Dovolili by ste synovi, aby u vás jeho priateľka cez prázdniny prespávala?
Prajem všetkým pekný deň. Riešime doma situáciu, na ktorú som asi ešte nebola pripravená.
Syn má 17 rokov a plánuje, že by časť prázdnin strávila u nás aj jeho priateľka. Nie na jednu návštevu poobede, ale normálne pár dní. Sú spolu už dlhšie, poznáme ju, je milá, nemám s ňou problém. Len zrazu zisťujem, že mi nie je úplne jedno, ako to nastaviť u nás doma.
Na jednej strane nechcem robiť zbytočné zákazy a tváriť sa, že v tomto veku spolu len sedia za stolom a hrajú pexeso. Na druhej strane je to stále naše bývanie a mám pocit, že nejaké pravidlá by byť mali.
Dovolili by ste 17-ročnému synovi, aby u vás cez prázdniny prespávala priateľka? A ak áno, za akých podmienok? Ďakujem.
My sme s priatelom byvali od seba skoro len cez cestu a aj tak sme chodili k sebe spavat. Po roku aj nieco vztahu sme boli spolu na dovolenke. Ako to ozaj led ide o 22 domov si myslite ze kukaju telku? 😃 takze nao dovolila by som to. Teraz to je uz moj manzel ale teda ani jedny rodicia s tym nemali problem.
@anonym_autor Mne rodičia dovolili, od 17.stich som mala frajera a som s ním dosiaľ, mám skoro 40. Takže aj ja by som dovolila môjmu dieťaťu.
@anonym_autor ano dovolila, na skusku. A potom sa uvidi ako to zasiahne domacnost a sukromie.
Ja mam asi zvlastny dovod, preco by mi to vadilo. Som este od cias, ked som byvala na intraku a kamosky si takto vodili frajerov a bolo im jedno, ze nie su v izbe sami, asi postihnuta. Nechcem byt voyeur. Vadi mi aj ak sa cicmaju nejaki zalubenci na ulici, v autobuse... vsak ja im to doprajem, ale mne to trochu prekracuje hranice.Mozu byt doma, nechat si to iba pre seba...
A bolo to asi presne pre tie kamosky z intraku na vyske, ze ja som byvala na intraku uz na strednej, a tam nas drzali prisne kridlo budovy baby a chalani zvlast. A tie na vyske, to bolo zrazu len take divoke, ze bud im bolo jedno,z e je niekto v izbe, alebo kolkokrat som prisla a boli vymknuti.... vsak ma clovek pochopenie, ale o to viac si vazim, ze byt je moje sukromne miesto. Ak byvate v normalnom slovenskom byte, kde vsetko pocut z izby do izby aj cez zavrete dvere, tak prave toto by mi moc prijemne nebolo...
Kazdy by si to mal zariadit ako je to jemu prijemne, ved kazdy sme iny, ci uz v tychto veciach alebo hoc aj len v obliekani - niekomu nevadia vystrihy a minisukne, a niekto aj ked ma na to postavicku, tak si da radsej maxisuknu a rolak... proste kazdy ma tu hranicu tolerancie nahoty, intimity svojej vlastnej aj cudzej inde...
@anonym_5464b4 tak keď sú spolu tak dlho,je to iné
@anonym_35d1b0 neboj sa prespavala u nas aj ked sme o tom nevedeli,vchod je tak bokom,takze aj ked prisli ako musky tisko,isli hned hore po schodoch,no netusili sme to,veru.Priznal sa syn sam,ked uz sme casom aj my dovolili.A o 5tej rano isla domov,to uz som ich aj nacapala ked som isla do roboty.Ach ta detska laska.
Ani náhodou, dokonca je neplnoletý.
Spolužiak dcéry tiež mal bábo v 2 ročníku na gymn.
Som čakala že ostane študovať vš v blízkosti bydliska - predsa partnerka, bábo - nie on sa vyberie na druhý koniec republiky.
@anonym_35d1b0 kamoskina dcera chodila 4 roky s chalanom, prespaval u nich a rozišiel sa s ňou. Maju teraz 20 rokov. U nas spal môj frajer až vtedy, ked bol môj snúbenec 🙂
@anonym_6a114e to kde si žila, pri jehovistoch?
Ja by som dovolila. Ak by som vedela že moje dieťa má dlhodobú známosť, videla by som že sa normálne správajú tak by som nemala problém s občasným prespatím. Pravidlá by som im nedávala žiadne. Dieťaťu by som povedala že sa vždy treba dopredu dohodnúť a že takéto akcie si môžu dohadovať počas víkendov, prázdnin a nie počas školského týždňa.
ja by som dovolila ale mna odmedzuje ak mi navstevav dycha na krk nonstop, jednoduch moze tu spat a jest ale nech ich nevidim, nepocujem a nech nic odo mna nechcu a este by som nejaky profit vymyslela trebars pokosit travnik a take cosi nech mam z toho daco 😀
Keďže máme viacero kúpeľní, nemám s tým problém. Problém by som mala, keby som používala jedno WC a kúpeľňu s návštevou 😅.
Moja podmienka by bola, čosi rozhadzu, to si upracu, slúžku im robiť nebudem.
Mňa stále fascinuje ta predstava niektorých matiek, že sexovať sa dá len na prespávačke. A že 17 ročný syn, čo má frajerku dlhodobo je panic.
A už vôbec nechápem, prečo im ten sex nedoprajete 🤔
@tilly a kde z jej dotazu vyplyva ze im nedopraje sex alebo ze si predstavuje, ze "že sexovať sa dá len na prespávačke"?
@anonym_autor ja by som k tomu mala viac otazok: kolko rokov ma dievca? Co na to jej rodicia? Poznate sa? Mate dom/byt? Viac kupelni?
Mne by to nevadilo, keby sa pozname s jej rodicmi a vedela by som, ze s tym suhlasia.
Zaroven mam rada svoje sukromie, neviem ci by mi tak vseobecne nevadila cudzia osoba doma … ale neviem to posudit, este sme take doma neriesili.
Ozaj a syn pojde na “vymenny pobyt” k nej tiez 😉 ?
Dovolila.Ak by respektovali moje pravidla.Idealna prilezitost na nastolenie pravidiel,debate o antikoncepcii,pravidlach.Pravidla spravania,pravidla pomoci,pravidla antikoncepcie.Oninl si najdu miesto kde to robit s tebou ci bez teba.Radsej u mna pod akou takou kontrolou ako kdesi v aute a oznamia mi len ze budem babka.
Moja svokra dovolila.Dnes mame vlastny dom,vlastne deti,sme krasne zabezpeceni a sme za to vdacni.
Mna len zaujima, co s tym ma to ci je alebo nie je syn plnolety? 😄 Si myslite, ze tie decka cakaju do plnoletosti aby sexovali ?
Ja by som dovolila, pokial by som dievca uz poznala osobne. Jedine co by som pozadovala bolo aby si po sebe upratali svoj bordel, proste aby som im tam nemusela robit vyslovene sluzku. Pripadne nejake kompromisy napr. ja navarim obed - ty umyjes riad.
@anonym_6a114e to kde si žila, pri jehovistoch?
@anonym_9b6f84 ja nie (nikde nepisem, ze so sexom som cakala do svadby). Boli sme normálna, slusne sa spravajuca rodina 😉 samej by mi nenapadlo, aby som domov na prespatie doviedla "cudzieho" človeka.
Žiadne prespávačky 17-ročných detí by som vo svojom dome nedovolila. Nerobím si ilúzie, že nemajú detiská sex, ale môj dom nie je hodinový hotel - takých babeniek totiž ešte budeeee - veľa. Nemusí každá u mňa spať a rušiť moje súkromie.
Nič deťom priamo nezakazujem, ale to mi už je len hrdinstvo priviesť si domov do detskej izby kočku na sex. A maminka požehnaj nám...
Ak chceš vzťah, buď samostatný synku.
Môj snúbenec u nás prespával podstate od mojich 16tich. Nikdy s ním rodičia nemali problém najprv to bolo len cez víkendy. Potom aj cez týždeň a potom už v kuse to už som mala 19. Ale tak my máme veľký dom dve kúpeľne takže a som jedináčik takže nikto sa neobťažoval na vzájom. Rodičom to nevadilo pokiaľ sme bývali s nimi spolu.
@anonym_c430bc reagujem na viaceré prispievatelky, ktoré poznamenali, že je na to mladý a že hedine, ak bude dievča spať v inej izbe
@tilly tvoja poznamka na ktoru som reagovala bola hned v uvode... takze si este na ine nereagovala.... ja len, ze nedomyslaj si hluposti...
@tilly tvoja poznamka na ktoru som reagovala bola hned v uvode... takze si este na ine nereagovala.... ja len, ze nedomyslaj si hluposti...
@anonym_c430bc prišla si zas len rýpať? Nič k téme, len si si zas našla obeť, do ktorej úplne zbytočne zabŕdaš.
Pred mojim komentárom je 8 iných, z ktorých dva sú v duchu, že by to ešte nedovolili, resp. len ak by dievča spalo v inej izbe. Okrem toho som narážala aj na iné diskusie na túto tému, ktoré tu boli nedávno a nie je ich málo.
Stačí? Odbavila si sa? Či ideš ďalej šikanovať?
Ak chceš naďalej rýpať, tak len pod svojim nickom. To už tak hustá nebudeš, že?
@anonym_c430bc prišla si zas len rýpať? Nič k téme, len si si zas našla obeť, do ktorej úplne zbytočne zabŕdaš.
Pred mojim komentárom je 8 iných, z ktorých dva sú v duchu, že by to ešte nedovolili, resp. len ak by dievča spalo v inej izbe. Okrem toho som narážala aj na iné diskusie na túto tému, ktoré tu boli nedávno a nie je ich málo.
Stačí? Odbavila si sa? Či ideš ďalej šikanovať?
Ak chceš naďalej rýpať, tak len pod svojim nickom. To už tak hustá nebudeš, že?
@tilly ja reagujem na tvoje jasne vyjadrenia o sexe, ktore nevyplyvaju z toho co napisala autorka. Nezaujimaju ma ostatne prispevky na temu dovolila/nedovolila, to neriesim. To nie je predmetom debaty. Ja len ze proste pises nezmysly, ktore si domyslas a nie si schopna si to priznat. Uplne zbytocne tu do mna vyrypujes ty...
@tilly ja reagujem na tvoje jasne vyjadrenia o sexe, ktore nevyplyvaju z toho co napisala autorka. Nezaujimaju ma ostatne prispevky na temu dovolila/nedovolila, to neriesim. To nie je predmetom debaty. Ja len ze proste pises nezmysly, ktore si domyslas a nie si schopna si to priznat. Uplne zbytocne tu do mna vyrypujes ty...
@anonym_c430bc prosím ťa načo reaguješ? Zas ty? Potrebuješ školiť? Kašli už na mňa. Či budeš ma prenasledovať a šikanovať všade?
Neprispela si ani čiarkou k téme, len si sa prišla odbaviť na mne. Ak chceš niečo so mnou, pod svojim nickom.
@anonym_c430bc prosím ťa načo reaguješ? Zas ty? Potrebuješ školiť? Kašli už na mňa. Či budeš ma prenasledovať a šikanovať všade?
Neprispela si ani čiarkou k téme, len si sa prišla odbaviť na mne. Ak chceš niečo so mnou, pod svojim nickom.
@tilly zbytocne tu prskas a kopes. Zbytocne sa teraz snazis odvracat pozornost na inu temu. Este raz sa pytam - kde to autorka nappisala alebo z akych jej slov to presne vyplyva? Uplne easy otazka - poprosim uplne easy odpoved na toto... Dakujem
@tilly zbytocne tu prskas a kopes. Zbytocne sa teraz snazis odvracat pozornost na inu temu. Este raz sa pytam - kde to autorka nappisala alebo z akych jej slov to presne vyplyva? Uplne easy otazka - poprosim uplne easy odpoved na toto... Dakujem
@anonym_c430bc a ja sa ťa, milá mimka_23, pýtam, čo máš za problém. Ja som ti na tvoju otázku odpovedala. Odpovedz ty.
@anonym_autor Tazko sa mi hovori kedze deti nemam. Poviem len tolko ked som mala 17 mala som do 28 r jedneho a toho isteho partnera no rodicia ( su krestanky zalozeny) mi nikdy nedovolili aby u nas prespal- v podstate sme to ani nemuseli riesit kedze sa staral o choreho oca a tak dlhy cas ako cela noc ho nemohol nechat sameho avsak ani mne nedovoli prespat z neho, ku koncu sme sa dost koli tomu hadali ja s rodicmi. Pokial by som mala vlastne dieta a malo by rok - dva priatela/priatelku ktoru by som uz poznala , nestriedal by to myslim ze by som pocas prazdnin pripadne vikendu dovolila aby u nas prespala. Asi by som nechcela aby zazivalo moje dieta to co ja v tomto smere zakazy hadky plac, za to ze nemozem u neho prespat, samozrejme ze som prespala ale vzdy len s klamstvom…

@anonym_autor nie nedovolila. Na návštevu môže prísť hoci kedy, ale nie prespávať a nedovolila by som ani svojej 16, 17 ročnej dcére prespávať u frajerov.