Zúfalé snažilky po mimotelovom oplodnení
Roky sme sa tešili na chvílku ked si povieme že je ten správny čas na to aby sme mali naše vytúžené babatko. Snažíme sa už druhý rok a babatko stále nemáme. Našou jedinou šancou, podla lekárov je IVF.19.10 sme boli na ET, 28.10 kolajnice na teste,a 7.11 spontany potrat. Zlomilo nás to oboch. Ďalšie vyšetrenia, lieky, vitamíny a nekonečné natahovanie sa s poistovnou.Náš ciel: následujúce IVF a tehotenstvo bude úspešné. Ako na to?
@vafinka Sap popytam doktorky, tu v bojniciach by som určite nešla a zo ZA mam zle skusenosti a este mozno TN alebo MT.Juj hrozne že kam musime chodit.
@tinkatinulka ved to, mne sa tak daleko trepat nechce, ale zas ak je kascak ok. tak preco nie, zverim mu moju cikinu do ruk, a nech robi zazraky 🙂
@vafinka Ano ano ale v pribalovom letaku je tolko vedlajsich ucinkov ze pochybujem ze niekomu moze aj pomoct..lekarnicka ma upozornila ze iba kazdy druhy den jednu ale po prvej davke mi bolo na vracanie tak to uz brat nebudem.
@tinkatinulka treba opatrne s tymto, este sa predavkujes, ja si davam len tu kys, listovu na toho mojho mutanta, a nic viac, kaslem na to
@vafinka No pekne sme to zredukovali, tie naše podpory plodnosti.Ja by som brala ak by sa dala jedným šupom spraviť aj laparka na priechodnost, aj driling vajecníkov a aj hysteroskopia...ale to neviem ci by sa dalo.Lebo možno bude oki maternica ale nikdy nevies.
@tinkatinulka vies, ked ti robia laparku, tak mas vseko v jednom, a uz nic ine sa nemusi robit, lebo pri nej ti skontroluju vsetko a da sa urobit aj drilling, tak mas 3v 1, a kasli na hysteroskopiu, ja som to mala, a stacilo, neviedlo to k nicomu, mne moj doky mopedal, ze je to dobre len vtedy, ak mas polypy, ze ti to v pohode ostrania, a nie na priechodnost, takze asi tak
@vafinka Aha..no už mam tolko otazok na tu moju novu doktorku, no novu, mam ju len od IVF.Sak zajtra mi da termin na preventívku a tam ju prevetrám, zajtra asi nebude cas, rano ked beru krv je tam tlacenka.
@vafinka Aj som skusila orbitrack dneska ale asi po 4 min sa mi zase zatocila hlava a tak som zlezla, drahy mi povedal že si to môžem odšportovať vedla 😝 vtipkár akoby som aj dnes mala chuť, šak nie som králik
@tinkatinulka , vies, ja som si tolko postudovala, a aj ja som toho mojho pozdimala, ale on sam mi povedal, ze co by bolo najlepsie, ja to chcem tiez mat z krku, a radsej si potrpim, pri hystero- to nebolo az tak estrasne ale bola som ubolena za 3,najviac ma bloleli tie mista, odkial mi brali vzorky z maternice, teda ma bolela cela maternica, jasne a cikyna od spodu, a ked mi tam napumpoval hodne tej tekutiny aby videli, ze co a ako, tak ma potom hodne bolelo brusko, uj ha, davali mi aj infuzie od bolesti, a tie mi doucinkovali hned ako som dola domov, takze ibalgin poriesil a 4 dni postel
@tinkatinulka him ja som mrciho premastila na 15 min, ale valila som ako besna na nom posledne 3 minuty, vsak som sa bala, ze ho rozbijem 🙂 , a vecer pokracujem zas 🙂
@vafinka Ahoj tak bola som na krv, ☹ AMH mi nezobrali a kukali na mna ako na puka ze co to chcem..sestricka obvolala labaky ale najbližšie to robia až v ružomberku, no fasa a že tam oni neposielaju.18.12. mam preventívku tak som zvedava čo mi tam povie doktorka, asi si to zaplatím v RF 1000 CK a mam pokoj, aj tak mi sestrička hovorila že sa za take špeci priplaca min 12 €.To je hruza, šak to normalne muselal googlit na nete že to čo chcem.
@tinkatinulka Ahojcek, no ja som sa dnes tam objednala a idem 11teho, tak som zvedava. no sila, raz ti cosi ine povedia do telefonu a potom zas cosi ine ked dojdes. ved aj ja budem chciet to amh, ale ved uvidim ake cary mary so mnou porobi. a uz je ti lepsie?
@vafinka Prave som volala na alergologiu, uha že 22.jan.2013 o 7,30 -skoro som odpadla že ako dlho čakať.No asi obvolam este žilinu že ako su natom tam
@tinkatinulka mne hovoril Štelcl, že v RF to stojí 20 € a na Slovensku som za to neplatila nič a tiež sa sestrička čudovala čo to vlastne chcem, ale zistila a nebol problém.
@vafinka Ani moc nie, stale pijem vodu ako tava lebo som myslela že je t z toho, ale aj stale mam taky pred MS ruzový výtok tak neviem, vstavala som 4,33 hod..nechapem celu noc som nemohla spat..moje telo je asi KO.
@ria191 No tu to asi problem je, viem že v Heliose to robia ale tam nechcem už isť.
@tinkatinulka mne to nerobili v Heliose, ale v Piešťanoch som bola u svojho a sestrička volala s labákom a tam jej povedala, že oni to niekam pošlú pre nich to nebol problém. Ja by som tiež nešla do Heliosu.
@ria191 No som zvedava že čo dalej, do RF sme sa ešte neobjednali chceme až po výsledkoch z Reprodukčnej imunológie a to by malo byť pred vianocami, budemmať aj výsledky z preventívnej aby sme vedeli čo a a ko potom v jan. ale ešte ta alergologia ma štve, ak tak 2 mesiace čakať.
@tinkatinulka pocuj a nie si tehotna?? ale ozaj, bo ked mas ruzovy vytok,
sice neviem v com mate problem ale je to mozne, ci?
@vafinka Juuuuj ani nevieš ako si to želááááám, síce sme mali tutu-mutu ale pochybujem že bola ovulka lebo ma neboleli vajka ako ma bolievaju, aj ked doktorka mi povedala že po potrate to môže byť všetko inak. 😀 Testy ale nerobím a a ni som si mamatest nekupila lebo tomu už neverím, mala som už tolko pozitívnych a nič z toho.Uvidíme čo sa z toho vykluje, skôr spolieham na ovulku v dec. bude cez moje narodky tak to by bol fajn darček pod stromček.Ale toto si už hvorím niekolke vianoce takže šup do reality.Dneska som aj tie moje"vitaminy"schovala do skrine nech na to nekukam a je mi lepšie pri pohlade iba na kys.listovu.Aspon som sa dneska potešila malým nákupom, bola som v Takku a Jysku a hned lepšia náladička.
@ria191 A ty ako?Nešpiníš?Dneska výsledky z krvy?Držim palčoky pre mna to boli najdlhšie chvíle čakať na to číslo aj ked 9 den bude asi ešte malinké ale bude!!!
@tinkatinulka a kedy asi bola ovulka? a bolo by to mozne? ved nikdy nevies, ja som zacala citit ovu predvcerom a uz nic, tak neviem co sa deje. asi nic. a potom ktory by si dnes bola den cyklu????
a co si si pekne kupila . ja som si predvcerom tam videla peknu vestu, tak aj jezisko by sa mohol ist na nu kuknut, 🙂
Vsetkym snazilkam silno drzim peste nech sa im vyplni sen mat babenko co najskor velmi uprimne to zelam kazdej z vas 🙂
dakujeme ti vsetky velmi pekne, bodaj by,to by bolo pre nas vsetky ten naaaaaj darcek na svete 🙂
@tinkatinulka zatiaľ nie, ale volať sa strášne bojím. Ja neviem či naberiem odvahu. Chcem cinknúť až v pondelok 😀
@ria191 Juj to nerob lebo ta bude zozierat strach a nervozita a to pre babatko neni dobre, ved už to aj tak nezmeníš tak naber odvahu a bude krááásny víkendik 🙂
@vafinka No dnes by mal byť akože asi 24 DC a ovu som mavala tak neskor okolo 17 dc, ale teraz som mala taky ovu hlien už okolo 14 DC, teda myslím moc som tomu nevenovala pozornosť.
@tinkatinulka nech si zvyká krpec 😀

@vafinka d3, to je vitamin, ze?