Využili ste darované embryá?
Ahojte sú situácie kedy aj medicína je krátka na určite pary, alebo je zla genetika, zlý materiál ci už zo strany ženy alebo muža.
Vtedy nastáva čas pre sa zamyslieť čo ďalej ??? Adopcia ? darované vajička? darované spermie? darované embryo ?
Pri darovanom vajickach a spermiach je z 1/2 dieťa vaše biologicky. Ale je tu ešte jedna možnosť, ak na adopciu nemáte odvahu alebo máte iný dôvod. Je tu možnosť darovaného EMBRYA. Na SK je trend, že embyá su od párov ktoré už ich nepotrebujú a darujú ich centru. V Brne napríklad v Reprofite je možnosť a vola sa to EMBRYOADOPCIA. Dané centrum poskytuje embrya, ktore sú od mladých darkyň a mladých darcov. Je to vyhoda aj z finančneho hladiska. Prečo ? Keď mate darkyňu a darované vajíčka nemusíte dospieť k tomu že po PK Vám vôbec niečo zostane, čo u embryoadopcii odpadá, lebo maju uskladnené embryá po PK. A od týchto darcov majú aj viac embryí napr. 4 , ktoré si môže rezervovať po vklade - otehotnení a ísť si pre súrodenca z danej ,,várky,,...
VYUŽILI STE DANÚ MOŽNOSŤ ? ČO NA TO OKOLIE ?

@bykaterina ten vklad na dalsi den kvoli implantacnemu oknu
@dena22 áno v cZ to už začali skúšať nápr dr. Machac v Ivf clinic však vieš ktorý. Väčšinou sa vkladá na 5 deň bratia progesteron. A tu skúšajú nápr 6 a 7 ak sú v ten 5 deň neúspešne vklady. Alebo sa dá teda robiť implantacne okno éra testom ale to stojí 1000. Takto cez darované embryá ideš normálne prípravu ale teda Vklad urobia s odstupom dňa Aby vychytali to implementácne okno a tých 1000 eúr za éra test vlastné investujes do druhého embryá. Jasné dá sa to robiť aj so svojím matrosom.
@bykaterina jeej, moj Machacek, no my tam mame este rezerve 2 DE, tak zvazujem, kedy a ci vobec ist...velmi velmi dumam, ale mohla byt mat nasa krpka prameho surodenca, len nie je to jednoduche: moj vek, kondicia po tehu, mala...atd..
@dena22 no teraz budú prerábať centrum do 3kralov potom by mali6uz byť v normálnom režime. No ak si trufas tak choď do toho. Koľko máš Rókov? Inak nechodila si do Helios pred 100 rokmi? Sa mi tak niečo marí
@bykaterina my sme zacinali v GF a potom sme usli do Ciech, ale v Heliose som si dala robit HSK, aby mi to preplatila poistovna, v Cesku by som platila vela. moc rokov, 43.
@dena22 že moc Rókov ma nestvi 😂 ja 41. Neboj ešte stíhaš v pohode aj ďalšie.
@bykaterina Mne robili IVF s DV v 44 rokoch, zdravotne všetko OK a nechcel mi lekár vložiť dve, vraj je tam vyššie riziko potratu a komplikácii v tehotenstve a hrozí predčasný pôrod..(Reprogenesis Brno)..potom som si prečítala nejaké odborné články a je to naozaj riziko..až 30 percent potratov po IVF spôsobí vklad dvoch embryí..ak sa jedno neudrží, tak väčšinou so sebou stiahne aj to druhé..
@bykaterina tak ja najradsej beriem za relevantne info najnovsie zahranicne studie napr. od HFEA, Ovarian research apod institucii, ktore sa zaoberaju vyhradne vyskumom. Ako som tu uz niekde spominala, kamoska isty cas sefovala jednemu nemenovanemu centru v BA a potvrdila mi (este ked tam robila), aky je to skvely biznis, a ze maju tolko klientov, ze sa ani nestaci venovat nejakym najnovsim studiam. K tym dvom embryam a implantacnemu oknu: ak ti kontroluje repro centrum hladinu hormonov plus ultrazvuk, nemusia tipovat ziadne okna. Teda, ak su profici. AK ti nasadia v 5. den jedno embryo "co ak nahodou sme v okne" a druhe v 7. den "co ak sme teraz v okne", tak presne ako pisala Ivanka, velmi pravdepodobne jedno embryjko odide a casto berie so sebou aj druhe. Ale je to dobry biznis, to zas hej. Zena si odpali pokusy, oplodnene embryjka (pretoze dvojky vyjdu naozaj malokomu) a potom musi ist na novy cyklus. Ak nie si Clooneyho zena, al. ina celebrita, ktoru budu sledovat cele tehotenstvo v spickovom centre, zenu vo vyssom veku mozu dvojky zabit. Mala som tu cest byt v nemocnici s dvomi zenami po ivf s dvojkami, jedna dopadla velmi zle vcetne odobratej maternice a druha s tazkou preeklampsiou. Gynekologovia pekne nadavali na nase "uzasne reprodukcne centra", ktore toto stale vykonavaju. Nechcem tu ale viac strasit.My sme tiez chceli velmi otehotniet a najlepsie stihnut hned dve deticky na jednu supu, ale potom, co som sa rozpravala s tromi odbornikmi z dvoch ro\nych centier (aj zahranicnych) a precitala si relevantne STUDIE, som vdacna, ze niektore centra vkladaju dve embrya len na vlastnu ziadost a aj to velmi neradi.
@cuttina no ty to vieš z jpp. Ja vlastná skúsenosť že vkladali mi po jednom a nič aj po genetike embryá. Už mám vložených 22 a ani prd. Ani jedno ani dve vložené. A zlé si čítala žiadne že jedno 5 a druhé 7... Toto sa nerobí babam bežné samozrejme keď ma veľa neúspešných vkladov a zásobu čo vkladať. Ďalšia vec čo sa týka vloženia dvoch vždy je to na posúdení lekára. Aj pri jedinom môžeš mať problrm aj potrat aj predcasniatko a nemusíš čakať dvojky. Priveľa ľudí si myslí že dvojky sú iba z Ivf. Kopec dvojičiek je práve z prirodzeného oplodnenia. Ale toto už je úplne mimo danéj témy. LEbo diskusia je o darovanych embryach.
@ivankalaco toto môže byt upl a pravda a nemusí ja mám inú skúsenosť osobnú... Malo kde sa aj dvojky dávajú lebo keď nemá toľko embryí čo CZ ide napríklad na kvalitu nie na kvantitu. Takže bežné Baby nedávajú dve. Ďalšia vec v papieroch čo sa podpisujú je nápr jasné napísané že pokiaľ žena mala maternicu alebo kŕčom operovaný nevlozia dve práve kvôli tomu zlému možnému príebehu. V iných krajinách už dávajú nápr vo Francúzsku ,..španielsku.
@bykaterina neviem, kde si zobrala, ze ja to neviem tiez z vlastnej skusenosti. Ci myslis, ze tu len tak hejtujem? Mimo to, za posledne styri roky mam okolo seba tolko kamaratok ci znamych, co si presli al. este prechadzaju ivf, ze by som netvrdila nic o jpp. Ano, tema je o inom, len som reagovala na tvoj vyrok, ake stastie, ze to gynfiv garantuje. Potom sem pridu zufale cakatelky a myslia si, ake je to super. Kazdy ma pravo na svoj nazor, aj ja som ten svoj sem vlozila. A ze dvojicky pochadzaju aj z prirodzebeho oplodnenia, to je snad elenentarny fakt. Dokonca z ivf je to dost vynimocne.
@cuttina inak ma ešte napadlo len to ohľadom implementackeho okná a že musía trafiť Kedy vložiť čo si ty písala,, kde kontrolujú hladinu hormónov pred ket??? Ultrazvuk robia Max na 14 DC ak ideš na liekoch..tak ako ti ho môžu trafiť áno trafia ak ho máš na 120 hodín pri užívaní progesteron...
To že tvoja kamka nemala čas na štúdie to Neviem kde robíla v ktorom centre Lebo ja poznám iba chlapov šéfov, ale je možné že som prehliadla túto skutočnosť. No a nápr dr. Machac je garant ten sa zaujíma o klientov a možnosti ako pomôcť.
Či je to biznis áno všetko je biznis aj zubarina , aj pohrebníctvo.. každému ide o to Aby zarobil
@cuttina a čo prosím ťa v Gf garantuje?
@bykaterina bola to zena, kludne ti napisem do sz, nie tu verejne.
@bykaterina a inak, prepac, to si nepisala ty o tej garancii, teraz som si vsimla, ze to bola samrolka2019, ktorej som aj povodne odpisovala. Ja som nesla cez Gynfiv. Mne brali na 14-ty den vlcyklu krv, aby si overili hladinu hormonov, plus ultrazvuk. Az potom vklad. A samozrejme som brala Progesteron, teda Utrogestan. Toto nema byt o hadani, ale vymienani si skusenosti a info. 😊🙈💚
@cuttina priznám sa nikde som to nezažila bratie krvi pred ket. To kde tak robia?
@bykaterina mne brali v Brne, ked som isla na druhy pokus v prirodzenom cykle. Aby sme vedeli, aky mam cyklus. Asi to nie je standard, ale pri prvom ETe nebol odber potrebny, vtedy robia hormony svoju pracu. KET je uz zvacsa prirodzeny cyklus, ktory byva casto vplyvom stimulacie naruseny. Takze si to doktor odkontroloval aj takto. Ja viem, ze niektore centra neberu krv ani pocas stimulacie. Nekontroluju hormony. 🤔
@cuttina a kde v Brne?
@bykaterina ahoj ja oen pridam skusenost. po stimulke a ohss trvalo mojmu telu 3cykly kym sa mi vratil prirodzeny cyklus. mali sme len jedno jedine embryo vytvorene. nuz a vtedy mi okrem folikulometrie spravili aj odber krvi na hormovy aby si potvrdili ze fakt uz je ten cyklus v pohode a podla toho az naplanovali vklad. reprofit brno.
@bykaterina vies, co, raz v tom mam uplne jasno, ze jednoznacne ano, a staci, ked mala preplace noc, alebo nieco ine unavne, a hned si poviem, ze to proste nedam. Som vyflusnuta este z porodu, nemam zadnej pomoci, tak je to fakt rachota. Ale neni to vekom, pred 30tkou som nemala tolko energie, co teraz. Ani trpezlivosti. Len je toho okolo malinkej dost, od narodenia narocne miminko, nie take, ze nakrmis, prebalis, odlozis, ja som s nou 10 mesiacov 24/7, a to neprehanam, nic ine nerobim, len okolo nej, a ostatne stoji. Ale aby to nevyznelo negativisticky, je to coraz lespie. Ja som urobila sama vela chyb na zaciatku, lebo som chcela byt kontaktna mamina, tak som si to sama tak zavarila, ze sa mala naucila zaspavat len s prsom, a cez den len v nosici. Druhy krat by som uz bola mudrejsia. A som po CS, len tot vo febr. takze ak, tak urcite KET az v lete, ak bude secko ok.
@bykaterina Helios
@juliet86 pri Ohss je to skôr normálne že viac kontrolujú a nie vždy sa ide na ET to je iná situácia. To nie je bežný Vklad. Ja som tam bola na viac vkladov v danom centre. A vždy na ket lebo mi robili Genetiku embryi a nikdy mi krv nebráli. Ale ja som nemala Ohss u nich.
@cuttina tak na Sk to nerobili že by brali krv.
@dena22 naj jasné kvôli cisaraku to áno budeš musieť počkať. No sesterka má malého teráz mal 7m a tiez je ve jednom kole sa smejeme že maly7sefuje domácnosť. On spí Max 20 minút doobeda a 20 Poobede od začiatku málo spí takze6ta uplnr6 chapem že si vyflusnuta. Ona detto ako ty
@cuttina mam presne takuto istu skusenost z KET v prirodzenom cykle - a brali krv kazdy den a rovnako aj pocas stimulaciu. Nevravim ze len preto no vysiel prvy pokus - v 39 rokoch
@ingelika78 u mna tak isto.
@ingelika78 to je urcite super, skoda, ze to nerobia vsade. Ja som mala nakoniec stimulovany, s estrogenom, a vklad vysiel v den, kedy som si aj myslela, ze mam implantacne okno, ale ktovie...
@ingelika78 ty si ale nebola na Sk ani v CZ centre ak si.dobre pamätám či?
@bykaterina ja som mala planovany KET s DV a v den ulyrazvuku mi brali krv na progesteron
Bol ok ale KET sme odlozili kvoli vysledkom z reproimunologie. Chodim do Reprogenrsis
A to som brala estrofem a aj tak kontrolovali progesteron

@dena22 k čomu konkrétne?