Prečo moja váha nejde dolu aj pri cvičení?
Ahojte, chcem sa poradiť lebo už neviem kde robím chybu! Mesiac mi stojí váha na 55kg a ani za svet sa pohnúť dole. Nemám ani viditeľnú zmenu na postave oblečení proste žiadna zmena, v deficite som kedze praktizujem omad metódu a neprezieram sa plus cvičím každý den aspoň 40 minút s ľahkými váhami. Neporadil mi ani chatgpt tak hľadám možno podobnú skúsenosť 🫣
mozno mas ideal vahu, ved 55kg je OK.
Chudnutie je drina, never nikomu, co ti napise, ako lahko schudol ... Su v euforii z chudnutia a uz zabudli, kolko dni skoro nevideli od hladu a kolko stoviek km odbehli. 🙂 Donutit telo, aby spalilo kilo tuku, je brutus. Plus mas nizku vahu, nechudnes z 110kg. Plus po mesiaci schudnes tak 1-2kg a staci ak sa viac napijes, 2l vody a na vahe to ani neuvidis.
Mne sa z nízkej váhy ťažko chudne. Chcem zhodiť 2 kilá a chudnem tak 0,5kg za mesiac. Mojím tipom je konzistentnosť, proste vydržať.
@anonym_autor neblázni. Chudnúť z 55 kg?
aj ja si myslim, ze tvoja vaha je uplne okej. netreba to prehanat. a takisto ani s tym cvicenim, mala by si mat aj nejaku tu pauzu, oddych. aspon jeden den. tvoje telo vie zjavne lepsie, co je pre teba dobre 😀
Jasne viem ze 55 je váha z ktorej to ide horsie meriam 163 cm plus po dojčení mi neostali absolútne prsia cize to čo ma niekto na hrudniku ja mam na bruchu😀 ale naozaj sa už pomaly tyram a odmena za mesiac žiadna. kopa žien je chudších tak to snáď musí byt možné dat dole aspoň 2-3 kg ešte. Ale proste naozaj ani gram zmena a je jedno či sa vážim nalačno bez vody po wc🫣😀
Podla mna ty uz ides do extremu, ze je tvoje telo v strese s toho a drzi si to naschval...
Neviem čo je omad metóda ale ak sa ako píšeš, týraš, telo nepustí lebo je v strese. Má viac "rozumu" ako ty.
Omad by som si rozdelila aspon na 2x v priebehu 6h a skúsila to hodiť do kalorických tabuliek.
teraz pozeram, ze omad metoda je jedenie jedneho jedla denne, tak tu bude ten problem. vsak mas uplne v prdeli metabolizmus asi.
ja som jedla 5x denne, len som zo zdravotnych dovodov nemohla jest vobec pecivo a celkovo sacharidy na minimum a kila sli dolu az desivo rychlo... cely den som tlacila mäso, vajcia, maslo, strukoviny... a schudla som za 3 mesiace pri vyske 179 cm na 53 kg, bolo to sialene, ked som mala 12 rokov, som vazila viac. nakoniec som musela zaradit viac sacharidov a ako tak sa to chudnutie aspon zastavilo.
Mojmu kolegovi akurat diagnostikovali cukrovku...lekari mu povedali, ze si za to moze vo velkej miere sam, kedze jedol iba raz denne 😏...
Nemas deficit nic ine za tym nie je.
no za mna by si mala cvicit s vascimi vahami a par kilo svalov hore by ti vobec neuskodilo...
no za mna by si mala cvicit s vascimi vahami a par kilo svalov hore by ti vobec neuskodilo...
@anonym_3e2e6d ano tie váhy som rozmýšľala aj ja ale cvičím len doma takže neviem presne ako ďalej bez vybavenia
@anonym_autor omad je hlúposť. Jedz 5x denne, malé porcie. Aký mas denný prijať kcal? Lebo kg nejdu dolu aj vtedy pokiaľ jes úplne málo. 🙂
Chudnutie je drina, never nikomu, co ti napise, ako lahko schudol ... Su v euforii z chudnutia a uz zabudli, kolko dni skoro nevideli od hladu a kolko stoviek km odbehli. 🙂 Donutit telo, aby spalilo kilo tuku, je brutus. Plus mas nizku vahu, nechudnes z 110kg. Plus po mesiaci schudnes tak 1-2kg a staci ak sa viac napijes, 2l vody a na vahe to ani neuvidis.
@anonym_d3d40b schudla som ľahko, nevidím dôvod prečo vy to nešlo. Stačí to mať správne nadstavené v hlave. 😄 Nehladovala som ani jeden deň a neubehla ani jeden km, zaujímavé čo. A nechudla som zo žiadnej vysokej váhy 🙂
Ahoj, tvoja váha 55kg je úplne zdravá pre výšku 163cm - problém bude v pomere tuku a svalov ku tejto hmotnosti.
Ak cvičíš, je potrebné cvičiť silovo - to znamená, aby boli váhy a cviky tak ťažké, že nezvládneš viac, ako 12 opakovaní.
To, že dodržiavaš OMAD, je OK, ale môže to byť úplna hlúposť, ak nemáš zrátané kalórie a hlavne, ak máš nízky príjem bielkovin.
Pri tvojej váha by som odporúčala aspoň 100g bielkovín DENNE a osobne nie som fanúšik OMAD, ale IF 16/h.
Ver mi, že viem, o čom hovorím, mám výživárske certifikáty a chodila som na FTVŠ - školu som nedokončila kvôli času a vtedajšiemu tehotenstvu, ale šport a strava sú moje veľmi hlboké a milované témy...
@anonym_autor A kto ti poradil ze cvičením sa chudne? Lebo to nie je pravda. Chudne sa kalorickým deficitom, cize viac energie musis vydať a menej prijať. A ked to dodržis, este musis cakat minimalne mesiac kym sa telo preprogramuje a az tak začneš pomalicky davat kila dole. Je to zdĺhavá a ťažká cesta. A chudne sa hlavne úpravou stravy, veľkosťami porcii a kvalitným pravidelným spánkom. A nie cvičením. Cvičením len spevňujes telo, naberás hmotu a pális kalórie. Cvicenie v ramci chudnutia ma zmysel vtedy ak mas nižší príjem a pritom sa hýbes (kardio) a nie ze budes jest rovnako a viac a do toho cvicit, to ta len udržiava na tvojej váhe ale váha ti dole nepôjde.
@anonym_autor tiez som chudla z nizsej vahy a mne naozaj velmi pomohlo jednak pocitat kalorie, jednak dodrziavat bielkoviny. Tie bielkoviny boli u mna fakt klucove. Akonahle som bola schopna to dodrzat, vaha mi sla paradne dole, schudla som dokonca o kg viac, ako som chcela. A to ja ani dako vela necvicim, len 2x do tyzdna, plus klasicky pohyb na zahrade a pod.. Teraz udrziavam, cize stale pocitam kalorie aj bielkoviny. Viem, ze ked to prestanem mat pod kontrolou, neodhadnem mnozstva a vratim sa tam, kde som bola.. V mojom veku mi to proste telo uz dava hned najavo.. A tiez som sa najprv trapila, ze to nejde. Ale ono to slo, len bolo treba poctivo dodrzat vsetko..
@anonym_autor ja si myslim ze prijmas malo kcal za den,telo sa preplo do nudzoveho rezimu.tato metoda je podla mna nestastna..
Ja napriklad cvicim silovo s trenerkou 2x do tyzdna,plus denne nachodim cca 15000 krokov,do toho beh,obcas bike.stravu mam denne nastavenu na 1900 kcal,jem 5x za den,normalne porcie,no dbam na spravne potraviny,hlavne sledujem makra.a veru nie som vobec hladna,strava mi staci,jem vela bielkovin,zeleniny aj sacharidy.vahu nesledujem,meriam sa a tam vidim vysledky,kedze som nechcela len schudnut ale hlavne spevnit po porode a naslednom uraze.
Toto co ty robis je tyranie a nie dlhodobo udrzatelne.
Ahoj, tvoja váha 55kg je úplne zdravá pre výšku 163cm - problém bude v pomere tuku a svalov ku tejto hmotnosti.
Ak cvičíš, je potrebné cvičiť silovo - to znamená, aby boli váhy a cviky tak ťažké, že nezvládneš viac, ako 12 opakovaní.
To, že dodržiavaš OMAD, je OK, ale môže to byť úplna hlúposť, ak nemáš zrátané kalórie a hlavne, ak máš nízky príjem bielkovin.
Pri tvojej váha by som odporúčala aspoň 100g bielkovín DENNE a osobne nie som fanúšik OMAD, ale IF 16/h.
Ver mi, že viem, o čom hovorím, mám výživárske certifikáty a chodila som na FTVŠ - školu som nedokončila kvôli času a vtedajšiemu tehotenstvu, ale šport a strava sú moje veľmi hlboké a milované témy...
@gabrielkamajeckka Konecne rozumna odpoved 👍
@anonym_autor kúp si činky alebo choď do fitka a poriadne zamakaj
https://zdravie.pluska.sk/zdravy-zivot/svaly-ni...
Mozno nie je dobry napad ist pod 55 kil? Kolko merias?
@anjelicek26 pre mňa je 55 kg nadváha 😌 každý to máme inak. Ja mám 152 CM a všetko nad 50 kg je už vela
A ako dlho uz chudnes? Lebo pises, ze mesiac stojis - mne sa v priebehu mesiaca vaha meni oba smermi cca 1.5kg. Vidim to, lebo sa vazim prakticky denne. Ak by som sa na vahu postavial raz za 3 tyzdne, asi by som bola (ne)prijemne prekvapena.
@anjelicek26 pre mňa je 55 kg nadváha 😌 každý to máme inak. Ja mám 152 CM a všetko nad 50 kg je už vela
@mizoko ale ona je vyssia.. .ja mam pri 153cm - 49kil... proste vyska-vaha plus typ postavy...vzdy je to ine cislo...
Podľa mna na tu vysku a váhu chudnúť uz nepotrebujes, ale spevniť a vytvarovať postavu.A to ľahkými váhami nepojde

Mozno nie je dobry napad ist pod 55 kil? Kolko merias?