Zúfalé snažilky po mimotelovom oplodnení
Roky sme sa tešili na chvílku ked si povieme že je ten správny čas na to aby sme mali naše vytúžené babatko. Snažíme sa už druhý rok a babatko stále nemáme. Našou jedinou šancou, podla lekárov je IVF.19.10 sme boli na ET, 28.10 kolajnice na teste,a 7.11 spontany potrat. Zlomilo nás to oboch. Ďalšie vyšetrenia, lieky, vitamíny a nekonečné natahovanie sa s poistovnou.Náš ciel: následujúce IVF a tehotenstvo bude úspešné. Ako na to?
@tinkatinulka a ty mas na to padanie fakt smolu., ☹
@vafinka no ved si hovorim aby bol koniec roka lebo ja si este aj nohu zlomim alebo daco..sak už aby boli vianoce a pokoj pod stromcekom.
@vafinka Ja by som si najradsej dala zoperovat v Reprofite ale to by bolo drahe..tam maju take vybavenie ako u DR.Housa v telke
@tinkatinulka no to by bola riadna palka ako svet, ale ja som rada aspon tym odberom krvi, bo aspon sa hadam cosi dozviem, a nie klasicka rozpravka ako z martina, co znie vzdy rovnako
@tinkatinulka vies, ja mu aj tak troska verim, ze hadam vie, co robi a co chce spravit s mojim osudom, tak hadam mi pomoze aspon v tom, ze co mam robit
@vafinka no to je hodne o pocite, ja ked som zbadal anseho doktora v CR tak som sa mu odovzdala do ruk uplne vpohode a s radostou..akože je to aj fešák 🙂) hihi a tak uvidím co mi povie ta moja doktorka
@tinkatinulka ty jedna nezbednica, este ze on nie je taky fesak, 🙂 , ale da sa s nim rozumne rozpravat 🙂
@vafinka No pekne tak sa mam na čo tešiť, inak vieš o tom ze aj v TN sa robi IUI???Tu ne nete to niekde bolo..idem patrat.Inak nic nove, endokrynologia ma ignoruje anik mi nebere telefon ale ja budem otravnaaaa. 😎
@vafinka N zistila som že v TN ževraj robi IUI aj ten tvoj Kaščák???ty vieš niečo o tom??
@vafinka Dnesa sa moc pýtam ale ked si zolala o to objednanie do Tn tak si si vyslove pýtala Kascaka???Alebo tam iba on ordinuje?Ako v nejake dni.
@tinkatinulka Ahojky, no v poho, zavolaj na cislo tej stanicnej sestry, sa mi zda ale je to cislo 032 65 66 240, a objednaj sa priamo k nemu k primarovi na konzultaciu, ano viem ze to tam robia, bolo to v cenniku a za 35eur, to je rozdiel co???, ja som to cele preknurala niekolko krat. a ked tam pojdes, tak si vezmi vsetky papiere co mas. u mna zanechal dojem, aspon mam ten pocit, ze sa aspon netvaril zmizaj. ale varujem, fakt ordinacia 70 roky,jedine co maju nove je tam pocitac, inak fakt hruza ze ako to tam vyzera, ale mne je jedno, hlavne nech pomozu 😀
😀 😀 @vafinka No určite tam pojdem, sak utorook vypytam odporucanie od mojej doktorky.Som dnes volala s babenou co ju operovala a ze ani blbu flasu nezobral..ze to je jeho praca..no že super odbornika a aj sa im po operacii zadarilo 😀
A ako si nasla tunemocnicu?A kde ma tu ordinaciu tam?
@tinkatinulka no ja som sla autobusom do tn, a vystupis tam na autobusovej stanici, a potom som sla mestskou 24 a vystupila som na legionarskej ulici a on stal hned pri nemocnici, a ked som presla vratnicou, hned po lavej strane je pavilon č 4, na prizemi v pravo, a je to na konci taka ambulancia, ani by si nevedela. ze tam cosi je. a sestricka hned vybehla ako som prisla a za chvilku ma aj vybavili, ja dufam, ze pomoze aj tebe, keby sme tam tak boli spolu na tej laparke, aspon by nam bolo veselsie, mne to tak vyda asi v januari
@tinkatinulka ahoj iba by som sa chcela spytat naco vlastne pomaha ten prasok maca,comu pomaha som 2 krat neuspesne ivf,no teraz vraj sa uchytilo no slabo ,zacala som krvacat a odislo hm no a tiez by som sa chcela spytat ci su nejake bylinky cy by si vedela o nieco co by mohlo pomahat aby som na dalsom zakroku mohla mat viac vajok ak je nieco take co by pomohlo 😒
@marculik u nas je to zatial pokus a omyl..vyskusane mam všetko ale teraz som vysadila lebo idem k doktorke po rady.Maca mi nepomohla vobec, ani fytosoja.Macu som nutila aj drahemu a tiež žiadne výsledky teba až na chutky na sexik.
@marculik Teraz skusame inofolic ale bolo mi z tej kombinacie zle tak som vysadila pokial mi to neschvali aj daky odborník a pokial neviem amh, teda v akom stave su vaječníky.Zaručený recept neexistuje ak presne nevieš v čom je problém lebo si možeš aj ublížiť,objednala som si aj DHEU ale bojim zatim užívať lebo vedlajšie účinky no nic moc.
@vafinka Všetky cesty do Brna vedu cez Trenčín 🙂
@tinkatinulka no zeby?? ale my dve skoncima najdalej v trencine, a nikde 😀 inde
@tinkatinulka a ved vies, co sme si povedali, nezabudni na to!!!!!!
@vafinka Nezabudam neboj sa.V utorok sa objednavam do TN,a sup tam hned na stol teda na kozu 😀
@tinkatinulka ved pockaj na mna, kam sa tak rnies???
@vafinka no to ti drzim palce no ja musim len to ivf mam iba jeden vajcovod a ten je nepriechodny a ten druhy mi museli zobrat lebo som mala mimomater.tehu no prvy krat som mala iba dve vajka a teraz som mala sice 9 no len 5 bolo pouzitelne no a ked zase len jedno embryo bolo vhodne na vklad tak som uvazovala nad nejakymi bylinkami ci co..
@marculik Tiež si myslím že oddych potrebuje aj hlava aj telo lebo aby sa ti trosku sily do tela dostalo a aj pohody.Ten vajcovod ti nechceli zpriechodnit?
@vafinka Sak nebooooj kým ja tam dostanem termín na konzultáciu tak bude aj január 🙂
@tinkatinulka ved preto, ved aj ja sa tam dostanem tak v januari, este dufam, ze v pondelok dostanem marhu aby som v stredu sla na krv, a hned sa objednam na konzultaciu, ale myslim si , ze mi bude meskat, hmmmm
@tinkatinulka no mi robili laparku a on je zevraj aj dlhy a trochu ze prehnuty a skusali ho vlastne aj prefuknut no ze tazko presla kvapka,tak neviem niekde som citala ze aj nepriechodne vajcovody niekedy zapricinuju ze to nevyjde no ja tam nemam zevraj ani ziadnu tekutinu ani zapal tak dr.si mysli,ze je to zbytocne,je to take nespravodlive ako musime dlho sa snazit a bojovat a aj tak sa nedari a pritom som si mysela ked mi na klinike povedali ze je vsetko v poriadku a ze to urcite vyjde som si aj myslela ze na prvy krat sa to podari,a stale nic
@marculik no to som si myslela aj ja, my sme boli akože lahší prípad 🙂 no chybicka sa prihodila a tuzba po babatku stale vacsia ale aj naše trápenie

@tinkatinulka chuda moje, tak sa lieckaj a fukaj, no najprv na mna posobil vselijak, al eked sa rozhovoril, tak to malo aj patu aj hlavu, ked som prisla do ambulancie, tak to tam vyzeralo hrozne, snad ako pred 30rokmi a furt stejne, ved je to fakultna nemocnica, no co. jasan, ved u neho. a pocit mam vcelku ok, len som vyplasena z toho co ma vsetko caka, a v ambulancii boli este 2 sestricky a fakt mile, led som rozpravala co a ako, ked som videla tie ich smutne pohlady, skoro som sa rozbucala. ja to niekedy neznesiem, a potom bucim aj ja 😖