icon

Vyskúšali ste darované embryá ako riešenie pre IVF?

amelia0511
11. apr 2026

Ahojte mám 34 rokov už 5 rokov sa snažíme o druhé dieťa s mužom..prešli sme jedno kolo IVF...z toho boli dva potraty. Mam pocit ,že už nevládzem ďalej...U nás bol prvotný problém v spermiograme ,môj muž má ťažkú formu OAT..odvtedy aj u mňa našli čo to,
Ale k veci.. chcela by som skúsiť darcovsky program ,či už embryo ,spermie ,proste najvyššiu šancu na zdravé dieťa bez potratov. Môj muž o tomto ani nechce počuť a ja neviem ako ďalej.
Viem ,že darcovsky program nie je garancia ,ale všade čítam ,že takto zlý spermiogram môže spôsobovať tieto potraty.
Ak ste boli v podobnej situácii ,že ste chceli dieťa za každú cenu ,ale s mužom to nešlo ako to celé dopadlo?
Ďakujem za normálne reakcie.

Strana
z2
anonym_22275f
11. apr 2026

V prvom rade sa zamysli nad tym, ci svojho muza lubis. Lebo, ked mu takto spliechas, ze v podstate chyba je v nom. Tak moze mat z toho aj psychicke problemy. A co navrhujem ja. Bola si uz na vysetreni na hematologii? Na endokrinologii? Lebo mam za sebou potraty. Nasli mi dovody na hematologii aj endokrinologii. S liekmi som po IVF donosila zdrave dietatko. A dalsie dietatko sa nam podarilo prirodzene 🙂. Cudzie dieta by som nechcela, takze tvojho muza chapem.
Niekedy, ked sa nenajde dovod potratov nasadzuju preventivne clexane. To uz sa hematologicky na to informuj. Drzim palce. Viem co je to snazenie o dieta a potraty a IVF. Je to velmi narocne na psychiku. Budte si velkou oporou.

amelia0511
autor
11. apr 2026
@anonym_22275f

V prvom rade sa zamysli nad tym, ci svojho muza lubis. Lebo, ked mu takto spliechas, ze v podstate chyba je v nom. Tak moze mat z toho aj psychicke problemy. A co navrhujem ja. Bola si uz na vysetreni na hematologii? Na endokrinologii? Lebo mam za sebou potraty. Nasli mi dovody na hematologii aj endokrinologii. S liekmi som po IVF donosila zdrave dietatko. A dalsie dietatko sa nam podarilo prirodzene 🙂. Cudzie dieta by som nechcela, takze tvojho muza chapem.
Niekedy, ked sa nenajde dovod potratov nasadzuju preventivne clexane. To uz sa hematologicky na to informuj. Drzim palce. Viem co je to snazenie o dieta a potraty a IVF. Je to velmi narocne na psychiku. Budte si velkou oporou.

@anonym_22275f lenže ja som ani s liekmi nedonosila a samozrejme mám skoro všetky vyšetrenia už porobené ,jedine čo sme nemali je genetické testovanie embryií..neviem uz ,čo cítim,lebo nás toto celé veľmi poznačilo

anonym_0e9376
11. apr 2026

@amelia0511
Nikdy by som dieta za kazdu cenu nechcela, ale.moj pripad je iny. Moj nechcel darcovske (vajicka), my nemame iny problem len moj vek, IVF cykly nam nepomohli mat vlastne dieta, takze zostavame bezdetni.

Ak chces dieta za kazdu cenu, tak sa rozved, a maj ho s niekym inym. Ina cesta nie je, v tomto sa kompromis spravit neda.

amelia0511
autor
11. apr 2026
@anonym_0e9376

@amelia0511
Nikdy by som dieta za kazdu cenu nechcela, ale.moj pripad je iny. Moj nechcel darcovske (vajicka), my nemame iny problem len moj vek, IVF cykly nam nepomohli mat vlastne dieta, takze zostavame bezdetni.

Ak chces dieta za kazdu cenu, tak sa rozved, a maj ho s niekym inym. Ina cesta nie je, v tomto sa kompromis spravit neda.

@anonym_0e9376 áno každý to máme nastavené inak a musíme vedieť s čím sa vieme zmieriť a s čím nie v živote a samozrejme sú veci ,ktoré sa ani nedajú ovplyvniť žiaľ..🥲

svetlusska
11. apr 2026

Ja osobne by som do toho nešla ak s tým manžel nesúhlasí, celkom ho aj chapem.. takáto vec by mala byť rozhodnutim oboch partnerov.vás vzťah by to mohlo veľmi nepekne poznačiť. Nie všetko treba chciet za kazdu cenu.

anonym_fe4317
11. apr 2026

@amelia0511 to záleží od vás dvoch.Ale asi by som vyskúšala ešte IVF.Nepekne vás to môže poznačiť či sa rozhodnete tak či tak.Ci zostanete bez dieťaťa, alebo zase hormóny a nevyjde to.Bude to medzi vami nedokončené, keď ty túžiš po dieťati.Muzi to lepšie zvladaju

anonym_fa1638
11. apr 2026

ked nechce tak ho nenut… predstav si zeby si ho donutila psych. tlakom a podarilo by sa a on by si nedokazal vytvorit vztah s takym dietatom.. co potom? toto je tak zasadna vec, v ktorej sa nedaju robit kompromisy, musi s tym byt uplne stotozneny

anonym_4f5269
11. apr 2026

@amelia0511 tak akoze jedno dieta uz mate, v tomto uplne chapem manzela...

krasneleto
11. apr 2026

@amelia0511 ahoj... rozhodnutie darcovske spermie, embryo.... by vzdy malo byt rozhodnutim vas oboch... ak on nesuhlasi, nie je co riesit... mate jedno dieta... pravdepodobne ani adopcia nie je pre vas... je pre teba najdolezitejsie na svete mat dve deti? bez toho druheho nedokazes byt stastna?

kiki68
11. apr 2026

Tak najvacsia chyba nedat geneticky testovat embrya, nakolko poskodene spermie robia potraty kvoli chybam v plode. Cize este skusit a dat testovat geneticky priamo embrya. Muz by mal uplne zmenit zivotny styl, ak chce mat vobec dieta.

amelia0511
autor
11. apr 2026
@kiki68

Tak najvacsia chyba nedat geneticky testovat embrya, nakolko poskodene spermie robia potraty kvoli chybam v plode. Cize este skusit a dat testovat geneticky priamo embrya. Muz by mal uplne zmenit zivotny styl, ak chce mat vobec dieta.

@kiki68 on nedokáže zmeniť životný štýl a mňa to ubíja ,lebo ja robím všetko preto a on dokopy nič...a už viem ,že je to najväčšia chyba ,lenže bolo to naše prvé IVF ,tak som dala na radu embryologa , on nám vtedy neodporúčal oplodnili sa iba 4vajicka vtedy ,ale nakoniec aj tak prežili 3 embrya ,tak aj keby sme vtedy boli na 0 po PGT-a aspoň by som sa vyhla potratom z čoho som totálne psychicky na dne

krasneleto
11. apr 2026
@amelia0511

@kiki68 on nedokáže zmeniť životný štýl a mňa to ubíja ,lebo ja robím všetko preto a on dokopy nič...a už viem ,že je to najväčšia chyba ,lenže bolo to naše prvé IVF ,tak som dala na radu embryologa , on nám vtedy neodporúčal oplodnili sa iba 4vajicka vtedy ,ale nakoniec aj tak prežili 3 embrya ,tak aj keby sme vtedy boli na 0 po PGT-a aspoň by som sa vyhla potratom z čoho som totálne psychicky na dne

@amelia0511 mozno druhe dieta nechce... a ty si postavila cely vas vztah na tom, ze musi byt druhe dieta... dieta za kazdu cenu chces zjavne iba ty... tak je to v poriadku?

amelia0511
autor
11. apr 2026
@krasneleto

@amelia0511 mozno druhe dieta nechce... a ty si postavila cely vas vztah na tom, ze musi byt druhe dieta... dieta za kazdu cenu chces zjavne iba ty... tak je to v poriadku?

@krasneleto chcel druhé dieťa dlhé roky sme sa snažili ,ale nechce "cudzie"

krasneleto
11. apr 2026
@amelia0511

@krasneleto chcel druhé dieťa dlhé roky sme sa snažili ,ale nechce "cudzie"

@amelia0511 mozno sa mu nechce uz snazit. nic pre to nerobi.. ty to dieta chces napriek tomu, ze aj u teba "co- to " nasli, nepises viac... ako chces dosiahnut mat vlastne dieta, ked on nechce.. ????

amelia0511
autor
11. apr 2026
@krasneleto

@amelia0511 mozno sa mu nechce uz snazit. nic pre to nerobi.. ty to dieta chces napriek tomu, ze aj u teba "co- to " nasli, nepises viac... ako chces dosiahnut mat vlastne dieta, ked on nechce.. ????

@krasneleto z hematologie naordinovali clexan a ešte z imunológie intralipidy ,osobne si myslím ,že kým som bola mladšia mala som šancu otehotnieť prirodzene ,ale zrejme on už vtedy mal problémy ,tak sa to nedarilo..takže samozrejme vekom aj žena má nižšie šance ,tak som roky dúfala ,že sa to podarí až nakoniec som sa dostala do veku ,keď už sama mám nižšie šance ...

anonym_3ee4c7
11. apr 2026
@amelia0511

@krasneleto z hematologie naordinovali clexan a ešte z imunológie intralipidy ,osobne si myslím ,že kým som bola mladšia mala som šancu otehotnieť prirodzene ,ale zrejme on už vtedy mal problémy ,tak sa to nedarilo..takže samozrejme vekom aj žena má nižšie šance ,tak som roky dúfala ,že sa to podarí až nakoniec som sa dostala do veku ,keď už sama mám nižšie šance ...

@amelia0511
Takže roky sa snažíte o druhé dieťa, ty spomínaš vek - koľko máš rokOv?
Do toho nevydarené ifv a vlastne je on na vine kôli zlému životnému štýlu. To je aký? Pije, zle jedáva. Nehýbe sa?
Nám sa prvé podarilo po 1,5 roku. Ďalšie až po dvoch. Zmierovala som sa s tým už, že bude jedináčik.
A ani by ma nejako riešiť po jednom zdravím dieťaťu ifv. Je to hrozný tlak a ten hormonalny koktejl je masaker.
A pokiaľ jeden nechce ani počuť o darcovstvo/adopcii atď, tam niet o čom. Zbytočne sú ti tu názory iných. Tvoj muž nechce a vybavené. Máme 3 deti prirodzene, prvé som rodila v 36 posledné v 41 rokoch a to sa zadarilo veľmi rýchlo, druhé dieťa malo len 8 mesiacov.
Ale fakt už po prvom som myslela, že bude sám keďže to toľko trvalo. Nastúpila som do práce na pár hodín a začala úplne inak plánovať život - len s jedným dieťaťom. A začala som sa aj z toho tešiť. Mohli by sme si " viac vyskakovať".
Takže nepíšem ti tu aká mám všetko a jednoducho.
Vy skôr pouvazujte nad vašim vzťahom teraz úplne mimo 2heho dieťaťa. Veď načo ti je druhé pokiaľ máte už dlhodobo vzťah v pipine? Skúste v prvom rade opraviť te a pozri na život s jedným dieťaťom inou optikou. Ľuboš deti? Choď robiť do škôlky alebo ak je možnosť, skúste si vracať nejake na víkendy z domova.
Aké nešlo ci sa siliť nedá. Nestalo by mi to za zničený vzťah. Potom bude rozvod, ty budeš padať dole hudbou a máš život na ho... Ale hlavne že dve deti sú. Nie. Kašli na to a užívajte si života namiesto truchlenia.

anonym_1ff480
11. apr 2026

@amelia0511 do darcovskych by som nikdy, ale nikdy nesla. Tvoja polovicka nech bere profertil a ty inofolic combi premium, vitamin d - devit forte 2kvp, probiotika. Tieto su fakt klucove.

PRED ivf chod urcite na reprodukcnu imunologiu (imunovital) a hematoligiu (lepive dosticky ziszit a antifosfolipidove protilatky). Bez tychto vysetreni by som v zivote na ivf nesla. A dajte si pri ivf icsi+ MACS+ PICSI.

Viem, o com pisem. 🙏🏼❤️

anonym_0d1b80
11. apr 2026

Jeho postoj je ze to budu “cudzie” deti tak ho do toho NENUT. Ako si to predstavujes? Ty chces dieta za kazdu cenu on nie. Takto mat deti nebudete. Psychologa si neskusala?

amelia0511
autor
11. apr 2026
@anonym_1ff480

@amelia0511 do darcovskych by som nikdy, ale nikdy nesla. Tvoja polovicka nech bere profertil a ty inofolic combi premium, vitamin d - devit forte 2kvp, probiotika. Tieto su fakt klucove.

PRED ivf chod urcite na reprodukcnu imunologiu (imunovital) a hematoligiu (lepive dosticky ziszit a antifosfolipidove protilatky). Bez tychto vysetreni by som v zivote na ivf nesla. A dajte si pri ivf icsi+ MACS+ PICSI.

Viem, o com pisem. 🙏🏼❤️

@anonym_1ff480 ďakujem za radu my sme už toto všetko absolvovali od vyšetrení až po vitamíny.

michaela329
11. apr 2026

@amelia0511 boli sme pred posledným vkladom nášho embryjka, po potrate v 16tt kvôli genetickej vade a áno, chceli sme v prípade neúspechu ísť do DE - pretože sme už zároveň boli v pripave na adopciu a vedeli sme, že by sme dieťatko v tomto prípade prijali ako svoje. No nakoniec vyšiel ten posledný vklad. Takže nám pomohla tá príprava na adopciu si v tomto urobiť jasno. Skúste aj vy zájsť možno k.psychologovi - obaja ako pár.

amelia0511
autor
11. apr 2026
@anonym_3ee4c7

@amelia0511
Takže roky sa snažíte o druhé dieťa, ty spomínaš vek - koľko máš rokOv?
Do toho nevydarené ifv a vlastne je on na vine kôli zlému životnému štýlu. To je aký? Pije, zle jedáva. Nehýbe sa?
Nám sa prvé podarilo po 1,5 roku. Ďalšie až po dvoch. Zmierovala som sa s tým už, že bude jedináčik.
A ani by ma nejako riešiť po jednom zdravím dieťaťu ifv. Je to hrozný tlak a ten hormonalny koktejl je masaker.
A pokiaľ jeden nechce ani počuť o darcovstvo/adopcii atď, tam niet o čom. Zbytočne sú ti tu názory iných. Tvoj muž nechce a vybavené. Máme 3 deti prirodzene, prvé som rodila v 36 posledné v 41 rokoch a to sa zadarilo veľmi rýchlo, druhé dieťa malo len 8 mesiacov.
Ale fakt už po prvom som myslela, že bude sám keďže to toľko trvalo. Nastúpila som do práce na pár hodín a začala úplne inak plánovať život - len s jedným dieťaťom. A začala som sa aj z toho tešiť. Mohli by sme si " viac vyskakovať".
Takže nepíšem ti tu aká mám všetko a jednoducho.
Vy skôr pouvazujte nad vašim vzťahom teraz úplne mimo 2heho dieťaťa. Veď načo ti je druhé pokiaľ máte už dlhodobo vzťah v pipine? Skúste v prvom rade opraviť te a pozri na život s jedným dieťaťom inou optikou. Ľuboš deti? Choď robiť do škôlky alebo ak je možnosť, skúste si vracať nejake na víkendy z domova.
Aké nešlo ci sa siliť nedá. Nestalo by mi to za zničený vzťah. Potom bude rozvod, ty budeš padať dole hudbou a máš život na ho... Ale hlavne že dve deti sú. Nie. Kašli na to a užívajte si života namiesto truchlenia.

@anonym_3ee4c7 tak gratulujem...predpokladam ,že ste nemali problémy ako my ,keď sa tri detičky zadarili časom..nám ale povedali ,že šanca na prirodzené sa rovnà skoro 0 a už pomaly 5 rokov snahy..či už prirodzene alebo IVF, potom už človek prestáva veriť na takéto zázraky..inak mám 34 rokov .máme jedno dieťa ,ktoré sa nám voľakedy hneď zadarilo našťastie a inak zrovna robím s deťmi ,čo ma po týchto neuspechoch už vôbec nenapĺňa ,skôr opačne..náš vzťah po toľkých neúspechoch neviem ,či má perspektívu..uvidíme ,ci to ustojíme,nedávno som potratila ,tak je to ešte čerstvé... A viem presne aké to je byť aj sama aj bez muža ,nebola by som prvá ani posledná.

anonym_04c87f
11. apr 2026
@amelia0511

@anonym_3ee4c7 tak gratulujem...predpokladam ,že ste nemali problémy ako my ,keď sa tri detičky zadarili časom..nám ale povedali ,že šanca na prirodzené sa rovnà skoro 0 a už pomaly 5 rokov snahy..či už prirodzene alebo IVF, potom už človek prestáva veriť na takéto zázraky..inak mám 34 rokov .máme jedno dieťa ,ktoré sa nám voľakedy hneď zadarilo našťastie a inak zrovna robím s deťmi ,čo ma po týchto neuspechoch už vôbec nenapĺňa ,skôr opačne..náš vzťah po toľkých neúspechoch neviem ,či má perspektívu..uvidíme ,ci to ustojíme,nedávno som potratila ,tak je to ešte čerstvé... A viem presne aké to je byť aj sama aj bez muža ,nebola by som prvá ani posledná.

@amelia0511 po potratoch si rozcitena, klud. Si ochotna trestať muza rozchodom, lebo nechce darcovstvo a tym aj potrestať dieťa, ktoré uz mate a obrat ho o otca a kompletnú rodinu kvôli dietatu, ktoré možno mat uz ani nebudeš. Ja vzdy vravím, keď niečo nejde, nemozes to lámať cez koleno, lebo sa vzdy deju veci z nejakeho dôvodu.

mimka1402
11. apr 2026
@amelia0511

@amelia0511 Asi sa nahnevaš, ale si sebecka! Uvažovala si o tom co by sa stalo keby manžel od teba odišiel úplne kvôli tvojej posadnutosti? Alebo o tom ze tvoje druhé tehotenstvo mohlo ohroziť napríklad tvoj život? Nikdy nevieš...
Žena, vieš čo by ženy dali mať jedno svoje dieťa? Aspoň to jedno a zdravé dokonca?! VŠETKO! A ty to máš a lamentuješ. Dokonca nevyzerá ani žeby ste mali zle manželstvo teda ak ho nezničiš týmto... Ja nechápem. Túžba je pochopiteľná ale toto celé? Veď v takom tlaku sa dieťa nepodarí nikdy a nútiť do umelého embrya muža, keď už jedno dieťa máte a keď je razantne proti? Keby nemáte žiadne chápem z časti, že aj to je možnosť.
Ale máte už jedno veľké šťastie a ty rokmi tráviš nútením do druhého dieťaťa, ktoré by bolo len "vytrucovane".
Ak chceš ostať sama s dieťaťom ktoré bude chodiť na týždnovky k otcovi, gratulujem si na úžasnej ceste.

svetlonos
Včera o 07:41
@amelia0511

@amelia0511
Ja ti verím, že je to ťažké keď niečo chceš. U nás jednej známej celkom preskočili a chcela silou mocou ešte dieťa pri už dvoch dospelých. A kôli veľmi vysokému veku (ty si oproti nej mladíca!) samozrejme ifv + reoperacia vaječníkov. U teba to aj chápem no fakt to koľkokrát nestojí ísť do toho cez mŕtvoly. Mne stačil hormonalny koktail pri tehotenstva z, dojčení No hruza. Ovplyvňuje to ten vzťah. Veď aj život s jedným dieťatkom vie byť krásny. Preto som ti písala, že som sa zmierila po prvom, že ďalšie sa nám možno ani nepodaria. Určite by sme viac cestovali a podobne. A keby vám to nebude už, s jedným dieťatkom ako samoživiteľka je to jednoduchšie ako s dvoma.

maialeo
Včera o 07:51

Po precitani clankov v CR, kde chodia vajicka darovat kdejake slapky by som asi do tohto nesla.

bluea
Včera o 07:58

Daj si pozor, aby si aj s tym jednym dietatom, ktore uz mas narodene, neskoncila takymto pristupom sama. Muza uplne chapem a ma pravdu, toto musi byt rozhodnutie oboch, nie len tvoje.

anonym_4f5269
Včera o 10:08

@amelia0511 za mna je strasne ako vyplakavas, ako keby si bola na mieste zeny, co nemoze mat ziadne dieta... tam by som mal viac pochopenia... tu mi to pride velmi sebecke (aj voci muzovi aj voci "zivotu" a prvemu dietatu)... mat 1 dieta nie je ziadna tragedia...

krasneleto
Včera o 12:08
@amelia0511

@amelia0511 aha... uz chapem... ale problem mate inde... ty chces ist cestou darovaneho materialu, on nie... to nezlucis

anonym_890e59
Včera o 12:11

Nikdy by som do toho nešla, ani muž. Radšej by sme zostali bezdetní ako vychovávať dieťa s cudzím DNA. Je to rovnaký odrb ako adopcia, vlastné dieťa to nikdy nebude.

krasneleto
Včera o 12:13
@maialeo

Po precitani clankov v CR, kde chodia vajicka darovat kdejake slapky by som asi do tohto nesla.

@maialeo a? slapka , neslapka... je testovana na vsetky choroby zrovna tak ako erudovana inzinierka... geneticke testy, pohlavne choroby, zivotny styl, pravidelnost cyklu atd atd...

Strana
z2