icon

Prečo ľudia používajú Ozempic na chudnutie?

16. jún 2025

Tiez vas to hnevá,ze si pichaju ozempic , preto,ze su lenivi cvicit a vyvazenejsie sa stravovat a je im to pohodlnejšie,?? co ak sa kvoli tomu diabetici nebudu moct k lieku dostat?
Nahnevala ma aj jedna znama, ktora jedava piate cez deviate, je znacne obezna, cvicit nebude ani za boha, ale s lekárkou sa dohodla,ze jej ozempic predpise,su kamosky. Ja zasnem...

autor
16. jún 2025
@sense

A prečo ťa to tak hnevá , telo z posilovňe bude vždy vyzerať lepšie , ako telo schudnute bez cvičenia. Miesto toho aby si sa utapala v Tom že niekto hľadá skratky, buď hrdá ako to zvládaš ty . Jedine žeby si chcela tu skratku aj ty a buď ti bráni strach z nežiadúcich účinkov, alebo ti ho žiaden lekár vzhľadom na anamnézu nechce predpísať a neostáva ti nič iné len drieť v posilke

@sense och moja, keby som chcela, viem sa k tomu dostat, ale ani zadarmo by som to nechcela.

sense
16. jún 2025

Tak potom nerieš iných moja....je to ich voľba a tiež si budú len oni následky svojho konania

negymama
16. jún 2025

ano autorka je to podvod.
ale nie na tebe ale oni podvadzaju seba.
nie je jedno, ci je chudnutie o zdravom zivotnom style, strave ktora doda ziviny, vlakninu, a je zdrojom imunity a prevencie mnohych chorob, detto zdravotne benefity pohybu a cvicenia.
Alebo ci jechudhnutie "podvodom", ktory sposobil dany liek. Jednak ma urcite aj nez. ucinky, jednak vedie k lahostajnosti k zdraviu jojo efektu atd.
a predpisovanie po znamosti...je dost rozsirene a nielen ozempic

sissy27
16. jún 2025

Je mi to jedno, ich zdravie, oni si ponesu pripadne nasledky, nie ja… Jedine, co ma irituje, su influsrandy, ktore roky “jedia krabicky a cvicia” (lebo uz tie cokolady a chlast na insta nedaju) a efekt ziadny, ale ZRAZU s prichodom ozempicu na trh kazda jedna zazracne stihla do pol roka 😂 tam vidim problem akurat tak v tom, ze klamu a mnoho mladych dievcat sa v nich vidi a zbytocne budu mat od seba nerealne ocakavania… A teda neviem o tom, ze by bol nedostatok ozempicu pre diabetikov, tiez to nie je vhodne pre kazdeho.

marca12
16. jún 2025

Mna to nehneva,ja skor zasnem,coho vsetkeho su ludia schopni.

sense
16. jún 2025
@sissy27

Je mi to jedno, ich zdravie, oni si ponesu pripadne nasledky, nie ja… Jedine, co ma irituje, su influsrandy, ktore roky “jedia krabicky a cvicia” (lebo uz tie cokolady a chlast na insta nedaju) a efekt ziadny, ale ZRAZU s prichodom ozempicu na trh kazda jedna zazracne stihla do pol roka 😂 tam vidim problem akurat tak v tom, ze klamu a mnoho mladych dievcat sa v nich vidi a zbytocne budu mat od seba nerealne ocakavania… A teda neviem o tom, ze by bol nedostatok ozempicu pre diabetikov, tiez to nie je vhodne pre kazdeho.

@sissy27 ono kedysi cca 20r bol taký "boom" z adipexom, tiež svinstvo ako mraky len to neboli injekcie ale tabletky

kavasmliekom
16. jún 2025

A vieš, že mi je úplne jedno kto si ako ničí život? Kým to nie je mne blízka osoba, nech si pre mňa za mňa robí čo chce 😄

petkavka
16. jún 2025

Mne citit z tvojho prisoevku akoby frustraciu samej nad sebou :/. Mas nadvahu a snazis sa schudnut a nevies sa s tym vyrovnat? Alebo co je v pozadi tolkej zlosti voci cudzim ludom? .....Inak ale mas pravdu, ze z pohladu verejnych financii to nie je fer. Bohuzial je to len dalsia bezvyznamna polozka na nekonecnom zozname. Prijemny vecer.

sissy27
16. jún 2025
@sense

@sissy27 ono kedysi cca 20r bol taký "boom" z adipexom, tiež svinstvo ako mraky len to neboli injekcie ale tabletky

@sense ano, adipex, potom sibutramin… len tie boli oficialne na liecbu obezity, nie cukrovky.

estellas
16. jún 2025

Ja nie som lekár, čítala som že je veľmi nezdravé brat Ozempic. Vraj z toho môžu byť zdravotné problémy.
To sa čudujem že jej toto lekárka dovolila.

marianarem
16. jún 2025

Tak ja mam pocit, ze ta proste stve, ze nemozes byt bezpracne stihla. To stve vela zien, je to bohuzial tak, ze niekto musi vynalozit viac namahy a niekto nic.

cukroska
16. jún 2025

Mňa vôbec. Každého predsa osobná vec Ich voľba. A môj názor je taký, že možno viac ako polovica to vôbec ani nevýskúša. Aj kvôli financiám aj kvôli strachu! Sú to len reči...

sense
16. jún 2025
@sissy27

@sense ano, adipex, potom sibutramin… len tie boli oficialne na liecbu obezity, nie cukrovky.

@sissy27 tak ja som to nikdy extra nejak neštudovala ktoré je na čo, ja budem radšej makať v posilke a budem zdrava

pralinka25
16. jún 2025

boze to si zase ty co ju serie jej kamoska ktora chudne s ozepikom a tebe sa nedari? uz sa ukludni a neries druhych. ries seba. tebe uz z toho ozempiku preskakuje. cigarety chlast drogy fastfoody a ine veci tiez nicia ludom zdravie a co. rob tiez antikampan.

autor
16. jún 2025
@pralinka25

boze to si zase ty co ju serie jej kamoska ktora chudne s ozepikom a tebe sa nedari? uz sa ukludni a neries druhych. ries seba. tebe uz z toho ozempiku preskakuje. cigarety chlast drogy fastfoody a ine veci tiez nicia ludom zdravie a co. rob tiez antikampan.

@pralinka25 este raz a posledný. Pisem 1x.

autor
16. jún 2025
@estellas

Ja nie som lekár, čítala som že je veľmi nezdravé brat Ozempic. Vraj z toho môžu byť zdravotné problémy.
To sa čudujem že jej toto lekárka dovolila.

@estellas moze byt z toho aj zapal pankreasu

kikusenka1
16. jún 2025

Nehneva ma to. Ľudská hlúposť nemá hraníc a stále viac sa v tom len utvrdzujem

majamat
16. jún 2025

nejak neriesim. poznam 2 diabeticky s nadvahou, tento leik maju a aj tak nechudnu. cize tak zazracny nebude.

pralinka25
16. jún 2025

tak tu mas identicke dvojca pretoze rovnaky styl pisania aj poburenia ohladom rovnakej zalezitosti. aka je realne pravdepodobnost ze viac ako jeden clovek sa bude v kratkom obdobi poburovat rovnakym stylom na rovnakej veci. takmer nulova. ale ked to tvrdis ....
kazdopadne plati ries seba nie ostatnych. svojpravny clovek je za svoje ciny zodpovedny sam. chodis robit kazanie aj fajciarom a tym so si davaju vecer vino?

personality
16. jún 2025

Akí chudáci diabetici? Veď to sú “chudáci” toho istého typu ako tí, čo to užívajú kvôli chudnutiu, lebo sa im nechce inak chudnúť. Ozempic je určený pred cukrovkarov 2.typu a to sú tí, čo celý život kašľali na chudnutie a starostlivosť o seba. Ono ich to dobehne. Neviem prečo Ta to rozčuľuje. Mňa toto vôbec neštve, lebo to čo robí ten liek, robí aj intermittent fasting a ten je zadarmo. Skor ma v mladosti štvalo, ak bol niekto “zadarmo” chudý, tak tí mňa serú 😄, nie títo, ktorí zaplatia nehorázne peniaze a ešte si zničia zdravie.

deti95060810
16. jún 2025

ako na sk ... po známosti je všetko... ešte aj Ozempic.

minenkaa
16. jún 2025

Keby som mala odvahu, hneď si ho zoženiem

nikoletta1712
16. jún 2025
@minenkaa

Keby som mala odvahu, hneď si ho zoženiem

@minenkaa Ja keby mi ho niekto ponúkol, kúpim hneď…Bez srandy…

janetinka27
16. jún 2025

Tak ozempic vobec nie je taky samozrejmo zazracny. A nepostrehla som, ze by ho bol nedostatok
S ozempicom sa nechudne automaticky, ze pichnes a chudnes, znizuje chut do jedla a to casto tak, ze ti je tak zle ze ta prestane bavit zivot. Grcias uz len pri predstave udenej slaniny alebo kludne paradajkovej polievky ci ryze a je jedno, kde sa prave nachadzas. Asi si ho neskusala, ale uz mas nazor na ludi, co ho beru bla bla
A pritom z vlastnej skusenosti - neschudla som ani gram a ani moja kolegyna neschudla nic, obe ho mame na predpis normalne na diagnozu, ja ho beriem 7m

mdse
17. jún 2025

Tak hlavne s Ozempicom nebude jesť piate cez deviate, on ovplyvňuje chuť do jedla. Je mi šum a fuk, kto si ho pichá, mám ideálnu hmotnosť.

tairyx
17. jún 2025

Nepochopim toto ja nikdy snad, ako niekoho moze hnevat, co robia so sebou ini ludia.

1lionik1
17. jún 2025

A prečo ťa to tak hnevá, veď ty si to pichať nemusíš, to je každého osobná vec ako sa k tomu postaví.
Nie každý je schopný schudnúť zmenou stravovania a životného štýlu.
A neboj sa, liekov na cukrovku podobných Ozempicu je dosť, určite nebudú diabetici trpieť núdzou...
Vykašli sa na to a rieš dôležitejšie veci ako to, či si niekto a prečo pichá nejaké injekcie, napríklad svoj život 🤪

kiki68
17. jún 2025
@tairyx

Nepochopim toto ja nikdy snad, ako niekoho moze hnevat, co robia so sebou ini ludia.

@tairyx no Lebo ked si znicia pankreas tymto, kto to bude platit? No predsa poistovna a bude na nich mint obrovske peniaze a zachranovat tymto ludom zivot. V tom je ten problem, ze oni tie lieky zneuzivaju. Ano existuje kadeco, opiaty, barbituraty, to neznamena, ze to maju ludia jest ako lentilky. Tie lieky maju mozne vazne nasledky, hlavne pri neriadenom pouzivani. A niekto musi tie nasledky tym ludom hradit. Cize vela spolocnost.

veselo_neveselo
17. jún 2025

Podla jednej baby sudis celu populaciu obeznych ludi? Mna zas hneva taketo zovsobecnovanie. Takato reakcia mi ale pride trochu prehnana...

Ja to beriem tak, ze niektori ludia s tym chudnutim potrebuju pomoct viac, ako druhi.
U mnohych ludi totiz mozog tak trochu nespolupracuje, ale to sa strasne tazko vysvetluje niekomu, kto to nezazil.

U tych, co maju spravne mozog, len sa nejak okolnostami vypapkali (ako baby po tehu, alebo zeny na zaciatku menopauzy), ti nebudu dlhodobo tlsti. Ti to schudnu, ked si uvedomia ze to zaslo dalej nez je dobre, vypnu stravovacieho autopilota, zapoja mozog a idu.
Ale preco to tak nevedia vsetci?

Ci myslis, ze tlsti ludia nevedia, ze nemaju zrat a maju sa hybat? Jasne, ze vedia.
Podla mna je vysoka obezita psychosomaticky problem, a pokial k tomu nebudeme tak pristupovat, tak to lepsie nebude.

Ja mam kamosku, co mi vysvetlila, ako u nej zafungoval ozempic. Pred nim, vravela, ze na jedlo myslela furt..co bude na ibed, kedy bude vecera, co bude na veceru, ci si moze dat sladke, ze pojde cvicit a potom si da cokosku, proste od rana do vecera sa jej tocilo v hlave okolo jedla. A pritom nebola extremne obezna, cvicila, aj jogu (aby ukludnila hlavu), turistika,...
Ale s Ozempicom, ze tento sum jedla v hlave prestal. Proste uz v hlave nema furt, ze co sa bude jest a kedy, na jedlo uz nemysli stale. Mysli nan ked zacne byt hladna - ako kazdy normalny clovek. A potom aj ta vaha isla dolu. .

No a tu sa hnevaj na nu, ze siahla po lieku. Ale lahko sa sudi, ked tieto vnutorne pochody nepozname.

veselo_neveselo
17. jún 2025
@kiki68

@tairyx no Lebo ked si znicia pankreas tymto, kto to bude platit? No predsa poistovna a bude na nich mint obrovske peniaze a zachranovat tymto ludom zivot. V tom je ten problem, ze oni tie lieky zneuzivaju. Ano existuje kadeco, opiaty, barbituraty, to neznamena, ze to maju ludia jest ako lentilky. Tie lieky maju mozne vazne nasledky, hlavne pri neriadenom pouzivani. A niekto musi tie nasledky tym ludom hradit. Cize vela spolocnost.

@kiki68 Vies co, obezita je ale tiez zdravotny problem, nielen pankreas, ale aj zaludky, creva, kardiovaskularny system, nohy, chrbtica, vsetko trpi.
Byt tlstym nie je lepsie ako brat ozempic, tie zdravotne rizika su pri jednom i druhom.