icon

Doprajete svojim deťom more?

3. júl 2023

Ahojte,boli ste ako deti na dovolenke s rodičmi pri mori ? Ja nie,ale nie že by mi to ako dieťaťu chýbalo,ale celkovo som bola taká ,že keď mi spolužiaci na základnej ktorí chodili k moru hovorili ,že niekam idú tak som si to predstavovala ako super dobrodružstvo,že človek vypne od všetkého,minulého roku som bola konečne pri mori na ktoré som si sama zarobila a bol to pre mňa super pocit 😍✅ Doprajete aj svojim deťom more alebo máte taký názor že netreba ?

brigitte93
5. júl 2023

Ja kym som zila s mamou iba raz som bola pri mori ked som mala 11 rokov. Dostala som ako darcek k narodeninam lebo tiez ma mrzelo ze spoluziaci chodili ale my nie tak mama kupila dovolenku do Grecka. Ja mojej dcere doprajem more nech ma zazitky. Pondelok odchadzame na svadobnu cestu do Egypta a beriem aj dcerku. ☺️

linki90
6. júl 2023

s rodičmi nikdy , s priateľom àno viac krát, a je to super zážitok , a šetrime aby sme mohli zobrat aj drobca aspoň raz k moru 🙂 ale pekná dovolenka sa da urobiť aj na sk ,a určite veľa pekných zážitkov 🤗keď sú nato peniažky určite áno ak nie svet sa nezblazni

meringe70
6. júl 2023

Nechodili sme k moru, neboli peniaze na to, ale keď som bola tretiačka na ZŠ tak som išla na tábor do Chorvátska 🙂 mám z toho krásne spomienky. Potom som bola až v dospelosti s priateľom

meringe70
6. júl 2023

Ale teda babku máme pod Tatrami tak tam sme chodili každý rok + výlety po okolí na hrady, hory..

kevi1
6. júl 2023

Ja na to mam, aby som deti zobrala k moru, ale moc im to nedoprajem, lebo nas to pri mori nebavi. Nepridem si ako zly rodic

nika_17
6. júl 2023

My sme s rodicmi boli pri mori len 1x,ked som mala 17(?)bolo to super.S detmi sme boli pri mori minuly rok,a vyzeralo,ze im je jedno ci je more,jazero alebo bazen.Mali vodu a to im stacilo.

slavomira236
6. júl 2023

Na dovolenke pri mori sm bola raz ako 27 rocna s dcerou mala vtedy 5a vela si z toho nepamata..potom som zil v londyne to som chodils len ns jefnodnove vylety raz do rokA k ich moru.. Ako deti sme s bratomzili len s mamou tak sme nechofili nikde. Inak detstvo som mala v case socializmu do tych 13 rokov vytedy nikto z triefy k moru nechodil. Ani na dovolenky moc nie skor ficali tabory vtedy este zvykli byt 3tyzdnove
To sa chodilo vetsinou z velkych podnikov cez roh za par drobnych. Inak deti boli stale ns uliciach ihriskach od rana do vecera. A vzdy bol zabava

kvietocek87
6. júl 2023

Počas detstva sme neboli pri mori stačili nám aj tu na Slovensku vodné nádrže alebo kúpalisko dokonca dedinský potok.V dospelosti som bola 2 krát pri mori a stačilo.Nase deti zatiaľ neboli, žijú aj bez neho

jana_eyre_2
6. júl 2023

Prvý krát som bola pri mori ako 11r.. vôbec netuším ako na to mama vôbec zobrala - mala ťažko chorého manžela, ja som bola najmladšie dieťa zo 4roch a mali sme fin problémy.. ale sen mojej mamy bol ukázať mi more, tak ako ho ona videla v detstve.. ona bola ako dieťa s rodičmi v juhoslávii, šli motorkou cez celú krajinu a stanovali.. mala na to úžasné spomienky a tak ich chcela vytvoriť aj mne.. zobrala má do Bibione, bývali sme v najmenšej izbe ďaleko od pláže a pamätám si aká bola mama zo všetkého trocha sklamaná, lebo si to predstavovala inak.. spomínala na krásne modré more na jadrane a pritom sme videli zakalene more z piesku.. ja som však bola nadšená, mne nechýbalo nič, rada na tú dovolenku spomínam, bol to pekný cas premna výnimočný..

Potom som bola pri mori až ako dospelá s teraz už s mojím mužom - chodievali sme každý rok do Chorvátska autom a pochodili sme už takmer celú krajinu (oblasť dubrovnika ešte nie).. milujem Chorvátsko, jeho kultúru, ľudí, pláže, mesta.. aj teraz sme tu, deti podobne ako my Chorvátsko milujú.. zameriavame sa nie len na more ale celkovo spoznávanie krajiny, ich dejín, zvykov, umenia.. radi chodíme po múzeách a rozličných mestach v okolí, hoci jasne deti milujú aj more a z vody takmer nevyliezaju..

Prvý krát sme deti zobrali k moru keď sme mali dve - 3 a 1,5r.. potom sme mali pauzu kvôli tretiemu dieťaťu, kvôli peniazom a keď sme znova začali tak deti si to zamilovali.. neskôr bola zase pauza kvôli kovidu.. deti si ale všetky dovolenky pamätajú, spomínajú a neuveriteľne sa vždy tešia.. beriem aj zdravotnu stránku veci, mám všetkých troch alergikov a astmatikov, navyše ekzémy už aj ja - takže nám to tu robí výborne..

Deti si vytvoria spomienky podľa mňa kdekoľvek kde to milujú rodičia a pokiaľ sa ti úprimne tešia a podávajú to tak aj deťom, tak potom aj tie si to zamilujú.. a je jedno či ide o more, alebo hory, či čokoľvek - dôležitý je spoločný čas a spomienky.. milujem keď moje deti spomínajú a hovoria spomienky zo svojho uhla pohľadu..

blackcat8885
6. júl 2023

Ja mam 35r nikdy som nebola pri mori. Tento rok som mala nasetrene na more ale muž nechcel ísť. Tak sme ostali na Slovensku. Ale o rok by sme išli muž uz neprotestuje žeby o rok nešiel. Na more som ušetrila za 2roky peniaze mam odložené lebo inak by som ich nemala. Uz ked o rok pôjdeme tak 7dni allinclusive jedine. Teraz sme na dovolenke na Slovensku akurát.
Ano more doprajem deťom snáď o rok. Ale potom zase minimálne 2roky nie keďže na to zase budem šetriť. Bohužiaľ 2000€ je pre mňa veľa a neman šancu okrem šetrenia inak to zaplatiť. A určite už ked tak more so všetkým teda letecky a so stravou. Ked som bola decko nikto z okolia nechodil k moru ani zo školy spolužiaci ani na strednej nejak tak mi to bolo jedno.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
janicka1985
6. júl 2023

Ako dieťa som nebola pri mori,my sme mali rieku rovno pod bytovkou, vyšla som z vchodu rovno v plavkach a do vody, domov som sa išla len najesť 😁,v lete sme často chodili trochu vyššie podlž rieky do takeho lesíka,tam bol väčší kľud,menej ľudí,mama zbalila plnú tašku pochutin,a bola paráda.Dodnes pekné spomienky,o mori som ani nechyrovala,az staršia som trochu aj zavidela.K moru som isla prvy x az ked som sa vydala a dcéra mala 3 roky.Odvtedy sme boli 4 x,vzdy ked sa najdu € za ten rok,tak hej,ked nie tak nie☺️💁

betulinka1
6. júl 2023

Ano od 1,5 roka kazdy rok okrem covidoveho leta. Tam sme sa bali. Mna rodicia tiez brávali, cize pre mna je to normalna dovolenka. Aj ked som nemala deti, tak s kamoškami alebo partnerom. Samozrejme je to o financiách, kto ma alebo nema. Len ked mam dat za chatu na Sk 100€ za noc pre 4, tak radsej dam 120€ za noc niekde pri mori.

alex2018
6. júl 2023

Ano, chodime kazdy rok ako som chodievala ja s rodicmi. A tiez na Slovensko aj na chalupu k starym rodicom a v zime na lyzovacky. Snazime sa detom dopriat radsej taketo zazitky ako novy iphone ci znackove oblecenie 🤷‍♀️ Ono dovolenka pri mori nieje len o vode, samozrejme ide o zdravotne benefity (hlavne o tie), deti su alergici a pobyt tu im vyrazne zlepsi zdravotny stav. Dovolenka pri mori nieje o prestizi, daju sa najst apartmany v cene slovenskych a strava je skoro rovnaka polozka. My sme pochodili kus sveta a aj tak sa kazdorocne vraciame do apartmanu na chorvatskom ostrove, malej dedinke na samote kde slovakov stretnete vynimocne. Urcite lepsie ako poslat deti do nakupnych centier ako to casto byva

tilly
6. júl 2023

Doprajeme, niekoľkokrát do roka, plus hory aj mestá. Cestujeme veľa a často (minimálne tretinu roka na cestách a to aj roky predošlé kovidové).
Radšej deckám odopriem elektroniku, budem jazdiť po meste na 10 ročnom aute, volať zo 4 ročného telefónu, sedieť na 9 ročnej sedačke, variť na varnej doske, ktorej už nesvietia čísla, ako sedieť doma 🤷‍♀️.

silvicka247
6. júl 2023

ked su na to peniaze tak by sme chodili kazdy. Teraz ako 4-clenna rodina ked si predstavim ze len za ubytovanie a cestu by sme do Chorvatska nechali 1200 eur a to sme este nejedli a neboli sa nikde prejst tak to radsej ostavame doma, zial je to tak...Naposledy som bola na dovolenke este ako bezdetna v roku 2016 a to som bola prvykrat pri mori ako 22 rocna.

mojmacik
6. júl 2023

Deti majú 14, 5 roka a pri mori neboli... Ja som bola naposledy v 2002....nase dovolenky šli na deti...najprv aby vôbec boliiii, chcela som aspoň jedno, nuž ale keď som sa dočkala,boli tri naraz 😉... Do 1izboveho bytu.. Teda prvoradé bolo byt, nie dovolenka pri mori a doteraz ešte byt splácame a deti treba satit, živiť, mat po platené účty.. A na more jednoducho nezostane.. Takže nejaké jednodňovky na kúpaliská, žiadne aquaparky štýlu tatralandia a podobne.... Keď boli malí,tak sme chodili do domčeka ako to naši volali po svokrovi, teraz tam už nechcú lebo je to mimo signál 🤷🏼‍♀️.. Ale ako malým to staciloooo, voda do bazénika do vaničky... A koľko ze to bolo radostiiiii. A ja som bola prvýkrát v 18 vbulharksu v stannovom kempe...ani žiadne tábory... Ale cez prázdniny som chodievala na Moravu minimálne na 6 týždňov do kúpeľov až do 16 rokov.. Vtedy sa to chodilo bez rodičov samozrejme a koľko som sa na plakala tam keď som ba malá.... A potom sme zase všetci narieka Li keď sme už mali ísť domov ako väčší... Dodnes mám super spomienky, aj v dospelosti sme sa aj navštívili, dokonca aj na svadbe som bolaaaa...

zdenin
6. júl 2023

My sme detom dopriali " len" Liptov a Tatralandiu (10 a 5r) k moru by som chcela ešte ísť. Raz sme boli z našimi v Grécku ked som mala 6 rokov muž nebol nikdy. Dovolenka na Slovensku je drahá ale trošku sa bojim ako sa dorozumiet v zahraniči a ta cesta autom zabijak (napr.do Chorvátska) a lietadlom je to určite drahe

zazalienka
6. júl 2023

Môj muž bol pri mori prvý krát ako 35 ročný, keď sme spolu chodili mali sme predsvadobnu cestu.. ja som mala to šťastie že od detstva som bola párkrát v Juhoslávii, na Lade 1500, škode 120, s papierovou mapou na kolenách .. potom s partiou sme chodili, busom, do kempingov pod stan k moru, Chorvátsko, Sardínia, Korzika, Elba ( kopa zážitkov a spomienok.. ) môj syn bol prvý krát ako 5 ročný, má spomienky, zážitky, odvtedy ak sa nám podarí tak aspoň každý druhý rok ideme, nie je to samozrejmosť, je to dar, sen, spoločný čas, veľmi si vážime že máme tu možnosť ..

cervenaruza123
6. júl 2023

Skvele zazitky maju aj ti, co byvaju pri mori. Ale nebudem sa kvoli tomu stahovat k moru. Detom treba dopriat zazitky, ake sa daju, nemusi to byt nevyhnutne more. Moja mamka nas stale chcela vziat k moru, bol to jej celozivotny sen. Nevyslo. Ja som bola pri mori az v dospelosti a teda nejak ma to extremne neocarilo. Nehovorim, ze zle, len nechapem vobec preco sa okolo tohto mora robi az taky rozruch, ze ludia beru pomaly pozicky, len aby sli kazdy rok k moru. Takze to asi aj kazdemu vyhovuje nieco ine.

btus
6. júl 2023

prvý krát pri mori som bola ako 19 ročná so súborom na zájazde. Mama nemala na to, aby sme chodili na dovolenky. A potom druhý krát som bola až ako 35 ročná. S dieťaťom sme boli raz, keď malo 5 rokov a chodí so starkými. My k moru nechodíme, radšej hory , turistika, lezenie. Na opaľovanie mi stačia naše tajchy a kúpaliská. Moja mama bola prvý krát pri mori keď mala 67 rokov.

len_nig
6. júl 2023

Ja to neberiem tak, že im idem dopriať more, beriem to tak že ideme na dovolenku ako rodina a doprajeme si ju všetci. 😊

guiseppinka
6. júl 2023

Prvykrat som bola pri mori, ked som mala 24 s vtedy este frajerom.. v detstve nikto k moru nechodil, prvykrat sme o dovolenke pri mori poculi od spoluziacky v siedmom rocniku... Ja som si rada chodila po katalogy do cestoviek, snivala o tom, ze budem mat hotelovy komplex niekde pri mori... A potom prve more a ja som kukala, ze hm... A co tu budeme robit? Sli sme "kde sa nam bude pacit, tam skoncime" a bola to pre mna nuda. Ked sme sa vracali cez slovinsko, tak som bola uzasnuta horami... Ale tiez nie som turista. Z okna detskej som videla slavkovsky a do tatier sme tiez nejako extra nechodili... Milujem mesta, poznavacky, ale chce to dopredu vsetko pripravit... Toho roku sme boli s kamoskou na vikend piran a terst a mala som 30stranovy itinerar, co vsetko sa tam da vidiet. S deckami sme boli uz pri mori, vacsinou to vychadza tak kazde 2 roky... Toho roku v lete na 99% nepojdeme, mozno cez jesenne prazdniny by sa dalo nieco, ale uvidime aka bude situacia... Mame dolezitejsie priority... Deckam stacia segrine decka a uz maju zabavu😊

baklik
6. júl 2023

doprajeme dietatu, aj sebe 😀
samozrejme, ak to niekomu nevychadza, nie je to ziadna tragedia, aj na SK sa daju podnikat zaujimave vylety a su tu fajn akvaparky.

adelkaa159
6. júl 2023

Ja som zatiaľ iba rodila ale chodila som z rodičmi k moru na vylety z najstaršiu sme boli zatiaľ raz potom som bola 2 krát za sebou tehotná a k tomu sme stavali dom takže nebolo to možné ale už začíname boli sme karavanom na týžden toho roku more nestíhame lebo stále ak okolo domu treba dačo ale ideme na ďalší rok teraz iba také výlety tu okolie a okolité krajiny

spageta85
6. júl 2023

Ako dieťa som nebola pri mori ani si nepamätám že napríklad niekto so spolužiakov na základné by po prázdninách spomínal more ...Po pravde vtedy ma to ani len nenapadlo nevi či aj som vedela že je nejaké more(38rmam )naši chodili stále do práce nechodili sme ani na nejaké spoločné dovolenky bola som 2x v tábore a na nejakom pobyte myslím 2x s maminou z jej roboty.Ale ako píšem Absolut nechýba nechýbalo milovala som prázdniny doma byciklovanie kade tade po dedinách kúpanie v rybníkoch ,stavanie bunkrov ,hranie kariet pred domov so susedmi na deke ,kúpanie na dvore vo veľkej vani,skákanie po žatve na kozloch respe tie kopce slamy....atď atď milovala som to .Teraz more deťom keď na to máme doprajem ale sú aj leta keď sme s peniazmi horšie a vtedy aspoň nejaký predĺžený pobyt na SVK nepreháňajte to vždy len to na čo máme .♥️🌞

luizina
6. júl 2023

My sme ako deti tiez nikdy neboli, prvy krat som bola ako vydata po 20 tke pri mori a ano, dcere doprajem vzdy ked sa da a vsetky druhy dovolenky, vyletov.. boli sme Pariz, Disneyland, Londyn, Oman, Tunis, Turecko, Egypt a urcite sa aj inde chystame... Milujeme čas strávený spolu a to ma uz 22 rokov, ale ked jej poviem, alebo napisem, ze ideme niekde na dovolenku, tak sa tesi ako male dieťa 😊.

zuzulka558
6. júl 2023

Našu to neláka a nás už vôbec ale pýtali sme sa ci by šla,, akurát cestujeme na chatku na samote bez TV a internetu, inak tam je všetko elektrika aj voda 😅 teší sa lebo sú v okolí aktivity pre nu ferrata, atd

cimage
6. júl 2023

Ako dieta som pri mori nebola, ale chodili sme vela po Slovensku a Cesku. Mojich rodicov to ani teraz nelaka ked su dvaja a kludne by si to mohli dovolit po financnej stranke. So svojim priatelom a teraz muzom sme pri mori aj zili. S detmi sme boli uz viackrat a na dlhsie ako 2tyzdne. My chodime hlavne mimo sezony ked tam nie je naval turistov. Napr take Bibione je fajn pred a po sezone, inak je to hlava na hlave. To fakt neznasame tlacit sa na plazi a v meste s dalsimi tisickami ludi.

chiara_elle
6. júl 2023

@pragmaticka aky je to prosim hotel v Madarsku a kde? Hladam nieco na koniec augusta.