icon

Aké máte skúsenosti s liekom Duphaston?

timi790
14. máj 2022

Zdravím žienky 🙋🏻‍♀️ S priateľom sa snažíme o bábätko vyše roka ☺️Mám nepravidelný menzes (už od mojho prvého menzesu ,ktorý som dostala v 12nastich) . Samozrejme bola som u gynekologičky na vyšetrenie ,výsledky boli dobre , len nejaký hormón tam robí problém ,už neviem teraz presne aký,mam ho menej ako by som mala mať 🙂 a tak mi predpísala DUPHASTON , povedala mi aby som ho začala užívať 16.deň cyklu , 2tablety denne (ráno,večer) a že keď doberiem balenie ,tak menzes by mal prísť do tych 2-3 dní.. Užívam ho 2 mesiace .. Po prvom balení mi prišiel menzes na 11 deň .. a teraz po druhom balení ,akurát čakam 8deň na menzes .. Strašne túžime po bábätku ,no nedarí sa a som z toho zúfala ,mam taky pocit ze to bude na dlho .. Aké skúsenosti s DUPHASTONOM máte vy ? Pomohlo vám niečo iné ? Ďakujem za každú odpoveď a radu 😊

luccija
•
14. máj 2022

@timi790 ja ho beriem na problémy s cyklom tak ako píšeš...na 2-3 deň dostanem menzes.Mozno to u teba chvíľu bude trvať, kým to nabehne a možno zmení liečbu.Mne povedala, že mám brať liek ako antibiotiká cca v rovnakom čase

zuzkacik4
•
14. máj 2022

A mas aj odsledovanu ovulaciu? To je velmi dolezite pri tomto lieku, lebo ak ho budes uzivat moc skoro, zablokuje ovulaciu...

oli2782
•
14. máj 2022

Najprv si treba odsledovať ovulaciu. Ja ju mávam na 18. deň cyklu takže mne by ju v tomto prípade zablokovala a k dieťaťu by sme sa nedopracovali vôbec. Možno aj u teba bude tento problém

timi790
autor
•
14. máj 2022

@oli2782 mam stiahnutú appku menštruačný kalendár a podľa neho ked som tie tabletky nasadila, tak som som mala ovuláciu 😊 a aj gynekologička mi robila neaké testy počasu ovulácie či vôbec ovuláciu v tých dňoch mám ☺️ mne menzes príde zato som rada , len nie tak ako by mal 😞

janetinka27
•
14. máj 2022

@timi790 ovulaciu ti ziadna appka nenaplanuje. ja beriem tiez progesteron a chodim kazdy mesiac na kontroly na potvrdenie ovulacie. progesteron nasadzujem potom po 3 dnoch a beriem 10 dni.
bez kontroly ovulacie moze duphaston znemoznovat otehotnenie

selena_luna
•
14. máj 2022

@timi790 presne ako baby pisu ovulacia v appke je len plus minus autobus kedy by aso mala byt. Musis si ju este odsledovat ovulacnymi testami. AZ po nej nasad duphaston inak ti ovulaciu zablokuje a mozete sa snazit do aleluja.

lucijalucy
•
14. máj 2022

Brala som ho takto 7 mesiacov a viac mi uškodil než pomohol. Po skončení užívania Duphastonu som začala užívať Inofolic a Gynex a o 4 mesiace sa zadarilo. Držím palce 🤞🏼