Zmrazené embrya, ktoré už nepoužijeme
Ahojte, neviem komu sa s tým zdôveriť. Veľmi sa trápim a je mi smutno. Nemohli sme mať deti takže sme podstúpili umelé oplodnenie. Prestimulovali mi vaječníky a odobrali veľa vajíčok, po oplodnení ostalo dosť veľa embryí. Máme už dve detičky a ešte stále nám ostáva 8 zmrazených embryí po predĺženej kultivácií. Ďalšie deti neplánujeme,možno ešte jedno a tu nastáva môj problém. V centre sme sa pýtali a embrya sa nedajú darovať, vraj ich len zlikvidujú, alebo môžeme naďalej platiť za uskladnenie. Samozrejme ich zlikvidovať nechceme, platiť budem čo najdlhšie, hádam aj do konca života. Hrozné ma mrzí čo s nimi bude, že nedostanú šancu na život. Veľmi sa tým trápim, plačem. Neviem sa s tým zmieriť, keď vidím naše detičky stále si predstavujem aké krásne by boli a my im nedáme šancu na život. Neviem čo mám robiť.
Ozvite sa do spravy....poradim😉
@sevcikovaa dobry den, prosim, viete poradit v suvislosti s darovanim embryii?
@anonym_autor prosim, podarolilo sa Vam najst nejake riesenie?
Možno by som ich platila naďalej pre prípad, ak by moje deti mali nedajbože problémy s plodnostou.. Ale to je take hypoteticke.. Ale ich planujete mrazit do konca svojho zivota, tak by mali taku poistku
@petkasaurus otazne je, ci by im taketo embrya vobec vlozili, pretoze by defakto vynosil surodenec surodenca a otec, alebo matka by boli vlastne surodenci dietata. Toto je nerealne podla mna. Vsak maju problem aj s tym, aby sa darovali embrya cudim parom, ktore ani nie su pokrvne.

@sirka9 vsetkym zenam, ktore podstupovali umele oplodnenie a aj muzom pred odberom pohlavnych buniek boli robene testy na pohlavne choroby! Takze je logicke, ze po tejto stranke musia byt embrya v poriadku. K veku, pride mi smiesne, aby niekto operoval vekom, ked tento par uz ma predsa dokazatelne v ich veku dve zdrave deti. Inac, ak embrya nemaju geneticke testy, je to rovnako ako ked si daju zeny vkladat svoje embryo a bud sa ujme a bude zdrave, alebo aj nemusi, co zistia geneticke testy, a potom sa rozhodnu ci si take dieta nechaju. Myslim si, ze par darovaneho embrya by mal mat na vyber, ci si necha vlozit embryo, ktore bolo pred tym geneticky testovane, alebo to necha na prirodu a daju si vlozit geneticky netestovane embryo a zena podstupi geneticke testy az potom, alebo aj nepodstupi. Je to vec paru. Rozhodne by to nemal byt ale dovod na to, aby sa branilo darcovstvu takychto embryi. A, ze hrozi, ze sa v buducnosti stretnu surodenci a pod., tak to hrozi pri kazdom darcovstve, nielen pri tomto a ako vieme, embrya sa stale daruju, tak hadam to nejako maju centra osetrene, aby bola takato pravdepodobnost co najmensia. Tiez mi pride chore, ze pokial to biologickym rodicom nevadi a praju si byt kontaktovani v pripade, ze by dieta z darovaneho embrya malo zaujem ich spoznat, ze tieto deti nemaju nikdy pravo spoznat svojich biologickych rodicov. Myslim si, ze drviva vacsina parov, ktore maju deti z darcovskych embryii to nakoniec aj tak svojmu dietatku neskor povie, ze je z darcovskych embryii. Chyba v tomto celom nejaka ludskost a etika a pride mi, ze viac su za tym peniaze, hranie na tie najzranitelnejsie city zien a muzov, ktori obrovsky psychicky trpia tym, ze nemozu mat prirodzenou cestou vlastne dieta (neplodnost je vazna choroba) a ako keby centra rataju s tym, ze ked sa stane takyto pripad ako pise autorka a zablokuju im moznost darovat ich embrya dalsim neplodnym parom, ze budu mat z toho zdroj penazi. Pretoze je vela zien ako tato autorka, co s tym maju obrovsky moralny problem a nikdy by svoje embrya nedali len tak zlikvidovat, pretoze vedia, ze je to ludsky zivot, ktory si vazia a tak budu tieto zvysne embrya platit ako aj sama autorka pise, hadam aj do konca zivota. Je mi to velmi luto a trha mi z toho srdce. Z jej slov citit velku a nesmiernu bolest. Nikto ziadnu zenu dopredu nepripravi na to, co vsetko tento proces umeleho oplodnenia obnasa a tuzba po vlastnom dietati je velmi silna, pretoze tak to priroda zariadila a kalkulovat s tymto najvacsim nestastim akym neplodnost je, je najvacsi ludsky hriech.