Využili ste darované embryá?
Ahojte sú situácie kedy aj medicína je krátka na určite pary, alebo je zla genetika, zlý materiál ci už zo strany ženy alebo muža.
Vtedy nastáva čas pre sa zamyslieť čo ďalej ??? Adopcia ? darované vajička? darované spermie? darované embryo ?
Pri darovanom vajickach a spermiach je z 1/2 dieťa vaše biologicky. Ale je tu ešte jedna možnosť, ak na adopciu nemáte odvahu alebo máte iný dôvod. Je tu možnosť darovaného EMBRYA. Na SK je trend, že embyá su od párov ktoré už ich nepotrebujú a darujú ich centru. V Brne napríklad v Reprofite je možnosť a vola sa to EMBRYOADOPCIA. Dané centrum poskytuje embrya, ktore sú od mladých darkyň a mladých darcov. Je to vyhoda aj z finančneho hladiska. Prečo ? Keď mate darkyňu a darované vajíčka nemusíte dospieť k tomu že po PK Vám vôbec niečo zostane, čo u embryoadopcii odpadá, lebo maju uskladnené embryá po PK. A od týchto darcov majú aj viac embryí napr. 4 , ktoré si môže rezervovať po vklade - otehotnení a ísť si pre súrodenca z danej ,,várky,,...
VYUŽILI STE DANÚ MOŽNOSŤ ? ČO NA TO OKOLIE ?

@samrolka2019 super správa Lebo aj v skupine Ivf nie je to.toho veľa čo oslavovať 🙁 blbé obdobie
@bykaterina dakujem. Zatial som taka opatrna, ale verim a dufam ze sa na nas stastie obratilo. 🙏
@samrolka2019 držím palce ❤ aj na nohách aj mojim havkacom
@bykaterina 😆 dakujem, si zlata 🤗
@samrolka2019 hlavne informuj ako pokračujete 😍😘
@bykaterina urcite nezabudnem. 18.12 idem na ultrazvuk a beriem aj muza zo sebou. Keby to boli dvojicky odpadla by som tam 🤣
@samrolka2019 no tak clovek nikdy nevie. Par dni by si rpzdychavala aj muzom a potom by di zacala saliet a hladat kocik a mena 😂😂
@ragaca ahoj, mozem sa spytat ak si pamatas ake si mala Hcg v gyn five na 1 kontrole tych 14 dni po vklade. Dakujem ti za odpoved. Ako sa ti/vam s babatkom dari? Uz mas nejake tehu priznaky?
@samrolka2019 ahoj prepac ze az teraz pisem ,lebo nebol nejak cas.koli vybavovania lekarov.ja som mala to hcg po tych 14 dni 640.A teraz cakam do 11.12.na kontrolu uz svojmu zenskemu.uz mi dali aj tehotensku knizku.priznaky ani moc niesu len ma strasne obcas boli zaludok na hrudi a potom ma stoho zacne napinat na vracanie a este co mi strasne vadi je to strasne potenie.
@ragaca ahoj. Dakujem za odpoved. Mna stale pobolieva podbrusko. Vsimla som si ze pobolievanie sa mi strueda ob den. V jeden den je to intenzivnejsie, na druhy den menej a potom zas viac a zas menej. Zaludok ani potenie nemam, vlastne mam len to podbrusko. Aj vies priblizny termin porod? Super ze uz mas knizku 🙂 gratulujem k nej. Moja gynda dava az v 12 tt 🤦🏻♀️. Drz sa, myslim sa teba
@ragaca prave som zacal spinit na ruzovo :(
@samrolka2019 to spinenie som mala aj ja po 14 dni po vklade ja som sa tak zlakla ze som isla na pohotovost v tedy .pichli mi inekciu na zastavenie.a kludovy rezim stale lezat aspon a na druhy den mi to preslo to spinenie.snad to nebude nic vazne.
@ragaca ja som dnes 16 den po vklade. Mala som silnejsie bolesti v podbrusku. Isla som na wc a tam na wc papieri slabo ruzovy vytok. Neviem co mam robit. Ak by som zacala krvacat na cerveno idem na pohotovost. Och 🤦🏻♀️ stresy a nervy
@samrolka2019 len sa hlavne nestresuj a lez pre istotu teraz.
@samrolka2019 lahni si a daj si cecko ak mas to z dmky tak daj do vody.a chlipkaj
@ragaca
@bykaterina dakujem baby. Lezim uz hodinu. Bola som na wc a spinenie bolo stale :( idem si dat ascorutin
@samrolka2019
@samrolka2019 no alebo to si daj. Hlavne ked bude horsie volaj aj do centra ak mas na hot linku mozno zvysia progestron
@bykaterina uz som volala gyn fiv. Odporucili mi magnezium na upokojenie maternice.
@samrolka2019 tak pekne odpocivaj
@samrolka2019 Neboj sa, určite to bude to v poriadku..dokonca môžeš začať aj krvácať..nemusí to znamenať nič zlé, teraz je všetko prekrvené, môže ti prasknúť aj cievka a podobne..
@ivankalaco ja uz mam za sebou potrat aj 2 mimomaternicove, preto ked vidim krv na wc tak sa mi vzdy to najhorsie pripomenie. Och, co uz. Je to v rukach bozich/vesmiru
@samrolka2019 Ja som potratila 4 x tak viem o čom píšeš.. ja som sa bála na začiatku tehu chodiť aj na wc.. treba veriť, že bude všetko v poriadku.. dokonca som v 6 týždni veľmi silno krvácala, myslela som si, že som potratila a bola to prasknutá cievka..
@samrolka2019 myslim ma teba. verim ze nic zle sa nedeje. ja som mala od vkladu este dalsie dva tri tyzdne tak menstruacne bolesti v podbrusku ako keby. drz sa myslim na teba!!!
@ivankalaco
@samrolka2019 uplne viem, o com pisete zeny, ja detto, a teraz na zaciatku tehu krvacane tak masivne, ze som myslela, ze je zase koniec, ale nie, mala sa zahryzla a nepustila, az do 13tt krv , hematomy napriek clexanu, ale ked som vysadila anopyrin, prestalo to uz....ale myslela som, ze prezijem tehu s vlozkou.
@juliet86 dakujem 🙏
@dena22 neuveritelne stresy si musela zazivat. Skoda toho :( moj tajny sen je mat bezproblemove tehotentsvo, bez strachu a stresu, porodot v termine zive a zdrave dieta. Toto by som kazdej jednej z nas dopriala.
@dena22
@ivankalaco
@juliet86 baby, rozmyslala som nemoze Clexan zhorsovat stav?! Ze nebyt neho nebola byt maternica tak prekrvena a nepustala by krv? Ja ho teda osobne beriem iba pre istotu. Ziadnu diagnozu na to nemam. Preto nad tym rozmyslam.
@samrolka2019 moze to byt aj Clexanom, urcite. K tomu stresu, nazaciatku to bolo hrozne, a potom som si uplne zvykla :D Ani som uz neskor nepolihavala. Babo bolo na kazdej poradni super, tak som to nejak odfiltrovala. No a ked to preslo, mala som sa fakt moc dobre, napriek veku, behala som so psami dlho dlho po lesoch, az ku koncu sa mi tlak zvysil, ale to bol moj subjektivny problem, to bolo isto vekom. Onedlho by sme chceli ist pre surodenca, tak sa na to znovu psychicky ladím :D
@dena22 myslis ze mozem vysadit clexan sama od seba? Na co je to vlastne dobre? to ti zavidim v dobrom ze si sa dokazala odosobnit. Ja sa to musim naucit. Uz 24 hod zo mna nic nevyslo 🙏 ale maternicu opat citim. Stale si davam ascorutin a magnezko 3x denne. A aj dnes iba lezim a sedim. Tak snad sa to nejako utrasie.

@ivankalaco dakujem 😊🙏