Som pažravá?
Ahojte. Som zena, 166cm, 50kg, veľmi mierna fyzicka aktivita.
Ranajky: 250g tvarohu, 1 banan
Desiata: jablko
Obed: 200g hovädzieho, 70g ryze, veľký salat zeleninový
Olovrant: grécky jogurt 140g, ovsena placka z 30g vlociek
Medzi olovrantom a večerou som zjedla 3 jablka 😄😄
Večera: 200g hovädzieho, 100g zemiakov, salat zeleninový
A teraz chrumem jablko 😂🙏🏻
Je to veľa? Asi hej… kaloriovo to vychadza tak 1400-1500. Ale furt mi skvrka, cely deň… nechápem!
podla mna ani nei ej dolezite mnozstvo, alebo kalorcie, asle skor ten pomer.
neviem ako je na tom chude cervene maso, ale vsetkeho vela skodi, strava ma byt pestra, nei jednotvarna, cize casto velke mnozstvo cerveneho masa tiez asi nebude idealne, ale to nesuvisi uplne s tvojou otazkou.,
strava ma byt pestra, vyvazena a je vhodna prave strava, ktorej sa da zjest vela a pritom nezdvihne kalorie do nebies. podla mna mas relativne dobre poskladanu stravu. dokonca vhodna strava pri chudnuti a pritom clovek nemusi hladovat. preco si hladna, to neviem, resp mozno viem. jedna vec je, ze asi mas dobry metabolizmus. a druha,a si tam budu chybat sacharidy. ak vysliovene enchces chudnut, tak mas v takejto strave podla mna malo dsacharidov a malo kalorii.
a teda akoze ak jes stravu, pri ktorej sa chudne, to by som za pazravost nepovazovala,
skusim to hodit do KT kolko to vychadza
Kalorii neviem ci je to dost, mala by si si dat urobit nejake tie prepocty, ze kolko tvoje telo spali, aku mas pracu a na zaklade toho si riesit jedalnicek. U mna bol problem ze som malo jedla a telo si zacalo vsetko ukladat a trvalo kym som sa naucila na opak.
neviem vek, treskla som tam 25r, ale teda ak mas vlemi mierny pohyb, priapdne si mierne aktivna, tak potrenbujes na udrzanie hmotnosti 1700-1900kcal, jedavas malo kcal.
pozriem este zlozenie jedla, podla mna mas privela bielkovin, neviem kolko sacharidov a tukov. sacharidy dodavaju energiu a tuky su dolezite ako skladove zasoby,a le aj pre prenos niektorych vitmainov. a neviem, maju asi viac funkcii.
no neviem. nemam presne udaje,a le to co si napisala mi vychadza na 2000kcal, nie na 1400-1500. velmi vela bielkovin, sacharidov dost, tukov teda vela nie je.
Nie, nie je to vôbec veľa, pretože máš velmi rozumne zložený jedálniček, bohatý na proteíny. Takto nejako by sa mali stravovať ženy, ktoré chcú schudnúť. Ak si hladná, pridaj sacharidy, napríklad viac ryže.
Neni si pazrava, keby som tu napisala moj bezny jedalnicek, odpadnes😃ale ja som realne pazrava, a vkuse myslim na jedlo. Aj teraz😃
Tiež zjem toľko jedla, možno menej mäsa, ale zjem aj slona za deň.. 🙃 takže podľa mňa nie si pažravá
@drzaopica ja zjesť na raňajky celý tvaroh s banánom tak ani na obed ešte nie som hladná 🙂. Z tvarohu som veľmi dlho sýta.
Vobec to nie je vela, skor malo by som povedala..ja meriam 168 cm a vazim 53 kg a zjem viac... 1800 -1900 kcal ale aj to mi je malo 😀 cvicim.3x do tyzdna cca 45 min, aj ked teraz to nie je uplne pravidelne kedze deti su castejsie chore ako na jar a v lete, kazdy den prechadzka a bezne domace prace pocas dna, som este na RD..tiez zjem vela bielkovin od 100g do 130g na den, 190-200g sacharidov a 50-65g tukov
Ahoj, skus si sledovat, kolko toho vypijes - ci dost. Su na to aj rozne aplikacie
Celkom fajn zdravy vyvazeny jedalnicek a šípim pokus o nizkosacharidovu stravu. V jablkach prijimas vela cukru. Mas malo sacharidov, co je cesta, ale trebalo by ti pridat tuky.
Veľa, najmä to mäso je nezdravé tolko jest. A neekologicke.. Aj obličky a hrubé črevo si zaťažujes takýmto jedlnickom.
Za mna je toto velmi vela, ja zjem toho ovela menej a priberam. Ranajky jeden krajec chleba a sunku 2 platky, zelenina co je doma. To iste vecera a na obed do 200g toho co je navarene. Sladkosti, vyprazane, sladke vody nekonzumujem aby mliecne vyrobky lebo mi robia zle.
Ak je toto prototyp tvojho denneho stravovania - dlhodobeho a bez umyslu schudnut, tak si zarabas na zdravotne komplikacie. Jes prilis vela bielkovin denne. Podobnu stravu som mala pri (zdravotnej) nizkosacharidovej diete, az na to kvantum jablk, a moj krvny obraz bol uplne na houby. Ano, zelezo fajn, ale ostsatne naprd. Dokonca vyskocila hladina proteinov v krvi, co som ani netusila, ze sa vobec da a problem bol v strave. Taketo nizkosacharidove a zaroven proteinove stravovanie treba urcite prehodnotit.
Každé telo iné,tebe to je fajn(alebo aj málo), inej žene priveľa. Ja jem dosť,cvičím,no toľko mäsa nezjem ani za mesiac.O tom potom či je to super bio hovädzie,mäso je riadny nápor na trávenie,zaťažuje črevá a videla som to aj v robote na ľuďoch v pokročilom veku,čo prevažne mäsita strava narobila s ich zdravým+osobná skúsenosť v rodine rakovina hrubého čreva,priamo chirurg povedal,že vela mäsa je zabijak.Takze nie si pažravá.Koniec úvahy 🙂
@veselo_neveselo človek by mal denne zjesť 5-10 porcií zeleniny, jedna porcia je cca 80g. Denne to vychádza teda na 400-800g. Zdá sa ti, že zjesť 600g zeleniny denne je málo? Niekto nezje ani len tú 1 mrkvu denne 🤣
Baby ja neviem čo ja mám teda za zaludok, ale ja zjem 250tku tvaroh a do hodiny prázdny zaludok totalne 😂
Ja ak by som zjedla 250g tvarohu, tak nie som hladná do večera. Ty máš proste extrémne rýchly metabolizmus. Mám v rodine človeka, je tenký ako palička a zožerie aj slona. Máme všetci spravené testy a ja mám bohužiaľ extrémne pomalý metabolizmus. Za mňa máš ten jedálniček ok, ak nemáš problém tráviť mäso, čo evidentne nemáš. 600g zeleniny denne väčšina ľudí nezje ani omylom, takže aj to máš fajn. Ja by som pridala ešte nejakú tepelne upravenu zeleninu, pridať sacharidy ako ti tu radia, to ti podľa mňa nepomôže k pocitu sýtosti. Možno zmeniť druh sacharidov, ryža a zemiaky nie je nič moc. Keď už ryzu, tak hnedú, pomalšie ju budeš tráviť a skúsiť pseudoobilniny.
mechaj si vypracovat jedalnicek od nehladu.cz ono ide o kombinaciu makier. cize proteiny sacharidy a tuky a ich pomer v jednotlivych jedlach... napr v ranajkach ti chybaju aj v desiatach/olovrantoch. skus miesto 2jablk si dat jablko knackerbrot a sunku alebo napr orieskove maslo a zeleninu. nie iba par jablk. a isto dopln vsade zeleninu. zvacsi si salat k hovadziemu dohod brokolicu/fazulky/co mas rada. pripadne hrncek strukovin cervena sosovica k tomu atd
podľa mňa z jablka si hladná z toho ti rýchlejšie trávy .A určite raňajky sýtejšie by som volila a polievky na obed a kludne aj na večeru také sýtejšie hustejšie , a namiesto mäsa zaraď strukoviny tie obsahujú aj železo
Za mna, ak mas dobry metabolizmus, preco nie? Kazdy ma iny metabolizmus, kazdemu inak travi...
Ja napr.nejem maso ( len ryby max.), ale mozno kaloricky zjem tolko co ty, neviem, nezaoberam sa tym, jem tolko, kolko mi chuti, aj dva krajce chleba na veceru.. a stava sa mi, ze okolo 22 este idem vyzierat sladke.. no..
Jedien, hoci mam rada tvaroh, asi cely by som nedala..sice..mozno vymiesany na sposob prinacika..to mozno aj ano, s grankom 🙂.
Ja zjem daleko viac, takze za mna to vela nie je :D hladna si lebo mas v strave malo vlakniny podla mna 🙂
Mám 168cm, 47kg a vôbec to nie je veľa jedla, zjem viac 🙂 250g tvarohu na raňajky ani pol kila mäsa na obed by ma na nijak extra dlho nezasytilo. Ale si ma motivovala, idem si pre srandu spisovať jeden svoj deň 🤣
Mam 158cm a 52kg.. Zjem ovela,ooooovela viac nez ty ... a vahu si drzim uz 10rokov . Niesi pazrava vobec
Je to veľmi veľa živočíšnych bielkovín na jeden deň, z dlhodobého hľadiska to telo zaťažuje a spôsobuje rôzne ochorenia, všetkého veľa škodí, trochu ubrať a pridať celozrnné pečivo a namiesto toľkých jabĺk inú zeleninu, ten šalát je super.
Mňa poriadne zasýti jedine tuk. Myslím tak na dlhšie. Sacharidy sú u mňa začarovaný kruh resp. neustály kolotoč hladu a sýtosti, každé dve hodiny. A je jedno, či biele pečivo alebo niečo "zdravšie".
Zdravy dospely clovek nemal zjest viac ako 2 jablka za den. Z toho ti skvrka v bruchu. Vela jablk skodi.
Urcite si pazrava, ked pri takej vyske mas 50kg? 🤔🤔🤔
Ja mam vysku 167cm a 50kg som mala tak na vysokej v 23.r.
Pred a po 1.dietatom 58kg a to som bola chuda, do tych 65kg to bolo este ok.
Ked si hladna, tak si nieco male daj.
Nechapem, naco si to pri takej vahe a vyske pises a riesis. Ako si clovek moze vychutnat jedlo, ked to takto pocita?

@veselo_neveselo obcas kupujem taky hotovy salat a ma 200g a je to za plny polievkovy tanier ( ten velky )cize 300g salatu je celkom dost.