icon

Zúfalé snažilky po mimotelovom oplodnení

tinkatinulka
20. nov 2012

Roky sme sa tešili na chvílku ked si povieme že je ten správny čas na to aby sme mali naše vytúžené babatko. Snažíme sa už druhý rok a babatko stále nemáme. Našou jedinou šancou, podla lekárov je IVF.19.10 sme boli na ET, 28.10 kolajnice na teste,a 7.11 spontany potrat. Zlomilo nás to oboch. Ďalšie vyšetrenia, lieky, vitamíny a nekonečné natahovanie sa s poistovnou.Náš ciel: následujúce IVF a tehotenstvo bude úspešné. Ako na to?

tinkatinulka
autor
15. júl 2013

@victoiremoi Ahoj no tuto diagnozu nepoznam..a nasli pricinu preco sa nedari? Kam chodite do car?

victoiremoi
15. júl 2013

@tinkatinulka Blighted ovum je pricina polovice potratov v prvych tyzdnoch tehotenstva. Znamena to, ze otehotnies, HCG rastie ako ma, telo reaguje ako pri normalnom tehotenstve a az ultrazvuk zisti, ze to nie je v poriadku. Jednoducho embryo sa nevyvinie, len plodove vajco a placenta. V piatok mam dalsi ultrazvuk a dufam, ze nebudem musiet na kyret. Manzel ma azoospermiu a embrya nie su dobre na to, aby sa uchytili. Zijeme v zahranici. S dalsim IVF si budeme nechavat embrya geneticky testovat. Z doterajsich 8 embryi (7transferov) nam to ani raz nevyslo.

tinkatinulka
autor
15. júl 2013

@victoiremoi tak to mate komplikovane u nas je oligoterathospermia takže tiež nič moc a zatim žiaden uspech..3ivf vcudu

victoiremoi
15. júl 2013

@tinkatinulka to zasa neviem ja co je. Ale drzim palce nech sa vam uz podari otehotniet. Kolko embryi ste mali? My 4 zakazdym, prvy krat 2dnove a pri druhom IVF zasa 4 ale uz 5dnove. Ako casto po sebe si mala IVF? Ja musim tiez na tretie IVF a uz teraz sa toho desim, nechcem tu operaciu priliz casto.

tinkatinulka
autor
15. júl 2013

@victoiremoi okt 2012-2embyjka-1vlozene-spontatne ukoncene 5+5tt ,feb2013-1embryjko-bez ET, april2013-1embryjko-1 vloženené

vafinka
15. júl 2013

@tinkatinulka ahoj moja, ako???? ja som mala dnes kriticky den, vrrrrrr, ☹ ☹ ☹ ☹

victoiremoi
16. júl 2013

@tinkatinulka To si mala tri IVF operacie behom jeneho roka? Rozmyslate ist znova? My sa este pokusime a dufam, ze genetickym testovanim emryi sa nam to uz konecne podari. Ja som mala IVF vo februari 2012 a druhe v marci 2013. Na tretie pojdem najskor v septembri / oktobri. Ach jo! Sme samoplatci v zahranici a musime najskor nasetrit a ani nechcem mat tu operaciu prilis casto.

tinkatinulka
autor
16. júl 2013

@victoiremoi ja som Mala vzdy kratky protokol a Len maly narkozu.a dokonca ja to dobre znasam.chodime do ciech do reprofitu.

victoiremoi
16. júl 2013

@tinkatinulka To je fajn, ze to dobre znasas. Ja som prvu operaciu zvladla dobre a druha strasne. Co znamena kratky protokol? Ja tie vyrazy poznam Len v anglictine. V slovencine Len hadam. Ako daleko to mate do Car v CR?

tinkatinulka
autor
16. júl 2013

@victoiremoi mame to cca 200 km co je ale nie po dialnici a to cca 3,5 hod cesty..uff.Krátky protokol je že picham len v daný cyklus cca 14 den je odber a potom transfer..mam menopur a merionalm orgalutran a potom už pregnyl

victoiremoi
17. júl 2013

@tinkatinulka Teda, az 3,5 hodiny?! Co nie sme schopne pre to urobit? Nemate ine CAR blizsie? Ja rozmyslam na dalsie IVF priletiet do CR alebo SR. Aj s letenkami nas to stale vyjde lacnejsie nez tu a aspon si urobime vylet domov. Kam chodis ty? Ja som od Ziliny, najblizsie CAR bude zrejme v Martine?

tinkatinulka
autor
17. júl 2013

@victoiremoi my sme chodili do Martina ale neboli sme spokojni preto do ciech maju int pristup,lepsie vybavenia a aj ceny..hodne zahranicnych pacientov a je to ina unproven ako na sr.Kocky lietaju na otocky do brna alebo idu k rodicom na par dni odberu a vkladu.sa sa tam komunikovat mailom vsetko.ja som tiez od ziliny..teda pivodom.

vafinka
17. júl 2013

@tinkatinulka ahoj srdco, ako sa mi mas??? hadam dnes bude aj krasne, a ja zas makacka do hory ako vcera, 🙂 , zachvilu uz budem mat aj svaliky na krku 😀

tinkatinulka
autor
17. júl 2013

@vafinka cicus sak sa zodres zachvilku..nam este drevo nedorazilo ale vcera sme pilili suche na dvore tak mame zase plno pilin v travniku no parada..dneska zase cementujeme a maltujem ale dufam že to už bude vseeetok pre tuto JAR a potoim juhu leto. 😀

vafinka
17. júl 2013

@tinkatinulka no asi sa veru zoderem, jeto riadna makacka, a ver, ze som narobena ako krava, a to doslova. sa mas, na tej malte, uz len ti voda chyba 😀

victoiremoi
18. júl 2013

@tinkatinulka Dakujem pekne za odpoved. V Martine su vraj dve centra, helios a iscar. Do ktoreho ste chodili vy? Kam do Ciech teda chodite? Co je v Cechach najblizsie k ziline prosim? Bude to tazsie takto zariadovat zo zahranicia, ale snad najdeme centrum kde budu ochotni nam pomoct. Budem to musiet vsetko zvladnut za cca 5 tyzdnov a cez vianoce, dlhsie dovolenku nedostanem. A to aj s genetickym testovanim, tu v australii to ide len dufam ze aj v CR a SR. Kedy ides na dalsie IVF ty?

vafinka
18. júl 2013

@olivia31
@tinkatinulka ahojte zienky, tak ja mam dnes od dreva pokoj, popravde poviem, ze fyzicky nevladzem, a este k tomu ma aj vcera vcela postipala, ☹ , 1x sa mi to stalo, no ze hmm, bolest ako svina, som sa bala aby sa mi cosi nestalo. potom som zacala cela trnut a otazievat, mala som bobky, ale akosi som to potom predychala a rozchodila. a ako sa mi mavate?

tinkatinulka
autor
18. júl 2013

@vafinka Ahoj my dnes cwly den doma robime,vceta sme kupili nove wcka a osadzali sme..zabavavvelka utrhli sme ventil a potopa bola riadna. Ale zas to mame krajsie..idem daco aj do robotyspravit..vcera sme boli na navsteve kuknut babo..sme heh kupili satocky..drahy vyberal aj spinecky Kitty.take rozkosne..

tinkatinulka
autor
18. júl 2013

@olivia31 mamina pocuj sak ja sa už neviem dočkať kedy budeme tebe vyberat take cicuskovske oblecka sme boli v CaA a HaM a maju nadherne veciccky a super zlavy, je to lacnejsie ako FaF z Tesca a to je co povedat a pre dievcatka no nadheraaaaaa 🙂

olivia31
18. júl 2013

@vafinka
@tinkatinulka Ahojte ja som včera bola na tej genetickej ambulancii bola tam super doktorka mladá a povedala, že je všetko ok a že mám super číslo 1 v 4900 tak, že je to ok ......do ničoho ma nenútila ak niečo nebude ok tak mám do 21 tt prísť no ja verím, že na 3 D sone sa len potvrdí, že je všetko ok ....a ešte mi povedala, že MUDr . Grochal je nejlepší odborník čo sa tohto sona týka a má aj najlepší prístroj na slovensku .....tak som rada, že som sa tam objednala. Inak som bola v Žiline a boli sme pokukať aj kočíky 🙂 ...aj som si zasa niečo pekné na seba kúpila. 🙂 to musíš 😀 😀 😀

olivia31
18. júl 2013

@tinkatinulka Ani mi nehovor včera by som bola všetko pohádzala do košika a pokúpila no bojím sa ešte inak toho 6.8 keď pôjdem do Martina tak už čosi pokúpim 🙂 a pôjdeme asi aj do Žiliny 🙂 🙂 🙂 🙂

tinkatinulka
autor
18. júl 2013

@olivia31 a kde ste boli v ziline? v Mirage v PreDeti?

olivia31
18. júl 2013

@tinkatinulka Áno tam aj v Mirage aj v Auparku aj v meste zaparkovali sme v Auparku a potom sme sa prešli cez mesto do Mirage......na -3 bol obchod dva myslím detské tak sme boli len tak pokukať kočíky.

tinkatinulka
autor
18. júl 2013

@olivia31 jasne to je moje miestocko..som tam stale ked tam sme..maju krasne vecicky aj ked dost vysoke ceny..ale na take fajnove vecicky chodim tam..a kocikov maju more..este stale sa ti paci Teutona?

olivia31
18. júl 2013

@tinkatinulka Páči sa mi viac aj X-Lander move hlavne v ružovej 😀 😀 😀 a ešte aj Britax affinity 🙂 ......a ešte mi poradila predavačka jeden pajero má až 80 cm vaničku fak pekne veľká no je to poľsko výrobca aj X- lander tak som ostala trošku sklamaná 😒 no budem musieť z niečoho upustiť ....lebo kúpiť veľkú vaničku , ľahký kočík , veľké a nafukovacie kolesá a a kopec iných vecí tak je to problém a aby nebol výrobca poľiak je neskutočne ťažké .....nemecký je concord ten je tiež fajn no je dosť drahý aj ten Britax je nemecký no ten tam nemali ten musím ísť kuknúť do BB ten majú tam no problém je kúpiť kočík a to som ani netušila 😝

tinkatinulka
autor
18. júl 2013

@olivia31 no my s vafinkou to už mame okukane..mna Xlander sklamal na to co to je je dost drahy a taky robustny..nekukla si CAm v tej fialovoruzovej? som ho vcera na navsteve okukala no fesak je a ze to je akcia teraz nan ako 3 kombinacia.Ja som mala roky lasku Casualplay S4 ale ma ho segra a tiež neni dokonaly, je skor pre letne babao-uzunka vanicka je na nom.A teraz radsej nekukam lebo vcera som videla v meste Concord ruzovy a je rozkosny.No budes to mat tažke najst daco idealne 😝 😝 😝 Svagroci maju Inglesinu ale Otuuto a to je des, krasny je ale žiadne pruzenie a male gumene kolieska,to je naprd.

olivia31
18. júl 2013

@tinkatinulka no cam mám katalóg ten mi aj rozkladala aj vaničku ukazovala aj všetko možné no mna nejak neoslovil ja som už s toho na prášky ja budem mať veľký problém kúpiť ten pravý kočík....presne ten X- lander je tiež dosť drahý a je a aj ťažký to mi aj tá predavačka povedala, keď ma videla 164 cm a 57 kg to len teraz inak ledva 52 kg, že budem mať sním problém bude mi ťažký aj ovládať ho ......no a ten concord ten najsam lepší len aj najdrahší fakt 860 € troj kombinácia a ja som chcela do 600€ no už som zúfala......nakoniec to bude asi tak že si kúpim šatku a budem ho nosiť ako indianka a bude po problém 😀 fakt je to strašne ťažké 😝

tinkatinulka
autor
18. júl 2013

@olivia31 hihi aj to je riesenie..asi len kukat akcie a cakat ze ten dokonaly bude v lepsej cene 🙂

vafinka
18. júl 2013

@tinkatinulka
@olivia31 ahojte zlatka moje, no inak moja svagrina ma x lander, a moj nazor, ze by som ho drbla radsej dolu kopcom ako mat to otrasne hebedo, neovladatelne. otras kocik podla mna. aj moj mm nan nadava, ked kocikujeme malu. tazky je ozaj, zle sa kocikuje a je ozaj tazky, no ze hmmmmmmmmmmmmmmmmmmm. inak moja laska tazka je furt pp, a jane. ach jaj. 😀

olivia31
18. júl 2013

@vafinka no jane sú neskotačne super kočíky no tiež je to drahá značka.