Kedy prídu endorfíny z cvičenia?
Baby kedy prídu endorfíny z cvičenia? Cvičím veľmi krátko, 2 týždne, ale som veľmi unavená po cvičení, žiadne endorfíny o ktorých sa toľko hovorí neprichádzajú. Navyše som nejaká mrzutá, bez nálady. Je to normálne?
endorfiny sa vyplavuju pri pohybe z ktoreho mame radost, nie z pohybu ktory robime nasilu
Ja som začala len nedávno, lebo cvičenie ma nebaví, ale šport áno aj turistika. A čo som zistila, že sa celkom teším na ďalšie cvičenie, neviem čím to je, ale ľutujem ze som nezačala skôr, možno je to aj tými cvičeniami že sa tam nasmejem 😅
mozno si si nenasla spravny druh cvicenia...
Co cvicis a kolko? Treba nieco zmenit, druh cvicenia, cvicitela, cas cvicenia, miesto.. je tolko sposobov ako sa da hybat .. nevzdavaj sa, robis dobre pre svoje zdravie
Endorfíny prichádzajú len pri správnom dávkovaní a s nárastom schopností. Dva týždne je veľmi málo. Mne prichádzajú endorfiny až po 3-4 mesiacoch tréningu a aj to nie pri každom. Väčšinou vtedy ak je pred tým oddych. Minuly rok som mal 3,5 hodinový ťažký výkon. Počiatočné endorfíny sa zmenili na prepálený tréning a bolesti. Po regenerácii som si dal 3 hodiny v ľahšom tempe a to bolo nádherné. Ani domov som nechcel ísť a chcel som tak pokračovať ešte ďalšie tri hodiny.
Ja zbožňujem cvičenie 😍 akože občas mám deň, e dá ťažko dokopem ale ten pocit po cvičení je neskutočný. Ale napríklad normalne cítim ako sa mi vyplavia endorfíny aj po čokoláde 😂😀😀
Autorka a čo cvičíš?
Tak ženy, zo srdca vám ďakujem v mene môjho manžela 🙂 Totiž už veľakrát počul, aj od psychologičky napríklad, že má športovať ako relax, že fyzická aktivita prináša endorfíny, že pomáha pri nábehu na depresiu ako psychohygiena (mal kedysi epizódu depresie a je dosť citlivý, je taká povaha, že ma k tomu sklon, aj dedične to majú). A on už mal pocit, že je úplne mimo, lebo on je po športe akurát tak fyzicky vyčerpaný a nič viac... Teda, má rád prechádzku po horách či lyžovanie a bicykel, ale len práve do tej miery, kým je to pohodové. Ale také to že musíš sa namakat a potom prídu endorfíny vôbec nie (ja naopak po cvičení to celkom mám, ale asi je to skôr taká príjemná únava s pocitom, že som urobila niečo potrebné pre seba). Riadne sa nasmial na diskusii s tým, že to je riadne super, že aj iní to tak majú. Vďaka 🙂
Ja z behu mám vždy, som vždy šťastná že som zvládla to čo som si dala ako limit. 😂
V posilke som endorfíny necítila.
Ja cvicenie neznasam, ale nasla som si take, co bolo znesitelne, dokonca ma aj bavilo - to je zaklad, inak budes trpiet.
Raz to bol aerobik ale uplne super, taky tanecny, vzdy som sa total znicila a odchadzala nabudena aj ked ma trebars pri prichode hlava bolela. A druhykrat kruhovy trening len pre zeny, to je take znesitelne, ze cvicis pol minuty a ides dalej, proste nemusis sa trapit dlho s jednym co neznasas 😁 No a po tom cviceni vzdy uzasny pocit a nebolo to len preto, ze skoncilo 😂 vzdy to prislo okamzite alebo max po nejakom 2-3 raze. Neviem ci to boli endorfiny, ale proste taky ten super nabudeny dobry pocit.
Tak baby, aby som neklamala, endorfiny u mna prichadzaju, ale az ked jem po treningu😁😁😁 donedavna som tiez razila teoriu, ze radsej budem nezrat,ako cvicit, ale ked ja tak lubim papat a moj zadok ma na to iny nazor, neda sa svietit😁kazdopadne som rada,ze v tom nie som sama.... inak ja este aj pri tanci vyzeram ako z chranenej dielne, nie len pri behu a inych aktivitach, takze u mna naozaj tie fyzicke predpoklady su....slabe😁na telesnu si spominam so zdesenim....ja dokomca ani neplavam a nelyzujem, ako vacsina normalnych, ked aj AntiSportovcov😬 jedine bicyklujem,teda, viem to, ale nemam bicykel 😆 ale som rada,ze nie som sama taky mimon, zienky😬
@koniarova @pralinka25 a ostatne spolubojovnicky😆
Cvičenie ta nebavi, z coho chces mat tie endorfíny teda ? 🤣
Rob to, co ta baví a urcite sa dostavia 😁 Napr.ja milujem lesy, túry (v zime obmedzene). Do cca.15 km, tiez sa nejdem roztrhať, ale ten pocit….
aj tanec je pohyb.
pusti si dobru hudbu a tancuj a budu aj endorfiny
Ja si myslím že taký super pocit príde napríklad po zumbe, latino,. Pozrite jany landl kempy tam su ženy ktore su namotivovane, jany vas podporuje, citite sa žensky sexy .
Urcite pucit sa pri cinkach medzi nejakymi chlapmi v posilke by mi neprinasalo radost 🙈🙈🤣
U mňa to trvalo viac ako pol roka. Lenže ja som začala cvičiť preto, že som mala problém s chrbticou. "Pekné telo" nikdy nebolo dostatočnou motiváciou, až zdravie. Táto motivácia bola veľmi silná, takže som cvičila naozaj poctivo s dávkou silného nasadenia, pocit energie po cvičení sa dostavil skôr ale taký ten waw efekt po cvičení prišiel neskôr.
ani ja nemam nejako endorfiny. sem tam... minule prisli po tom, co sme sa boli kupat v aquaparku, kde nebola uplne tepla voda podla mojho gusta a ked sme potom vysli von, mala som taky dobry pocit, ze som spravila nieco pre svoje zdravie 😀 akoze otuzovanie.
ja cvicim hiit a tiez len cakam kedy bude odcvicene, lebo je to casto dost tazke. ale z lahsich cviceni ako napr. len posilnovanie, pilates, atd. kde sa nejako nespotim nemam uz vobec endorfiny, lebo mam pocit ze som necvicila dostatocne. ze proste ked som si to neodmakala, tak som spalila velmi malo kalorii... a tury neznasam, ak su prilis do kopca. aj napriek cviceniu neznasam kvoli dychu slapat do kopca. beh ma nebavil, lebo mi pri nom pomaly plynul cas. tych 30 min. hiit mi prejde rychlejsie ako 30 min. behu ci pilatesu.
ja cvicim hlavne kvoli zdraviu. dokonca si myslim, ze cvicenim az tak nechudnem, lebo hoci nejem uplne zle, ale neviem odolat lakadlam, drobnym sladkostiam...
@pralinka25 😂 💪 🎉
Ja dosť veľa športujem - behávala som tak 50-60 km týždenne. Teraz kvôli zdravotným problémom iba rýchla chôdza - ale endorfíny prídu vždy až vtedy, keď si doma po športovej aktivite púšťam sprchu 🙈😁
Endorfiny som zacala pocitovat zhruba po piatich mesiacoch siloveho treningu. Zhruba po roku je to jedna z motivacii ist cvicit aj ked sa mi nechce.
Mne endrofíny prichádzajú často, ale ja milujem cvičiť, aj keď tiež dakedy sa mi nechce, sme predsa ľudia, ale keď si predstavím pocit po tak už to ide akosi samé…
Rob to čo ťa baví… načo sa trápiť… vyskúšaj možno plávanie, aj tým páliš veľa kcal a možeš potom jesť 😂😂😂
Ako vsetko..je to v hlave..necakaj ziadne zazracne endorfinove turbolencie, ked cvicis lebo musis a nebavi ta to..treba si najst to pravé pre teba, vypnut hlavu a uzivat si to..potom budu aj endorfiny 🙃
Ja mám názor (na mne rokmi testované), že cvičiť ľudia MUSIA, pretože im to proste prospieva.
Treba ho zaradiť do dennej rutiny - presne tak, ako je tam hygiena, napríklad
Sme dospelí ľudia, je našou psou povinnosťou starať sa o zdravie, aj to mentálne.
A cvičenie je proste nutnosť.
Polhodina denne plus párkrát týždenne o niečo dlhšie nikoho nezabije.
@nyusika Určite, tiež si tak myslím. Mimo tému, na profilovke vyzeráš ako nájsť ročná 😊

@koniarova Tak snáď sa tie endorfíny vyplavia po dobrom obede. 🙂