Zúfalé snažilky po mimotelovom oplodnení
Roky sme sa tešili na chvílku ked si povieme že je ten správny čas na to aby sme mali naše vytúžené babatko. Snažíme sa už druhý rok a babatko stále nemáme. Našou jedinou šancou, podla lekárov je IVF.19.10 sme boli na ET, 28.10 kolajnice na teste,a 7.11 spontany potrat. Zlomilo nás to oboch. Ďalšie vyšetrenia, lieky, vitamíny a nekonečné natahovanie sa s poistovnou.Náš ciel: následujúce IVF a tehotenstvo bude úspešné. Ako na to?
@olivia31
@tinkatinulka
@olusam ahojte kocky, no vy dnes na mna kaslete? asi ma uz nemate radi ☹ ☹ ☹ , kakane, ani mi nenapisete
@olivia31 Baby mozem vam povedat o PGD nieco ak chcete 🙂 .My sme si ho dali robit. Oli ako som pisala mi chodime do Heliosu v Brne a v Mt myslim nerobia PGD. Pisala som si s jednou kockou a oni si chceli dat v Mt v Heliose a na koniec im povedali ze oi to nerobia. PGD sa neodporucaju len ked je v rodine nejaka vada, teda choroba. Napr.ceskam to preplaca poistovna. Je to geneticke vysetrenie embrii ktore vysetruje embrio uz na 24 chorob. Su dva druhy. Jeden sa vola Fish robi sa do tretieho dna kultivacie ale vysetruje len nejakych 5 chorob. A toto PGD sa robi 5-6 den kultivacie a trva dva az tri tyzdne kym budu vyseledky.Najprv aj brnaci posielali do Australie embria na vysetrenie ,ale teraz uz maju tie pristroje u seba.
@vafinka miccka ved si sa aj konecne ukázala..
@tinkatinulka 😖 😖 😖 😖 no teda 3 strany popisane, a ako viddim ani som nikomu nechybala
@vafinka sak si kaslala na nas sa len muzikovi venujes 😉 ja uz cítím oba vajecniky,ani spát som nemohla..zajtra 5.00 vyrazame..dufam ze sneh nebude..
@tinkatinulka no nielen jemu, ale dosla mi aj navsteva, dajaku robotu som mala, no som zvedava, ze ake mntozstvo sa ti urodilo, no len zajtra aby poladovica nebola. vyzera to vonku vselijak 😖
@vafinka juj nestras s poladovicou..vrr to nie.dneska som pichla ako profik 😝 inak zashajila som lenosenie..nic nerobimcely den..hadam mi to aspon do obeda ostane 🙂
@tinkatinulka 😀 ,juj, ja idem upratat, a potom budem piect, no moc sa mi nechce. ale co uz. no len si pekne polezkaj, no vidis, uz bude z teba profik pichacka injekcii 😀 😀 😀 😀
@olivia31
@olusam
@vafinka
@tinkatinulka
no ja som stale chora, alde uz nemam horucky tak mi to pocasie ani nepride na um,ale moj mal vcera radost ked musel odhrnat, a robil si srandu ze ci vybehne na poval po stromcek.... 🙂
@vafinka @tinkatinulka
@olivia31
@olusam
no to aj moj vravel ze ide po stromcek, aspon volajake rozptylenie pri tej mojej depke
@marverka u nas sa vsetko už topí len aby to nezamrzlo
kocky, mini venceky z odpalovaneho cesta sa pecu a k tomu este robim aj gastanove rezyy 😀
@vafinka juj ty si sa ale rozbehla..a aky krem ides do kosickov davat?tortu si nedas? mam pocit ze ju nezjete an vianoc..mylsim na Oli či už je dom, časkam jak na ihlach
@tinkatinulka tinka makam ako fredka, rezy uz mam hotove, len do vencenkov som robila klasicky krem, maslo+cukor+troska brandy+ van. aromy a zlaty klas uvarit. a na vrch davam citronovu polevu. uz mam dost, este musim vanu umyt, a jedno okno co mi pes zas olizal, ale musim uznat, ze tento raz to dala na poriadok 😀
@tinkatinulka
@vafinka
@olivia31 Tak ja uz tiez mam napecene,mala som aj pomoc 😀 a este budem mat aj od mami nieco,tak zase bude cas na napchavanie sa 😒
@vafinka ty sikulka, ja som upiekla našu tradicku vianocku s hrozienkami..mna už aby vychladka a mohla som papat, ma cca 2kg..al krasna je 😝
@olusam len si daj, telo cukor potrebuje, inak tu bude zle..ja mam dietu ale dala som si trosicka aby som aspon vedela že tie sviatky su
@tinkatinulka ty brdo, a ja ze sikovna, to ty, no este ich dorobim a dnes asi uz padnem ako hnila hruska, mam dost 😀
@olivia31 micka tak ako???
@tinkatinulka no veru, kde ze je oliv?
@vafinka sak si gazdinka riadna 🙂 ja som sama doma a uživamsi, chcela som daco doprace ale nece sa mi moc tak hackujem knečne už mi to chýbalo 😝
rada sa k vám pridám, bo boli sme na 1ivf a nemali sme žiadne embryjko, tak sa nekonal ani vklad. chystám sa na druhé ivf tak v máji.. je tu niektorá čo ide do toho v tom termíne? 🙂
@tinkatinulka 😀 aj ty si gazdinka, nbeboj, no ja ked to dorobim, tak pojdem strikovat potom, 😀

@tinkatinulka suhlasim s tebou....do tretice to najlepsie 🙂
@olivia31 tak to uz nie je pre mna.....ale zajtra zisti vsetko!!!
Tak idem sa venovat muzikovi,zatial sa majte.