icon

Ab rh negativ a potraty

lyduska13
24. jún 2019

ahojte tak mam bohuzial po druhom potrate a nasla sa pricina...problem je v negativite mojho rh faktoru....tym ze plod bol zrejme pozitivny a ja som pri prvom potrate nedostala protilatky tak moje telo aj na druhe tehotenstvo reagovalo ako na skodlivinu....je tu niekto kto mal prosim tiez s tymto problem? mala som uz dve biochemicke tehotenstva kvoli tomu ...a psychicky ani nevravim ako to ide dolu vodou? akos. vami postupovali? priatel je zrejme rh pozitiv...

Strana
z2
nikusiak9
24. jún 2019

Ono to nema suvis s rh faktorom. Ja mam tirz rh neg, mala bola cele teotnestvo pozitiv a ok

lyduska13
autor
24. jún 2019

vravim ze na bojnice kazdy nadava ale v bratislave ma otocili ze som potratila a ze ked zacnem krvacat tak je dobre ze ked dokrvacam tak nech pridem na kontrolu....bodka...pritom dobre vedeli aku mam krv a vydrbali sa na to....v bojniciach mi urobili vysetrenia upozornili na vsetko a automaticky si volali na hematologiu priatela kde sa to potvrdilo ze ma pozitiv....ihned mi teda pichali dneska protilatky...tak hadam to bude v poriadku.viem ze ma caka maraton vysetreni a dufam ze mi povedia viacej.som zdrvena po dvoch potratoch.v blizkej buducnosti isto riesit babo nebudem ale uz aspon viem ze z kadial vietor fuka....dakujem vsetkym co mi dali cenne info...🍀🍀🍀 doktor si prechadzal moje vysledky a vravel ze tento potrat mohol mat do velkej miery suvis s tym ze mi tie latky proste pichnute neboli a telo sa proste branilo...zatial nic ine nevidel z odberov.

weja07
25. jún 2019

Ahojte, ja som tiež rg negatívna, podarilo sa nám po Ivf otehotniet no žiaľ len do 7 tt a po potrate mi pichli tú injekciu rhegu. Teraz čakám na ms a pôjdeme si dať zistiť po x rokoch mužovu krvnú skupinu...
Držím palce 👊 🙏 🍀 a prajem veľa síl,zdravia a šťastia a energie všetkým, ktoré si týmto žiaľ prešli... 🙏🙏

yupyup
29. jún 2019

Ahojte, ja som Rh negat manzel Rh pozit a mne po prvom porode pichli protilatky. O dva roky na to, minuly rok v novembri som mala zamlcany potrat v 9tt a isla na kyret, ale neboli mi podane protilatky. Az teraz mi kamoska hovorila, ze aj po potrate je to dolezite. Pricinu nezistili, ale vacsinou ani nezistia, ale v tom case som velmi kaslala a dostala taku chripku, ze najprv mi gynekologicka vynadala ci chcem nakazit pacientky no potom uz len zlu spravu povedala. Este by sme chceli druhe babo tak dufam, ze to nebude problem. Zistovali u vas teraz po potrate hladinu protilatok?

nika3136
30. jún 2019

@lyduska13
Ahoj sa, bábätka sa dožiješ. Nezúfaj.
Ja som A-, priateľ B+, malá má krv A+. Na druhý deň od pôrodu prišli za mnou, že mi musia pichnúť protilátky.

Tebe ide zrejme o to, že po prvom potrate si nič pichnuté nemala, však? Môže sa stať, že teraz splodíte bábo RH - a všetko bude v najlepšom poriadku.
Veľmi ti držím palce! Viem, aký strach prežívaš.

monchichichi
30. jún 2019

My sme s muzom obaja rh neg a sj tak ma kontroluju stale v tehu. A inak po prvom potrate nevedeli ci muz + ci - a nic mi tiet nepichli...

pr1ncezna
3. okt 2020

@lyduska13 mňa by zaujímalo ako si dopadla..tie mi po prvom MA nepichli az teraz po 2.kyrete. Mám sa báť? Mám podozrenie, že pri transfuzii dávno som dostala pozitívne Rh a tam to začalo

rosalie1411
10. jún 2021

@lyduska13 ahoj, ako si nakoniec dopadla? Riešil to niekto nejako?
U mňa je opačný problém ja rh+, manžel rh- a 3 potraty za sebou.. RH faktor nikto z lekárov nezistoval a to som bola u viacerých..

dzejsik
Autor odpoveď zmazal
nika3136
12. jún 2021

@rosalie1411
V tvojom pripade RH faktor nehra ulohu, kedze si RH pozit. Dovod potratov bude inde.

chrumka120
12. jún 2021

Rh faktor môže byt problém vtedy, keď je matka negatívna a ma pozitívne dieťa, vtedy sa môžu matke vytvoriť protilátky, ktoré nemala, napríklad keď sa zmieša s krvou dieťaťa pri pôrode a tie vytvorené protilátky v krvi matky môžu ohroziť další plod v tom prípade, ak by bol tiež rh negatív, ak sa mýlim, tak ma opravte :D

lyduska13
autor
12. jún 2021

@chrumka120 ano ano dobre pisete,u nas bol problem zjavne toto,prve som potratila lebo som bola chora v uplnom zaciatku, a kedze mi nepichli protilatky tak nasledkom toho som potratila aj druhe...mam 13mesacneho synka,ktory sa nam zadaril po druhom potrate po ,,vycistení" krvi....tehotenstvo prebehlo v poriadku nebolo mi ani šlaka, kontrolovali protilátky avšak tie sa ani nepohli...po pôrode mi povedali,že malý je rh po mne negatívny,čo je výborné pre ďalšie tehotenstvo...nemuseli mi pichať nič v tomto prípade.ked je žena rh neg.je problem ale keď je opačne tak to nevadí.resp.neviem o tom...

lyduska13
autor
12. jún 2021

@rosalie1411 bola som aj na hematologii,zistili u mna problem az den pred porodom.😂😂 že mam genetickú mutáciu krvi a mala som si pichat fraxiparín celé tehotenstvo...že malý je technický nemožný....narodil sa mi zdravý chlapec, je to náš doslova zázrak a tým pádom naše zdravotníctvo som sa utvrdila že stojí za ho.no...nie cele ale teda aspon tych odbornikov u nas v bojniciach...rodila som nakoniec az na kramaroch cisarom lebo v bojnociach mi ohrozili dieta....poslali ma 2x domov s krvacanim hoci vedeli ze normalne neporodim a mne uz odchadzala placenta....hlavne sa nenechaj odbit a vydup si vserky mozne vysetrenia....hematologia genetika urcite...

rosalie1411
13. jún 2021

@lyduska13 @nika3136, ďakujem baby.. 😊

Lyduska, tebe veľmi blahoželám k synčekovi... 😊

Strana
z2