icon

Vyskúšali ste darované embryá ako riešenie pre IVF?

amelia0511
11. apr 2026

Ahojte mám 34 rokov už 5 rokov sa snažíme o druhé dieťa s mužom..prešli sme jedno kolo IVF...z toho boli dva potraty. Mam pocit ,že už nevládzem ďalej...U nás bol prvotný problém v spermiograme ,môj muž má ťažkú formu OAT..odvtedy aj u mňa našli čo to,
Ale k veci.. chcela by som skúsiť darcovsky program ,či už embryo ,spermie ,proste najvyššiu šancu na zdravé dieťa bez potratov. Môj muž o tomto ani nechce počuť a ja neviem ako ďalej.
Viem ,že darcovsky program nie je garancia ,ale všade čítam ,že takto zlý spermiogram môže spôsobovať tieto potraty.
Ak ste boli v podobnej situácii ,že ste chceli dieťa za každú cenu ,ale s mužom to nešlo ako to celé dopadlo?
Ďakujem za normálne reakcie.

Strana
z3
krasneleto
14. apr 2026
@annalubuska

Mňa by zaujímal ešte jeden aspekt - ak by si šla do darovaného embrya a s manželom by Vám to nevyšlo, domôžeš sa od neho výživného na "darované" dieťa? Legislatívne to nie je dotiahnuté a takto asi veľmi ľahko zostane pri tom, že to nie je jeho DNA....

@annalubuska ano domoze... lebo dieta takto narodene ma vzdy otca a vzdy mamu... ci by to vyslo alebo nevyslo... on podpisuje "otcovstvo" pred vkladom

kiki68
14. apr 2026
@anonym_890e59

@krasneleto Mentálna kapacita u decka, ktoré by sa takto narodilo, by ti fakt neprekážala? Čo ak bude hlúpe, nevzdelávateľné, s asociálnymi sklonmi po rodičoch? Radšej nemať žiadne dieťa, ako problémové v škole, v práci, vo vzťahoch... Genetiku neoklamete a neverím, že vajíčka a spermie daruje niekto normálny, skôr len nejaké socky, ktoré to robia pre peniaze. Takto vyprodukované dieťa bude presne také ako dieťa z detského domova a s tým máme v rodine veľmi, veľmi zlé skúsenosti. Žiadna výchova nepomôže, ak je raz niečo zlé od genetiky.

@anonym_890e59 poznam dvoch darcov spermii, obaja VS- jeden je docent, dalsi doktor, nemaju svoje deti. Rozhodli sa plodit tymto sposobom.

evakadlec
18. máj 2026

dajte si urcite dorobit tie geneticke testy, nam boli tiez doporucene na klinike Reprogenesis v Brne kde sme chodili

amelia0511
autor
18. máj 2026
@evakadlec

dajte si urcite dorobit tie geneticke testy, nam boli tiez doporucene na klinike Reprogenesis v Brne kde sme chodili

@evakadlec a podarilo sa nakoniec?Dohodli sme sa ,že na ďalšie ivf pôjdeme s PGT-a ,potom sa uvidí ,či vôbec niečo z toho bude.

Strana
z3