icon

Zúfalé snažilky po mimotelovom oplodnení

tinkatinulka
20. nov 2012

Roky sme sa tešili na chvílku ked si povieme že je ten správny čas na to aby sme mali naše vytúžené babatko. Snažíme sa už druhý rok a babatko stále nemáme. Našou jedinou šancou, podla lekárov je IVF.19.10 sme boli na ET, 28.10 kolajnice na teste,a 7.11 spontany potrat. Zlomilo nás to oboch. Ďalšie vyšetrenia, lieky, vitamíny a nekonečné natahovanie sa s poistovnou.Náš ciel: následujúce IVF a tehotenstvo bude úspešné. Ako na to?

vafinka
4. máj 2013

@olivia31 ahooj, no paradicka, ze ste oki, ja uz mam dosite, konecne. inak som sa ta chcela spytat, na jemne materialy ako sifon sa pouzivaju ake nitky? je v nich nejaky rozdiel??

mauerka
4. máj 2013

Tak babky, definitivne partim k vam - dnes mi vlozili 2 embryjka, tak drzte palce, nech sa zahryzhu poriadne. 🙂 Cerstva spolubojovnicka @olusam sa ako citi? Kolko ste vkladali? Mali ste aj PK? Bude to dlhych 10 dni...

lenocka004
4. máj 2013

@mauerka Tak drzim palce 🙂 Teraz len pekne oddychuj !!!

olivia31
4. máj 2013

Dievčatá ja práve sedím v obývačke môj spánok to je momentálne zážitok nemôžem spať tak pobehujem po byte 🙂 .... 😝

tinkatinulka
autor
5. máj 2013

@olivia31 AHoj zlaticko tak musis spavat cez den aby si si oddychla naporiadok.tu kuka slniecko, sme u rodicov,vegetime.poobede presun juzne 😝

olusam
5. máj 2013

@mauerka ja som bola pia na mojom prvom ket.Mala som pk a davali mi jednu expand.blastocystu.Ja mam dlhych 14 dni cakania,do17ho.Je to tvoje prve ivf?Len oddychuj 🙂

mauerka
5. máj 2013

Moje prve ivf, prve hormony v zivote, ake kedze spg zlyyyy a babatko sa nam "zaziadalo" aj v nasom veku - tak som si cez to cele musela prejst, verim, ze s uspesnym koncom. My sme - ak som to spravne pochopila - na 5. den este nemali EXPANDOVANU blastocystu a to akoze "znizilo rating" nasich embryi... nemam s tym skusenosti, snazim sa mysliet pozitivne. Mrazaciky dvajbunkove mame 2 a z tychto po ET sa zvysilo este 4ks, uvidime, kolko sa ich podari zmrazit... Vy ste mali ET kedy? @olusam

olivia31
5. máj 2013

@tinkatinulka Zlatko cez deň nezaspím to už musí teda byť aby som zaspala no odpočívam aj to pomôže no na tie nočné blúdenia po byte si musím zvyknúť .🙂 A čo ako bolo u vašich čo ako sa má mamina pozdravuj ju odo mňa . 🙂 Stále na vás myslím aj môjmu manželovi o vás rozprávam. 🙂

tinkatinulka
autor
6. máj 2013

Ahojte kočky, len nakukam co nove, dneska zase letim smer zilina na endokrynologiu 😉

olivia31
6. máj 2013

@tinkatinulka Ahoj tak to ti držím palce aby bolo všetko v poriadku. 🙂

tinkatinulka
autor
6. máj 2013

@olivia31 no to aj ja, dnes s om mala ist na gyndu ale nestiham nejak sa mi nakopila robota pojdem vo stvrtok 🙂

vafinka
6. máj 2013

@tinkatinulka
@olivia31 ahojte kocky, ako sa mate????? nik mi ani nenapise, no teda?? co toto??

tinkatinulka
autor
6. máj 2013

@vafinka ahoj cicus..koncom tyzna ti napisem adresi s kým mame zmluvy ok. 🙂
ja makam ako fredka, ale kukam že tu nik a nic sa nedeje.idem si dat dietnu rajcinovu polievocku..dnes už 8 den Dukanovky a -3 kg 🙂 sa vytesujem, aj mamina začala somnou aby sme sa podporovali a aj ona tolko schudla a je to aj vidiet..už začnem aj cvičiť pomaličky na stroji a mojzisovej a sak možno sa aj zem začne opačne krúúútiť.

olivia31
6. máj 2013

@vafinka Ahoj no ja som teraz nejak mimo nič sa mi nechce som rada , že poriadim, operiem a navarím inak nič nevládzem v piatok dôležitá kontrola tak už teraz som v strese. 🙂

olusam
6. máj 2013

@mauerka ja mam za sebou uz moje 2ivf.Pri prvom som sa do et ani nedostala a mala som len 6vajicok,a tentokrat som mala az 29!! To ma uplne zaskocilo a z nich sme ziskali 7mrazacikov(uz teraz 6) et som mala 9.3.,ale zial na 11den som dostala ms.Uvidime teraz co z toho,uz sa snazim na to nemysliet.Do ktoreho car chodis a beries len Utrogestan al.nieco ine?

olusam
6. máj 2013

@olivia31 ale ved pia je este daleko 🙂 to ta prejde,ved nemas dovod stresovat,vsetko ok 🙂 nie?

tinkatinulka
autor
6. máj 2013

Ahojte kočky, niežeby som nemala čo robiť ale kukal na mna z poličky posledný OVU test..hihi dnes 13 DC a čuiarka skoro žiadna, žeby tento cyklus bez ovulácie?Asi je moje telo už bez hormonov stratené 😠

mauerka
6. máj 2013

@olusam Chodime do GynFiv v BA - nase prve centrum, od polovice januara 2x neuspesne IUI a teraz stimulacia a ET.
Poveim ti, dost to cele prezivam, nikdy som si nemyslela, ze to bude taky problem... Najviac som momentalne "na prasky" z toho, ze mi pred transferom oznamila embryologicka, ze "zavadzame blastocysty nizssej kvality"... bolo to take smutne, take beznadejne... hned otazky "preco" ako nizsia kvalita? naco mi ich potom zavadzaju?...
Z 13 vajok oplodnili ICSI 9ks, dve zmrazili ako dvojbunkove, 6 sa kultivovalo, z toho tie dve dosli na 5 den do stadia blastocysty a zvysne este nie...dnes som volala - takze z nich niktore nebolo vhodne na zmrazenie ☹

vafinka
6. máj 2013

@tinkatinulka ahoj mojko, ok, budem rada, a je tam aj ta znacka co by som ja chcela? ja mam dietu behanie po dvore, ale vysledky nevidno 😀 , iba sa riadne vybeham a som ko.
a mozno ovu este len bude, ale neskor. 😀

vafinka
6. máj 2013

@olivia31 och ty, co nervujes sa, ked je vsetko oki??? hm???? chuda tvoje male, nemaj strachu, ste obaja oki, hm????

olusam
7. máj 2013

@mauerka viem,nie je to lahke a to cakanie ubija....treba len verit,co ine nam ostava 🙂 Drzim palce!!!

olivia31
7. máj 2013

@vafinka Nenervujem len som občas šiši 🙂 🙂 🙂 a myslím na to čo bude v piatok 🙂 .

tinkatinulka
autor
7. máj 2013

@olivia31 v piatok bude výlet..alebo žeby dačo iné??? Neboj ved to tvoje malé bojuje ako lev o miesto v tvojom živote,tak s úsmevom. Ja som bola na kontrole,o tyzden výsledky.som zvedavá čo bude Stvrtok na gynde,piatok volam o termín v tn.

olivia31
7. máj 2013

@tinkatinulka Moja zlatá sa dobeháš držím ti palce aby sa to tvoje telo už dalo do poriadku a aby sa s teba už čoskoro stala mamina 🙂 🙂 🙂 🙂

olivia31
8. máj 2013

@tinkatinulka
@olusam
@vafinka No dievčatá kde ste žijete ?..... ja som dnes konečne aj niečo poriadne navarila....🙂 🙂 🙂 🙂 dnes som bola celé poobedie na chalupe teraz som došla a je mi lepšie keď som na čerstvom vzduchu .🙂 🙂 🙂 🙂 Tinuš ako ten záhradní nábytok ste spokojní ? Mne môj manžel doniesol z BA v piatok aj lehátko je skvelé ....na fotím ti potom ako som ušila na tie stoličky podušky . 🙂

tinkatinulka
autor
8. máj 2013

@olivia31 AHoj mamina, no my sme ako kazdy volny den pracovali doma od rana do vecera...juj take jarne upratovanie tu bolo ako už davno nie som total unavena ako sa len da ale super pocit.idem prave daco aj do prace spravit.Nabytok ma dojst zajtra tak som moooc zvedava co to bude, my sme sedaky kupili v Baumaxe, mali suupes akciu v ZA, tak ani latky by som zato nekupila tak sme kupili hned 6.Lehátko je supis to máme tiez, len skoda ze neni cas ho uzivat :-ň ale takm som usila podusku sama 🙂 dnes som prišla k dalsiemu sijacemu stroju 🙂 ma asi 50 rokov ale ideee a suuuper.tesim ako male deculko 🙂 a kočky neviem kde flakaju?ved vafinka ma už davno posadene a odbavene.a aj si daco robila alebo vegetis?

olivia31
8. máj 2013

@tinkatinulka Ahoj ja som len navarila a poriadila no na chate som len leňošila sa bojím niečo robiť ak bude v piatok všetko v poriadku tak budem trošku robiť poriadok na chate 🙂 🙂 🙂 .......no dúfam, že srdiečko bude búchať ako hrom 🙂 🙂 no sa tak trošku ubezpečujem, že keď sa takto cítim všetky tie tehu príznaky tak to bude dobré nie čo si myslíš .....asi by bolo horšie keby nič necítilo čo?

tinkatinulka
autor
8. máj 2013

@olivia31 rob co citis ze mozes, ale ja som si stale hovorila že to stastíčko je take krehucké že to že neumyjem okna sa svet nezruti..kasli na prácu, tento prvý triimester je taky polný obav a tak vyloz nožky.niekto príznaky má niekto nie, hlavné je aby si nemala boleti a nekrvacala takze pohoda v piatok iba potvrdi Krajko to co uz vsetci vieme 😝

vafinka
8. máj 2013

@tinkatinulka
@olivia31 ahojte zlatka moje, ja viem, ze vas zanedbavam, doma roboty vyse hlavy, dnes som teda makosila od rana a zastavili sme sa az o 9tej vecer a zajtra asi zas, och joj, keby som mala byt od prace slachtena, tak ani titul by na to nebol 😀 😀 😀 😀 😀 😀 , oliv, neboj, male je oki, keby bolo cosi v neporiadku, tak si myslim, ze by sa to uz asi aj prejavilo, tinka, ja som uz vcelku opki, len mi je furt vseli jak, som slaba akasi. babizne moje, len site, mna to bavi ako svet, 😀 😀 😀 len skoda, ze na to viacej casu nemam 😀

olusam
9. máj 2013

Caute zienky pracujuce...my sme vcera mali pracovno opekaciu akciu 🙂 ja som len sladke robila a robila poskoka 🙂 neviem ci vydrzim do bud.pia,nejako sa mi to nepozdava....☹( hlavne ze sa dari nasej mamine 🙂 zajtra budu len same dobre spravy 😉