Ako byt v pohode, keď sa nám nedarí otehotnieť?

leuskanova
26. jún 2020

Ahojte dievčatá, poprosim vás o radu, ako byt v pohode keď sa nedarí už vyše roka ☹ mám PCO, priatel ma spermiogram na výbornú, beriem inofolic a duphaston dlhodobo, tento mesiac mám mat prvy krát clostibelgyt plus na 12 deň (možno) prehnal, čítala som nato dobre ohlasy ale gynekológ ma uzemnil že sa mi z toho môže spraviť aj cysta tým padom jediná možnosť bude centrum. Nemyslieť nato je dosť tazke keď v rodine mame veľa bábätiek.
Ďakujem za každú radu!🙂

bazarik84
26. jún 2020

@leuskanova brala som clostilbegyt pol roka neuspesne. Potom uz sme mali vybavene papiere na zacatie umeleho (clostilbegyt sa moze brat len pol roka vkuse). V tom poslednom cykle navrhla lekarka inseminaciu. Stalo to 100€ a ostala som tehotna. Mna ta moznost predtym vobec nenapadla. Keby viem, tak to podstupim kazdy mesiac s tym clostilbegytom. Je to totalne neinvazivne a 100€?!?!? Oproti cene a hormonalnym zasahom pri umelom je to zadarmo.

lenkaakk
26. jún 2020

Mozno by ste mohla skusit tradicnu cinsku medicinu, vedia tieto veci velmi dobre nastavit a pomoct 🙂

veronika1234512345
28. jún 2020

My sme sa tak trápili 3 roky, ale muž na spg nebol čiže sme nevedeli ci je chyba tam, alebo kde.
To je vedľajšie.
Ja som sa nejak vnútorné nastavila, že to proste vyjde v tom centre.
Že pôjdeme tam urobia nám párové vyšetrenie prejdeme si konzultáciu atď a dočkáme sa vytúženého bábätká.
V januári sme mali ísť v decembri som mala pozitívny tehotenský test ❤️ dnes som v 8 mesiaci.
Je veľa možností co môžeš brat a co ti môže zabrať a pomôcť. Neboj 😉

leuskanova
autor
3. júl 2020

@veronika1234512345 gratulujem! ❤ , ďakujem za povzbudenie, ja sa už pomaly tiež nadstavujem nato, že to vyjde v centre, už pomaly ani tomu clostylu neverim..tak uvidime, snad sa usmeje štastie 🙂

leuskanova
autor
3. júl 2020

@bazarik84 a v ktorom centre si prosím bola? musela si absolvovať aj nejaké vyšetrenia, prípadne nejakú vstupnú prehliadku? či si len povedala že chceš insemináciu?

veronika1234512345
3. júl 2020

@leuskanova určite hlavu nevesaj.
Mas pco s tým je to vždy ťažšia a dlhšia cesta.
Moja kamarátka ma pco a ma 2 krásne deti takže ísť ide to 😉
Ľahko sa veľmi vraví, že nemysli na to, nedá sa to ja viem, ale u mňa nastal zlom, kedy som naozaj nemala najmenšiu chuť to riešiť a nemala som ani kedy (kvôli práci) a vyšlo to.
Samozrejme v podvedomí som si vravela oh som vyťažená v robote zas zo sexu nič atď.
Ale vidis pan bozko to zariadil.
A dočkáte sa aj vy s muzom ✊🏼✊🏼😉

terezia323
3. júl 2020

@leuskanova ja mám tiež pcos a snažili sme sa skoro dva roky. Začali sme chodiť do centra. Dali mi vitamín D, lebo som mala deficit. Objednali ma na HyFoSy a keď som prišla na usg pred vyšetrením už bilo srdiečko 🙃

83bambulka83
3. júl 2020

@leuskanova my sme sa snažili vyše roka, manželov spermiogram ok, tak minuly rok v januári som sla prvý raz na folikulometriu, folikul bol veľký ale nepraskol, nedošlo k ovulácii, tak mi dr. odporučil inofolic a že budúci mesiac mi pichne injekciu na prasknutie folikulu. A povedal že tento mesiac mám na 99% čakať ms. Sla som domov uplakaná že ja nikdy nebudem tehotná. Kúpila som inofolic a začala užívať, no a cca 7 dni pred ms sme mali sex, ale po mesiacoch taký prirodzený, nie s pomyslením že sa snažíme o babo (krstili sme novú spálňu 😁) noo a ms neprišla. Bol to zázrak, my sme sa prvých 12 týždňov netešili, lebo sme tomu neverili 😃 je pravda že sa nedá na to nemyslieť a byt v pohode. Ale práve tu jednu noc som si bola istá, že tento mesiac z toho zase nič nebude, užila si to aaa práve mi spinka v náručí nádherný a zdravý Jakubko 🤭😀 želám veľa šťastia a čo najskôr vytúžene //

bazarik84
3. júl 2020

@leuskanova mari sa mi, ze iscare, sidlili pod hradom v BA, ale teraz tam neviem nic najst, tak si nie som ista tym nazvom.
Navrhli to oni, ale hovorim az po pol roku s tym, ze uz sme mali papiere na umele. Tetaz by som sla hned s tym, ze chcem vyuzit aj tuto moznost, stoji to 100€. Muz da spermijky, laborantky povyberaju tie najlepsie, trva to hodinu alebo kolko a sups vlozit do maternice cez pisulu. Proste zakrok ako nic.
Urobili vstupne vysetrenia a potom nic. Mala som PCO, muz horsi spg, ale mal vela spermii. Ja som cakala, ze aspin zistia, ci nemam nejake nepriaznice prostredie v posve alebo nieco. Ale nie. Cele mi to prislo, ze sa nesnazia zistit pricinu, ale smerovat to k tomu umelemu, lebo je to fajn biznis.

bazarik84
3. júl 2020

@leuskanova a tiez sa nam prve a tretie podarilo prirodzene, takze to, ze sme mali ist na umele pri druhom je trochu odveci.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre