Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@charlottte tiez si si to vsimla? 😀 ja tiez stale cakam kedy to zo mna vypadne a nic 😀 😀 😀
aj ja som si to vsimla ze menej a menej a citim sa tu taka "sama" 🙂
ahojte,tak pribudli dalsie deticky?Tesim sa.Aj ja uz chcem 😢
My sme boli cez vykend na hroboch[v TT,20km od nas]a vsetci sa hrozili,ze ci sa nebojim este cestovat.[auto nemame,cestujeme autobusom]A co mam sediet este 2-3 tyzdne len doma na riti?Vsak aj skolku este musim 2x denne absolvovat.Aspon som si vyvetrala hlavu,videla rodinu[aj ked len z muzovej strany]a vypadla z domu.
U mna to na porod vobec nevyzera,citim sa celkom dobre,len v noci chodim strasne casto cikat 😠 .aj 7x!No hned zase zaspim,takze sa to da prezit.Mam pocit,ze mi uz kleslo brucho,mala je cez den uplne ,,ticho,, len podvecer sa ponatahuje a zase je klud.Iste ma uz malo miesta.
Poradnu mam za 2 tyzdne,tak dufam,ze uz ju nestihnem a budem ,,rozdvojena,,
Zavidim vsetkym,ktore to uz maju za sebou a mi ostatne 2v1 musime vydrzat.........
@lolinkamaminka haha..neboj aj ja čakám, akurát dnes cítim že sa celý deň iba prehadzuje a vydúva a sťahuje sa mi brucho, nič extra...ja to už vidím ako všetci už majú bábätká a ja budem ešte 2v1 🙂) hehe
sa nam to tu pekne rozbehlo s tymi babatkami 🙂 zavidim vsetkym ktore ich uz maju pri sebe, som zvedava kedy to pride na mna a hlavne ako zvladnem tu situaciu, lebo pri mojom stasti ma to chyti ked bude muz na nocnej 😒
@anicka87 aj ja som zvedavá kedy ma to chytí a ako sa to bude prejavovať...a ja si zas myslím že pri mojom šťastí budem ešte aj prenášať
@trinka neboooj aj ja mám termín 10teho a nič sa so mnou nedeje 😖
@charlottte ja som otvorena na jeden prst... už by sa aj mohlo 😖 ale nic nezabera... dnes som cely den upratovala, varila, žehlila... pojdem si dať teplučkú vaňu... najhoršie na tom je to... že sem tam ma chystia take tie slbšie kontrakcie... cca 20 min, minule už každých desať min a potom to prejde... clovek sa už nachysta, že sa ide niečo diať a potom nič... 😖
@charlottte ved toto aj ja sledujem, ze vsetky baby co maju uz babatka su terminovo aj o dva ci tri tyzdne za mnou 😀 a ja co mam termin 4 novembra este ani najmensie priznaky 😀
ahojte baby... tak uplne hrozna noc a rano za mnou.maly sa vobec nehybal.celu noc som do neho buchala hadzala vseliake polohy a nic.rano som dala vanu uplne vrelu a nic ani naznak pohybu.revala som tu ako male decko.mm uplne v stresoch tak sme volali asi o 8 dr. ze co a ako tak hned mi kazala dojst.tak sme malu obliekli a dvoma skokmi sme boli v nemocnici.doktor biely ako stena ze no asi snura a uplne sa triasol ked mi mal robit sono.ja som mu tam revala a prosila len nech najde srdiecko.asi po minute behania po bruchu ho nasiel.kokos to bola ulava.aj on si vydychol nahlas.poslal ma hned na CTG a tam ho tiez chvilu hladala ale napokon vsetko ok.vraj mi zaznamenalo aj nejake kontrakcie ale nic som necitila. no a tak ak sa do pondelka nic nezmeni tak idem rovno na prijem a idu mi vyvolavat porod.dr.mi prizvukoval ze keby cosi hned bezat rovno na porodnicu.tak som dnes taka nervozna.diky bohu maly sa vlni.no strasny stres.
co sa tyka vody tak vraj to neni plodovka.otvorena som stale rovnako ale hlava pomerne vysoko.vraj sa asi nevyhnem sekcii co mne je uplne jasne... takze tak.pojdem si asi na chvilu pospat bo som k.o.
gratulujem k sebastiankovi som dobre vravela ze mas ist do nemocky 😉
inak som strasne zvedava ktora z nas bude mat prve novembrove babatko... zajtra som zvedava 😉
@lolinkamaminka však aj ja sledujem,že termín par dni predomnou/zamnou a už majú svoje bábätká pri sebe 🙂 ach jaj toto čakanie je neskutočne dlheeee
@lenka1108 moja chudiatko náš malý sa tiež nehýbal jeden deň celý a už som stresovala a štuchala ho ale nakoniec večer dostal štikútku tak som bola taká rada 🙂
ahojte baby... jak citam, niektorym babatkam sa chcelo na svet skoro a niektore sa nas drzia ako kliest... 😀 ja este nestresujem, ved mam casu do terminu, len moja mama mala prist v piatok a pride az buduci, tak som hovorila, ze hadam dovtedy neporodim, hlavne by som chcela, aby bol mm pri mne, ale takto to nevyjde... 😅
este je nas tu kinderiek vela 😉 a ani u mna ziaden naznak... takze pohoda, lahoda, naco stresovat vopred... 😎
ja som sa dnes strasne rozculila, lebo starsi zacal na prechadzke 5 minut pred domom sa jasit a robit somariny, chudat babo bude neurotik ani o tom nevie... ma to vie riadne dozrat, ale ked obcas sa neda ovladnut, ked ten sinter neposlucha... 😝
@mysti gratulujem... 😵
@lenka1108 a preco s tou sekciou u teba cakaju az po termine... ved sa zvykne robit vopred, ci... 😕 a tie stresy nezavidim... nech sa drobec vlni... aj moj je dnes nejaky lenivy, mozno z tych nervov... 😔
@lady511 ked uz sa spravili, uz s tym nic nenarobis, ja som sa bala, lebo mam z puberty na bokoch a zadku, co som narastla, ale klop klop ani pri prvom ani teraz sa mi neurobili... mne odporucila kolegynka eucerin olej, vraj dostala ona tip od sestriciek v nemocke, ze je dobry, tak som investovala... jedine ze nejaky takyto olej, skus aj olivovy, ti pomozu aspon to palenie zmiernit... lebo to je prirodne, nie ako kremy, ktore maju nejake parfemy a tak... 😉
@zlamal.i tak ak to na teba dojde, tak drzim palce... 😵
@prettybaby pozdravujem @mysti a fakt krasne miery... 😵
@kvietok73 mne sa praveze spi dost zle... tazi ma na plucach, fucim jak lokomotiva... a ked sa v noci preberiem na wcko, kym opat zaspim, no des... potom to tiez bude o drzku, ked malinke bude vstavat, ale hadam aspon to dychanie sa upravi... 😅
baby neviem či sa moje telo už týždeň pripravuje na pôrod alebo čo, ale neprešiel tento týždeň deň bez toho aby ma neprehnalo a stále mám potrebu ísť na veľkú na wc,ale že by to trvalo už týždeň takto?nechápem 😒
@trinka Čipky som ešte neskúšala,asi vyskúšam,lebo zatiaľ nič nepomáha...Activie jem rano na lacno stale,aj lanove semiačka,už aj štavu z kapusty...a nic... 😠
Dnešná poradňa-všetko je v poriadku,predpokladaná pôrodná váha 3,5 kg, neotváram sa,krčok tiež ok...a minim.do 17.11.musime vyčkať,kym sa nevrati moj pôrodník zo služobnej cesty 🙂
caute cakatelky a vsetkym maminkam blahozelam a zavidim,ze uz maju to za sebou...kedze nas je uz tu menej cakateliek tak pisem aj ja...velmi som tu nepisala, ale kazdy den vas citam...aj ja dnes poradna,mala som sa dohodnut o termin cisarskeho,ale nebola moja dr.,takze az vo stvrtok...uz som si myslela,ze to dneees budem vediet...tak cakat...ale uz som vycerpana...stale vraciam, aj som trosku schudla...ale malinka je ok,tak to je zaklad....dufam ze do konca tyzdna ma uz zoberu...ja som rada, ze som vydrzala az doteraz,lebo od 2O tyzdna som rizikovka a stale mi hrozilo potrat,alebo predcasny porod...ale aj napriek vsetkym problemom,mala Lucka je bojovnicka,tak uz len to dotiahnut do konca...
@lianka7 tak kyslu stavu z kapusty keby som si dala, je to u mna na istotu... 😀 a co tak susene slivky alebo marhule... 😕 a ze musis pockat, kym sa vrati porodnik zo sluzobky, to jaka haluz... 😅
@tasiko @janulkan tesim sa s vami, ze dojcenie ide ako po masle... a co sa tyka tych hormonov @janulkan, tak ja som po prvom porode bola 2 tyzdne v slzach, vsetko ma dojalo a mala som pocit neistoty a neschopactva, ale to preslo... 😉 takze neporadim, co s tym, ono to prejde... 😎 hadam to teraz bude lepsie... 😅
@lenica81 no cakaju lebo sa maly stale toci.a ked idem na sono tak je vzdy hlavou dole.dr.povedal ze to preto lebo pred tym chodim.keby som lezala a ani sa nepohnem a urobia mi sono tak by bol isto otoceny ritkou.ale v stredu idem volat dr.jednemu co ma vo stvrtok mal prijat a dohodnem sa snim na sekcii skor.uvidim co povie.
@tasiko dakujem no dufam ze vsetko dobre dopadne. zavidim ze mas uz malicku pri sebe.nech pekne papka a rastie 😉
@lenica81 Ano,vidis,susene slivky som este neskusala-myslela som,ze zaberie ta stava z kapusty...zajtra si ich hned pojdem kupit...No ja som si zazmluvnila porodnika a odchadza na sluzobku do 17.11.-takze nechcem porodit skor,lebo rodit chcem u neho 😉
@tina233 Fuuu,to vracanie ti nezavidim 😒 Uz si za vodou,neboj ked bojovala doteraz,uz bude len dobre 😵

@betina1984 vieščo aj to mám ale horšie ako ty a to čakám 1...mám to krvavé uplne všade a také vystupené,,,niečo na to musí pomoct aspon na upokojenie., 😒 lebo to hrozne páli...