icon

Ako nájsť náhradnú matku?

zubeida
20. aug 2021

Dobrý deň,
nechcem sa tu veľmi rozpisovať o tom, aká cesta vedie človeka k tomu, že hľadá náhradnú matku (neplodnosť, x pokusov ivf, 1000 kliník a milión doktorov... + smútok v duši...). Ale ak niekto dospeje do štádia, že je ochotný sa vybrať aj toto cestu, kde si prosím vás nájde náhradnú matku? Možnosť kamarátok a ich kamarátok žiaľ z rôznych dôvodov zlyhala. Viem, že u nás to nejde ale v ČR sa dá zrealizovať oplodnenie náhradnej matky. Ale kde sa dá takúto ženu nájsť? Viete niekto poradiť? Samozrejme, som si vedomá, že na to všetko teba mať aj dostatok financií. Máte niekto s takýmto niečím skúsenosti (či už zo strany náhradnej matky alebo ženy, ktorá náhradnú matku potrebuje)?
Ďakujem

Strana
z3
dominikamacakova
29. okt 2022

@oblecenie99 prepáč, ale to čo píšeš je strašná blbosť. Žene sa tvoria hormóny počas celého tehotenstva. Počas celého tehotenstva si buduješ vzťah s dieťaťom. Ty nemusíš trpieť v bolestiach a nemusí sa ti dothrať celá vagína aby si PRIRODZENE milovala svoje dieťa. Tým, že ti odíde z tela placenta (je jedno či spodkom, alebo kus vyššie) sa naštartuje laktácia, vyplavia hormóny atď... Ty si práve porovnala cisársky k tomu ako keď ideš po ulici a zrazu nájdeš dieťa. Ja sa nečudujem, že tvoja kamoška má psychickú traumu ak si jej toto hovorila. Vynosiť svoje vlastné dieťa a porodiť ho cisárskym rezom a adoptovať/nechať si vynosiť dieťa sa nedá absolútne, ale absolútne porovnať!

erikavesela
30. okt 2022

@dobromila co je na tom neeticke?

erikavesela
30. okt 2022

@pininka1 preco to nie je u nas mozne?...opytaj sa veriacich...

erikavesela
Autor odpoveď zmazal
rachel36a
30. okt 2022

@mey8 ani v CR to nie je pravne poriesene, ako ty pises...aj tam plati, ze matka je ta, co dieta porodila...az nasledne sudnou cestou a osvojenim sa to zmeni...ak by sa ale NM rozhodla zs si dieta necha, tak pravne ma na to narok...my sme to s muzom riesili pred 10 rokmi, ked sme nemohli mat dieta, a prave kvoli tomu , ze by sa mohlo stat , ze sa NM tozhodne inak , tak sme to neuslutocnili...

oblecenie99
30. okt 2022

@dominikamacakova nuž áno... A presne také tie super komenty spôsobujú po pôrode u niektorých žien pochybnosti.. samozrejme, že prirodzene dokážeš milovať svoje dieťa, ale vieme sa vžiť aj do pocitov inej ženy, ktorá môže niektoré veci prežívať ináč? Popôrodné depresia, toto všetko sú neexistujúce veci? Existujú len super šťastné ženy, ktoré majú automaticky úžasné puto s novonarodenym dieťaťom? Nie, neprirovnala som cisársky pôrod k tomu, že nájdeš na ulici dieťa, len považujem za potrebné povedať, že niekedy môžeš byť akokoľvek pripravená a šťastná v očakávaní, realita ťa môže zaskočiť, aj to, že ten úžasný a prirodzený pocit nemusí hneď prísť najmä ak sa očakáva pravý opak. A deje sa to často, ver mi. Prečítaj si trošku o skúsenostiach niektorých žien po cisárskom reze, asi nebudem sama taký vadný kus. BTW, to, čo som vyššie opisovala pred rokom, u mňa naštartovali najme tie parádne reči o prirodzenom a automatickom.. začalo sa to poznámkami "veď ty si ani nerodila" po "to, že ty nevieš kojit, je len a len tvoja pohodlnosť a neschopnosť, veď sa hormóny tvoria celý čas, mačky sa tiež nikto nepýta". Tá moja známa mimochodom rodila predo mnou, moje dieťa má o dva roky menej, čiže nie, nikomu som nespôsobila traumu svojimi rečami.
Myslím si, že k tejto konkrétnej téme som sa vyjadrila maximálne úctivo, a ozrejmila som aj niektoré právne skutočnosti, nakoľko sa tu šíria často a úspešne aj bludy.

dominikamacakova
30. okt 2022

@oblecenie99 popôrodné depresie majú aj ženy, ktoré rodili prirodzene a nepríde tá úžasná láska hneď a možno ani časom. Ja som len reagovala na to, že to je ako "halo, už som na svete z ničoho nič". Ja som zažila aj akútnu sekciu, čiže som prežila kontrakcie a mám z pôrodu traumu. Druhý cisársky som mala plánovaný a nemám pocit, že by na mňa z čista jasna bez ničoho vykuklo dieťa. Tiež som počula blbosti typu "veď ty si ani nerodila". Ale ja sama viem čo som prežila a som neskutočne vďačná za cisársky 🙏🙏🙏 Necítim sa ani o milimeter horšia matka ako ostatné.

oblecenie99
30. okt 2022

@dominikamacakova Uisťujem ťa, že ani ja sa necítim horšie, ja som v Tom príspevku opísala pocity, ktoré som mala PO pôrode môjho syna (mimochodom, tiež cisársky a bola som nekonečné vďačná zaň, napriek tomu som bola zo začiatku zaskočená zo všetkého), čo bolo pred rokmi. Aj ten príspevok, na ktorý si reagovala, je už viac ako rok stary. Odvtedy sa už na veci pozerám aj ja ináč.

mum1niki
Odpoveď bola odstránená
mum1niki
Odpoveď bola odstránená
ona234
Odpoveď bola odstránená
kristin2828
Odpoveď bola odstránená
natatatata
Odpoveď bola odstránená
heryteri
5. okt 2025
@natalienka12

@mey8 Pravne to mozne nie je. Biologicka matka mozes byt, ale ak by doslo k sudnemu sporu, matkou nebudes a do rodneho listu zapisu zenu, ktora dieta porodila. To nic nemeni na veci, ze geneticky material ma dieta od teba.

@natalienka12 Mas nespravne info. V CR to funguje, maju to pravne podchytene a rocne sa tam takto narodi cez 100 deti. Chvalabohu, ze je aj takato moznost prist k babatku🙏

Strana
z3