icon

Koľko máte deti?

30. aug 2022

Kolko mate deti v dnesnej dobe aka je?viem ze neni najlepsia
.

babovka2321
30. aug 2022

A ktora doba bola lepsia? Kedy by si chcela zit, aby si mohla mat s kludom na dusi viac deti?

sona96
30. aug 2022

Žijeme v najlepšej dobe, aká kedy bola. Mám 26 rokov a nikdy som nezažila skutočný hlad, smäd alebo zimu. Mám dostupnú lekársku starostlivosť a vzdelanie. Dokonca mu štát prispieva na to, že mám dieťa a 3 roky mi platil, takže som s ním mohla ostať doma. Keby som sa riadila len dobou, mám ich aj 5.

stanulienkat
30. aug 2022

Kazdy nech ma tolko deti, kolko vie uzivit.

zmrzlinka2021
30. aug 2022

Materialne zijeme v perfisnej dobe. Narodila si sa do vyspelej europskej krajiny. Financne sa da utiahnut dost deti, vsetko zavisi ako si nastavis zivotny standard a co je pre teba prioritou.
Vo vztahu k poctu deti je skor otazne, ci si schopna dat detom starostlivost, kedze mat cas s detmi, venovat sa im vyzaduje plnu sustredenost a cim viacej deti, tym je to narocnejsie a bez pomoci sa to velmi tazko zvlada.

jaskolka
30. aug 2022

Teraz je asi najlepšia doba, čo sledujem historické dokumenty a podobne. Nemusíš chodiť na pole robiť na panstvo, nežijes dakde v špine a chudobe medzi potkanmi 10 ľudí v jednej malej izbe, máš dostupné úplne všetko, potraviny, výživu, jednorazové plienky, zdravotníctvo je na vysokej úrovni, existuju antibiotika, ktoré boli pred 100 rokmi ešte nedostupné. Keby sa môj syn narodil trebárs v roku 1920,tak tu už nie je, lebo ako mesačný prekonal ťažkú urosepsu, ktoru by bez antibiotík a vnutrozilneho podania zrejme nebol prežil.
Takže tetaz je najlepšia možná doba.

viestta
30. aug 2022

Z tej predchádzajúcej dobrej doby mi ostalo jedno dieťa. Aj keď to asi nebude jednoduché, už si ho nechám a nedám ho preč.

misulka22
30. aug 2022

Máme jedno a predpokladám,že pri tomto počte zostaneme

daniela1911
30. aug 2022

Mám jedno, keby mal deň viac ako 24hod, mám 3 deti.

att123
Odpoveď bola odstránená
ankare
30. aug 2022

2

h2
30. aug 2022

@jaskolka Ja keby som rodila pred 100 rokmi, neprežije ani môj syn, ani ja.

lenkakravcova
30. aug 2022

Máme 2, a jedno na ceste - ak Allah dá, tak o pár mesiacov 3. 🙂
Či to je konečný počet, to neviem povedať. Uvidíme v budúcnosti.

markus1
Odpoveď bola odstránená
basska_b
30. aug 2022

My budeme mat 3, podla mna je to fajny pocet na tuto dobu. Ano, materialne je super, vojna nam trosku pohrozila a ... vychovne je velmi narocna. Ale ziadna vychova neni easy. Kazdy si uvazi sam podla seba. Kludne nech ma i viac, ked zvlada

brona235
30. aug 2022

Mame tri. Ja by som chcela kludne aj 5 ale byvame v trojizbaku takze ich nemame kam ulozit a stahovat sa neplanujeme. Mam pracu, manzel tiez, platovo uplny priemer, dve auta, dve motorky, kopec konickov, chodime na vylety. Deti maju ciste veci, kazde ma svoju postel, mame co jest a kopec ineho. Neviem preco vela ludi hovori, ze je zla doba... Zije sa nam dobre a nemenila by som za ziadnu inu dobu... 😊

loliki
30. aug 2022

No vidíš, dostala si odpovede. Doba je najlepšia aká môže byť, tak roď. Keď nie na SK, tak roď v Brne ako celebrity. Kým príde lepšia doba, ty prídeš do prechodu a bude po vymýšľaní. Maj dobrého chlapa a bude dobrá aj doba. A nestaraj sa, kto koľko má detí. Ty ich maj, koľko chceš Ty a nie toľko, koľko má tvoja suseda, alebo ženy na MK. Ty si ži svoj život.

nitka1157
30. aug 2022

@sona96 som toho isteho nazoru. Ja mam 3 deti.aj ked tretie neplanovane..cca pred 2 mesiacmi ma odstavil cca 75rocny ujko z manzelovej strany a zacal lamentovat ci ssme sa zblaznili s tretim potomkom v dnesnej dobe.aby si muz spravil uzol a podobne chujoviny.ze je zla doba vsetko drahe bla bla.pred nimi mama musela komoru zamykat a dalej som nepocuvala..povedala som mu len tolko ze ked bol on dieta bola omnoho horsia doba a deti byvalo 9aj 11 a tlacievali sa v dvoch izbach ak nie len jednej.vlastne vsetko bolo omnoho omnoho zlozitejsie tazsie a deti sa vychovali..povedal ze veru mam pravdu

marca12
30. aug 2022

V akej dobe? Nikdy sa ludia nemali lepsie ako v tejto dobe. Mame vsetko,mozme cestovat,mame slobodu slova,neupaluju nas,nevaznia,nezabijaju,nemusime sa robit na statku,aby sme mali co jest,pre jedlo si chodime do obchodov,mame zo dve auta,kde byvat,vlozky si kupis v ibchode,akekolvek oblecenie mozes mat a tisicky dalsich veci. Tak aku zlu dobu mas na mysli? Volakedy ludia nemali co do ust a mali aj 9 deti,zili vo vojne,boli prenasledovani....

viki_lv
30. aug 2022

Áno, máme sa luxusne oproti dávnejším dobam, ale je aj kladený väčší dôraz na pohodlie, na nejaký vyšší štandard, človek chce viac ako napr. sa tlačiť s 3-4 deťmi v 3i byte, lebo si dom už dovoliť nemôže. Alebo ísť na dovolenku k moru/na lyže a nie len na 1-dnove výlety. Atď atď. Proste niektorí majú na to mať aj viac detí a vyšší štandard, iní zas na to nemajú, ale uskromnia sa a nevadí im to. Každého vec ako sa rozhodne. A niekto si povie, že už nechce viac detí ako to 1,2,3,...x ktoré má, lebo nechce znížiť životný štandard sebe ale ani tým deťom.

jana_eyre_2
30. aug 2022

Dnes je horšie ako včera, tak ktoré dieťa z troch si mám nechať? 🤔🤔

sandyka90
30. aug 2022

Netreba sa riadiť dobou ale podľa toho co chces ty a tvoj partner...
Doba nikdy nebola istá, vždy je to riziko, že sa niečo môže vo svete pokaslat...potom by zo strachu nikto nechcel mať väčšiu rodinu?!
Ja mám jednu dcéru (2,5r) ale nie kvôli dobe...ja si zatiaľ neviem predstaviť mať ďalšie, chcem si túto moju princeznú vychutnať a spoločné chvíle ❤️
Ale kebyže chcem/e druhe, tak nečakám na to kedy bude "lepšia" doba.

gleep1
30. aug 2022

Kniha “Buď svetlo” ti otvorí oči.

mazda323f
31. aug 2022

dnes mame 9. vyrocie svadby a cakame 4. babo 🙂

nevenka
31. aug 2022

@jaskolka moja stara mama mala prve dieta ako 18 rocna pocas vojny, aj sa vydavala pocas 2.svetovej. Dieta malo zapal priedusiek, vysoke horucky, bolo malinke, tak cca rocne. Nastastie mali so starkym krcmu, kam chodievali aj Nemci, a nahodou bol u nich s vojakmi aj nemecky lekar. Jej otec vedel nemecky a poprosil ho, ci sa nemoze pozriet na dieta. Zohnal mu nejake lieky. Starka ho stale spominala, ze to bol dobry, velmi prijemny clovek, ze ktovie, kde a ako skoncil. Dieta prezilo, potom este mali jedneho chlapca a nakoniec v 50-tych rokoch moju mamu. Tento jej najstarsi brat zomrel na rakovinu ovela skor ako moja starka. Nakoniec teda ona prezila svoje prve vojnove dieta. Hrozne to bolo. Ten paradox. Starka prisla o brata kvoli tyfusu, zomrel 9 rocny, ostala jedinacikom. Moj prvy syn ma coskoro 9 rokov a neviem si predstavit, co by sme robili pred xy rokmi tiez. Ako babatko hned po narodeni dostaval vnutrozilovo antibiotika kvoli hroziacej sepse, a tych situacii, ked som Bohu vdacna za Nurofen, Paralen a antibiotika, som zazila uz vela. Ked mal najmensi covid, tak aj bez "blbeho" Nurofenu a Paralenu by sme ho uz mozno nemali. Toto vedelo mat fatalne nasledky veru. Bud si telo s infekciou poradilo same alebo neporadilo...😪.
Takze cakame 4.dieta a dufame, ze sa historia nebude az tak do bodky opakovat, ako pred 100 rokmi, ked to vsetko zacalo spanielskou chripkou, hospodarskou krizou a svetovou vojnou...🙏.

mikadooo
31. aug 2022

3. Na viac som sa psychicky necítila. S financiami nie je problém, zvládli by sme aj viac, ale nechcem(e).

cecilia29
31. aug 2022

Mam 3, chceme urcite neskor este 1 ak Boh da. A otazka doby :D no problem je ze doba je vzdycky ina. Cize plany, rozpocty a neviem co robit na 10 -20 rokov je uplne zhytocne :D Proste doba sa menilí.Niekto sa narodil za 2 sv. vojny a zomrel v case najlepsieho eknomickeho rastu v roku 20XY ...a zazil rozne doby. Preto pocet deti neprisposobujem aktualnej dobe . Zober si ako sa ukraincom zo dna na den zmenil zivot. A paradoxne tí co mali viac deti mohli ujst ako kompletne rodiny. Mam na mysli muzov, lebo asi od 3 deti neplati na chlapov mobilizacia.

ysseba
31. aug 2022

@nevenka Fuu, silný príbeh. Presne.... Ako klišé sa hovorí "história sa opakuje", no aj mňa to desí: epidémia, hospodárska kríza, a najviac tie nepokoje rusko, ukrajina, srbsko, kosovo a úplne najviac čína a taiwan - to bude podľa mňa bodka za touto (peknou) dobou. Podľa mňa sa všetko sere, ale ešte to nejakým zázrakom celé drží a je nám krásne a ja si to užívam. So svojim manželom a dvoma deckami a to je aj moja odpoveď pre autorku : mám 34 rokov, mám dve deti (8. a 6. rokov) a vždy som bola rada, že som ich mala pomerne skoro a hovorila som, že keď budem mať 37 rokov, tak by som chcela tretie. No vďaka dobe, ktorá nás asi čaká upúšťam z týchto plánov. Ale tak uvidíme aké plány má s nami osud....

diwotworna
31. aug 2022

2 deti 9-ročnú dcérku a manžela