icon

Zúfalé snažilky po mimotelovom oplodnení

tinkatinulka
20. nov 2012

Roky sme sa tešili na chvílku ked si povieme že je ten správny čas na to aby sme mali naše vytúžené babatko. Snažíme sa už druhý rok a babatko stále nemáme. Našou jedinou šancou, podla lekárov je IVF.19.10 sme boli na ET, 28.10 kolajnice na teste,a 7.11 spontany potrat. Zlomilo nás to oboch. Ďalšie vyšetrenia, lieky, vitamíny a nekonečné natahovanie sa s poistovnou.Náš ciel: následujúce IVF a tehotenstvo bude úspešné. Ako na to?

tinkatinulka
autor
22. feb 2014

@olivia31 anopyrin, prednosin, euthyrox a dopegyt..
a vitaminy ale to len sporadicky Ecko Dcko Ccko to v zime hlavne ked je menej vitaminov.a listovku

olivia31
22. feb 2014

@tinkatinulka fuj tak toho je teda dosť možno, že aj to vplýva na to . No tak len počkaj a uvidíš na čo prídu doktori možno na niečo prídu . Ty aj anopyrin musíš to je na riedenie krvi že ? A tá štítna žľaza je už v poriadku či stále chodíš na endokrinológiu ?

lenocka004
23. feb 2014

@tinkatinulka Ahoj zatial mam len Medrol a Agapurin, namiesto Prednisonu ten uz jest nebudem. Injekcie Intralipid si budem davat az po KET aj Fraxiparin az po KET . Inak pripodzene skusame aj my stale ked sa da, ale uz som zacala aj tie lieky lebo to treba vraj v predstihu a nema zmysel ist do dalsieho pokusu s vysokymi NK bunkami to by zas skoncilo zle. Tak som uz aj preto zacala s liekmi. 😒

lenocka004
23. feb 2014

@vafinka Ja viem. Sa ospravedlnujem ze vas zanedbavam. Nejdem sa zas obhajovat, ale pravda je ze stale trcim v praci 12hodin denne a ked pridem domov tak som rada ze zijem a potom sa mi nic uz nechce robit lebo som KO. Uz sa neviem dockat maja kedy toto besnenie skonci a ja zacnej zas normaly zivot.
No moj problem bol vzdy imunita. Babatko sa vzdy uhniezdilo ale moje telo si od zaciatku vytvaralo proti nemu protilatky. Bezna liecba na to bol Prednison a Intralipidy, co ale v mojom pripade nepomohlo. Tak teraz skusaju nahradit Prednison niecim inym ci to pomoze. Osobne si myslim ze ked vyriesia moju imunitu tak babatko prezije.

tinkatinulka
autor
23. feb 2014

@lenocka004 tak super..kocky z RF davaju tie infuzky až po ET..

lenocka004
23. feb 2014

@tinkatinulka Hm, som zvedava ci liecba zaberie, lebo tie vsetky lieky zatazuju organizmus.

tinkatinulka
autor
23. feb 2014

@lenocka004 ja som na prednisone..takže pomalicky si priberaaam do krásy 🙂 ale idem na imuno.testy že co a a ako sa deje.

vafinka
23. feb 2014

@lenocka004 ved ja to chapem, ze to ma s tazke, a aj ta obdivujem, ze take tempo vobec zvladas, lebo je to hodne a hodne narocne, teda kazdeho, kto takto maka ako srob. no ja mocno dufam, ze novy kojktail liekov ti zaberie, teda ak sa nehnevas ze som to takto nazvala. lebo ja to ani po tych sarapatiach co si zazivas ani nazvat neviem. bodaj by sa zadarilo a aj podarilo. 😉

lenocka004
24. feb 2014

@vafinka 🙂 dakujem jasne ze sa zadari. To nepochybujem. Len musim z môjho tempa trochu ubrat lebo stresy tiez moc nepomahaju. Chcem vsetko zmaknut do maja nech uz mam potom pokoj pri dalsom pokuse. 🙂

lenocka004
24. feb 2014

@tinkatinulka Ahoj Tinka, a kde chodis na imuno testy? Mne Prednison nezaberal vôbec, ale tebe dufam pomoze. Tento rok je nas. Takze dalsie dve tehulky budeme my dve 😀

tinkatinulka
autor
24. feb 2014

@lenocka004 ja som bola v prahe ale pojdem asi sem ak mi to moja dr vybavi 🙂

lenocka004
24. feb 2014

@tinkatinulka Drzim palce nech ti to dr. vybavi u nas a nemusis ist az do Prahy. 😉

vafinka
25. feb 2014

@tinkatinulka
@lenocka004 zienky moje, no jsne, zeto date tento rok, ten je vas, ja velmi velmo dufam a verim, ze si najdete dvojprudovecku na testiku, a bude ako blsky, moc vam to prajem, len treba vycihnut ten spravny cas a nech motyka riadno streli aby ste mali obidve dvojky 😀

olivia31
27. feb 2014

Ahojte dievcata kde ste ?

tinkatinulka
autor
27. feb 2014

@olivia31 tuuuu ty kde sa tulas posledne dni ani na skype ta nevidímm...sa ti neckalo?

vafinka
27. feb 2014

@lenocka004
@olivia31
@tinkatinulka zienky moje, tak ze ododneska 70 dni, zacinam dnes 30t, vyzeram ako slon, citim sa ako slon. no uz ide akosi do tuheho a zacinam sa ale ze ozaj bat 😀

tinkatinulka
autor
27. feb 2014

@vafinka nilacku už to ide s tebou dole kopcom..ako u vás na dvore 😀

vafinka
27. feb 2014

@tinkatinulka naaa tak nejak, uz sa citim ako hroch, a to ozaj, ani chodit ani nist uz, waaa, este 8 tyzdnov a basta, malemu som vybrala datum 26.4, a beda mu ak sa mu nebude pacit 😀

tinkatinulka
autor
27. feb 2014

@vafinka nebr mi datum to este vydržiš majove babo bude štastné..drahy ta pod ceresnu zoberie

vafinka
27. feb 2014

@tinkatinulka ale noo, to bude taky darcek 😀 😀 😀 , neviem, ci majovy ludia su stastny, ci nie, ale radsej aprilovy sa mi lubi

olivia31
27. feb 2014

@tinkatinulka Ahojte no nečikútkalo sa mne ale malému tomu sa teda čikútka často aj dnes.Nestíham a mám pokazení tablet ešte ako tak išiel no už sa nedá ani zapnúť. A čo som kukla tak len cez mobil no zle sa mi tam píše . No Tinuš môj drobček ma zamestnáva a snažím sa mu čo najviac venovať tak len takto večer trošku času mám pre seba. A veľa krát si večer varím aj o 22.00 som ešte pri hrncoch aby som nemusela cez deň lebo chodievam vonku aj na 4 hod.a keď je vonku pekne tak sme vždy vonku čo najdlhšie . No aj dnes sme boli keď pršalo snažím sa za každého počasia . 😉
@vafinka Nestihla som ani ten balík na poštu hodiť bo je to dosť veľká krabica tak len autom a v sobotu sme boli u našich robili sme klobásky . Mňam zaúdené a dnes ich manžel doviezol a už sú po vešané na balkóne. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 . No moja pošli foto aká si slonica 😀 . Koľko vážiš ? A neboj sa nieje to nič čo sa nedá zvládnuť . Keď budeš pri pôrode v kľude a budeš počúvať čo ti hovoria tak to zvládneš. Len musíš robiť to čo ti povedia keď ti povie doktor aby si dýchala tak budeš dýchať a keď ti povie aby si tlačila tak budeš tlačiť . No nesmieš panikáriť a hlavne nekrič to je len horšie. Neboj nič porodíš a nebudeš vedie ani ako a budeš najšťastnejšia na svete keď ti ho dajú do náručia. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

olivia31
28. feb 2014

@tinkatinulka kde si .....no ale si toho napisala teda. 😝

vafinka
28. feb 2014

@olivia31 oli, no odhadujem ze uz mam tak 13kg naviac, nohy ma uz bolia ako kona, a krize ani nevravim, cosi doma porobim a mam dost, no uz to pojde len a len k horsiemu ako vidim, no ja som rozhodnuta, ze budem rodit s epiduralkou ak sa bude dat, no ja viem, ze treba robit to co mi nakazu, a aj sa budem snazit, inak uz som nakupila skoro vsetko pre male, teda vsetko, jedine co este si potrebujem kupit je nocna kosela a vlastne uz mam vsetko. postielka je uz natreta, a cez vikend sa zmontuje. 😀

olivia31
1. mar 2014

@vafinka No tak to bude ešte nejaké to kolečko do pôrodu odhaduje ešte tak 4kg plus. Tak super keď už máš všetko no ja ti posielam ten balík zlatko aj ten plášť skúsim ráno v pondelok ukecať toho môjho aby mi dal fáro a zabavil drobca a ja hneď ráno odbehnem na poštu.....lebo keď idem s kočíkom tak sa mi nedá ešte aj trepať balík. 😀 😀 😀 😀 😀 To by bol teda humor.

olivia31
1. mar 2014

@vafinka kolečko no som ja teda pošahaná .......kilečko 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 kolečko mne asi občas chýba teda 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

tinkatinulka
autor
1. mar 2014

@olivia31 ahoj mamina..ako? ja makam zaseeeee 😠

olivia31
2. mar 2014

@tinkatinulka Ahoj pracant no ty budeš riadny pracháč 😀 😀 😀 😀 😀 keď toľko makošiš 😀 😀 😀 😀 no ja som práve dovarila ideme sa napapať a pôjdeme vonku . A teraz začal drobec štikútať joj. Idem mu dať cucnúť. 😀 😀 😀 😀

tinkatinulka
autor
2. mar 2014

@olivia31 no musim sak setríme na tolko veci že ani do 100 nenasetrím takto 🙂 ale dneska je krasne tak sa vyvetrajte Vafinka ma vikendovu navsetu tak tu ani neni..ja idem k nasím juhu sa teším.

olivia31
2. mar 2014

@tinkatinulka No však jaj viem ako to je tie evráče nepodarené tak rýchlo sa pomíňajú. A hlavne po tých doktoroch to sme mohli mať aj niekoľko pekných dovoleniek no čo už . No tak preto sem ani nekukla Vafinka . Inak som jej napísala aj mail a som zvedavá aká je chcela by som ju vidieť aspoň foto by mohla poslať.Prechádzka bola super a bolo fakt pekne.

vafinka
3. mar 2014

@tinkatinulka
@olivia31 ahojte zienky moje, no po vikende mam doma taky ze bordel. az strachhh, tak idem zobrat handru a vysavac a hajde na tooo. oli o tych dovolenkach mi cosi vrav, my sme mohli mat aj vnutro domu porobene, a mame ho...... . aj my sme sa boli este s mojim vcera navecer prejst, a ako mi to padlo vhod. joj 😀