icon

Začiatok mimotelového oplodnenia

fesanda7
28. feb 2014

Ahojte. Je tu niekto kto začína s IFV? chcela by som sa s niekym deliť po priebeh toho všetkého.

Strana
z2
smoulinka13
28. feb 2014

@ivec16 jasne, ani mna sa nikto nic nepytal, oni asi vedia co komu maju dat 🙂 a kam chodis? ja do MT helios...

ivec16
28. feb 2014

@smoulinka13 ja to riesim vo francuzsku... dufam, ze vedia co robia, chodim do nemocnice, ktora je udajne prva ktora, zacala s IVF... tak sa spolieham, ze maju dost skusenosti a dufam ze to vyjde...

ivec16
28. feb 2014

@ivec16 resp jedna z prvych vo francuzsku

smoulinka13
28. feb 2014

@ivec16 urcite vedia co robia a kolko ta to tam vyjde? Aj poistovna ti daco preplati?

ivec16
28. feb 2014

@smoulinka13 no na moje prekvapenie, to bude asi menej ako na slovensku, zatial mi poistovna preplatila vsetky lieky do posledneho centa... uvidim ako budu zakroky stat, ale vypada to ze preplatia dobre... mala som sa rozhodnut ci chcem pri punkcii lokalnu alebo celkovu narkozu, z toho som bola mierne v soku, lebo som myslela, ze automatika v celkovej (na slovensku sa tusim len tak robi) no za celkovu by som si priplatila so svojho 500€ , lokalnu mam hradenu celu.. takze som sa rozhodla pre lokalnu, a ked budem mat lokalnu tak ma aj skor pustia po zakroku domov... a myslim, ze to zvladnem a bude to setrnejsie k mojmu telu

ivec16
28. feb 2014

@smoulinka13 tu su poistovnou preplacane 4 cykly IVF, do veku 42 rokov.. myslim, ze podmienky na narok su inak rovnake ako na slovensku, ja mam endometriozu preto mam narok... rozdiel je v tom, ze ak sa to na ten 4 ty krat nepodari, tak uz sa s vami nikto nebavi, nemozete si doplatit dalsi cyklus ako samoplatca.. proste 4 cykly preplatene poistovnou a ak sa nepodari, uz nemaju pre vas riesenie... musite skusit v inej krajine... aspon tak som sa dozvedela... nemam to overene na 100%

ivec16
28. feb 2014

@smoulinka13 ale vo fr je trosku iny system zdravotneho poistenia, vacsinou platis cast nakladov aj ty ako spoluucast a to kolko budes platit zalezi aj od tvojho pripoistenia... Tu funguje jedna statna poistovna, ktora kazdemu preplati rovnako (ale kazdy lekar moze mat ine ceny) a to kolko budes alebo nebudes doplacat zalezi ci sa pripoistis v nejakej inej poistovne. Takze my mame pripoistenie, ktore sa plati mesacne cca 60€ (cena sa odvija od toho cl vsetko chcete poistit asi od 20-150€ mesacne) takze okrem odvodou v praci platite este dalsie dobrovolne poistenie... Ale to by sme platili ci by sme sli alebo nesli na IVF - ked si zlomis nohu alebo ta musia operovat tak by to bez toho pripoistenia vyslo pekne draho...

smoulinka13
1. mar 2014

@ivec16 ahoj tak mate o jeden cyklus navyse co preplaca poistovna 🙂 ale aj tak, my mame prve IVF a doplacali sme spolu 2000 eur..takze tak lacno to zase aj tak nevyjde, aj ked poistovna preplaca...no co uz. a ta narkoza lokalna by nemusela byt zla, menej to skodi organizmu, neviem preco to aj tu na SR neponukaju..a ako dlho zijes vo Francuzsku?

fesanda7
autor
2. mar 2014

@ivec16 ja mam plnu chladnicku liekov dve igelitky mi dali v lerni

ivec16
2. mar 2014

@fesanda7 tak uz pomaly zacinas? co mas ake lieky?

ivec16
2. mar 2014

@fesanda7 si pisala, ze by si mala ten gonal pichat nie? ako si na tom teda? uz pichas? kolko?

fesanda7
autor
2. mar 2014

@ivec16 prednison tabletky berem od 12.2.2014. 28.2.2014 som si zacala pichat Diphereline 0,1
zajtra by som mala dostat mrchu tak za asi vstredu idem na prvý ultrazvuk a tam mam zacat pichat gonal

ivec16
2. mar 2014

@fesanda7 mne ani sono pred ivf nerobili, robili mi naposledy v septembri... Ale tak asi vedia co robia...

fesanda7
autor
3. mar 2014

@ivec16 tak dúfam že vedia. 18.3 idem na zákrok a uvidíme ako to dopadne. Dúfam že to pôjde na prvý krát.

ivec16
3. mar 2014

@fesanda7 budem drzat palce.. ja som bola dnes na krv, poobede zavolame lekarovi, ci mu dosli vysledky a ako mame pokracovat dalej...

Strana
z2