icon

Zúfalé snažilky po mimotelovom oplodnení

tinkatinulka
20. nov 2012

Roky sme sa tešili na chvílku ked si povieme že je ten správny čas na to aby sme mali naše vytúžené babatko. Snažíme sa už druhý rok a babatko stále nemáme. Našou jedinou šancou, podla lekárov je IVF.19.10 sme boli na ET, 28.10 kolajnice na teste,a 7.11 spontany potrat. Zlomilo nás to oboch. Ďalšie vyšetrenia, lieky, vitamíny a nekonečné natahovanie sa s poistovnou.Náš ciel: následujúce IVF a tehotenstvo bude úspešné. Ako na to?

mili78
27. dec 2013

@vafinka .... ja tiez dobre, len nemam ziadne priznaky 😒 co tu citam tak baby tu pisu, ze mali furt nejaké pichanie a bolesti prs a tak a ja nic :(

vafinka
27. dec 2013

@mili78 joj, to nemusi nic znamenat, ale ze vobec nic, neporovnavaj sa z druhymi dobre? a kedy mas testnut?

mili78
27. dec 2013

@vafinka .... až 3-tieho...ale ja nebudem testovat, ja sa bojim

vafinka
27. dec 2013

@mili78 neboj sa ty nic,isto to dobre dopadne, ja by som nedosla tiez na to ze som tehu, keby som nemala divne chute na ovocie, inak som sa stale citila ako na kramy, 🙂 takze nemaj bojana, bude to oki

mili78
27. dec 2013

@vafinka ... lenze ja nemam ani ziadne extra chute....len vtedy som kyslu kapustu s lineckým zajedala :D

vafinka
27. dec 2013

@mili78 to je zaklad, ved nie ze by som ja furt divociny jedla ale mna to zaskocilo. aku som dostala strasnu chut, spravila som si z prdele test a tam bola druha veeeeeeeelmi slabulinka ciarka, ktoru som videla iba z urciteho uhla a potom som kazdy den testovala a ciarka silnela, inak som sa stale citila na kramy a inak nic sa so mnou nedialo. ber to tak, ze kazda sme ina. hm?

mili78
27. dec 2013

@vafinka .... no dobre teda, ako povies 🙂 a kde su babule?

vafinka
27. dec 2013

@mili78 😀 no konecne, to som chcela pocut, no neviem kde su tie nase korcule, hm? uz tu nik nepachol snad 2dni, ja viem, ze nie kazdy ma cas ze kazdy je teraz z rodinou. ale tak mi to chyba.

tinkatinulka
autor
27. dec 2013

ahojte kocky tam my sme boli v meste som si bola vybrat povianocny darrcek a oplatilo sa su zlavy 🙂 sa pochvalte ako ste sviatkovali? u nas pohoda len to behanie hore dole je unavne..a citims a ako vyzdimany citron aj po fizickej stranke aj finančnej 😝 zato som dnes draheho trosku postisklala, teda jeho penazenku

tinkatinulka
autor
27. dec 2013

ospravedlnujem za za chyby..juj clovek neni par dni pri PC a už disgrafia

olusam
27. dec 2013

@vafinka no a my spavo cely den,co tu mam robit..☹ ale dnes primar povedal,ak bude vsetko ok,v pondelok domoooov 😀

tinkatinulka
autor
27. dec 2013

@olusam ty si este stale tam? uha no pekne ešte aspon tyzden potiahni, buduci rok je rok ryby a to bude vraj stastie 🙂

vafinka
27. dec 2013

@olusam ty lezis v nemocnici??????????

vafinka
27. dec 2013

@tinkatinulka ahoj moja, no ja som sviatkovala vcelku ok, unavena som ako kon, bo tiez sme sa len nahanali, ach jaj.

tinkatinulka
autor
27. dec 2013

@vafinka no ved poznas to slubujes si ze budes v klude uivat ale toby sme ani dnes nemali stedru veceru pri mojej svokre a este tie FEMI kvapky to ti je sila cele telo je dake divne vajecniky mi chceli z gatiek vyliezt a teraz aj cecusky uraduju..neviem ci by som to po ovulke nemala vysadit..predsa len obsahuje to alchemilku a ta sa v tehu nemože 🙂 😀

olusam
27. dec 2013

@vafinka no zial,chceli mi dopriat vianoce stravene inak...:-/ co uz....uz sem pridem len na porod (dufam) 🙂

vafinka
28. dec 2013

@tinkatinulka no ved ano, slubovat si mozes, kolko veci som doma nemala porobenych. ale nech,kaslem na to. no to si zacala len teraz tie femi, pockaj o mesiac, co sa bude diat. ja dufam, ze len a len vsetko dobre to bude. 😀 inak zas mi pukla cievka v nose a krvyyyy z nosa, a jaj,

vafinka
28. dec 2013

@olusam a co sa ti stalo vobec, teda. normalne som ostala prekvapena.

olivia31
28. dec 2013

@olusam Ahoj tak to ma mrzí, že to takto dopadlo no tak si sviatkovala v nemocnici . A kedy ťa pustia ? No dúfam, že to nieje nič vážne.

olivia31
28. dec 2013

@mili78 Nestresuj nemusíš nič cítiť každá je iná a každé telo inak reaguje. Držím moc palce.

olivia31
28. dec 2013

@vafinka
@olusam
@tinkatinulka
@mili78 Ahojte tak poslušne sa hlásim dievčatá ja nič nestíham a to mám dobré dieťatko TUK TUK TUK aby som nezariekla. Papkáme kakáme a cikáme stále do kola a perieme a žehlíme. No sviatky najkrajšie na svete babule to je niečo úžasné. Pôrod paráda nič strašné netreba nikomu veriť to čo o pôrodoch rozprávajú každá, žena to má iné. Ja som mala rýchli a humorní pôrod. Neskutočne dobrého pôrodníka a nebolo treba ani zazmluvňovať presne tohto som si priala a tak sa aj stalo. Ani epidur nebolo treba. Nič strašné to nebolo naopak krásny zážitok. Manžel celý čas pri pôrode je to fakt super. 🙂 Prišli sme do pôrodnice večer o 21:00 najskôr vypísali papiere ja už som mala cestou kontrakcie každých 5 minút asi hodinu v kuse a pred tým hodinku a pol každých 15 minut tak to začalo o 18:30 . Z domu sme išli o 20:00. Po tom keď vypísala papiere tak ma dali prezliecť potom rovno na vyšetrovňu na kozu pozrel a to už bola rýchlovlaka prepichol plodovú vodu. Bolo toho neskutočne veľa tej vody to som si ani nemyslela. Bola to taká teplá voda no za vedrá dievčatá. 😀 Potom ma dali na monitor na CTG asi pol hodku som tam ležala . Dala som si ešte jednu sprchu . A potom šup na pôrodní box zavolali manžela to bolo už asi aj niečo po 22:00 a už to išlo doktor bol celý celý čas pri mne nič také, že by ma tam nechal samú celé dve hodinky bol tam a stále ma sledoval ozvy srdiečka......... a kontrakcie sme pre dýchavali spolu . Potom zavolal sestričky a detskú doktorku a to už bolo to posledné na pár silných kontrakcii a zatlačení sme to porodili ani neviem ako. Keď prestrihol doktor pupočnú šnúru tak malí zaplakal a dal mi ho pohladiť ešte bol celý od krvičky no neskutočný zážitok. No a potom ma šil asi trištvrte hodinu. Mala som fyziologický pôrod on je zástanca takých to pôrodov. Bolo to fakt fajn . Manžel išiel s doktorkou umyť malého po fotil ho povaroval. A doniesli mi ho a priložili na prsia no nádhera manžel fotil všetko. Pán doktor ma pochválil, že som bola ukážková rodička aj sestrička . Boli všetci hrozne milý. Dievčatá každej jednej prajem aby ste čoskoro zažili takýto krásny pocit a mali taký rýchli a skoro bezbolestný pôrod. Už sa teším ak sa nám pošťastí aj dalšie bábo na ďalší pôrod. 😉

mili78
28. dec 2013

@olivia31 ... Oli je to tazke nestresovat, ved vies :( ale tak snazim sa drzat sa

mili78
28. dec 2013

@olivia31 ... Oli krasne sa citaju tie tvoje riadky 🙂 sa tesim, ze si to mala take lahke...urcite je to nezabudnutelny zazitok 🙂 prajem vam obom vela vela zdravicka 🙂

olusam
28. dec 2013

@olivia31 nie nic hrozne to nie je....mala som tu cest vidiet p. Primara....no.... 😒 mal by ma pustit v pondelok,tak dufam,ze to aj tak bude....drzte sa a uzivajte si spolocne chvile 🙂

olivia31
28. dec 2013

@olusam Tak to som rada už sa ti to kráti 🙂 . Ako sa cítiš máš už aj nejaké také tie kontrakcie poličkou .Ďakujeme zatiaľ je to fajn drobec je zlatý . Užívame si všetok spoločný čas je to nádherné malé stvorenie Dokonalé.

mili78
29. dec 2013

dobre ranko babulky....tak ja som dnes len tak zo srandy rozhodla testnut s ovu testom, ten by mal ukazat tehu skor ako tehu test....no a vysledok....krasny snehobiely....teda len jedna palica ☹

vafinka
29. dec 2013

@mili78 moja, ty sa na ovu test nespoliehaj, ved ty si nemala blastocystu, hm? tak mu to asi aj chvilku trvalo. kym sa uhniezdilo a dorastlo. hm?

vafinka
29. dec 2013

@olivia31 oli, no super, ze si to mala tak, bodaj by som to aj ja tak mala. teda si tak skromne prajem.sice mam este kopu casu. ale aj tak, uz teraz mam z porodu mindraky, ach jaj, no uzivaj si bobka maleho, 😀 bodaj by bol ako medik a to stale. neboj k druhemu pridete ani nebudete vediet ze ako 😀

mili78
29. dec 2013

@vafinka ....Vafi, ale dnes som uz 10-ty den po OPU....uz by bolo nieco vidiet...nie kazda mala blastocystu a ovu im ukazal dve ciarky....ja viem, ze este je mala nadej, ale myslim, ze uz velmi mala 😢

vafinka
29. dec 2013

@mili78 aleee, ved pockaj, ono mozno trvalo u teba aj 2-4 dni kym sa usadilo. teda ved po et si uz asi tyzden ze?to mas este aspon 5dni cas, ved nestresuj, pockaj par dni este.aj ked viem, ze sa to moc neda.