Zúfalé snažilky po mimotelovom oplodnení
Roky sme sa tešili na chvílku ked si povieme že je ten správny čas na to aby sme mali naše vytúžené babatko. Snažíme sa už druhý rok a babatko stále nemáme. Našou jedinou šancou, podla lekárov je IVF.19.10 sme boli na ET, 28.10 kolajnice na teste,a 7.11 spontany potrat. Zlomilo nás to oboch. Ďalšie vyšetrenia, lieky, vitamíny a nekonečné natahovanie sa s poistovnou.Náš ciel: následujúce IVF a tehotenstvo bude úspešné. Ako na to?
@strapula27 a nevies kedy sa to vlastne pichá?a kolko dní?ja už študujem na nete všetky možné okolnosti..
@vafinka zlatko pregnyl a ovitrelle sa davaju aby sa vajka uvolnili z foliku, vlastne vyvolávajú oluláciu 😝 mna len napada že či by som nemala mat tie moja foliky dlhsie v tele aby dozrelo a dorastlo viac ale zase potom možu tie velke už praskat a ak by ich praskanie daco zastavilo..juj moj DR bude mat zo mna radost, ja mu pisem take plodné maily a on mi jednou dlhou vetou odpíše a aj ma spacifikuje.
@tinkatinulka tinka, ale ved pregnyl je na to, aby ti nepraskli skor ako maju a mne vzdy vraveli v mt, ze vlastne vdaka nemu dozreju za ten cas pokial mas opu.
teda od podania pregnylu , za 36 hod musia dozriet. oni ti same neparsku len tak, aspon ja si myslim. ci si myslis, ze ti daco popraskalo?
@strapula27 Wau, samozrejme, bude Kamcatka 🙂 , a potom Mauricius, Kuba ... 🙂 mozete sa pridat. 😉 Budeme radi. V podstate nie je zle ani bezdetnym parom, ked dokazu prijat tento udel. No ale zatial sa este snazme 🙂
@vafinka ale myslela som že sa este aj ten orgalutrin a cetrotide, len som nezistila kedy sa to picha..len vies dvakrát mi nedoizrle velke množstvo a dozrel len jeden naporiadok, takže bolo skoro robit punkciu..aspon ja som si to tak vysvetlila a tie male vlastne nemali ssancu ani dorast ale nechcela by som to hned do krajnosti aby zase popraskali preto sa pytam..budem sa u dr informovat ako to s tym je
@vafinka 🙂 Tie nazvy liekov zneju ako nejake zaklinadla. Vafi, uz tvoris? Som strasne zvedava na vysledok tvojej prace 🙂 Nezabudni poslat foto !!!
@tinkatinulka Ahoj Tinuska, a ty si mala dlhy alebo kratky protokol? Vraj dlhy je lepsi na dozrievanie viacerych vajicok. Ja som po dlhom mala vela dozretych. 🙂
@lenocka004 no ja som mala kratky, mam PCO a už aj tak som mala kopec vajicok ale nedozreli vsetky.dlhemu by soms a rada vyhla, je to pre mna riziko a na SR ani neviem do akeho centra by som už mala ist
@tinkatinulka Ja mam tiez PCO. A som bola na dlhom v Iscare MT. Tam ani kratky robit nechcu. Bolo to v pohode a mala som dozretych 35 vajicok z coho bolo dobrych 34. Nemala som ani ten hyperstimulacny syndrom, pretoze ma kazdy druhy den kontrolovali ako reagujem. Mozno ze to stoji za to vyskusat bars v inom centre ale dlhy. No nechcem ta na nic nahovarat, len hovorim ze je aj taka moznost. 🙂
@lenocka004 ja ratam s tym že toto bude do tretice ten spravny protokol, mam uplne inak lieky a myslím že po skúsenostiach že ako som reagovala doteraz už budeme mat vajok dost a hlavne že tehotenstvo prebehne v poriadku dokonca, lebo to u mna pri 1 IVF skovčilo v 6tt.
@lenocka004 inak po tom ako sme opustili Helios som aj nad ISCARE uvazovala a pocula som že aj dr. Gatova tam už prešla..ale dufam že to potrebovat už nebudeme.Inak v niektorých krajinách únie je zakazane davat dlhy protokol pri PCO
ahojte dievcata, prosim vas neviete na ktory den realizuju KET ked bola ovulacia /potvrdena lekarom v centre na 11 den MC/ včera - v piatok a kedy doporučuju uzivat utrogestan , dakujema vam, mne davaju vklad az vo stvrtok a utrogestan mam uzivat od nedele to je od zajtra amne sa to zda neskoro , dakujem za kazdu odpoved
caute pipkyyy 😀 ako sa máte?
@mili78
@tinkatinulka
@vafinka Ahojte kočky tak klobásky hotové už sme ich odviezli zaúdiť a už len čakať a potom mňam mňam.......vafi a čo ty tvoríš si mi neodpísala........tinka ty si riadna šikuľka ja mám tu vlnu na tú dečku by som ti to poslala je biela fialová taká jemná pastelová aj zelená a broskyňová 😉 ........mili a ty más čo nového kočka si tu dávno nebola. 😉
@olivia31 ahoj,teraz zase hackujem papucky.decku spravim,neboj.
@mili78
@tinkatinulka
@lenocka004
@vvafinka Dievčatá tak som to dnes rátala kedy začínam vychádza mi to na 7 marca a ak všetko pôjde tak ako má tak odber vychádza na začiatok apríla no tak dúfam, že to nebude 1 apríl 😀 😀 😀 na deň bláznov
@tinkatinulka Ty si neskutočná ja som dnes skúšala po dlhých rokoch hačkovať a na prekvapenie mi to ide 😀.......presne takú farbu mám aj ja tú fialovú pošli mi adresu a pošlem ti to .
@olivia31 no super,takze termín porodu na vianoce,lepsie nacasovanie sa nedá,takze to musí dopadnout len a len babatkom,aj dvojkami
@tinkatinulka No ja v to pevne verím, že to tak bude my sme traja súrodenci a všetci sme v decembri a ja som na silvestra.
@olivia31 ty na vianoce a ja na silvestra..krasne naplánované,bubu ak nesplniss..
@tinkatinulka tak idete skúsiť znova ? A už más aj lieky ?
Ano lieky mam doma ale este marcová kontrola ci je vsetko oki.takze je to otvorene,ale dr povedal ze nemáme na co ccakat,pco je sviňa,rozšiřuje sa.dopujeme obaja vitamíny aby sme sa pripravovali.
@olivia31
@tinkatinulka Zlatúšik to ti držím palčeky tak budeme spolu určite to dobre teraz dopadne aj ti zmenili, alebo máš tie isté lieky ?
@olivia31 ano uplne iný rozpis,lieky ostavaju ale koňské dávky idem mať,len ten moj tlak musím ukocirovat,dnes zas 160/90 no des
Kocky dnes som 1x cvicila od opu,len trosks ale super pocit,endorfiny nádhera..
@tinkatinulka
@olivia31
@mili78
@lenocka004 ahojte zabky moje, tak som tu, tvorim ako das, no myslim, ze zajtra by som mohla mat hotovo, tak potom dam aj ja fotku, nebojte sa, 😀 😀 😀 😀
@lenocka004 ze , zni to zle, a viec ako hrozne, 😀 😀 😀
@olivia31 ....Oli ahoj...aj ja som dnes mala fajnú údenú domácu klobásočku, mňam 😀 nemám nič nového, akurát včera sme boli na tom imunologickom vyšetrení, takže teraz mesiac čakať na výsledky
@vafinka ....Vafi a čo to tvoríš? Čo už maľuješ vajcá na Veľkú Noc? 😀
@tinkatinulka ...jéééj Tinuš aké krásne papučkyyyyyyyyyy 😉

@tinkatinulka juj, tak si to uzi, ja budem tvorit poobede, idem poprat, upratat, navarit,a hor sa na to. no tie injekcie su bud pregnyl, ovitrelle, orgalutran, alebo sa dava aj 2*decapeptyl, ak uz ine neni. 😀