Zúfalé snažilky po mimotelovom oplodnení
Roky sme sa tešili na chvílku ked si povieme že je ten správny čas na to aby sme mali naše vytúžené babatko. Snažíme sa už druhý rok a babatko stále nemáme. Našou jedinou šancou, podla lekárov je IVF.19.10 sme boli na ET, 28.10 kolajnice na teste,a 7.11 spontany potrat. Zlomilo nás to oboch. Ďalšie vyšetrenia, lieky, vitamíny a nekonečné natahovanie sa s poistovnou.Náš ciel: následujúce IVF a tehotenstvo bude úspešné. Ako na to?
@mili78 uha tak to sme dve..pre mna to nocna mora, uprimne..a pritom vsetci tvrdia že mam super vajka,haha asi až take super nie
@tinkatinulka ....no presne, nočna mora ako vraviš :( mne zase vsetci tvrdia, ze vajka su zle
@mili78 no ty mas aspon FSH vysoke ale ja mam 4, a stale mi nik nevie odpovedat co a a ko keby mi niekto povedal že v com je problem hned stimulujem, doma lieky nachystane ale trafat len tak do vzduchu to nie..rozmyslam bud mad tym že pojdem do stimulky ako som mala 1x ciže len malicko hormov risk lebo len možno 2-3 vajka, alebo ist len do clostilu-vyprodukujem dve urcite krasne a to aj dost skoro alebo dat dake konske davky vela vajok ale kvalita..hmm..vsetci to zhadzuju na spermose, a teraz ked mi robili Dcko, tak podprahovka..bac konecne nieco a dokolca ajli LH ani Progesteron neboli oki,takže som z tho jelen..
@mili78 Ahoj no super tak pekne to napreduje neboj nic bude aj vklad modlim sa 😀 drzim palce tuj tuj tuj
@tinkatinulka Aj Tinke budem drzat ked sa odhodla 😉 bodaj by ste obe boli co najskor tehu. 😉
@tinkatinulka ahoj. Nasla som tvoj prispevok, ze FSh v norme a problemy so stimulkou? Ja tiez FSH5 a na stimulaciu s dlhym protokolom a maxidavkami hormonov som nezabrala, len dve zrele vajka. A to mam pravidelne ovulaciu a clostil mi zabral na 4 folikuly. Ty si aky mala problem so stimulkami? Sorry, vyznievam zmateno ale snazim sa najst podobny pripad ako som ja a ze co s tym. Totiz doteraz nam doktori vraveli ze nie je problem ani prirodzene a pri ivf len dve vajka a ani tie sa dobre nevyvijali.
@beava asi sme na tom podobne-1x-1-0-1 clostil+150j menopur-1zrele vajko,2x to iste-3zrele vajka,3x-225j menopur 1 zrele vajko,4x2-0-2+150j menopuru a 6 zrelich vajok-však ziadne embryjko na vklad..zahada velka.moj drahy ma OAT spermie a zvaluju to na to že preto sa nedelia vajka..zastavuju sa v 3-4 bunecnom stadiu a nic..proste mali sme len 2 vklady z tohto, skusili ame aj nativ ale zase 3 bunky a dost.nas ciel je 8 buniek..toto vsetko boli kratke protokoly
@beava napis mi kludne postu ako to bolo u vas a poorovname si vysledky, lebo ja som nenasla taky pripad ako sme mi že navonok som zdrava ale do 3 dna kultivacie sa vajka nedostanu, a aj embryologovia mi vždy tvrdili že preve 3 dni zodpovedam ja za delenie, kedže bolo aj ISCI aj PICSI.kam chodis?
@tinkatinulka ....Tinus ja tiez progesteron aj prolaktin dost podpriemer, aj som im to vravela, ale nic nato nepovedali....a dost špiním, take vyslovene čierne kusy zo mna idu :( to asi nie je normalne,ze?
@olivia31 ...Oli aj ja sa modlim, už ma huba boli 😀 ...ale neviem ci to ma zmysel, ked cirkev je proti tomu :( sa budem raz v pekle za toto vsetko škvarit 😔
@mili78 nebudes sa skvarit Boh ti dal možnost ako mat svoje dietatko a ty si ju prijala..
a spinila som aj ja niekedy aj 3 dni a niekedy vobec, dokonca aj po vklade..mam citlivý krcok a spodok clkovo 🙂 a mala si narkozu?
@tinkatinulka ....Tinka ja som s tym zmierena, že pojdem do pekla za toto čo robim...nech ma Boh súdi, ak pacham taky strasny hriech ako to cirkev káže.....myslis, ze bude vklad ak budem špiniť? ano dali mi narkozu 🙂
@mili78 jaj tak aj to ja som po native bez narkozy nespinila..hod si magnezko aspon 2x denne a pomože to neboj..
@mili78 nepojdes do pekla do pekla sa chodi pre vraždy deti a ty dieta chces porodit a vychovat ..
@tinkatinulka ....strasne sa bojim toho tretieho dna :(
@mili78 micka ja viem ja to prezivam s tebou..nebojsa, aj tak to ber že to nezmenis ale skutocne mam pocit že ten sportovec to dokaže 🙂 takže hlavu hore potrebuje maminu usmiatu plnej sile, daj si vernene vinko na prekrvenie maternice,skludne aj chilly ananas a vela vody aby sliznica bola oki.
@tinkatinulka .... dobre Tinka, budem sa snazit mysliet pozitivne 🙂
@mili78 no vidis, hned je to lepsie..vafi porodi a Ty ju vysriedas..potom uz pen lenka a ja..takze sup k vinku..zajtra budem online.
@tinkatinulka ....dufam, ze sa ma embryjko dobre a stale verim, ze aj to druhe vajenko zabojuje 🙂
@mili78 neboj nic ziadne peklo nebude a cirkev nech si zije svoj sen......cirkev este nepriviedla ziadne babo na svet tak nech si trh.. neboj ja sa modlim sa za tvoje emb. a modlim sa svoje a ten hore nas ma rad take ake sme pojasene take ake sme 😀 😀 😀 😀 😀 😀 trosku ine 😀 a tym sme vynimocne 😀 😀 😀 .........no a co hlavne nech je to uz v brusku a kopka to je najdolezitejsie.
@tinkatinulka
@beava Dievcata ale ja som tiez po tretom dni mala vzdy len par vajok a nakoniec len jedno a ked to embrylogicka porovnavala prve ivf aj druhe tak zhodnotila, ze moje vajka su naprd no len u nas aspon bolo vela vajok .......
@olivia31 @tinkatinulka no nie som embryolog, ale mne to bolo vysvetlene tak ze do 5 dna ide o zensky faktor a potom na 5 den sa zapne gen muzkeho faktora. Vedecky napisane 🙂 takze vhladom na to som bola ja ako nositelka vajec odchadzajucich na treti den odpisana lekarkou..ze mam nekvalitne vajka a nic z toho. Takze teraz skusam matersku kasicku a inofolic. Uvidime ze co z toho. Skusali ste tiez nieco z toho?
@beava na inofolocu som rok ..
@beava mne tiež hovorili že po 3 dni už rozhoduje muzsky faktor ale predtým ženský tak si veber..ale že to je len teoria a nexistuje metoda ktora by to potvrdila alebo vyvratila že to su len skusenosti, hej keby existoval labak kde otesuju tvoje vajka a cudzie spermie a naopak tak by to bolo jasne ale o mesiac to može byt uplne inak, neviem ako dlho citas nase forum ale aj vafinka bola 2x v heliose, ani jeden vklad proste to embryjka nedotiahli a pozri bac a je tehotna prirodzene, sice to trvalo 4 roky ale cakame že každým dnom porodi chlapčeka.. 😝
@tinkatinulka jej, o vafinke to je mila sprava, gratulujem. Nie, MK moc necitam, teda...nebola som tu cca 2 roky. Teraz sme to zacali opat riesit, tak som sa zacala vzdelavat po odbornej stranke, aj na MK 🙂 takze aj embryologia je veda ktora tiez len tapa? 🙂 inak, cele to ivf mi pripada ako metoda pokus omyl. Mala som o tom inu predstavu. A inofolic mal na teba nejaky vplyv? Mne sa zatial zda ze mi zrusil ovulku.
@brava mne inofolik skratil cykly mavala som vždy 28-29 dni dnes je pre mna standard 26, a aj ovulku mam skor, co je faj nlebo lunarnu fazu som mala kratku, ale pytala som sa asi 6 doktorov a vsetci mi povedali že pomože ano ale zaraky nerobi ako aj materska kasicky, ta co kupis v obchode je len slaby odvar, vcelar mi povedal že len hlupy vcelar by dal matersku kasicku lebo jej je v rodine vciel malininko, takže ževraj to predavaju med-nie matersku kasicku lebo neni možene tolko kasicky nazbierat a ak by to aj bola originám tak by to stalo stovky aj tisice..ja som aj totouž mala vyskusane a teraz na sebe testujem metfotmin..sak už ma asi nic neprekvapi
@mili78 moooc na teba myslim, posielam velke objatie
@mili78
@tinkatinulka
@olivia31 ahojte lasky moje, no takze sme natom furt jednako, no ak sa do pondelka nic nezmeni, tak supitom prestom do nemocky, tak to nakoniec vidim na vyvolavacku, waaaa, no toto som zrovna nechcela, ale co uz. boze baby, co to tam ten moj vajcur stvara??? inak mili, som stastna ako blcha, budem tak velmooo dufat, ze aj to druhe to da, bude musiet, lebo inak..... 😀
@beava aj teba vitam medzi nami, tu v tejto divociarni, sme trosku sisi ale to si nevsimaj 😀
@vafinka cely den sem kukam co nspises..juj robi drahoty maly..no ty zas Len sexuj
@tinkatinulka joj moja, dnes ani nebolo kedy sem kuknut, az teraz, no u zdaj pokoj, som rada, ze zijem 😠
@vafinka zajtra pojdeme okolo vecer..tak budem na teba mysliet..takze 1 cm iba???

@tinkatinulka ...problem je dostat sa uz k 8 bunkam :(