icon

Vplyv ročného obdobia na úspech mimotelového oplodnenia

gerdusha
30. dec 2012

Ahojte,

Citala som rozne statistiky a tie hovoria, ze najuspesnejsie ivfka byvaju tie jarne. Bola by som rada, keby ste sa podelili so svojimi skusenostami. My planujeme ist do 9. Stimulacie, mame od maja pauzu a zacinam byt dost netrpezliva, neviem, ci dokazem cakat do marca alebo aprila... Najradsej by som zacala so stimulaciou hned dnes...

Stimulovala som na jar, v lete, na jesen a bez uspechu... Ja sa asi vymykam statistikam

Co vy?

jania023
30. dec 2012

@gerdusha Nieco natom bude..ved pozri sa ze na jesen a zimu si casto chora a ked pride jar tak tvoje telo ako keby sa znovu prebudzalo a ziadne chorobi nic..aj depresie v jar ustupuje koli tej zvalstnej voni v ovzdusi ktora ti dava nejaku zvastny pohanaci motor..to vsetko mac cca do polky leta a potom zase prichadzaju ciernoty az do jara 😝 ..ja som nemohla otehu dlho cca 10 rokov a nakoniec som otehu v juny..to uz nieje sice jar ale este ani leto nie

elise
30. dec 2012

@gerdusha my sme mali IFV v máji tehu po ET vyšlo ale bábo sa nevyvýjalo☹ druhe KET sme mali v novembri a nič dalšie KET vo februári a tiež nič až nakoniec v aprili dalšie KET a vyšlo to🙂

gerdusha
autor
30. dec 2012

Cize navrhujete cakat... Aaach jaj...

lilitela
30. dec 2012

@gerdusha nam vyslo v novembri. A da sa na to pozerat aj tak ze po jari a lete kedy su k dispozicii cerstve ovocie a zelenina viacej pohybu tak telo je v lepsej kondicii. Kdezto po zime... neviem ci sa da spoliehat na takuto statistiku. Uz som to pisala inde - do statistik sa absolutne nezohladnuje zdravotny stav a kondicia partnerov. Inymi slovami, ak ma problem muz tak je vysoka pravdepodobnost ze zdravej zene to vyjde na prvykrat. Ak ma vsak problem zena tak to nevychadza ani na x-ty pokus. Myslim ze za vsetko hovori fakt ze u nas ma problem moj partner ale inak vsade (aj pre poistovnu) figurujem ako pacient ktory sa lieci na neplodnost, ja.

lilitela
30. dec 2012

@gerdusha necakat 🙂

given
30. dec 2012

Ahoj, tu ti pomozu jedine statistiky centier IVF. Vsetko ostatne su subjektivne dojmy. Ja napriklad: IVF november - uspech, IVF jun-neuspech. Takze asi tak. Drzim palce, nech sa vam to konecne podari!

gerdusha
autor
30. dec 2012

@given

Dakujem za palce

cikyta
30. dec 2012

@gerdusha Ja zas tvrdím (nielen podla štatistiky môjho caru) ale aj podla môjho prípadu, že najuspešnejšie IVF býva v lete a koniec leta. Dovod ? Asi že po "chorlavej" zime a jarnom "zotavení" príde aj slniečko,ktore uzdraví aj dušičku,ktorá je pri IVF tiež velmi dôležitá z psych.hladiska 😉

Ja marec neuspešný ☹ august uspešný 🙂

gerdusha
autor
30. dec 2012

@cikyta

Jeeejda., ale leto je este dalej ako jar 🙂

cikyta
30. dec 2012

@gerdusha Na jar začni s vitamínovými bombami čerstvej zeleninky, v lete si urobte príjemnu oddychovu dovolenku a hned na to IVF. (Ja som začala s letnou stimunláciou už na dovolenke a počas užívania liekov sme sa poriadne celá partia nasmiali a všetko som brala úplne unáč ako to jarne IVF - ktore bolo plne smutku,strachu,depresie ☹ )

gerdusha
autor
30. dec 2012

@cikyta

Lenze ja uz nemam 25 a ani 35... Cas uteka... A vitaminovo a aj inak sa uz pripravujem...

lilitela
30. dec 2012

@gerdusha ja som otehotnela na prvykrat ako 33 rocna. S jednym embryom. Doktori ma prehovarali na 2, vraj vzhladom na moj vek. Islo im o statistiku. Ja som trvala na jednom. Ak si zdrava, nemal by byt problem. Ale aj ked to 9x nevyslo, 10 moze. Zaoberate sa myslienkou na adopciu?

gerdusha
autor
30. dec 2012

@lilitela

Ano, ale este nie velmi aktualne

olivia31
30. dec 2012

@gerdusha Môj názor je , že je jedno v ktorom obdoby pôjdeš na ivf sama to musíš cítiť či je ten správni čas na to ........môže byt niečo na tom že je jar dobrá na ivf ale je to asi individuálne ......ja som mala ivf tento rok na prelome júna júla a nepodarilo sa no u mňa je to len prvé ivf ......ale ako koľvek sa rozhodneš držím ti palce aby to bolo úspešné ivf ......ja plánujem druhé ivf marec apríl

gerdusha
autor
30. dec 2012

@olivia31

Dakujem

Ono.. Keby bola zima uplne zatrateniahodna, asi by centra na zimu mohli zatvorit 🙂

olivia31
30. dec 2012

@gerdusha ja si tiež myslím je to jedno skús ako to tebe tvoje telo a rozum nahovára ........teraz človek najviac relaxuje je odpočinutý skús začiatok roka

moname
30. dec 2012

no neviem či je štatistika ale podľa mojich skúseností-úplná zhoda náhod.Jasné že som aj ja chcela ísť na to s rozumom(dokonca ani ležanie po transfere-vyšlo mi raz keď som po 5.min. išla cikať-bohužiaľ potrat-ale to je tiež o inom)Mať tak dosť peňazí tak "športkujeme"kým sa dá a kedy sa dá.Až na to že to podlomí fyzické i psychické zdravie ☹

magica78
30. dec 2012

ja som mala ukazkovu pripravu na IVF ,bola som doma na PN ,ukazkový odber vajicok aj vklad vsetko som krasne zvladala vajicok ako kvocka a predsa sa ET nepodarilo ☹ teraz cakam na mrchu a idem na KET ale mrcha si dava nacas lebo uz mi meska 3 tyzdne ale ten hore vie asi preco lebo ak mi pride zaciatkom januara tak budem mat termin na nase vyrocie svadby.

miskalevica
30. dec 2012

my sme sli na prve IVF prelom jun/jul a hned sa podarilo, tento termin bol zvoleny hlavne preto, ze som zmenila pracu a zacala pracovat v BA s flexibilnym prac. casom a nemusela som si ani brat priepustky alebo volno. Drzim palce 😉

bettypo
30. dec 2012

Ja som bola v apríli, júli, auguste, septembri, októbri, novembri neúspešne. V januári som bola 2 x, z toho raz úspešne.
Takmer celý december predtým som mala dovolenku

zuzu1108
30. dec 2012

My by sme mali ist na prve KET vo ferbruari, teda tak by sme chceli ak sa bude dat. Ja chodim k jednej pani dr.robi homopatiu uz 20 rokov a aj akupunkturu. Pisem co viem od nej. V decembri je oslabena pecen. Od januara do konca marca je oslabeny vodny system-ladviny. A mne povedala ze najvhodnejsie je zacat z ET alebo KET od konca aprila zaciatkom maja.
Ale zase je to individualne. Samozerejme zeny otehotnievaju vzdy. Len podla tejto mediciny je dobre od maja do tak max.konca roka. Ale my skusime ak budu embrijka v poriadku po genetike vo februari 🙂 .
A vsetkym drzim palce nech to vyjde v ktorom kolvek obdobi.