Zúfalé snažilky po mimotelovom oplodnení
Roky sme sa tešili na chvílku ked si povieme že je ten správny čas na to aby sme mali naše vytúžené babatko. Snažíme sa už druhý rok a babatko stále nemáme. Našou jedinou šancou, podla lekárov je IVF.19.10 sme boli na ET, 28.10 kolajnice na teste,a 7.11 spontany potrat. Zlomilo nás to oboch. Ďalšie vyšetrenia, lieky, vitamíny a nekonečné natahovanie sa s poistovnou.Náš ciel: následujúce IVF a tehotenstvo bude úspešné. Ako na to?
@olivia31
@mili78 babky moje, co povedia v heliose, to neberte az tak vazne, bo mne tam urcili diagnozu na zaklade nicoho, asi vizie, teraz chodim do tn, a konecne sa veci hybu aspon dajakym smerom, dnes som mala odber na hormony a aj take o ktorych som ani nikdy nepocula, konecne snaha mi aj pomoct a zistit priciny, takze co vravia v heliku, to neberte absolutne vazne
@mili78 ja si len prajem, aby som bola ok, uz ma to takto nebavi, ak som, tak hadam sa ten bocian pripletie do cesty, dnes ked som tam bola. tak rano hned jedna rana, pupkana s bruskom zarovno nosa, ach jaaaaj a ked som odchadzala, tak tam prisla jedna zena co uz rodila, tak som sa dorazila ze na totalku, totalne ma to dnes vzalo 🙄
@vafinka ahoj zlatíčko ja som bola pred rokom takáto istá no teraz mi to už nič nerobí ......nebojkaj aj ty sa dočkáš 😉 ....tiež som v kuse chodila na gyn. a tam mi to nerobilo dobre keď som sa tam musela dívať na tehotné 2 až 3 krát do mesiaca som v kuse 2 roky chodila takto ako na klavír 😒 😒
@vafinka Ahoj ☹ vysledy prišli a je to asi tak že prirodzene otehotniet nemožem asi nikdy kedže vytvaram protilátky na spermie aj embryo, plus asi x daších veci..som nesmierne rada že som si tu Prahu vybojovala lebo by sme sa len trapili..nase babatko zabila moja vlastná imunita a hustá krv..budem brať prednison aj anopiryn a dufať že aspon ivf je pre nás cesta, drahý má zhoršenú pohyblivosť spermii s odporáčaním iba na icsi ivf..dva papiere a hned máme jasno..mam hlavu ako melon, o tyzden by som rada zasla k mojej doki po recepty a hned aj objednávam do Reprofitu..teraz pre nás laparka asi moc význam nemá..jedine este obehnem endokynologiu a alergologiu a krutá dieta na ten moj tlak a možno sa aj zázrak stane
@tinkatinulka zlaticko moje,moc ma to mrzi, ale vzdy je cesty, aj ked to bude tazke, musime tu vsetky spolu bojovat, posielam t ikopec objati, boli ma to aj za teba. ojoj , ale sanca tu je a musis ju vyuzit, ked uz vies, ze co je vo veci, tak bojuj ako lev a dockas sa, uz coskoro a verim tomu ze v brne ti isto pomozu.
zazraky su, ale momentalen sa nam tu kazdej vyhybaju, ale ja by som im to moc neradila 😖
@vafinka no už to rozdýchavam ale aspon viem preco sme prišli o mimi, poradim s doktorkou aj v reprofite no a kooopec dalších liekov budem papat..keby sme tam nešli tak sa môžme roky trapiť..Podolská nemocnica je proste na toto jednotka
@mili78
@olivia31 este ze ste tu, mne je teda nanic, zajedla som to kolacmi, ked som prisla domov, ach a dnes sa aj mne hubka krivila a koniec optimizmu!!! totalne som sa dorazila. vrrrrrr a hlavne ked som videla tu rodiacu v bolestiach, nebolo mi uz vsetko jedno.........
ale vysvetlite mi to, ako je to mozne, ze o niekoho sa trenky obtru a su v tom, a preco aj nie my??? zaco tot mame?? mna to uz nebavi chodit a furt niekde moju stefku ukazovat, furt sa v mne kutru a uz mi to ide hore krkom, za 1 rok 4 narkozy, ved by som si uz zasluzila aj cosi dobre, dajaku odmenu a nielen ja, ale my tu vsetky za tu vydrz, a naozaj si mozeme povedat, ze sme uz urobili maximum!!!!
@tinkatinulka isto budes tuhuska coskoro a podla mna je dobre ze vies na com si, a nemusi tapat, mna to trapi ze to bolo pre toto. ale je cesty, ze??
@vafinka aj ja som tu 🙂
@tinkatinulka ja viem mojko, ale toto je teda za den
@vafinka Som tu jasné ....to je ťažko povedať prečo my a prečo niekto má hneť šup a je hotovo neviem ja som tiež bola presne ,presne takáto ako ty do roka dve narkózy........potom IVF a nič nepodarilo sa na prví krát- nie som prvá ani posledná nie každej sa to podarí na prví krát .....zlatko cítim s tebou pre to to som sekla stým a išla na IVF presne tak to som sa cítila no ono sa to nejak vo mne zmenilo ja som bola psychicky ale aj fyzicky na dne schudla som a nemohla som sa ani najesť no teraz som pribrala 5 kg a som šťastná ako blcha , že sa mi podarilo pribrať aj nervy sa mi obalili do tuku a je mi dobre
@tinkatinulka ... Tinka aj ja som teraz brala aj prednison, aj anopyrin a prd z toho ☹ pri prvom som to nebrala, teraz mi to lekarka nasadila preventivne po vklade...tak som tomu verila a prd :(
@vafinka .... jaj moja, to keby sme vedeli, ze preco...to nevieme a asi sa to ani nedozvieme preco je nasa cesta taka trnista...ked som lezala v nemocnici bola tam na izbe so mnou jedna vestkyna a ta mi povedala, vraj som v minulom zivote robila vychovavatelku v nejakom sirotinci a strasne som tam tie deti bila a vraj preto teraz nemozem mat deti...no ktovie co je na tom pravdy...cloveku hlavou prejde mnoho veci...dokonca sa pamatam, ako ked som bola dieta tak som rozpravala kamaratkam, ze ja nikdy nechcem mat deti, lebo to furt reve a tak....a teraz si tak myslim, ze ci sa mi to tymi recami nevratilo 😢
@vafinka No ja sa z toho vyspim precítam znova papiere a aj sanca s ivf je velka tak len nabrat odvahu..inak dnes som bola v poistovni podat ziadost na to preplatenie ivf aj prahy a uvidíme čo mi z ba poslu...juj keby poslali daco by bolo super
@olivia31
@mili78
@tinkatinulka ked si to tak vezemm, ze toto trapenie, je teda ale fakt hnusne!!!! mozno budeme tie naj sam lepsie matky, a kolko deticiek by bolo stastnych mat take maminky
@mili78 a tebe ale nezistovali protilatky?ja som to nechcela len tak brat, teraz mam dokaz že musím ale prednisom musím už čo chvíla začať brať aby sme feb./mar. mohli na ivf..musi sa brat popredu aby mal úcinky
@tinkatinulka nezahadzuj nikdy sance, pozri sa ako si sa daleko dostala a to len vlastnym usilim, ci si si vydupala a teraz uz budes mat isto uspech
@vafinka juj to ano, este že tehotna svagrova nedosla na svatky, iba svagor lebo by som revala furt..už su v 8 mesiaci a idu sa z toho roztiest že babo sem babo tam..asi som hnusna ale boli ma to
@vafinka ...niektore zeny, ktore otehotneju prirodzene si ani nevedia predstavit aky velky dar je dieta, ze?
@tinkatinulka ...mne protilatky nastastie vysli negativne
@tinkatinulka neni si, to aj ja som taka. aj ja mam tehotnu svag. a cudujem sa , ze ju huba neboli kolko krat a som tu, musim to zvladnut, inak to nejde
@mili78 a kde ti to vysetrovali? lebo tieto testy sa robia iba v prahe co som bola..teda taky kompletný rozbor

tinka moja, co ti vlastne napisali do vysledkov? je to az take zle???ja idem 7,1 do tn na konzultaciu a som zvedava, ze co a ako, dnes som bola na tej krvi, tak som zvedava.