Ab rh negativ a potraty
ahojte tak mam bohuzial po druhom potrate a nasla sa pricina...problem je v negativite mojho rh faktoru....tym ze plod bol zrejme pozitivny a ja som pri prvom potrate nedostala protilatky tak moje telo aj na druhe tehotenstvo reagovalo ako na skodlivinu....je tu niekto kto mal prosim tiez s tymto problem? mala som uz dve biochemicke tehotenstva kvoli tomu ...a psychicky ani nevravim ako to ide dolu vodou? akos. vami postupovali? priatel je zrejme rh pozitiv...
Ja som negativ, muz je pozitiv a nebol to problem. Protilatky ti od isteho tyzdna kontroluju, cize si nemyslim, ze to je problem.
@queen_mary no lebo vo februari som mala potrat a po potrate som hospitalizovana nebola ale latky sa mi nepichli....teraz sa mi zrejme pichnut budu musiet aby sa to nejako vycistilo...ah velmi sa bojim ze sa nam nezadari😔😔
Mám znamu ktorá mala presne s týmto problém, jej protilátky dali, ale aj tak obe tehotenstva aj pôrody boli ťažké a mala namále. No to bolo pred 40 rokmi, držím palce aby to bolo nabuduce ok
@lyduska13 mne tiez nepichali, lebo nebolo treba. To ti lekari akoze potvrdili, ze kvoli tomuto? Ved to sa kontroluje
@lyduska13 neviem, ale zrejme rh faktor nebude jediny problem. Moja mama ma ABneg, ja mam ABpozitiv, aj segra ma pozit. a nebol problem, po prvom porode ziadne protilatky nedostala a toto bolo uz pred takmer 50-timi rokmi. Takze tam bude zrejme aj iny problem.
@lyduska13 ahoj, my s mužom sme tiež takto Rh nekompatibilni, ale vedeli sme to už skôr, sme darcovia. Tá protilatka sa ma pichnúť do 72 hodín, mne to pichali na druhy deň po pôrode, obe decká sú Rh po mužovi.. Nie som odborník, len si myslím, že ak tvoje telo si už po prvom potrate prišlo do kontaktu s + faktorom, berie to ako niečo škodlivé a bude proti tomu bojovať.. Mali by ta viac sledovať, pri tehu sa tie protilátky dajú sledovať a hneď zasiahnuť, mne aj robili viac odberov počas tehu ako iným. Určite na to upozorni aj doktora, skús sa s ním poradiť.. Teraz sa dá dieťatko donosit aj v takomto prípade, medicína ide dopredu, len ta musia určite viac sledovať. Ja som už na prvej poradni povedala ze sme iný Rh faktor, hneď som na to upozornila, nie je problém si zistiť svoju krvnú skupinu aj u obvodného doktora.. A vieš na isto, že príčinou potratu bolo toto?
@bruneta8 no zatial lezim v nemocnici zajtra ma majupustit...lekari vidia problem najviac v tomto, pretoze splodili sme normalne prirodzenym sposobom,aj sa vak utvoril ale prislo v oboch tehotenstvach stadium kedy moje telo zacalo bojovat hcg bolo zalostne nizke,a dalej sa to uz nevyvijalo a aj napriek injekciam a infuzkam to proste telo odlucilo...samozrejme ze ideme obehavat marston vysetreni ci tam nie je aj nieco ine...ale hrozne ma doplasili tym ze mojetelo uz v podstate prislo do kontaktu s druhou skupinou a tym ze proste v ba nemocnici sa na to sprepacenim dalej vysrali uz moje telo vie ze ina krv je skodliva a vypudzuje to
som uplne zufala...uz dlho sme cakali na miminko a ako sa mi zda asi sa ho nedozijem...😔😔
Bolo ich povinnosťou ti po prvon potrate pichnut rhegu! Toto ma tak vytaca ked citam. Zas niekto zanedbal a druhy trpi. Mne tiez nepichli a teraz sa mi narodil syn predcasne kvoli protilatkam a mal silnu zltacku, moc silnu a kopec komplikavii s tym spojenych. Dokazala by som písať vela cim som presla v tehotenstve... A veru rhegu mi ani v 28 tt nechceli pichnut na moje prosby...protilatky zvysene od druhehi odberu som mala a len sa zvysovali.. Škoda reci
Ja som A1-, manžel A1+, prvé dieťa A1+, hneď po pôrode mi pichli protilátky, druhé v 11t som potratila, žiadne protilátky mi nepichli, vraj tak skoro netreba, no a tretie tehotenstvo chlapec A1+, a znova mi pichli protilátky.
som strasne sklamana a clovek by si povedal ze v bratislave je neviem aky lekarsky team...absolutne hovno zdovolenim...nech su bojnice akekolvek tak na ne pindat nemozem....som vydesena ci sa vobec dietata dozijem ked uz dve mi odisli...
Po potrate po 6tt sa ma pichat rhega..
@zdenka11081983 dnes mi ju zrejme este pichnu po tomto potrate len sa cakalo na partnerovu krv...ale to asi uz bude jedno ked mi ju pri prvom potratenepichli ci?je este moznost? prip vy ste prosim mali aj nejaku inu liecbu?fakt som zmatena a za kazdu skusenost ci radu budem mega vdacna
Musia ti ju pichnut, trvaj na tom. Lebo dalsie tehotenstvo môže dopadnúť rovnako. Ked ti ju pichnu, pri ďalšom tehotenstve by to malo byt ok. Budu to kontrolovať. Ziadna ina liecba nie je. Hlavne na tom trvaj. Ja som kvoli tomu, ze mi nepichli prezila tehotenstvo v strachu. Rodila son predcasne, nakolko protilatky velmi stupali.. Maly mal silnu žltačku, 2x sme boli hospitalizovalizovany... Ja som rh -, chlap rh+, maly rh+. Po porode tomto mi ju uz pichlu... Avsak dalsie tehotenstvo u mňa uz nebude
@zdenka11081983 teraz doktor chce pichnut,len sa cakalo na muzovu krv.ale vyzera ze nema problem s tym pichnutim....ah treti potrat uz veru nedam....strasne sa bojim ze svoje proste nevynosim...
@lyduska13 ja toto proste nechápem, nechápem, nechápem. Ja som rodila 1x pred 17-timi rokmi a keďže som rh faktor negatív, automaticky si volali muža na odber krvi. On je pozitív, takže som bola sledovaná na protilátky, ktoré mi stúpali, ale bolo to v norme. Po pôrode mi automaticky pichli rhegu (anti-D gamaglobulín). Pri druhom tehotenstve sa sestrička pýtala, či mám druhé dieťa s tým istým mužom a tak isto mi bola do 72 hodín pichnutá rhega (na moje naliehanie, nakoľko nebola na sklade).
Takže fakt nechápem, čo je toto za starostlivosť a prečo zisťujú partnerovu krv až po potratoch...
Moje obe deti mali rh faktor pozitív po manželovi, takže mne protilátky stúpali pri oboch deťoch a kvôli tomuto boli aj anemické, ale paradoxne žltačku nemali, čo je v tomto prípade atypické.
Ahoj. Ja som rh negativ, vzdy "pichnuta" po a aj tak 2potraty. Ale bojovala som a mam 2chalanov 😍
Ja som tiez 0 -, chlap 0 +, obe deti mam 0 + a dostala som po oboch pôrodoch inekciu protilátky, ak gynekolog mi to prizvukoval ze do 72 hodín od porodu mi musia inekciu dat.. Pocas oboch tehu som mala 5x odber na hodnoty protilatok lebo istý cas stúpali..
@lyduska13 nečítam ďalej, iba prvý príspevok... priateľ je ZREJME? Ak nevie ks tak zistiť...môj chlap bol hneď pri 1.tehu na testoch, - hoci vedel - dr. to chcela mať čierne na bielom. Ja som 0-, on A+.
Prvé tehu bolo ok, jasné aj mi pichli injekciu po pôrode... Potom pár potratov, Keď som skončila v nemocke a čistili ma, tak pichli, keď som to nestihla - v začiatkoch, tak som neriešila nič... Keďže všetky vyšetrenia boli negatívne, tak som aj ja jeden čas riešila že či toto nemôže byť problém, ale ani doktori v zahraničí v tom nie sú za jedno,- tak som to nechala tak. A mám ďalšie 3 deti prirodzenou cestou /jasné že som bola viac sledovaná, pichala som si fragmin, na začiatku duphaston... /
@0silvia0 tiez tomu nerozumiem, lebo moja mama rodila takmer pred 50-timi rokmi a sledovana bola, je sice pravda, ze jej po prvom porode nepichli protilatky (neviem, ci to bola chyba, alebo vtedy este neboli, viem len, ze jej ich nepichli). A mne pred 17-timi rokmi ako jednu z prvych veci-zistovali krvnu skupinu, kedze mam rh pozitiv, tak sa dalej neriesilo, ale viem, ze keby bol negativ, tak by vtedy boli riesili. Tak neviem, ci sa to odvtedy tak dodrbalo, alebo len zavisi od toho, na ktoru ambulanciu zena natrafi.
@dskjhfdlkdjhl kedysi sa ženy rh negatív riešili tak ( rhega ešte neexistovala), že odporúčali ženám rozostup medzi deťmi minimálne 5 rokov, vtedy si telo tie protilátky akosi vraj už nepamätalo. Viem to od kolegyne, ktorá mala kedysi tiež tento problém, ale možno nie všade sa to takto doporučovalo, ako vidno aj v tomto prípade, každý lekár má iný prístup.
@0silvia0 je to mozne, my so segrou mame 6 rocny rozdiel. V kazdom pripade, nechapem, ze ked toto je dlhodobo znama vec (problem s opac. rh), ze sa to takto zanedba. A fakt si na svoje prve tehotenstvo pamatam, ze ten rh faktor sa riesil ako prvy, hoci u mna zbytocne. Neviem, mozno to fakt nerobi kazdy gynekolog, mozno som mala len stastie, mozno aj preto, ze som mala spolocneho gynekologa s mojou mamou (a teda vedel o jej porodoch), ale udivuje ma, ze sa toto niekde riesi az po druhom potrate.
@0silvia0 jo, ale viem, ze ked sa narodila segra, tak mame uz mohli pichnut protilatky, ale ona odmietla, ze uz aj tak ziadne dalsie dieta nebude mat, takze pred 42-mi rokmi to muselo uz byt. Je mozne, ze ked som sa narodila ja, tak este nebolo, zistovat sa mi to nechce.
@dskjhfdlkdjhl je to mozne ako píšeš, tato kolegyňa ma 45 ročného syna a ďalšie dieťa po 5 rokoch, ona mi to takto interpretovala.
@lyduska13 ja som rh neg a tiež som potratila. Dr sa vyjadril, že to určite nie je príčina. Teraz som opäť tehotná, ale už v 35.tyzdni a všetko je ok. Držím palce, určite sa to podarí. Všetko ma svoj čas a príčinu, chce to len trpezlivosť ❤️

@lyduska13 ja som tiez rh negativ a problem som nemala