Koľko rokov majú otcovia vašich deti?
Kolko rokov maju otcovia vasich deti (myslim vek, kedy sa muzovi narodilo “posledne” dieta)
Partner ma 40 ale dieta chceme az tak o 2-3 roky.
Rozmyslam ci uz nebude prilis stary.
Ja mam 33
@zuzanockamt presne, nechapem toto skatulkovanie. Na mojej stuzkovej najlepsie vyzeral otec spoluziacky, ktory bol od mojich starsi o 16 rokov :D a niektori chlapi/zeny v 30tke vyzeraju strasne zanedbane a niektori 60tnici tak, ze otvaras usta
Ze stary 😅 môj muž mal 41 keď sa nám narodil posledný syn, no môjmu otcovi sa narodila dcéra ešte keď mal 50 dávno prec
Vzhladom na tvoj vek,je to u chlapa jedno. Este nemas po 40,takze v pohode. Problem je,ze u zeny so zvysujucim sa vekom hrozi viac komplikacii - vyvojove vady,porodne a poporodne komplikacie...Chlapi tento problem nemaju.
Manžel 44 a ja 36 a mame 1,5 rocne dieťatko,tiež sme skôr nechceli ale podla mňa netreba čakať čím skôr tým lepšie
Môj mal pri poslednej 44 a ja 38
Ono lahko sa hovori teraz, kym su deti male.
Dochodca a stredoskolak fakt nieje tak jednoduche ako sa zda kym clovek vladze a hlavne zaraba.
deti starsich otcov castejsie maju autizmus, psychicke ochorenia , nizsie iq
https://tech.sme.sk/c/6753483/za-autizmus-deti-...
https://eduworld.sk/cd/martina-matejova/1930/de...
https://tehotenstvo.rodinka.sk/planujeme-dieta/...
Necakala by som dlho, este nevies ci o tie 2-3 roky nebudes mat problem otehtniet… predsa len po 35 sa znizuje sanca na otehotnenie, ja mam 36, moj 40, teraz cakame prve, a uz sme vahali ci skrz veku do toho ist, u nas bol problem to ze sa uz 5 rokov snazime, inak by to bolo skor…
Zopar prikladov starsich rodicov v mojom okoli:
Mame v rodine aj take ze parnerka mladsia, partner starsi-on mal 52 ci 53 ked sa mali narodil-maly autista a teraz po 10 rokoch nic nepocuva manzelka doma len to ze on uz je na toto stary… a ze ci mu to bolo treba… zase opacny pripad mame v rodine ked ona prvorodicka 45 on nieco po 50 a zdrave dieta, a zvladaju to super… neda sa to skatulkovat lebo povedzme si uprimne niekto uz v 30 sa sprava ako dochodca a niekto v 60 je plny zivota…. Cize urcite podla toho ako sa citite ale mozno by som na vasom mieste konzultovala stav-ovarialnu rezervu, spermiogram uz teraz, nech vas potom o 2-3 roky nic nezaskoci…
Konkrétny príklad z manželovej rodiny:jejo otec mal myslim 48r.ked sa narodil moj manžel ako posledné 6ste dieťa.Teraz ma svokor 86 rokov,uz takmer ležiaci,potrebuje starostlivost rodiny.My bývame od svokrovcov skoro 250km,nikdy u nas nebol na navšteve,deti si ho budu asi len matne pamatať,kedze napr.mladsi syncek ho videl parkrat v zivote(teraz ma 3,5roka).Zažitky s dedom žiadne.Za mňa nie.Ešte aj mižova mama povedala pri poslednej návšteve že nikdy by nepomyslela že sa dožije ešte toho že ožení svojho syna(mojho manžela) a dožije sa aj vnučat od neho(svokra ma 80r.).Na toto len malokedy ludia myslia ked deti odkladajú do vyssieho veku(a to nemam na mysli kvoli zdrav.problemom napriklad).Moj manzel mal 31r a 33r ked sa nam narodili deti.Dalsie uz neplanujeme,som vdacna za nase dve 😊
Tak to nemozes brat, ze sa nedozije trebars VS dietata. Moj otec mal 30 ked som sa narodila ako posledna...zomrel na rakovinu, ked som mala necelych 18..niekto moze mat dieta v 50tke s dozit sa este aj vnucat
Moj mal 41 a ja 35....Iba sme trosku viac nervozny ....
Muž mal 45 a ja vtedy 35
Ja 42 muž 46 a mame 4 plánované 7 týždňové
Môj Manžel mal presne 40, keď sa nám narodil najmladší synček,
ale nedožil sa ani jeho 5tich rokov, ke´dže nečakane zomrel,
dokonca sa nedožil ani stužkovej dvoch najstarších synov...
a nie preto, že by bol starý... skrátka to nestihol,
i napriek "ideálnemu" veku pri ich narodení...
@zuzanockamt tak aj promocie na vyske dajme tomu 🤷🏼♀️ moj svokor mal v 50 dieta a aj ked je to zlaty chlap a o dceru sa stara, tak lyzovat, korculovat atd sme ju ucili my, lebo uz to proste nie je mladik, teraz ma 63 a je to citit, ze uz nevladze za nou. Vnucat od nej sa mozno ani nedozije, hlavne ak by aj ona mala neskor deti.
Je to samozrejme kazdeho vec a vstupuje do toho vela faktorov, kedy sa ludia rozhodnu alebo sa im podari mat deti. Ja som uprimne rada, ze mam 30 a 2 deti a u mna je to uz finalny pocet.
@michaela329 ja som tiez mala prababku, kt este po 90ke obrabala zahradu, vzdy sa najdu vynimky aj moja mama ma 57 a niekedy mam pocit, ze jej energia je nekonecna. Ked sa ale bavime vseobecne, tak proste objektivne vekom sily ubudaju a clovek ma v mladosti viac energie na santenie s detmi a este ma sam v sebe tu “hravost”.
@mamina7070 no ako sa to vezme. Unaveny clovek ktory nespi poriadne , tak ani mentalne na tom niebje bohvieako 😁. Za mna mat vacsie deti je pozitivne vo vsetkych smeroch aj fyzicky aj mentalne 😁
@milanemila presne tak, ja vidim muzovych spoluziakov a zafrflu si na vlastne deti casto.
@milanemila Tak my s mužom sme asi nejakí divní, ja 40+, on kúsoček do 50 a popri škôlkarovi vládzeme rovnako ako kedysi pred 10 rokmi, bicykle, lyže, korčule. Teraz sa v záhrade nacvičuje stavanie stanu, keďže nás čaká párdňová stanovačka v kempe. Ale áno, sú ľudia v našom veku aj bez energie.
Ja mam 29 a muz 41. Prve planujeme tak o dva roky. Este sa obaja necitime na deti. Samozrejme ze po nich tuzime, no este to na nas neprislo. Taktiez sa chceme do buducna financne zabezpecit ( obaja pracujeme ), aby dietatu nic nechybalo. Takze ja si myslim, ze nezalezi na veku ale na tom ako sa citis. Nepocuvaj okolie a urobte si to tak, ako vy chcete. Na mna už tiež tlačia, ale ja mám vždy svoje argumenty a neriesim. Muž so mnou tiež súhlasí.
ja by som sa tych chorob az tak nebala. ak ma niekto predispozicie, tak sa prejavia aj v nizsom veku, takze to mas jedno. problem je, ze s vekom stupa pocet anovulacnych cyklov a darmo sa bude niekto snazit, ak vacsinu mesiacov v roku nie je co oplodnit. a teda muz ma teraz 43 a cerstvo 3.babo
Skor ako chlapa a jeho vek, ries seba a svoj vek. Pre chlapa mat dieta v 43 je uplne v pohode. Ty ak budes mat dieta v 36, tak, ruku na srdce, nebudes zrovna mlada mamicka. A ako tu uz odznelo, pripajam sa aj z vlastnej skusenosti nazorom, ze po 35 uz nie je tehotenstvo lusknutim prsta. Tak aby ste sa nezacali snazit o 3roky a budete sa snazit dalsie 3 roky (alebo aj viac).
47

@pandusica a teraz si predstav, že by vás mal v 40-45. Nepoznali by ste si otca vôbec. Moji rodičia mali 35 a 40 keď som sa narodila. Nespravila by som to žiadnemu dieťaťu. Čo tak sa pýtať radšej na názor detí a nie partneriek?