Koľko zarábajú vaši muži?
Ahojte,inspirovala som sa nedavnou diskusiou kde sa kopec zien pustilo do autorky temy,ze jej muz malo zaraba. Ma tak zaujima,kolko zarabaju vasi muzi a co vykonavaju za pracu,,a prosim realne a pravdivo.dakujem
Boze take sumy sem davate, to nerobte. Ja som bola za nafukanu kravu v diskusie, ci su tu aj nie chudubne zeny😂
No tak to neviem, kto by tu take detaily pisal, rovno danove priznanie nechces odfotit? 😃
@catmartina moj 720 v cistom
Pridam ešte jeden pohľad na vec. Nie je dôležité len to, koľko človek (je jedno či muž či žena) zarába, ale aj koľko hodín pracuje, ako ťažko (to sám vníma), koľko voľného času mu týždenne zostáva a v neposlednom rade - aké má výdavky. Môže niekto zarábať "veľa", ale zároveň byť aj veľmi zadĺžený, nemať takmer žiaden voľný čas, byť na pokraji vyhorenia. A môže niekto zarábať "málo", ale byť nenáročný a skromný, mať množstvo voľného času, žiť niekde na samote mimo konzumnej spoločnosti 🤷
okolo 3-4000€
@queen_mary no si predstav, ze ja na to ani zdaleka odkazana nie som, ale i tak rada nakupujem na bazaroch (ale nie na MK, kde "sikovna mamicka opravi, je tam flak ale neskusala som oprat, ci veci, co narobia este paradu")😅
@bessie12 a v akom odvetvi sa tak dobre zaraba?
@catmartina nezijeme na Slovensku a je to sef.
@queen_mary aj ľudia s príjmom nad 3000 nakupujú v bazariku, napríklad z ekologickych dôvodov
@catmartina mýliš sa, ja robím čiastočne pre jednu farmafirmu a keď si voláme doktora na prednášku, tak bez problémov za hodinu platíme okolo 800-1200e (je to hodinová prednáška, celá akcia trvá cca 3-4 hodiny)..... speváci pýtajú za pár pesničiek to isté 😉 tu práveže polovica nie koňa ale polovica národa nemá šajn koľko zarábajú dobre platené profesie lebo aj podľa iných diskusií na koňovi sa za strednú triedu považujú ľudia čo zarábajú 1000e 🙈 akože ja im ten pocit neberiem, to nie, ale stredná trieda vyzerá inak 😎
@queen_mary ako som už písala, ja zarobím v pohode, manžel nadštandartne a nakupujem v bazari. A nehanbím sa za to. Hocikedy sa stane že v škole niekto pochváli deťom oblečenie a nemám problém povedať že to máme z bazaru 🙂 a prečo nie. Koľkokrát tu nájdem krásne nové veci, ktoré by som v obchode nenašla.
@catmartina sesternica je lekarka v nemocnici a teda tych 3000€ - 3500€ naozaj ma aj s priplatakmi, presna vyska zavisi od toho, kolko potiahne sluzieb pocas mesiaca
@queen_mary Netreba zabúdať na to, že aj keby tu polovica zarábala nad 3000€, môžu byť z 99% živnostníci. A vtedy sa nejedná vôbec o čistý plat, ani hrubý ale super hrubý. Takže v reále je to potom nakoniec polovica.
@catmartina
@catmartina toľko co ma tvoj muž s VS, ma "obyčajný" šofér na dodávke, ktory nemusí mať ani strednú školu. Na kamióne muži zarobia ešte viac, a nemusia chodiť na turnusy. Elektrikár si bežne zapyta 12 eur na hodinu ako " fusku". Kominar nám skontroloval za 10 minút, dva komíny a vzal 80 eur, a šiel k susedom.
Zvárač (obvykle sú živnostníci) si vie aj na sk zarobiť okolo 3 tis (v hrubom).
Svokor traktorista popri dôchodku ma 800 eur na družstve.... Zopakujem tu vetu, že popri dôchodku.
Pred 5 rokmi som chodila sadiť stromčeky do hory popri mojej práci. Za jeden od robený deň ( cca 6 hodín čistej práce , inak s cestou a prestávkou 8) som mala okolo 100 eur... Pred piatimi rokmi.
Sú práce, kde na rovnakej pozícii platí jedna firma 1200, a firma v druhom meste 2000 eur. Neskutočne rozdiely vidím, najmä keď sme stavali dom, a zháňali robotníkov. Taktiež manžel kamionista, keď sa rozpráva s inými kolegami z fachu...
V každej práci sú 8ne rizika, iná náročnosť, iné špecifiká. Vo všeobecnosti myslím celkovo, že začína byť v tých o hodnoteniach chaos.
Aby som si mohla dovoliť zaplatiť murara, ktorý pýta 12 eur na hodinu, ja ako pracovníčka vo výrobe mam ale len 4,5 na hodinu, pritom môžem byť tiež na fyzicky náročnej pozícii ako žena... (to je len príklad, som na MD 🤷♀️)
Niekto moze zarobit aj 3-4000 netto mesacne a aj tak kazdy mesiac s nedockavostou caka, kym pridu peniaze, lebo musi posplacat vsetky splatky a dlzoby. A potom caka na dalsi mesiac.
:O malinko 800€, ja som na RD, mame hypo
Čo koľko manžel zarobí, ale koľko z toho manželke a deťom vydelí!
@catmartina cca 1800 je konstrukter
@queen_mary a potom tie temy kedy pride rodicak, ci dnes nabehol rodicak a pod😃
A na co ti je takato infotmacia?ak prinesie chlap 750 a s manzelkinym prijmom to vystaci na hypoteku poplatky stravu a bezne fungovanie je to uplne v poriadku..a je takisto v poriadku ked chlap prinesie 2 3 4 5 xy tisic..
@lenkakravcova presne tak. Môj muž živnostník zarobí síce 2000 eur cca mesačne, no od počíta si odvody, atď.....
Keď to zratwm teraz rýchlo, v čistom, jeho čistý príjem, plus môj čistý, tak dokopy cca 1670 eur Mane k dispozícii.
Nehovoriac o tom, že cez koronu a lockdown nezarobil ale ze absolútne nič, ziadnychv 80 %.... Čiže tak.
Vsetci tu dobre zarobia, len polka kona umiera od hladu a nezvlada drazobu
😁🤣 Kde je pravda?
@catmartina Zarobí 3-cifernú sumu zatiaľ, po štátnych skúškach bude 4-ciferná. Ja mám 4-cifernú sumu.
Asi 1300€
@stanulienkat pravda pipne kazdy mesiac na ucet 😉 ak ma niekto vyssie prijmy neznamena to ze nemusi setrit kedze je to aj o pristupe k zivotu a style zivota. ak chce niekto dopriat detom lepsie vzdelanie byva pri ba a musel sa vypracovat sam (nedostal byvanie nezije s rodicmi) tak potrebuje dobru vyplatu
ja mam skor pocit ze tu prebieha na mi sutaz kto vyzije z co najmenej penazi (najma na stravu) namiesto zapracovania na sebe a zvyseni prijmu
nemusi / nechce setrit

@nelca0510 moj cca 1500v cistom a to ma dve roboty..ja cca 1200..a zijeme bezny zivot. Obaja mame VS..nechapem, co robia ludia co maju v cistom 3k..sak v hrubom je to taka suma ze to ani manager ci dr nema...