Ako neprezradiť tehotenstvo?
Ahojte. Koncom jula sa chystame na dovolenku so svagrovcami a my sme sa snazili o babo no nevien zatial ci uspesne alebo nie. Ale keby naaahodou to vyslo, nevuete poradit nejake presvedcive "argumenty", kvoli ktorym si nebudem moct dat alkohol vecer pri posedeni? :D nechcela by som to hned v takom skorom stadiu roztrubovat ak to vyjde no:( ale uz dlhsie mi vrta hlavou co by som im povedala :D jedine lieky ma napadli, ale ake? Na co? Vdaka z akazdu odpoved :D
a čo veta alkohol mi v tomto teple nerobí dobre...
lieky? magnézium, ibalgin, paralen od bolesti .....
Budeme tam 5 dni takze 4 noci nemozem byt na paralene :D a kazdy rok tak chodine spolu a vecer si dame trosku pri posedeni :Dtak by to bolo divne teraz zrazu povedat ze nesam si celu dovolenku :D
@bejka90 však nemusíš piť všetko na ex...môžeš sedieť pri jednom poháriku vína alebo piva celý večer...
@bejka90 vy sa len snažíte a už hľadáš výhovorky?
Kľudne si daj, aspoň sa možno skôr zadarí 😀
To nevieš povedať "nechcem,dik" bez vysvetľovania?😃
@bejka90 ja nechapem tie komenty ze ci nebies povedat ze si nedas a hotovo..ved jasne ze viws povedat ale hned by to asi bolo podozrive ked ste si zvykli dat..ja som mala podobny problem na silvestra som bola cerstvo v 5tt a tiez by to bolo mega podozrive ze nevypijem..ja som sa ale vyhovoría na ockovanie ze som bola den oredtym a mala som teploty. Co keby si povedala ze beries norethisteron (na oddialenie menstruacie kvoli dovolenke)a ze ti lekar vravel ze nemas pritom pit alkohol?;)tak ze si radsej nedas
@bejka90 vedia svagrovci ze sa snazite o babo? Resp.aky mate vztah, predpokladam ze fajn ak spolu chodite na dovolenky 🙂 ak ti to nerobi problem, povedala by som ako tu uz spominali, ze sa momentalne snazite a teda si si dala pauzu od alkoholu, kedze nechces riskovat.
Ale ak nechces nic spominat - tak povedz ze beries nejake antihistaminika napriklad. Inak ani ten tip nie je zly, ze vyber si nieco co nikto nepije a nalej si tam nealko :D
Tak zase ju poznajú a ak bežne pije, bude to divné, ked zrazu nie a dostane sa do podozrenia. Pre tie čo sa čudujete čo má vysvetľovať, iné by to bolo keby sa stretnú prvýkrát a nepije. Ale takto to bude divné že nepije a dostane sa do podozrenia. Ak vedia že by ste chceli bábätko povedala by som polopravdu, že rada by si čím skôr mala bábo a že gynekolog ti poradil aby si nepila, že tým zvýšiš šancu.
ja ked som bola cerstvo tehotna a tiez som to este nechcela vsade roztrubovat, pila som nealko sampanske, aj doma vecer ked prisli susedia som im dala tiez nealko a v robote vsetci 3 tyzdne pili kavu bez kofeinu, nik na nic neprisiel 😀
Dakujem pekne za typy🙂 no my sme takmer v kazdodennom kontakte takze pozname sa dost... takze ano viem povedat ze nedam si lebo nemam chut alebo nieco ale to by tak platilo keby ze sme 1 noc....
@bejka90 povedz, že si mala kliešťa a našli Ti boreliózu. Môj muž na to bral ATB 40 dní....inak bol normálne funkčný a v pohode.
Tak piť (okrem roznych inych veci)by si nemala ani keď sa ešte len snažíte, takže aj to by mohlo stačiť ako argument.
Kúp si nealko pivo alebo tak a môžeš si ulievat z neho. Hádam ťa nebudú nútiť piť to čo pijú oni.
Pár dnî pred dovolenkou, to zahraj na dajakú chorôbku… j neviem bolí ma ucho trocha a pôjdeš k lekárovi a povieš potom že ti dal ATB lebo máš zapal…daj si vatu do ucha a hotovo…
Vyhovor sa na alergiu a antihistaminiká, to má dnes každý druhý človek a nie je to podozrivé. Ale podľa mňa to zbytočne teraz riešiš, na také úvahy bude dosť času, keď uvidíš // na teste. Iba sa na tehotenstvo príliš upínaš a vtedy sa psychika zvykne tak bloknúť, že sa nedarí. Nerieš, užívaj si život 🙂
hele ja by som kamosom normalne povedala, ze snazime sa, tak zvysujem sance na uspech tym, ze teraz nepijem. a je to.
Tak pri snažení to naozaj nemusíš ešte riešiť a uži si dovolenku aj s trochou alkoholu. V prvom trimestri aj tak ešte nie si prepojená s plodom skrz výživu.
@bejka90 my sme sa ani o jedno dieta specialne nesnazili, proste sme nechali tomu volny priebeh a zila som normalne ako predtym. Neopijala som sa, jasne, ale pri druhom som trosku kazdy mesiac stresovala, ci ano, ci nie, no a zaciatkom decembra som brutalne ochorela, presne si pamatam, ze v polke decembra som si robila test, lebo som musela brat lieky, bol negativny, tak som brala ATB, Ibalgin, Stoptussin a kopu dalsich veci. Potom prisli Vianoce a sli sme k nasim na tyzden, nabalila som vlozky, lebo akurat mi MS mala prist okolo Vianoc. Normalne som si pripila kazdy vecer s nasimi poharom vina. Na Silvestra sme boli uz doma a s muzom sme mali nachystanu flasu medoviny, drobec mi zle spaval, bolela ma hlava, ale tu medovinu sme si dali. Az na novy rok, niekedy okolo 3.1. mi trklo, ze dako dlho mi to meska, ale este som sem tam kojila drobca a meskanie bolo u mna normalne. No a na teste kolajnice ako hrom. Musela som otehotniet niekedy koncom novembra alebo este okolo Mikulasa, kedze v polke decembra bol test negativny. Dcerka je uplne v poriadku, nic jej nie je. Ma uz pomaly 7 rokov a je velmi sikovna. Takze za mna to netreba az tak hrotit pri tej snahe. Je rozdiel, ked uz si tehotna a vies o tom, to uz som potom naozaj nepila nic. Pri tretom som nakupila vino, lebo vsak karantena, korona, ze si spravime pekne vecery s muzom vo dvojici a hned v aprili pocas lockdownu som otehotnela, takze nic z toho vina 😅. A teraz som si brusila zuby na ribezlove vino vecer u nasich na terase, kedze na dovcu nikam nejdeme, vsetko zhltne prerabka domu, tak aspon takto a zase nic, cakame stvrteho drobca 😆. Nie ze by som bola na tom alkohole zavisla, vsak nie, ale tak mi to pripomenulo tie letne vecery, ked sme boli bezdetni a na dovolenke si boli niekam sadnut v restike alebo len tak na terase, vyhlad na more a 1-2 drinky.
Neboj, keby si si dala jeden pohar vina pocas snazenia, nic sa nestane podla mna. Nedaj si tvrde. Alebo nealko pivo. Aj tak sa testujes az po meskani. Pri tomto stvrtom drobcovi som par dni, mozno tyzden, brala lieky, co sa v tehotenstve vobec nemozu, lekar mi ich len potom vysadil, ale povedal, ze to este sa nemohlo nic stat, nastastie som to zistila skoro a mala nizke davky. Bude to fajn, neboj 😉

Klasika atb beries, alebo si po brusnej viroze a este Ta boli zaludok, alebo si sa tak opila na stretku s kamoskami, ze alkohol nechces aspon mesiac vidiet...