icon

Zúfalé snažilky po mimotelovom oplodnení

tinkatinulka
20. nov 2012

Roky sme sa tešili na chvílku ked si povieme že je ten správny čas na to aby sme mali naše vytúžené babatko. Snažíme sa už druhý rok a babatko stále nemáme. Našou jedinou šancou, podla lekárov je IVF.19.10 sme boli na ET, 28.10 kolajnice na teste,a 7.11 spontany potrat. Zlomilo nás to oboch. Ďalšie vyšetrenia, lieky, vitamíny a nekonečné natahovanie sa s poistovnou.Náš ciel: následujúce IVF a tehotenstvo bude úspešné. Ako na to?

lemoni86
18. jún 2014

@tinkatinulka ako jasne ze to chcem robit hlavne pre seba.. len proste si to snazim ulahcit pochopit tu problematiku adopcie, sa s tym stotoznit... a prijat cudzie dieta a spravit ho stastnym ako vlastne... patri to k tomu.. .a ta zavist, no posnazim sa veru...aj ked to je skor asi pocit beznadeje a zufalstva viac 😖 .. Ale tak ty mas za sebou uz dost trnistu cestu, uz by sa ti to mohlo sakra podarit !! uz stacilo ! 🙄

tinkatinulka
autor
18. jún 2014

@lemoni86 nooo stale asi ten hore ma pocit že tot neni vsetko ze ma somnou dake plany..len mohol by aj moje prosby vypocut..pretože vsetko medicinske sme už skusili..aj prerevali vsetky vysetrenia..

lemoni86
18. jún 2014

@tinkatinulka je to tak strasne nespravodlive. 😔 .. a nad tou adopciou ste neuvazovali? ja prehovaram stale svojho ze si vezmime z utulku aspon toho nejakeho psika..:(

tinkatinulka
autor
18. jún 2014

@lemoni86 no ja som o tom neni este presvedcena a moj drahy vobec nechce..verime este v zazrak.

lemoni86
18. jún 2014

@tinkatinulka aha :( a teraz ste vlastne v ktorom centre? viem ze sa to tu isto asi spominalo, len sa mi to nechce listovat dozadu 😝 ....ste v cechach? pocula som ze reprofit je velmi uspesne centrum..

vafinka
18. jún 2014

@lemoni86 aj ja dufam, bodaj by sa o teba oprela stastena ako u mna a bocian si to u nas rozmyslele po 4 rokoch 🙂 a vcul mam 5tyzdnoveho bobaka 🙂

tinkatinulka
autor
18. jún 2014

@lemoni86 teraz v nojakaom ale mame už Helios Mt, Reprofit BRNo aj Olomouc aj Iscare Mt takže v celku dost, Reprofit je super a tam sme sa aj najdalej dostali uvidime co bude dalej

lemoni86
18. jún 2014

@tinkatinulka v reprofite vam to uz isto vyjde 🙂...silno drzim palce ;)

olivia31
18. jún 2014

@vafinka Ešte raz ti to napíšem ja som ti to dala a basta nič neposielaj....... tak to hoď do koša neopováž sa to poslať rozumiešššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššš čo si šišnutá ma nahneváš to naozaj 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 .....

lemoni86
19. jún 2014

bre rano, dnes sa mi podarilo v lidli rozbit zavarane huby, snad mi to prinesie stastie 🙂) chvalabohu som za ne nemusela zaplatit.. mile predavacky :D ..a mrcha uz klope na dvere, zajtra idem na tu krv potvrdit ze tehu neg, aspn to tak citim.. uz len nech ta svinucha dojde nech mozem ist na KET... inac ak ani ten KET nevyjde, tak som sa rozhodla pre 2 IVF do reprofitu... este si musim pozistovat ako to s tym je... ci mi vobec nieco preplatia. ale uz sa teraz tesim, uz nech to zbehne ..

vafinka
19. jún 2014

@lemoni86 uha, no bodaj by to sklo rozbite donieslo stastie, no musis verit dokonca, a nie to hned vzdavat, myslim si, ze kazda zena to ma inac, aj ja som si myslela ze dojde mrcha a nedosla, a tak silno ma bolelo brucho,a nist, 🙂 , nezufaj, hm?

vafinka
19. jún 2014

@olivia31 oli, to nemyslis, vazne, ved ked budes mat druhe babo, tak ci potom? tak aspon ten plastik ti poslem a tie polodupky, dobre?

olivia31
19. jún 2014

@vafinka iba plas rozumies ma .......nic neposielaj vsetko si odloz neser ma a to myslim vazneeeeeee ....ja mam toho dost aj pre druhe

olivia31
19. jún 2014

@vafinka 🙂 😉 😉 😉 ....druhe ????? ☹ pritim mojom zdravotnom stave neviem neviem.....som rada ze mam to to moje male chlapca.

lemoni86
19. jún 2014

@vafinka ta hej len mne vkladali blastocystu a to brucho malo uz zacat boliet tesne po ET nie? a teraz ma boli uz tak ako furt....klasika PMS

vafinka
19. jún 2014

@lemoni86 ja som mala to iste, ked som ostala tehu,dokonca som cakala, ze budem mat brutal silnu ms, a aj tak nedosla, hm?

vafinka
19. jún 2014

@olivia31 oli. budes mat druhe, neboj a prirodzene, uz ziedne ivf, pozri sa, ked sa nadomnou ten bocian zlutoval, tak nech mas uz cokolvek, tak ver, ze druhe babo bude a ani nevies ze ako, tak to zevraj byva, aj v nemocke mi vraveli, ze po ivf sa sa vedia pohnut lady, co boli zamrznue, teda pochody v tele, tak hlavu nevesaj a cim skor sa snaz o druhe, kym ta mrcha cysta nespravi riadny bingal na vajecniku 🙂 aj ked to bude narocne s dvomi malymi detmi, 🙂

vafinka
19. jún 2014

@lemoni86 inak ja som mala 2x ivf a to bez et, po druhom ivf mi povedali, ze ja neostanem prirodzene tehu, ked mam mizerne vajka, odporucili mi darcovske, ale nakoniec ani neviem ze ako a ostala som prirodrene tehu, takze nevesaj hlavu a bojuj, hmm?

lemoni86
19. jún 2014

@vafinka jasne ako ja bojovat budem, ked to nevyjde ideme dalej... ja len neznasam tie sklamania. radsej sa zmierim s tym ze dojde mrcha, nebude mi to potom tak luto :/ a ak nedojde tak budem len milo prekvapena . proste ked sme sa este prirodzene snazili a som vzdy cakala ze to vyjde a bola som aj presvedcena ze to vyslo niekedy a nic... uz mam toho proste plne zuby. 😢

lemoni86
20. jún 2014

tak, krv odobrana, vysledky o druhej fuu.... ale tiez kurnik som sa tam citila ako blbec.. proste pridem, ocakavam aspon nieco ze sa ma budu pytat ako sa mam, citim... ved som potencialna tehulka pre nich predsa.. ale nic.. len sestricka ma vzala dnu, doktor len pozdravil, mal tam nejake dve zeny a proste ja som akoze nikto.. vzala mi krv a cav :/ ooch

lemoni86
20. jún 2014

kde ste vsetky...hmm 😕

vocho0212
20. jún 2014

Ahojte žienky, dovoľte mi aby som sa s Vami podelila o moje skúsenosti ... . JA som navštevovala GIN-FIV, robili na mojom organizme rôzne pokusy. Umelé oplodnenie som absolvovala celkovo 3x. Jeden krát podľa nich prebehlo úspešne. Skončila som s diagnózou mimomaternicové tehotenstvo. Hneď ako to zistili, oznámili mi že aspoň vieme že môžem otehotnieť a poslali ma domov 150 km od BA s tým, aby som sa o dva dni vrátila a spravia mi zákrok. Ešte v tú noc ma zobrala v hodine dvanástej rýchlovka do najbližšej nemocnice, skončila som na operačke. Lekári sa chytali za hlavu, ako ma mohli s touto diagnózou poslať domov, keď v takýchto prípadoch sa nenecháva nič na náhodu.... . Potom som sa tam už nevrátila a rozhodli sme sa s manželom, že svoj osud zoberieme do vlastných rúk a nebudeme čakať na iných, či sa im za nás podarí túto cestu dokončiť. Veď lekár ti nedokáže pomôcť na 100ˇ%, oni len nasadia liečbu a sledujú ako účinkuje. Keď sa im sem tam zadarí, tak si z toho spravia štatistiky a liečia týmto spôsobom ďalej.... . Tým neurážam všetkých lekárov, uznávam šikovných chirurgov, stomatológov. Ich prácu aspoň obyčajný človek dokáže vyhodnotiť hneď. Verte mi, že vo väčšine prípadov je za úspechom počatia príroda a nie lekár. Zistila som to na vlastnej koži. U nás bola vlastne diagnóza taká, že manžel mal zlý spermiogram. Známy bratislavský urológ z Ružinovskej nemocnice mu s úsmevom oznámil, že nikdy nebude môcť mať deti. Manžel toto dosť ťažko znášal, začal brať silné hormonálne lieky na tvorbu spermií,ale spermie sa nejako netvorili iba zmeny v organizme môjho manžela ma prinútili aby som ho prehovorila na vysadenie týchto liekov.Naozaj mali hrozné vedľajšie účinky. Úplnou náhodou mi kamoška spomenula, že nejaká jej známa zostala tehotná , keď oslovila jedného pána v Topoľčanoch /Gnostik centrum- Marian Kováčik/ a ten jej vyrátal podľa dátumu narodenia jej pldné dni a zostavil jej kalendár na 1 rok. Riadila sa podľa jeho výpočtov a otehotnela. Tak som si na neho našla na internete kontakt a objednali sme sa k nemu. Je to veľmi jednoduchý človek, ale veľmi vzdelaný. Venuje sa aj ostatným diagnózam nie iba neplodnosti. Hneď na prvom stretnutí nám oznámil, že máme 100% šancu na počatie ak čo i len jediná spermia manžela je v poriadku. Ale čakala nám dlhá cesta, na ktorej sme pomocou jeho alternatívnych metód a rád prešli obdobím kedy sme sa konečne my sami začali podieľať na tom aby sme svoj organizmus dali do poriadku. Zmenili sme stravovanie od základov, odkyslili sme si organizmus, začali sme viac športovať, ja som začala cvičiť jogu, Mojžišovej cvičenia. Dali sme si špeciálnymi masážami do poriadku zanedbané zápaly močového mechúra , obličiek ,apropó vedeli ste že tie sú najčastejším dôvodom prečo sa Vám nedarí otehotnieť či už so strany Vášho partnera alebo s vašej strany? Tento pán mi zostavil aj kalendár s plodnými dňami, podľa ktorého som sa poctivo riadila. A verte či neverte, po necelom roku tejto celej premeny nášho životného štýlu a alt. liečby sa mi podarilo otehotnieť a to presne v termíne, v ktorom sa mi prvý krát podľa kalendára plodných dní prekrýval deň plodnosti s kalendára s dňom podľa začiatku ovulácie. Takže presne viem aj dátum svojho počatia. Dnes sa s manželom tešíme už skoro piaty rok s našej malej dcérky a ďakujem touto cestou človeku,ktorý nám k tomu dopomohol a ukázal nám tú správnu cestu. Nemusela som si ďalej otravovať organizmus chemickými prípravkami, ktoré ak sa nad tým zamyslíte Vám ešte viac ničia prirodzenú kyslosť organizmu a tým asi ťažko prispievajú k tomu aby sa ten malý kúsok embrya vo vašom organizme uhniezdil. Čo myslíte? Nechcem nikomu vnucovať svoje názory ,chcem sa týmto naozaj len podeliť s Vami o svoj príbeh, ktorý má šťastný koniec a prispela som sem aj kvôli tomu aby ste zobrali svoje šťastie do vlastných rúk a nespoliehali sa na to, že tieto veci za Vás vyriešia úplne cudzí ľudia, ktorým väčšinou ide len o peniaze. A verte že farmaceutický priemysel je po zbrojárenskom priemysle druhým najprosperujúcejším na svete:o( Držím Vám všetkým palce, aby ste spoznali ten najkrajší pocit na svete, pocit aké je to byť matkou. Nie je na svete nič krajšie!!!

lemoni86
20. jún 2014

sakra s tym vsetkym... vysledky budu az v pondelok... ma urveee .. .zajtra robim test och 😔 🙄

vafinka
20. jún 2014

@lemoni86 drzim palce, daj hned vediet, ze co a ako 😀

olivia31
20. jún 2014

@lemoni86 drzum palce myslela som na teba tuj tuj drzim palce

olivia31
20. jún 2014

@vocho0212 Nadherne 🙂 ......cvicenia podla Mojzisovej su super u nas tiez pomohli ale kalendar plodnych dni u nas nebol k nicomu.....ale maja svagr. to mala pri chlapcoch a tiez podla toho otehotnela. Super ze sa to aj Vam takto podarilo. 😉

lemoni86
21. jún 2014

tak baby... vcera vecer som to este riadne orevala, priatel sa na mna az hneval, zaspavali sme povadeni och... ale asi by som sa mala kludnit.. posudte ten horny je negativ, v strede pregnil a dnesny rano naspodu 😕 Opu som mala 5teho a vkladali 10teho blastocystu

lemoni86
21. jún 2014

a este tu foto

lemoni86
21. jún 2014

mrchu zatial nemam... vcera som zaspinila velmi velmi malinko, brucho ma bolelo dost ... mrcha by mala dojst dnes alebo zajtra... resp aspon takto mi to vychadzalo vzdy od zaciatku mrchy... no neviem ako sa to teraz berie ked mi brali vajicka toho 5teho, ci mi nemala mrcha dojst skor hm? no uvidime.. test som robila len ten jeden, pojdem si dnes kupit dalsi a skusim zajtra rano 😕

dalida
21. jún 2014

@lemoni86 akurat si citam tvoj prispevok... podla mna by mrcha uz dojst nemala 😉