Kolika u dvojmesačnej dcérky. Poradíte?

domca3333
13. mar 2015
Používateľ domca3333 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od domca3333.

Dievčatá poradte.. dcérka má detskú koliku, viem, že sa to deťom stáva ... cvičíme nôžkami, masírujeme bruško... vy ešte čo robíte? AK máte tipy na civky alebo na hocičo čo môže pomôcť dajte mi prosím vedieť.

marianna9630
13. mar 2015

No u nás veľmi pomáhala biogaia, brala ju od malička a veľmi jej to uľavilo, neviem,či kojis,ale našu tiež veľmi bolelo bruško z čerstvého ovocia a zeleniny,takze to som musela na nejakú dobu vylucit.

deniska14
13. mar 2015

nam pomahal teplucky kupel, davala som jej na brusko teple obkladiky a samozrejme rektalna rurka to bola nasa zachrana, ked sa vykakala po jej zavedeni potom zaspinkala a nemusis sa bat nezvykne si na nu plne kojene dieta ma riedku stolicu....a kolika nasej skoncila ked mala 2mesiace a 3tyzdne zo dna na den ale bolo to velmi tazke obdobie pre nas obe....a samozrejme bola plne kojena a ja som si musela davat pozor co som jedla, mala som velmi obmedzeny jedalnicek a postupne som pridavala a sledovala ako mala reaguje....vela trpezlivosti

evitka83
13. mar 2015

nam pomohol fenyklovy caj a infacol kvapky

bielavila
14. mar 2015

ahoj aj mojho vtedy mesacneho synceka velmi trepili koliky, velmi plakaval, az bol bordovy, krical, skrucal sa, hrozne krce mal chudatko. patrala som dlho co by mu pomohlo, kupila som vsetky dostupne lieky v lekarni na koliky a isla k lekarke nech mi poradi co s cim a ako. mne sa po odskusani osvedcil Infacol (jedno plne kvapkatko) a Coliprev (7 kvapiek) pred kazdym jednym krmenim a kazdy den rano 5 kvapiek Biogaia. vsetky tieto lieky som konzultovala s lekarkou a su pre babatko neskode, nevstrebavaju sa, iba prejdu traviacou sustavou a uvolnia plyny cim uvolnia koliky, coliprev navyse pomaha znasat a travit mliecko, niektore babatka maju laktacnu intoleranciu. tiez som vymenila Vigantol za vitamin D od Jamieson, vola sa to presne Baby-D od firmy Jamieson, vela mamiciek vratane mna si vsimlo, ze po uziti Vigantolu maju deticky krce, (nemusi to tak vsak byt , ja som si to vsimla a po zmene to preslo, ale nemozem tvrdit na 100%, ze to bolo z vigantolu )tiez som to odkonzultovala s lekarkou a povedala, ze mozem kludne vymenit Vigantol za Baby D. este mu zvyknem raz do dna dat napit fenikloveho cajiku. nam tento postup velmi pomohol a mame uz mesiac pokojne a usmievave dietatko.

majuusiik
14. mar 2015

Espomisan kvapky

seahorse27
14. mar 2015

Aj nam pomohli kvapky Espumisan L.

ivet1371
14. mar 2015

Espumisan a biogaja

alternativna1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
oladuna
15. mar 2015

My sme davali kvapku emulzie Infacol pred kazdym jedlom.upravilo sa to asi po 4-5 tyzdnoch.

tamaram283
25. mar 2015
Používateľ tamaram283 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od tamaram283.

My sme brali Coliprev kvapky kazdy den. Pomohli nam dosť. Kolika prestala po asi 4 mesiacoch. Držte sa.

jankkaa
26. mar 2015

Ahoj Domca, aj moja teraz už 7 mesačná dcérka mávala koliky. Lekárka nám povedala, že je to preto, že má ešte nevyvynuté črievko, ktoré sa nafukuje keď jej ním prechádza vzduch. V našom prípade plakávala zhruba od jedného mesiaca do štyroch mesiacov každý deň väčšinou večer a niekedy to trvalo aj 3 hodiny. Nezaberalo nič. Tak som ju držala v náručí a niekedy sme plakali obe. Potom sa to začalo vytrácať a asi v piatich mesiacoch to zaniklo úplne. V iných prípadoch možno niečo zaberie, v našom však nezabralo nič, len trebalo vydržať. Bolo to ťažké obdobie. Esunisan som dávala a myslela som, že zaberá. Raz som však bola na návšteve a zabudla som ho doma. Priebeh to malo rovnaký, takže som zistila, že nám vlastne ani nepomáha. Držím palce a treba myslieť na to, že je to len jedno z období dieťatka, ktoré nebude trvať navždy.

katka416
27. mar 2015

Ahoj ja som mala tento problém u oboch dievčat.mali neskutočne koliky...ked sme boli hospitaliz.v nemoc.na zapal priedušiek a po zavedení antib.v sirup.forme vedela som že ani tam sa kolike nevyhnem..ani sestričky ani doktory nechápali ako môže mať dieťa tak silnu koliku revala ona a ja s nou...mala2,5mes...zmizla ked prešli 3mes u obidvoch...takže musíš vydržať..nám nepomohol espumisan vôbec..najprv pomáhal infacol,ten bol super rektalna rurka bez nej sa pri kolike nezaobídeš,samozrejme masáž,teplé obklady...noo moja ma teraz 5mes.sme na antibiot.sirup.a zasa kolika pomohla rurka a od infacolu sme prešli na sab simplex výborne kvapky,po kolike ani chýru a antib stále berieme...takže ozaj nám pomohol infacol ale je drahší a po otvoreí musí byť spotreb.do 28dní,odporúčam ti sab simpex..pevné nervy želám a nech drobcovy skončia koliky čím skôr

visna264
29. mar 2015
Používateľ visna264 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od visna264.

coliprev kvapky skúste tie, nám pomohli.

simca663
30. apr 2015
Používateľ simca663 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od simca663.

Koliku treba hlavne vydrzat a spolocne zvladnut. Istotne sa vam to podari. Trva tak 3-4 mesiace a potom prejde aj sama. Je to nárocne obdobie aj pre teba aj pre malu. Skuste cviky, rektalnu rurku a ja som pridavala aj kvapky coliprev do mlieka. Tie su urcene priamo na koliku. Pevne nervy dievcata

mamadana2
1. máj 2015
Používateľ mamadana2 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od mamadana2.

Na koliku ti tiez mozem odporucit kvapky coliprev. Davaju sa do mlieka a ma obsahuje len prirodne zlozky takze brusko malickej by ich malo stravit bez problemov. Nam este pomahalo aj hojdanie na rukach po kojeni.

lucik159
2. máj 2015

My sme mali velké problémy s bruškom. Nepomohlo nám nič až keď sme začali dokrmovat mi poradila sestrička že mám malinkej dať do mliecka odvar s ovsených vlociek. Alebo ak kojíš tak do cajíku. My sme napríklad vypili 90 ml mliečka tak 20ml som dala tohto odvaru 🙂 A bolesti bruška ako zázrakom zmyzli 🙂

kocurikova1
3. máj 2015

My sme si týmto tiež presli. Používali sme rektálnu rurku a teplé obklady na brusko, neskor sme si kupili plysovu ovecku plnenu posom ktorá sa zohrieva v mikrovlnke a potom krasne hreje a vonia. Nasim problemom bolo že babo bolo velmi citlive na teplotu mlieka. Ked sme si kupili samoorievaciu flasu tento problem sa odstranil a sme v poho.

iveta143
11. máj 2015

my sme tym tiez presli..dcerka mi zacala plakat doslova vrieskat, ked sme boli este v porodnici...a tak sa to tahalo asi do 4 mesiaca a postupne sa to stratilo...skusala som vsetko mozne, najprv Espumisan, potom nejake probiotika v praskovej forme do mlieka, masticku pupik, a nakoniec aj rektalnu rurku...aj sme cvicili, masirovali brusko...proste vsetko mozne, co sa len dalo urobit...a po 4 mesiacoch ani neviem ako, a bolo to prec...

mayama
11. máj 2015

Ahoj ja som dávala malej biogaiu ale to veľmi nepomohlo potom sme vyskúšali nutrilon comfort a ten z zabral mala kaka spi celú noc a bruško neboli.ale ccvičenia rob ozi ak mas um tak rob že dáš menej prášku napr dáš o pol až 1odmerku menej

julia283
21. jún 2015
Používateľ julia283 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od julia283.

My pridavame do mlieka kvapky coliprev a masirujeme brusko... ale kolika trva aj niekolko mesiacov takze sa priprav na to, ze to nie je otazka len par dni.

filipka3
25. sep 2015
Používateľ filipka3 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od filipka3.

My sme tiež začali s rektálnou rúrkou. Ale nechcela som ju používať často, iba keď už nič nezaberalo som ju použila. Potom mi v lekárni odporučili kvapky Coliprev lebo fungujú na inej báze ako všetky ostatné prípravky na koliky pre deti. Tak som ich vyskúšala a môžem vyjadriť len spokojnosť. Malá prestala mať problémy s nadúvaním aj kŕčmi.

asire
25. sep 2015

My sme vyskúšali rôzne kvapky, ale zabrali nám len kvapky ColiPrev, dávala som ich pred každým kŕmením, masírovali sme bruško krémom Pupík a cvičili sme. Kým som nezačala dávať tie kvapky, malý mal hrozné stavy, nezaberal Espumisan L, Sab Simple, probiotiká Dophilus, Infacol... no proste nič, až tieto kvapky, ktoré obsahujú laktázu, ktorá sa detičkám len tvorí. Držím palce, u nás trvala kolika našťastie len 3 mesiace, ale boli to ťažké noci.

adka455
30. okt 2015
Používateľ adka455 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od adka455.

Tiež máme dobrú skúsenosť jedine s Coliprev kvapkami. Dávala som ich pred kojením malej na lyžičke. Bolesť bruška, nadúvanie aj plač zmizli 🙂

miroslavakoc
25. nov 2015
Používateľ miroslavakoc je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od miroslavakoc.

Nám tiež pomohli iba kvapky Coliprev. Pridávala som ich malej do UM - pár kvapiek podľa priloženej dávkovacej tabuľky. Tiež sme cvičili nožičkami a masírovala som bruško. Koliky po pár dňoch užívania kvapiek prešli a malá bola spokojná aj pokojná 🙂