Zúfalé snažilky po mimotelovom oplodnení
Roky sme sa tešili na chvílku ked si povieme že je ten správny čas na to aby sme mali naše vytúžené babatko. Snažíme sa už druhý rok a babatko stále nemáme. Našou jedinou šancou, podla lekárov je IVF.19.10 sme boli na ET, 28.10 kolajnice na teste,a 7.11 spontany potrat. Zlomilo nás to oboch. Ďalšie vyšetrenia, lieky, vitamíny a nekonečné natahovanie sa s poistovnou.Náš ciel: následujúce IVF a tehotenstvo bude úspešné. Ako na to?
@tinkatinulka sa nezdas, hmm, ja dufam, ze ta moja marhana bude posluchat, inak beda jej. takze idete na to ako zajkovia, co????? tak kup duraceli aby si to vydrzala 😀 😀 😀
@tinkatinulka a vies co ma najviac teraz nieze trapi ale tak stve nad tym tak premyslam toto druhe embryo sa zevraj uchitilo mala som 479 hcg ale zacala som krvacat a nevyslo to a volala som doktorke a ona nic ze mam pockat na krv a to som uz poriadne krvacala a jedna baba mi pisala ze preco mi vlastne neporadila ja neviem zvysit utrogestan lebo som najprv tak nekrvacala iba som mala taky hnedkasty vytok alebo zevraj sa pouziva duphaston o tomto som nic nevedela a ona mi ani neporadila 😒
@vafinka haha..pije zazvorový čaj a frfle ako stare pivo že zas do neho daco pcham..ale začnem merat BT a uvidím čo a ako a kedy ..možno na štedrý den bude ovulka 🙂 jeeej pod stromcekom pri krbe..ach jaj
@marculik vies, ja neviem ktore centrum navstevujes, ale tie pesnicky z centra, su vzdy rovnake, aj ked to mozno prirodzene nepojde, tak nadej tu je vzdy, aj ked mozno mala, tak sa niekedy vie stat zazrak, len to chce mozno aj tak troska casu, a nemysliet stale na to jedno 😀 , hm? hlavku hore
@tinkatinulka ja krb nemam, tak ja si pockam, mne sa uz nechce tak nejak planovano sa mojkosit, mne to potom nechuti, a ked to na mna pride, tak nech to stoji za to 😀
@marculik Tak to mi je luto, ja som v CAR dostala pohotovostne cislo a boli zlaty hned mi aj menili lieky,ja som mala utrogestan 4+0+4 a hned sa dalo vsetko do normalo..aj ked to nedopadlo potom dobre..nechcem nič hovoriť ale bola to ich chyba lebo keby ti dali niečo poriadne na udržanie asi by to tak nedopadlo.Ty si neužívala po ET nic???
@vafinka No ved jasne..toto planovane u nas nema uspech lebo ako drahy hovorí že ked mam TEn výraz že plodné dni tak stuhne a nič nebude ☹
@tinkatinulka aj mne tuhne, ale nico ine, ja to neriesim, a ani ma to nejak nezaujima, no ja neviem ci som oki
@tinkatinulka no o tychto davkach som tiez pocula ze 4-0-4 ja som mala iba 2-2-2 a ja som bola iba na ivf a okrem utrogestanu som uz nic ine nebrala
@marculik vies, ono sa da potom po ivf, ked mas vsetky faktury poziadat o refundaciu nakladov, aj ked ti nevratia 100percent nakladov, tak isto ak aj aj tam niekedy pojdem, tak radsej budem dlhsie setrit, a za kvalitu si priplatim, mna to tu sloévenske naj centrum hodne sklamalo a presvedcila som sa o tom, ze dokazu oblbovat, ale co uz. opytaj sa tinky, ona ti povie co a ako v brne
@marculik Juj kočeny ja som emigrovala do ciech a rada tam pojdem aj 2x.
@tinkatinulka a tam do ciech chodis ku komu ja som uvazovala nad stelcom zevraj je dobry lekar iked mlady az sa musem hambit pred nim vyzliect 🙂 no uvidim moc uvazujem nad brnom a vlastne ak mozem vediet mas aky problem ked ste pisali ze skusitze aj inu metodu
@marculik AHoj ja v RF chodim k Machačovi, je to s tých starších fešákov ale hodne si ho cenia aj v zahraničí ale najviac ohlasom má dr.Stelcl, mladík, feši, rodil mi OPU a bol super.Ale to su tam všetci.
U nas bol prvotný problém oligotheratzoospermia cize 0% morfologia, a až v brne prišli na to že mam PCO a aj zlé výsledky hormónov.Takže aby nebolo dosť tak sa čím dalej zistuje u mna problem a nie u drahého, mám mutácie MTHFR , vysoký krvný tlak a este aj nábeh na cukrovku.Teraz čakám na vyšetrenie u endokrynologiu a cakame výsledky imunologie.Príčinou potratu môže byť viac a snažíme sa zistiť..takže aj napriek zlému SPG sa nám podarilo otehotnieť ale plod sa prestal vyvíjať, genetiku mame oki takže je vina na mojej strane.
@tinkatinulka tinak, nemaj boja, to sa zvaldne, chce to cas. a mne na tie mutacie povedal, ze nech na to zabudnem a ze nech sa netrapim, takze neboj nam sa to tu raz podari
@tinkatinulka fuu moja vsetkemu co si mi napisala som vobec nerozumela no je to na pip jake veci nam tak nicia to po com tuzime a vlastne kolko si tam musela chodit ,dost casto a tam je to vlastne ako vyberies si lekara a chodis len ku nemu lebo co som pocula v gynfive je taka pakaren stale ides ku nejakemu inemu lekarovi
@marculik No tam si veberas ku komu ides ale opu a et nie, to ako príde služba.Ja som mala na et kozumplíka a kop suprový, mladoch tiež a veeelmi nadupaný infoškami na naše otázky.Do heliosu sme chodili 9 mesiacov a nič, v RF od prveho rande po ET bolo asi mesiac 🙂 tak posud, platili sme tolko co by sme v Heliose doplacali a teraz ideme žiadat o preplatenie do dovery.SKusime laparku a uvidíme kedy zas pojdeme na "nákupy" na moravu 🙂
@vafinka No sak ja ho vyspovedám ako sa patrí, citim sa taka nabitá energie do boja jak davno nie.
@tinkatinulka jooo, len zas ho nevystav, nech vladze 😀 , tak som zvedava, ze zajtra co ti povedia a kedy ti daju termin,
@vafinka no aj ja..hned podam info aj ked zajtra zase tažký deň pracovný.
@tinkatinulka ty este musis ist na laparku?a tam take nerobia a dost je to daleko ja sa len toho bojim no pre babo vyskusam vsetko
@tinkatinulka daj, som zvedava, ja som dostala ked som volala za 2,5tyzdna, no a uvidis, za chvilku to mame za sebou
@marculik na laparku niedo brna, tu pojdem do nemocnice..teda asi, nevzdavam to ani na IUI a preto predtým laparku,možno je to krok spat ale menej agresívny, mna stimulka vykolajila z cinnosti a ak by to šlo aj inak..
@vafinka no to ano ale na emdokrynologia ma stve..nik tam nebere telefon ale musim sa tam dostat sak ma vystrasil doktor ze to neni dobre že ju mam taku velku..tu stitnu

@vafinka No bude robiť drahoty..ako ta moja, ja furt krvacam a už mam toho dosť šak skoro dva týždne to celé trvá a nemá to konca kraja..inak drahy aky akčný, kupuje ovulačné testy 🙂