Ako trávite leto? Podielajte sa o svoje zážitky!
to naozaj akzdy chodi na dovolenku ci chodi sa denne kupat...?
niekedy mam pocit ze trcim len doma , a prezivam lebo si nemozem tolko dopriat co ini ked sa chvalia ze pomaly kazdy den dakde su.
peniaze by aj boli ale kedze ma caka velke zivote rozhodnutie, chceme dom, tak setrim. na dovolenke sme boli ale len tyzden...
len ma zaujima ci naozaj ludia denne chodia dakam alebo ako to je, ja sa potom citim ako taka chudera co len preziva.
alebo som moc prisna a mam si zacat viac uzivat?
@mamina7070 pracujem. ale mam dovolenku
Leto travim v praci a na bazene alebo plazi. Ano, chodime sa kupat kazdy den, od 20.6., kedy zacali prazdniny sme neboli len 5 krat, ak neratm, ze som musela ist na 6 dni na SK. Uz mi to lezie hore krkom, lenze v tomto teple sa s detmi neda robit nic ine, ako kupat. S muzom v lete dovolenku nemame, robime v hotelierstve, takze top sezona teraz. Na dovolenku chodime v zime na Slovensko. Na vylety v lete nechodime, boli sme len raz v aquaparku, v sobotu ideme na jednu noc do campu. Vyletujeme pocas roka, cez leto nie. Vsade milion ludi, nemas kde zaparkovat uz o 8. rano, teplo. Radsej si uzijem vylety, ked je vonku 15 stupnov ako sa parit niekde na hrade v 35/40 stupnovych horucavach.
My v lete celkom cestujeme a vyletujeme, vsak kedy inokedy, ked deti maju cely rok skolu.. ale zas ja nechcem dom, aj keby sme nan mali… radsej hocikedy zabuchnem dvere na byte a hor sa na vylet. Ale zas kazdy to mame inak, takze neries inych, zariad si to tak, ako to vyhovuje tebe.
Co ja viem. Boli sme na dovolenke aj na chate aj sa kupat aj na kratke vylety ale vsetko co sme prezili nemusi byt za drahe peniaze. Na zrúcaniny vies ist len za naftu alebo vlakom, detom vies vybavit zadarmo. Zoberies spekacky a vzdy sa najde aj miesto na ohnik, vodu zoberies svoju. Kupanie ma kazdy niekde vo svojom okoli prirodne, ci uz Váh, tajchy, jazera atd. a je zadarmo. V kazdom meste, obci boli vzdy nejake akcie pre deti, tiez nik nepýtal za to vstupne. Vecer alebo rano bike. Moj nazor je taky, ze detom vazne netreba vela. Oni sa zabavia vsade, co im clovek vymyslí.
Ja sice relativne dost cestujem a som aktivna, este ma aj caka 2 tyzdnova dovolenka pri mori, ale pracovat musim a tej dovolenky nie je az tak vela dni. Viem sa vsak zabavit aj bez penazi, šup bicyklom k jazeru alebo turistika a ja som spokojna. T.r.som dokonca prespala aj pod sirakom.. ALE mat dom, nechodim uz asi nikam, dom je viac ako dovolenka..
@betulinka1 toto mi znie ako zivot na strednom slovensku 🙂
@1ryba chybou je ze niektori ludia stretnu lasku az po 35tke ci 40tke a neskoro maju deti, to znamena ze su v tomto veku starsimi rodicmi. aj to je limitujuce, mat male dieta v 40tke nie je take ako mat dospele ale tak radsej mat dieta neskor ako mat skoro a potom oplakavat ze sa jednalo o debilka. naozaj som rada za vsetky zeny co mali dieta skor a este aj vlastne s normalnym muzom, a ked im to klape doteraz, lebo to zacina byt rarita, strasne vela ludi sa rozchadza rozvadza...
Prečo vôbec riešiš, ako trávia leto iní ľudia?
Podstatné je, aby si ho ty trávila ku svojej spokojnosti.
My radi cestujeme. Keby som mohla, som niekde pri mori 10 mesiacov v roku. Milujeme plávanie. Čiže leto sme strávili aj na dovolenkách, aj som kúpila permanentku do bazénov u nás, behali sme po hradoch, bicyklovali.
Niekto zasa radšej na chalupe v lese, niekto doma. A je to úplne v poriadku.
Na západnom
Boli sme na all incl. v Maji, V Auguste sme boli na spoznavacke, V Novemberi ideme aj aj.
Medzitym samozrejme pracujeme, syn je v skolke. Cez vikend ideme na plaz, popripade nejaky vylet. Nechodime kazdy den niekde, taktiez sa nekupeme kazdy den aj ked mam plaz pod nosom.
Potom ideme niekde az v Maji, pretoze ja mam kurz v praci ktory nemozem vymeskat ani jeden den. Ved chodit kazdy den vylet/kupat sa, sa neda.
Inak autorka nenapisala som to najdolezitejsie.
Uz cca 2roky chcem novu spalnu aj sedacku do obyvacky. Za tie peniaze ktore sme dali na tieto ( tohtorocne) vylety po krajinach mimo Slovenska co mame uz za sebou ale aj nas este cakaju, som mohla mat okrem spalne a gauca aj cosi navyse. Ty si sa rozhodla ovela rozumnejsie, sice ano, tohtorocne zazitky mi ostanu, no spalnu a gauc nemam 😃 a chcem.
Takze som sa zaprisahala ze na jar to uz bude a radsej dalsi vylet nebude . Myslim ze budem spokojnejsia ..
Nemas co lutovat
každý nechodí, sú rodiny s 3 deťmi, ktoré majú 200 € na stravu/ na mesiac. Doslova z ruky do huby 😵💫
To, že niekto strávi leto mesiac na Bali a mesiac v Dubaji, vianoce plavbou v Karibiku ešte nerobí z niekoho nadčloveka, alebo teba chuderu. Každý sa zakryje takou perinou akou môže 🤷♀️
Myslím, že je ti jasné, ak chceš naliať 💰 do domu, že nemôžeš mať všetko, ak tvoj príjem nepokrýva ťažký nadštandard.
Nech sa darí!
Na dovolenke sme neboli. Kúpať som sa bola presne 0x. Bývame v byte takže žiaden bazén na dvore sa nekoná. Boli sme 1x na vodných bicykloch, párkrát na klasických bicykloch 😁 a 1 väčšia túra.. dovolenku som mala tak Max 2 dni, inak pon-pia v robote.
Takže sú obyčajní ľudia ktorí tých letných aktivít mali ešte menej 🙂
si moc prísna... začni si viac užívať, život plynie rýchlo.
Dve operácie,pohyb obmedzeným,peniaze žiadne a mám v pi.i , budúci rok bude lepšie
Ja ani neviem ako to leto preletelo a je mi to ľúto. V júni sme boli týždeň v Španielsku, začiatkom prázdnin pár dní v slovinských a talianskych alpách a pred dvomi týždňami v talianskych alpách. Inak celý čas v práci a po práci prechádzka a bazén, keďže domov chodím okolo šiestej siedmej.
Jedno dieťa lietalo s kamošmi po kúpaliskách plus bolo ešte týždeň v chorvátsku s kamošmi, druhé dieťa dokola tréningy a preteky. Ešte máme plány na september a október, uvidim, čo z toho bude. Aj dnes sme mali ísť do Álp, ale nevyšlo, čo už.
Nasa dovolenka bola 2,5 dna pri mori na konci juna. Od jula robim a doslova som na ceste... neviem ci bol nejaky vikend, kedy som nesedela niekde v aute. Len tak zbezne mozem mat precestovane okolo 10000km.
Dovolenka tak skoro nehrozi, som zvedava, ci sa nieco podari cez jesenne prazdniny. To by som niekam chcela ist. Teraz budem mat v pondelok 1 den a kolotoc este len teraz zacne...
Ako bolo spomenute vyssie, tiez mam pocit, ze dovolenky su kvoli fotkam na fb... niekedy rozmyslam odkial maju ludia tolko dovolenky, lebo su ozaj kazdu chvilu niekde
@guiseppinka možno súkromme podnikajú, sú pánmi svojho času, alebo majú toľko 💰, že si to jednoducho môžu dovoliť 🤷♀️
Poznám ľudí, čo podnikajú od 90. rokov, trávia na mori a pri mori mesiace... hory detto.
@guiseppinka my sme mali takto čas vždy, teraz prvý rok, čo obaja celé leto robíme. Zatiaľ sme si nasli vždy čas, ale nie sme zamestnanci, podnikame a leto väčšinou nie je naša sezóna, až tento rok, ale v podstate nám to nevadilo, keďže decká nás nepotrebujú.
@jamimo nie, nepodnikaju... praveze ich poznam. Ale uz mi kamoska vravela, ze nejako ma malo dovolenky na prazdniny...
Tak ja napíšem za seba, že my teda v lete cestujeme a nesedíme doma. V lete cestujeme najviac z celého roka, ja milujem leto aj horúčavy, pre mňa je to ako iná dimenzia. Prakticky celý august sme neboli doma, boli sme na 2 týždne pri mori, na chate, v júli predĺžené víkendy a mestská turistika, cez víkend vždy nejaký aquapark. Po práci takmer každý deň kúpalisko, zmrzlina atď. Dcére chceme dopriať zážitky a more a letá aké sme nemali my lebo naši rodicia razili názor, že všade dobre doma najlepsie. Naša malá cestovanie miluje.
@guiseppinka jasné, chápem. Oddychu a relaxu vždy málo 😉
Cestovanie milujem, chodila by som aj častejšie niekam, nezdá sa mi, že veľa chodíme, muž zase hovorí, že ,,nikto nechodí na toľko dovoleniek ako my." Takže je to o uhle pohľadu, prípadne s kým sa porovnávaš. Poznám aj ľudí, ktorí nechodia úplne, že nikde celé leto - max raz na kupko a raz na výlet. Nie každý rád spoznáva nové miesta, prípadne má na to peniaze. Osobne som typ, že radšej budem mať doma nábytok z 80. rokov (nemám) a investujem do cestovania. 🤷😅
@guiseppinka predstava, že by mi niekto limitoval život počtom dní dovolenky bola pre mňa neprijateľná už v 19... Preto som vtedy rozbehla firmu. Ale myslím si, že dnešná firemná kultúra dáva aj zamestnancom viac než kedykoľvek predtým, aj čo sa týka voľna.
Boze co mas 15 rokov ze zavidis ludom ako minaju svoje peniaze? Ja dom ani bazen nikdy mat nebudem a nezblaznim sa z toho. Mam kamosky co sa vydali za podnikatelov a cestuju celorocne (letna, zimna dov a popritom mrte vyletov), maju kazdy druhy rok nove auto a doma pani na upratovanie. Keby sa mam s nimi porovnavat, tak mi preskoci. Ja cele leto pracujem, mala som tyzden low cost dovolenku autom v IT ktora ma vysla cca 500€. Mohla by som ist aj na 2 tyzdnovu plavbu lodou, ale setrim si na zuby a splacam sama hypoteku. Nauc sa byt vdacna za obycajne veci, ze si zdrava, mas pracu a rodinu. Nie je to samozrejmost.
@iv007 na co tolko afektu? kde som napisala ze zavidim?
Na kúpaliská nechodíme,máme vlastný bazén.Toto leto extra veľmi využitý na maximum.K moru nás to neťahá,radšej sme deťom zaplatili tábor a pobyt v zahraničí.A teraz sme sa vrátili z festivalu.🙂
Naše leto bolo o oddychu a ničnerobeni

Leto je pre mna spojene s vodou a dovolenkou, tyzden sme boli pri mori, par dni na poznavacke. Inak samozrejme, praca, ale takmer denne si chodime zaplavat. Nie lehnit pri vode, plavat.