Vyskúšali ste darované embryá ako riešenie pre IVF?
Ahojte mám 34 rokov už 5 rokov sa snažíme o druhé dieťa s mužom..prešli sme jedno kolo IVF...z toho boli dva potraty. Mam pocit ,že už nevládzem ďalej...U nás bol prvotný problém v spermiograme ,môj muž má ťažkú formu OAT..odvtedy aj u mňa našli čo to,
Ale k veci.. chcela by som skúsiť darcovsky program ,či už embryo ,spermie ,proste najvyššiu šancu na zdravé dieťa bez potratov. Môj muž o tomto ani nechce počuť a ja neviem ako ďalej.
Viem ,že darcovsky program nie je garancia ,ale všade čítam ,že takto zlý spermiogram môže spôsobovať tieto potraty.
Ak ste boli v podobnej situácii ,že ste chceli dieťa za každú cenu ,ale s mužom to nešlo ako to celé dopadlo?
Ďakujem za normálne reakcie.
@krasneleto Mentálna kapacita u decka, ktoré by sa takto narodilo, by ti fakt neprekážala? Čo ak bude hlúpe, nevzdelávateľné, s asociálnymi sklonmi po rodičoch? Radšej nemať žiadne dieťa, ako problémové v škole, v práci, vo vzťahoch... Genetiku neoklamete a neverím, že vajíčka a spermie daruje niekto normálny, skôr len nejaké socky, ktoré to robia pre peniaze. Takto vyprodukované dieťa bude presne také ako dieťa z detského domova a s tým máme v rodine veľmi, veľmi zlé skúsenosti. Žiadna výchova nepomôže, ak je raz niečo zlé od genetiky.
@anonym_890e59 poznam dvoch darcov spermii, obaja VS- jeden je docent, dalsi doktor, nemaju svoje deti. Rozhodli sa plodit tymto sposobom.

Mňa by zaujímal ešte jeden aspekt - ak by si šla do darovaného embrya a s manželom by Vám to nevyšlo, domôžeš sa od neho výživného na "darované" dieťa? Legislatívne to nie je dotiahnuté a takto asi veľmi ľahko zostane pri tom, že to nie je jeho DNA....
@annalubuska ano domoze... lebo dieta takto narodene ma vzdy otca a vzdy mamu... ci by to vyslo alebo nevyslo... on podpisuje "otcovstvo" pred vkladom