icon

Zúfalé snažilky po mimotelovom oplodnení

tinkatinulka
20. nov 2012

Roky sme sa tešili na chvílku ked si povieme že je ten správny čas na to aby sme mali naše vytúžené babatko. Snažíme sa už druhý rok a babatko stále nemáme. Našou jedinou šancou, podla lekárov je IVF.19.10 sme boli na ET, 28.10 kolajnice na teste,a 7.11 spontany potrat. Zlomilo nás to oboch. Ďalšie vyšetrenia, lieky, vitamíny a nekonečné natahovanie sa s poistovnou.Náš ciel: následujúce IVF a tehotenstvo bude úspešné. Ako na to?

olivia31
21. sep 2014

@vafinka joj bojím bojím moc už nech mám po tom a nech som doma.......ja som bola v ikei keď som bola ešte tehuľka kúpiť postieľku ....no a teraz som len také drobnosti kúpila no švagrová nakípila za 2600 eur do celého bytu si kupovala nábytok postele sedačku komodu skrine stôl proste všetko závesy rôzne drobnosti boli sme tam celý deň kým všetko poobzerali a naložili na košíky no proste makačka a dala si to doviesťtak sme od piatku skladali všetko ešte aj dnes sme boli no nedokončili sme to všetko ešte pôjde môj muž a dokončí jej to .....Vafi aj pošli foto idem ti poslať . 😉

olivia31
21. sep 2014

@tinkatinulka Tinuš čo máš nového ???

vafinka
22. sep 2014

@olivia31 no pekne, mne sa tam strasne moc pacia vsetky taniere a servirovacie supravy, moja choroba, to vam verim,ze je to makacka, aj my sme skladali komodu pre maleho snad pol dna 😀 , neboj poslem , musim s fotaku stiahnut aktualne

olivia31
22. sep 2014

@vafinka a co ako napredujete co uz malicky robka? Kolko uz mate? A kolko vazite?

vafinka
22. sep 2014

@olivia31 no maly ma teraz modu viskat aaaaa, takze tak, aj na brusko by sa uz pretocil, ale este ostava vysiet na rucickach, no a mame pili nervy o 106 😀 , no podla tyzdnov ma 19t a inak podla datumov 4mesiace a 10 dni, odhadujem ze ma tak 7,5 kila a asi tak 69cm, a co vy a co maly, poslucha? a nesnazi sa este staviat na nozicky?

olivia31
22. sep 2014

@vafinka urob kuk poslala som ti foto ....joj uz davno stoji uz sa snazime robit prve krôciky ked stojí pri sedacka a sa drzí tak aj trosku prejde. Joj tak chlap riadny bože ten cas ale leti o dva mesiace pol roka.....inak davaj ho na tvrdú podlozku a on sa pretocí nie na postel kup mu pucle ale mu daj deku na koberec a tam ho davaj ležkať a on sa sam začne pretacat.....maš tu polozku kde je aj hrazdická ak ano tak mu ju daj na zem nech sa tam hra .

vafinka
22. sep 2014

@olivia31 ano mam to, davam tak ako vravis, na deku a a j na postel. ale to sama vidim, ze to nie je dobre, no tu hrazdicku mam, ale maly by ju doskubal ako zito. inak riadny sikovnik je maly, nemam slov, ufff, a to uz v takom veku sa stavia, ved za chvilku ti bude aj behat 😀 , juj, ale nam tie deticky rastu 😀 , ze? aj aj ti idem poslat tiez foto, len si ich stiahnem do pc

olivia31
22. sep 2014

@vafinka zlatko drobec stoji na nozičkach uz dva mesiace ak nie aj viac sa sa posadil a sedel sam sa postavil a stal dietatko netreba do nicoho tlaciť ani ho brzdiť samo vie kedy je ten cas aby robilo to co chce....joj tesím sa ....mna aj vycapka ked sa mu nieco nepaci joj zbojnik to 😀

vafinka
22. sep 2014

@olivia31 ja som ti uz poslala mail, od teba mi zatial nepriesiel, no ja uz musim, bo kraken je uz hore 😀

vafinka
22. sep 2014

@olivia31 no sikovnik, je raz darmo, inak ja som toho isteho nazoru, netreba nutit, ked to ma prist tak to pride, a basta, neznasam reci a moj vedel v jeho veku.... 😠 😠 😠 nech sa kazdy strci niekam 😠

olivia31
22. sep 2014

@vafinka neprisiel idem kuknut

tinkatinulka
autor
22. sep 2014

@olivia31 ahoj moja no v behu stale mali sme tu 8 dni na striedacku navstevu s babatkami tak sme sa vyhrali moooc, a vsetci ako nám to pristane..juj drahemu ocinka ziarili len taky fukot..on sa strasne rad hra s nimi už su vacsi už to ide aj nakrmit vedel aj obliect..juj slzy do oci sa mi tisli

vafinka
22. sep 2014

@olivia31 nooo maly je teda uzasny, a nadherny, je toto mozne? ved len tod bol v perinke a on uz takto 😀 😀 😀 😀

olivia31
25. sep 2014

@tinkatinulka môj poklad ja viem ako Vás to trápi treba ešte skúšať keď nie aj teraz tak o rok o dva možno sa podarí strašne ti to prajem. Posielam objatie 😉

olivia31
25. sep 2014

@vafinka super tak ti to prišlo.... no počkaj aký bude za chvíľu ten váš mrňús 😀

vafinka
25. sep 2014

@olivia31 😀 no to isto, ja mu to nedovolim, ja chcem stale take male babo 😀 , a ako ti je, ako sa citis? ja som ti akosi nemala vcera casu odpisat, a to preco ta tak skoro pustili a co to znamena zastarela endoska?

olivia31
25. sep 2014

@vafinka no bolo vsetko ok tak ma pustili no doktora mam na telefone keby nieco. ...aj som rada ze tam nemusim byt tak dlho. No asi tak ze tam bola uz dlhsie 😠 super nie cim viac dokt. sa mi tam pozeralo tym je to viac na prd nikdy mi nikto nepovedal ze ju mam 😒 ....to to mam v prep.sprava v pravo avarium cystickeho vzhladu z rozmerom 65 krat 55 mm a a v dutine brusnej loziska starsej endometriozy viac v vlavo. Nemam slov.

vafinka
25. sep 2014

@olivia31 uha, to ti ani v heliose nepovedali, ani tvij zensky? uffff, no koment!!!!!!!a maly to ako bez teba zvladol? a co v noci?

lenocka004
26. sep 2014

@tinkatinulka
@vafinka
@olivia31
Ahojte baby, co nove? Nepribudla dalsia tehulka? Ja som teraz po laparke asi ako aj ty Oli. Tak zistili mi endometriozu co sme uz nejako aj tusili. Uz to bolo v takom stadiu ze ta cysta bola velka ako pomelo. Teraz mi doktor co ma operoval nariadil umely prechod pomocou nejakých injekcii Decapeptyl, na 6 mesiacov,vraj je zbytocne sa snazit ze je vysoka pravdepodobnost ze to nevyjde. No bola som s výsledkami dnes aj v Care a tam vraj ze sa teraz mame snazit prirodzene ze to vyjde, ked mi to endosku vybrali a vajcovody su ok. Tak neviem co mam robit prechod ci snazenie?

olivia31
26. sep 2014

@lenocka004 Ahoj tak vitaj po dlhej dobe ....no som po lapareke ale je mi celkom fajn ..no ťažko radiť , ale ja by som skúsila otehotnieť neodkladala by som to .......tot môj názor. No musíš sa rozhodnúť sama. Tak tú cystu si mala teda obrovskú no endometriozu to som mala tiež. Tak sa len lieč a daj vedieť ako si sa rozhodla. 😉

tinkatinulka
autor
26. sep 2014

k
@lenocka004 Ahoj kocka noo ze sa aj ozves..super ze to slo von..a nechces najskor poriesit doliecenie a potom ketko?? aby si upravila aj imuno a na to potrebujes cas..inak je super po dlhom case vidiet staru zostavu..

lenocka004
27. sep 2014

@tinkatinulka Ahoj, prave nad tym vaham lebo kazdy doktor hovori nieco ine. Vraj sa endometriioza preliecit neda len oddialit. No co sa tyka tych protilátok tak tie ak nebude mrcha a ovulka tak mozna sa vytratia. Prave pre to vaham, zas na druhej strane vraj po laparke je vacsia sanca na prirodzene tehu (teraz rozmyslam nad IUI v prirodzenom cykle uplne bez stimulacnych liekov) . To ketko uz bude s poslednym embryjkom tak pred tym ako si ho dam vlozit ak sa nepodari prirodzene tehu tak nasadim prechod a potom to posledne KET. Tot je asi moja terajsia predstava ale stale som neni rozhodnuta 😢 A Tinka co mas ty nove?

@olivia31 Ahoj, mne je tiez celkom fajn ale mam stale spinenie po tej laparke asi este z tej cysty. A tebe co radili aku liecbu po laparke?

tinkatinulka
autor
27. sep 2014

@lenocka004 Ahoj no nazbieralo sa toho strasne vela tebe..posledne embryko nechaj v zalohe..iui som skusila..ak mate oki spg..je to v poho ked sa doktor neponahla ani to neboli..umely prechod je riadny zasah do hormonov a cele je to nepreskumane..
Ja sa mam perfektne..uzivam si par dni volnejsich moje telo si to ziada ale inak kopu práce..ale ta neutecie..

lenocka004
27. sep 2014

@tinkatinulka Mam toho fakt dost ale co uz ja to zvladnem. Neviem ci mame sancu na IUI lebo mm spermiogram je hranicny ale vraj sa s takym da. Skor sa obavam tych protilátok voci endometrioze lebo tie tam isto budu kedze vsetko sa im nepodarilo odstaranit. Fakt to rozhodnutie bude tazke a musim sa rozhodnut do budúceho tyzdna lebo pride mrcha a ak pojdem do prechodu tam musim prist na injekciu 2 den cyklu.

tinkatinulka
autor
27. sep 2014

@lenocka004 pohyb progresivny ma aky?

vafinka
28. sep 2014

@lenocka004 ahoj, no ze sa aj ukazes, no to je dost otazne ale asi by som skusila sa snazit o malinke, ale je to na tebe. a ako ti dopadla lsk, mas ostatne vseko ok?

lenocka004
28. sep 2014

@tinkatinulka Ahoj Tinka no pohyblivost bola vraj dobra cislo neviem tam problem nebol, problem mal len s tvarom tam bolo vela poskodenych. Ja som si tie vysledky nebrala maju ich len v care. ☹

@vafinka Ahoj, ved viem flakam to 🙂 Najradsej by som sa snazila o malinke ale je tam problem aj s protilátkami proti endometrioze a tak neviem ci to ma sancu vyjst. Tie moje protilatky mi uz sposobili potraty tak ten prechod nie je az taka zla volba tiez. Len keby som mala istotu ze prechod vyriesi tie protilatky tak do toho hned idem ale je to otazne. Laparka len endometriozu potvrdila ale ostatne je vraj ok. Výsledok je ten ze vraj po gynekologickej stranke by som otehotniet mohla ale po tej hematologickej vraj je minimalna sanca kvôli protilatkam. To mi tvrdia doktori a jeden profesor v nemocnici kde ma operovali. V care si stale myslia ze sanca je a ze mam ist do dalsieho IVF ale to uz absolvovat nechcem. Vcera som dostala mrchu tak v pondelok musim ist na injekciu ak chcem zacat prechod. Vraj vsetky problemy co mam pochadzaju priamo z endometriozy aj ta hemato aj protilatky. A ty mas co nove? Maly poslucha ? 🙂

nonny
28. sep 2014

joj babenky čitala som len par prispevkov lebo tu je toho velmi vela...chcem vam len povedať že vam velmi držim prsty viem čo to je tým všetkým prechadzať... aj moja znama ma endometriou tiež par rokov sa snažili potom ju dr. pooperoval mala cystu, viem že mala tiež na pol roka umely prechod a a teraz spolu kočikujeme...otehotnela prirodzene aj ked viem že to mohlo byť o šťasti ale tak treba veriť...všetko bude dobre...mne zas par rokov ani nikto nepovedal čo mi vlastne je teda že vlastne sa javi všetko ok a nič :( absolvovala som šecko možne to na nervy lekari, injekcie, iui, odbery ivf....brrr...no a po viacerých pokusoch moj drahy povedal že na to kašle....bola som na nervy z toho ved to každa poznate ale tak som sa s tým zmierila nejak...a začali sme sa venovať iným veciam že ani neviem ako mi prešil čas a otehotnela som...sice prve tehu sa skončilo potratom tak som bola zas sklamana velmi...no znova sme sa nejak pohružili do iných aktivit a zase som zistila že som tehu...v tomto pripade som bola pripravena že to skonči ako to prve...no a potom to pekne išlo týžden po týždni a drahušik je tu s nami už skoro dva roky 🙂 tak len vas chcem povzbudiť lebo viem že to je cele na nervy a hlavne psychika ženy je na prd ak sa nedari...ale verim že vam to všetkým vyjde...velmi velmi vam to prajem 🙂

vafinka
28. sep 2014

@lenocka004 😀 😀 😀 juj, to bolo kebyze ano, teraz je ako vred uz niekolko dni, co uz. no ja ta plne chapem a mozno by to stalo za risk ist do prechodu, ja som po lsk otehu za 7 mesiacov ale to prislo same, nesexovali sme ked bolo treba 🙂

lenocka004
28. sep 2014

@vafinka A nejdu malému zubky? Vafi a ty si mala preco lsk? Mne v care povedali ze po laparke je velka sanca na oatehotnenie a preto hovoria aby sme to teraz skusali prirodzene. Mam v hlave zmätok z toho co robit. Dnes som zas naklonena tomu prechodu. Vrrr stale neviem.