icon

2x ovulácia

2. máj 2022

Ahojte žienky, mali ste niektorá 2 ovulácie za mesiac? Prvú som mala pred 12dpo, vytok, vyssia teplota a aj ovu test boli pozitívne. teplota je stále 37, v piatok som bola na prehliadke a tam bol ešte jeden folikul 19mm, v sobotu večer bola druha ovulka 😱 ja vždy cítim aj bolesť čiže viem presne kedy to je. Keď ale teraz dostanem ms, tak to druhé vajíčko ani nebude mat šancu sa niekde uhniezdit, a je to take nezvyčajne nie? Cítim sa ako pred ms, bolia ma trosku kríze, ale žiadne príznaky iné nemám.

carduelis
•
2. máj 2022

Ta prva “ovu” nebola skutocna, vajecnik chcel ovulovat, hormony stupali ale nieco to oddialilo. Nemala si stres, chorobu v tom case? Ak by si vtedy ovulovala tak by nasledovala menstruacia. Nie je mozne ze by po takej zmene hormonov aka nastava po ovulacii doslo este k jednej ovulacii o 2 tyzdne neskor.

janetinka27
•
3. máj 2022

2x v cykle ovulacia moze prebehnut,avsak iba s odstupom max 48 hodin.

sense
•
3. máj 2022

Pozitívny ovulacny test znamená ze ovulácia prebehne. V piatok si bola koľko DPO?

marinecka95
•
3. máj 2022

ja len toľko, že pozitívny ovulačný test vôbec neznamená, že ovulacia prebehla.
Značí len vysokú hladinu LH, ktorá je príznačná pre prichádzajúcu ovuláciu (zväčša 12-48h niekde udávajú aj 72h pred ). To či samotná ovulácia prebehla potvrdí len lekár, meranie BT. Iným spôsobom to nezistíš.

autor
•
Autor odpoveď zmazal
•
marinecka95
•
3. máj 2022

Pridaj graf

lucylliana
•
5. máj 2022

Áno stalo sa mi to keď sme sa snažili prvý krát. Meškala mi MS 2dni, čo nezvykli v tedy chodila presne dokincav rozmedzí 3h, tak som si spravila test ktorý mal slabo pozitívny o 2dni som ho zopakovala no bol negativny, tak som sa zmierila s tým, že ideme čakať na MS. No čakala som 10 dní a jej nikde, tak som volala lekarovy a povedal mi ze mám prísť na vyvolávačku. Po 5dnoch MS stále nikde tak znovu na kontrolu a v tedy videl že už sa tam niečo črtá …