Zúfalé snažilky po mimotelovom oplodnení
Roky sme sa tešili na chvílku ked si povieme že je ten správny čas na to aby sme mali naše vytúžené babatko. Snažíme sa už druhý rok a babatko stále nemáme. Našou jedinou šancou, podla lekárov je IVF.19.10 sme boli na ET, 28.10 kolajnice na teste,a 7.11 spontany potrat. Zlomilo nás to oboch. Ďalšie vyšetrenia, lieky, vitamíny a nekonečné natahovanie sa s poistovnou.Náš ciel: následujúce IVF a tehotenstvo bude úspešné. Ako na to?
@mili78 mam doma kupene pre prípad nudze..zatial užívam iba lieky na PCO..ale poznám už dve baby čo sa im moooc polepsilo AMH po brati ale kazali im brat 2 mesiace..ja uvidím ako zaberie teraz liečka a potom budem brat aj ja
@tinkatinulka ....no ja mam velmi nizke amh, len 0,14...lekarka povedala, aby som to brala 3 krat denne...nevies aku davku brali tie baby? na krabicke je pisane, ze jedna tabl. denne, tak neviem
@mili78 ak si dobre pamatam tak min 2 denne to bolo..na krabicje jen len bežné ale ked mas take nizke hodnoty tak asi treba vysoke davky..inak je to riadny humus ale co nespravime pre babatko ze..kam chodis do centra?
@tinkatinulka ...ved to, steroidy...este si nejaku rakovinu uženieme :( keby to aspon pomohlo...počkaj aké fuzy nam narastu 😀 ... ja chodim do Iscare
@mili78 no mne z tých liekov zblblo cele telo a ked som si čítala vedlajšie účinky tak som to radšej zahodila aby ma netrafilo..ja do Reprofitu
@tinkatinulka @mili78
jezibabska tu som, no ja mam za necely mesiac 29, ale fur tsom krasna a mlada!!!! ja sa nenam chut niecim dopovat a preto kaslem na to. nech sa uz deje co sa ma. ale musime tu verit a to doslovne, ze drobec dorazi a uz coskoro. ze ano??
@tinkatinulka mysme mali fakt dnes stastie ako mallo kedy, a to som rada. jeziskov mame pokupenych. no ja tiez idem zehit a dorobit polevy na kolaciky, co som vcera piekla, stepovala som pri nich do pol jedenastej a mrtva som odpadla do postele. a rano ze vstan. chiiiiii
@vafinka super..to som rad ze uz mas po..inak som si doniesla do obyvky vetvicky smreku do vázy a už to vonia vanocami huraaaa..len tie kolaciku uff nemozem papat a tak si asi zajtra upecem linecke aby som mala co chrumat..ani susene ovocie nemozem..vrrr ale už sa neviem dočkat kapusnice..mnammnam už mam chute ako tehotna 🙂
@tinkatinulka .... no takze ma to aj pozitivne ale aj vela negativnych veci...vraj dlho bol v Europe aj nepredajny tento liek
@vafinka ...tak co ine nam ostáva ako verit? :( dufam, ze aj mna tato depka cim skor prejde a budem mat chut bojovat 😢
@mili78 ale kým existuje nádej tak je dobre..darcovksé sú hlavne osobne a finančne náročnééé..iba ak by si mala os sestry ci sesternice
@tinkatinulka ...to zial viem, na darcovske v zivote nenaškrabem prachy 😢 a u nas sa tak neda, ze si prinesies sestru, sesternicu, kamosku...u nas to legislativa nedovoluje...doniest mozes, aby si sa dostala v poradovniku dopredu, ale jej odoberu, ale tebe daju vajicka od inej zeny
@mili78 a nekukala si v cechach ako to maju?
@mili78 no lebo u nas neni povolena ani nahradna matka a v CR ano..
@tinkatinulka ... este nie zatial...myslis, ze tam to bude inak?
@mili78 no myslim že ak by si sa opýtala priamo nejakeho doktora v CAR v CR tak by to šlo..pretože statut nahradna matka je asi komplikovanejsii ako darovanie vajicka
@tinkatinulka .... no pokukam nieco na nete a uvidim...ale este vyuzijem ten jeden hradeny pokus tu na SK asi, lebo ivf v CR asi poistovna nepreplati
@mili78 Dovera preplaca ivf,aspon co mam info my ideme žiadať o preplatenie teraz a uvidíme čo nám povedia.Hlavne je to tam o moooooc lacnejsie aj keby si si to hradila sama tak to je menej ako doplatky na SR.Smutne
@tinkatinulka ... no ja mam zrovna tu druhu poistovnu...a v tom reprofite ti co povedali na DHEU?
@mili78 no ze v pripade ze budem mat male amh tak brat..ale ja liecim teraz na ine .. a ani AMH mi na SR nechce nik spravit..vybavujem teraz v jan ze pojdem
@tinkatinulka ... mne to bez problemov spravili v CAR...vlani som mala este 0,85 a teraz uz len 0,14 😢
@mili78 V Heliose nepokladali za potrebne taketo nieco riesit..ale to je o inom..v Reprofite mi to spravia ale chceli nech si to dam spravit tu aby som nemusela za to platit..nechcu za každú cenu z teba vytrieskat prachy
@tinkatinulka ... na ten reprofit samé pozitíva čítam...ja neviem preco tam dokazu mat iny pristup ako tu na SK
@mili78 no ja osobne len pozitíva..sice som potratila ale to je o inom..urcite tam pojdeme aj dakej len máme pauzu..baby čo bolo somnou v mojom termíne sú všetky tehotneee..a prístup..juj neporovnatelne, my sme chodili do heliosu a to je akoby si porovnala 3 a 5 hviezdickový hotel..doktori sú ochotní, milí, vedia povzbudit a fešáci 😝
baby moje, no co, mozno aj ja som ten pripad na darcovske, ale to nejdem vobec riesit, ja dufam, ze ked este marhanka nedosla tak trosinka dufam, ze tam cosi je, ale aj ked v to moc neverim, neviem ake su tie zaciatky, ci aj ostatne maju tlaky ako na marhu, a nist, ale len si nahovaram. ci??
mozno aj ja zajtra budem piect, ale neviem, bo som na mraky po dnesku
@vafinka no ano aj bolesti aj nafuknutie bolo 🙂 len aby si nezačala krvacat..rožovo ešte sa da ale ak hnedy vytok tak zle..ved nerob drahoty a sprav test..budem mat darcek od teba pod stromčer..mna chytali hlavne prsa a take stahy v podbrusku ket sa embryjko zachatavalo a hniezdilo
@vafinka Inak prave pečiem svoj prvý domáci chlebík ako žienka domaca, aj ked som dneska slamena vdova drahy išiel na pansku jazdu tak neviem ci sa aj dnes vratii..zajtra ho znásilním a sup ozdobovat strom
@tinkatinulka vies, takketo som to nikdy nemala, bo ma furt vajca pichaju a ako keby po stranach maternice, a potom ma zacane boiet brusko a nic, neviem co je to za divocina tam, minule som mala strasne moc silne kramy, tak ja neviem ci to moze byt aj tym ze mi meskaju, ja sa bojim si robit test, radsej si pockam a ked nedojde, tak pojdem k dr
@tinkatinulka ty rebeka jedna, ja som to raz davno skusala piect chlebik, no veru neviem, moc mi nevysiel ale az na 10 pokus

@tinkatinulka ...nie, ale dnes ako som rano volala lekarke tak mi to poradila, ze si to mam objednat...no pri mojom stasti mi tak z toho akurat chlpy budu rast ako opici 😢 ... ty si ju brala?