Vložili mi 2 embryá
Ahojte. V stredu som mala vklad vlozili my dve. Co poviete vam to vyslo hned NA prvy pokus??len odychujem cely den. pijem dene 3-4litre vody prsia ma bolia ani dotknut sa nemozem ..napiste my bojim sa ci to vyslo alebo ....
aj mne vložili dve blaocystičky a už sú z nich riadne rybičky. Ja som nevydržala a test som si robila. A samozrejme na 6 deň bol negatívny. Ale po nejakých 15 minútach sa mi zazdalo , že som tam zahliadla dúšik. A tak som sa ootestovala na druhý deň ráno a bol tam fakt len náznak druhejk čiarky. Keď som robila na 10 , tak som vedela že to už nieje chyba , ale že to vyšlo. Ale myslím , že to bolo len tým že tam boli dve . Lebo pri prvom sme to vedeli fakt až na 14 deň po krvi. Najdôležitejšie je myslieť pozitívne. Proste vyšlo to a basta a inak to nebude 😀
@marculik ahoj,nebud smutna,urcite budes raz tehulka!!! vies co ja ked som sa rozhodovala ze do akeho centra pojdem vyberala som si najskor na sk lebo na cz ti poistovna nepreplaca nic a ani cestu ti nikto hradit nebude!!!Aj ked by sme mohli cestovat do Brna no zdalo sa mi to aj tak daleko a v praci by mi to netorelovali ....a tak som si povedala ze vyuzijem 3 pokusy IVF na sk a az potom by som isla do Brna.....rozmyslala som potom ci Iscare,Gynfiv,Ferticent.... Iscare som vylucila kvoli tomu ze vela opytanych bab mali IVF neuspesne a su najdrahsi.....potom som chcela Ferticent ale vraj tam pouzivaju lahsiu formu stimulacie a je to najlacnejsie centrum,jeden doktor a potom som si zistila kam chodili baby v okoli aj moja kamoska zo skoly (ma dvojicky) a povedali mi ze do Gynfiv....tak som sa rozhodla pre Gynfiv...viac foriem stimulacie a embryocope .....a podarilo sa nam na prvy krat,samozrejme som si zistila ktory dr tam je naj a k tomu som isla.....aj ked baby brblu ze su tam brblave sestricky a naladovy dr ale hlavne nech si robia svoju robotu!!! Myslim si ze hlavne zalezi od toho aky mas problem..... tak mi mozes odpisat budem rada 🙂
@pancuska ahoj ani nevies ako to povbzudi cloveka ked ti napise ina cudzia zena ktora ti napise a chape ,lebo si stym aj ona presla ,neviem do dneska som v kutiku duse nejako si myslela ,skor zelala ze ked este nekrvacam iba sa mi doobedu objavovali sem ta,m iba take nieco hnedkaste take male ako zilky,ani neviem to opisat no potom sa mi zase trochu na papieri objavila ako aj krv tak som prestala dufat,este sice sa nespustila no asi je to len zaciatok,niecoho co som si nepriala a co ukonci co som si zelala,este neviem kde na kliniku no aj moj snubenec skor by chcel este vyskusat v ba,tak uvidim ,aj tak mam teraz cas lebo na dalsi pokus mozem ist az za pol roka tak mi vtedy po prvom vravela doktorka,myslela som si ze to uz iste vyjde ved on ma super spermiogram ,genetika vsetko o.k len ja ze mam jeden vajcovod nepriechodny takl preto sme riesili ivf no skoda,ze dva krat no nevyslo,neviem co je zle pri prvom som mala iba dve vajicka a jedno embrijko a teraz z 9 vajicok bolo dobre iba 5 a stoho tri sa opodnili a jedno bolo 6 bunkove ktore bolo zevraj dobre,tak neviem kde je chyba ☹
@marculik takze vajcovod......inak ti mozem povedat ze ja uz nemam ani jeden vajcovod!!!!a vobec mi nechyba lebo medicina je pokrocila a nahradi prirodu aj moje chybajuce vajcovody!!! skusali na mne velmi dlho a casto clostyllbegyt a pregnyl,dost som z toho pribrala no nechapem doteraz preco ma neposlali hned na laparku kvoli priechodnosti?!!!!zistili by ze mam nepriechodne vajcovody a tak som sice otehotnela ale bolo to mimomaternicove a vo vajcovode ktory mi museli odstranit potom o rok neskor sa rozhodol moj novy gyn ze mi urobi zasa laparku a odstrani zrasty ak by tam boli lebo aj to prekaza alebo zpriechodny vajcovod a zistil ze ho mam nepriechodny a ma chronicku chorobu sactosalpinx a tym padom je zatvoreny,zhrubnuty s obshom tekutiny (mavala som casto tekuty riedky vytok) ktora mi vytekala a jedina moznost je IVF ale ta tekutina by odplavovala embryjko,ze by ho bolo treba dat von....v centre mi potvrdili ze bez neho bude upesnost viac precentna tak nebolo o com....ja som inak navstivila obcas bylinkarku co byva par km a ta mi poradila pit caj gynastan papat vitamin E a B6 aby mi dobre fungovali vajecniky pri stimulke a tak sa mi vyprodukovat 16 vajicok oplodnilo sa 13 prirodzene lebo spg mame perfektny ,7mi dali zmrazit a 6mi dali na predlzenu kultivaciu do embryoscopu tam sa jedno prestalo vyvijat a zostalo mi 5 blastocysticiek z ktorych som si dala vlozit 2 ktore sa ujali.....ale pisem si s jednou dobrou babou co ma tiez ten isty problem ako ja a chodi do Iscare mala ale uplne inu liecbu a potupnost a mala malo vajicok a nepodarilo sa!!!
@pancuska ja to nechapem preco mi nic nepovedali o tom vajcovode,ked som bola teraz na vklade tak mi o tomto vravela jedna baba ,nic mi nepovedal nikto ani s lekarov a to ma stve a ja ze kde je problem ,preco nepomahaju zenam ale len nas takto vyuzivaju k svojim lepsim platom ,v pondelok idem na gyndu a skusim sa popytat mojho gynekologa co ako,on mi len vravel ze mam ho zuzeny od zapalov co som mala niekedy problemy a je trochu prehnuty a dlhy tak ked vedel,ze je to problem preco mi ho nevybrali,ze iba jedna kvapka presla tak neviem naco mi ho nechali,ked aj tak vedel ze keby sa podarilo mohlo by sa mi stat to co predtym,som mala mmomater,tehu a vtedy mi vybrali jeden tak mi uz mohli aj ten druhy a takto ma nechaju trapit sa,uz som si dnes tolko popisala s babami ale ak sa dobre pametam ty si chodila na gyn fiv a tam si vlastne navstevovala akeho lekara ci lekarku?
@marculik ano chodim do Gynfivu,chodim tam k drHarbulakovi,velmi dobry odbornik,ale je troska naladovy takze to som si prestala vsimat a verim ze jeho robota je taka ze vie co robi.......nechcem ta inak strasit ale s tym vajcovodom mozes mat zasa mimomater.tehu lebo aj na tak malo percent je malo!!! ja som mala ten prvy na 50% a aj tak som mala mimomater......teraz v maji mi robil laparku moj gyn a potom v auguste dalsiu a mi ho odstranil,lebo mi povedal ze IVF moze byt malo uspesne a v centre mi to potvrdil dokonca ze mi hrozi mimomater.alebo potracanie....tak kym som cakala na schvalenie zatial mi urobil moj gyn laparku 2.8. a v oktobri som zacala so stimulkou a vidis podarilo sa hned na prvy sup,inak som tu na koniku citala ze vela bab co chodi do Iscare a ma problem s vajcovodmi tak im IVF robia aj napriek tomu......ta moja choroba vajcovodu sa volala sactosalpinx a da sa to velmi tazko odhalit -zo zapalou a chlamydii!!!ak mas dobreho gyn porozpravaj sa s nim o tom.....ono vlastne ziadnu funkciu vajcovody nemaju len preniest embryjko do maternice takze nam chybat nebudu....
@pancuska vidis stohto som taka nahnevana raz som mala mimomater,tehu a vedel po laparke ze je nepriechodny aj ten druhy tak preco ho nevybral a vedel on sam mi povedal o klinike a preco mi nikto ani doktor ani na klinike mi nikto nepovedal ze to ovplyvnuje ,oni by ma nechali nech si tam chodim a cudujem preco sa nedari hlavne nech platim
@marculik ked som diskutovala v nemocnici s primarom po mimomaternicovom tehu tak mi povedal ze je vsetko ok cize ten zostaly vajcovod a nebol!!! my sme verili ze maju pravdu ale potom som uz neverila nikomu teda myslim dr....velmi dlho mi trvalo kym som si nasla doveru k terajsiemu gyn.....ved vyskusaj zo spravy vycitat ze co asi mas s tym vajcovodom,je pravda ze ti ho mohli hned odstranit ale ani mne nemohol prvy krat ked mi robil priechodnost lebo som nedala suhlas,potom ked mi robil druhu laparku kvoli odstraneniu tak to uz si suhlas pytal!!!
uvidim zajtra idem na gyndu a popytam sa ho on to musi vediet ked mi ju robil laparku aj ked som mala mimo,tehu tak aj vtedy ma operoval no rozmyslam ze pojdem na konzultaciu do brna a uvidim co mi tam povedia ,no to uz asi len na buduci rok ked si telo zevraj teraz musi oddychnut zo par mesiacov tak sa radsej nechcem uponahlat aby som zase nahodou nieco nepokazila
Zajtra my drzte palceeeee idem na krv
@pancuska ahoj no bola som dnes na krv tak ale ked som moc krvacala tak uz nedufam,no pytala som sa ho na to a povedal to je tazko povedat ze co je pricina,ze maternica by mala byt v poriadku a vajcovod ze neni tam ziadna tekutina ani sactosalpinx tak si mysli ze by to bolo zbytocne tak vobec neviem co robit ci skusim ist do car co mi moja potom doktorka povie ci by to aj nejako riesila ,lebo viem ze zvyknu vysetrit aj maternicu ale asi az po 3 pokuse no do kedy budem cakat a uvazujem nad klinikou v brne no a co keby mi oni nevysetrili zase maternicu ,a bola by som na tom istom vobec sa neviem rozhodnut no viem ze sa musim rozhodnut do januara a vtedy to chcem od znova vsetko vybavovat a riesit ,len sa spravne rozhodnut ,hm...
@lucia2505 ahoj no bola som tiez 17.11 to je sila ty si ta co jej vkladali dve embrijka,tak ako podarilo sa? to dufam,ja som dnes bola na gynde a moj gynekolog tvrdi,ze mam sice vajcovod zuzeny no pozna zeny co otehotneli aj s takym problemom a ze nemam tam ani tekutinu ani sactosalpinx ,keby ze mam nieco take ze by mi bol ten vajcovod odstranil,tak neviem mozno to je len na nahode
a je to tammmmmmm HC 600
@marculik hej hej to som ja...no neujalo sa to, takže ma čaká KET ak sa to podarí rozmraziť, máme 4 zamrazené. Ja by som na tvojom mieste išla do gynfivu a dala si aj ten embryoscope, lebo ak si dobre pamätám, tak tebe ostalo len jedno embryjko a tam by ti iste prežilo viac a aj ten vajcovod by som najprv doriešila...ale na druhej strane, vidíš, že mne to všetko vybrali a vyčistili a aj tak sa nepodarilo. Ak mi nevyjde KET, tak pôjdem do gynfivu.
lilli202@ strašne moc gratulujem a teším sa s tebou!!!teraz si ešte dávaj na seba a malinké v brušku pozor,žiadne zdvíhanie a podobne!kyselinu listovú a vitamíny papaj!budeš mať dvojičky ako ja,zrejme 🙂

@marculik a @vafinka choď na str. 1508 Slovenky v Reprofite Brno a prečítaj si príspevok lada_dee 😀