S akými nezvyčajnými menami deti v okolí ste sa stretli?
Ahojte, dnes je celkom moderne davat detom rozne mena, mna by zaujimalo, ci mate aj vy vo vasom okoli dieta s nezvycajnym menom a ak ano, tak ake?
Ja poznám dievčatko Yasmine, to by nebolo až také zvládne, vôbec som sa nad tým nepozastavovala, kým som sa nedozvedela priezvisko, má irečité slovenské veľmi rozšírené priezvisko bez - ová a ta kombinácia je hrozná.
Ešte mi napadol bratov kolega Svetozár a mama má v Čechách bratranca Ariela a sesternicu Ladenu.
Sestra má dcéru Meredith voláme ju "Meri" a susedku máme Rudolfinu a svokra bola Blanka ..to všetko sú pre mňa nezvyčajné mena.
A ešte som sa stretla s menami ako Tamia Jergus a Nikolaj.
Princess 🙂
To ma teraz tak cerstvo napadlo.
Dalsie meno ma napadlo - Stormy. 🤭
@cajomila možno to nebolo meno tej malej, možno ju len tak prezývali, neviem 🤷 Ja som moju malú volala Cilka keď bola menšia, lebo je taká prítulna ako mačiatko a normálne sa volá Mia. Tiež som ju tak na verejnosti niekedy oslovila keď som si to neuvedomila, takže aj ona sa možno nevolala Fialka, neviem. Ale prišlo mi to veľmi milé
@romy394 nikolaj aj ja som sa stretla, aj tea, aj timur, ale teda neviem mne sa to nepaci nejako, teda najma nie s niektorymi prezviskami. Myslim, ze aj na to by sme mali pri vybere mysliet.
Kamoskina dcéra sa vola Bernadetta, volajú ju Berni. Starenka bola Jevdokija, ale bola Ruska a starecek ju volal Dusa. 😁 Dievcenske ešte Loriana a Lorelai, chlapčenské Ernest. Druhá prastarenka bola Jozefína, stara mama Vilma, dedo Anton a maminka Antonia.
@cajomila taká slovanská partička😃
Na ihrisku sme spoznali Zorana chlapčeka a náš je Zachariáš a voláme ho Zaky, Zachariáško a niektorí ho volajú Zachy🥰
V podstate vacsina mien, ktore som pred 15.rokmi zacala davat steniatkam, ktore som mala v docaske 🤣 Teo, Leo, Zara, Ciara, Nina, Lea, Ela, Mia, Fatima, Fiona, Lili,Marcus, Sheila,Molly, Robin, Merry atd. Ale uprimne, je mi to uplne jedno, ako niekto nazve svoje dieta 🤷♀️ Ved je to predsa jeho dieta … mam ziacku s menom Ciara a mame psa s rovnakym menom a vzdy sa pyta ako sa ma jej menovkina 😀
@matovicova Hmm, maminka je Irena, je z Bratislavy a otec dietata sa od zaciatku jej postavil chrbtom... cize bola na malu sama. Neviem, ci ma surodenca odvtedy. Strasne vela rokov odvtedy preslo, ta mala bude mat hadam aj 9 rokov
Nie na Svk ale aj na tunajsie zvyky mà kamoska nezvycajne mena. Su z charakterov z knihy Star Wars ( takej nejakej co este ani film Nebol zatial ) Sateal a Tahiri. Moj maly mà netradicne pre jeho slovenske korene no v rodnej krajine bezne meno + priezvysko mà talianske. Jesse ( ako Jesse James ale nie po nom 😂) Mne sa vzdy pacilo v pesnicke Springfield- Jesse’s girl .. este Keby mal brata tak Jack 😁( muz chcel Lewis alebo Warren 🤪) Ja mam take uzasne slovanske meno ktore 99% anglophone nevedia vyslovit. Ale v mexiku je popularne a zda sa im krasne lebo ho mala jedna herecka ktora pochadzala z CR ( taka ich MM tiez sa zabila )
Bratranec má spolužiaka, ktorý sa volá Olaf
@lienoccka85 tiež som toho názoru sestru sme prehovárali lebo ma dvojičky Meredith a timoteja skôr by sa mi osobne k tomu hodilo Tamara a teda aj priezvisko dala skrátiť ale vyznie v skratenej podobe mne osobne smiešne spolu stým menom . My sme si vybrali mená ktoré sa nám páčia a potom rozhodlo ktoré najviac pasovalo k priezvisku. Btw máme Patrika .
Riana-dceru ma Vilmu,znama ma Cyrila-podla mna krasne meno,dalsia Cynthia,Jasmina,Eliana,Orest,Ruben
Na slovensku za sociku v ere Katiek,Zuziek, Petkov a Martinov- Sindy/Cindy, Rajmund, Rainer, Nikoleta, Ruzena (Ruza-Maria). Dnes v multi kulti som zvyknuta na vsetko- ale ja osobne mam problem s cinskymi menami (dvoj- a viachlaskovymi) a takymi vyjavmi ako Prince Junior, Paris/London/ ci indianskymi menami ako Ivory Eye, Smarags stone a pod.🤪🤪🤪
Dnes je uz mozne vsetko.
Ja mam Zachariáš, Jonáš. Ale už ich je dnes celkom dosť.
Tiež mena čo počuvam často Zara. Lada.
Simeon. Emanuel.
Jedna znama ma synov-Leon. Noel. (Odzadu pismena)
Mala som dr Vendelin. Nebol so svojim menom spokojny ☹
My mame dcérku Otíliu (Otilka), ale je to meno normálne z nášho kalendára, pomenovali sme ju po mojej babicke

Ja poznam Ivica, Zachariaš, Gerard, Bentley 🙂