja som casak este necitala...iba otvorila tu stranku....musim to kuknut