Ako prebieha laparoskopia

tehulka2016
19. aug 2018

Ahojte, nenasla som aktualne k teme laparoskopia. Uz jedno dieta mam, a s mm sa snazime uz planovane o 2., ale nedari sa. Prvykrat som otehotnela takmer ihned. Doktor mi odporucil zistit priechodnost/laparoskopiu, kedze mozem mat po cisarskom zdrasty, alebo iny problem ktory brani otehotneniu. Chcem ist radsej na laparo, lebo mam dost rokov akurat na druhe babo, takze cakat a volny priebeh tomu uplne nechcem davat. Tie co ste boli na laparke,viete mi povedat ako prebieha? Co tomu predchadza, ake vysetrenia?a ako ste sa citili potom? A rada by som aj vedela ci sa vam potom podarilo otehotniet.dakujem

lkristinka
19. aug 2018

Ahoj bola sa na laparoskopii mesiac dozadu interne vyšetrenie anesteziologiu odbery krvi gynekologické vyšetrenia som absolvovala , žiaľ j mám PCO a dieťatko sa mi zatiaľ nedarí ani po laparoskopii a vypalovani vaječníkovych cýst ... u mna to bol bol som psychicky bola pripravená na všetko ale žiaľ nie na takú nemocnicu ako je Žilina :( ..

alexwarring
19. aug 2018

Ahoj, ja som bola v januári, bábo zatiaľ stále nie je ani na ceste. Pred laparkou musíš mať vyšetrenie buď od svojho gyn. alebo z reprodukčného centra, ak niekam chodíš, okrem toho budeš potrebovať predoperačné vyšetrenie a anesteziologické. Do nemocky prichádzaš deň vopred (NR), od polnoci už nemôžeš ani nič piť, ráno ťa zobudia, dajú Ti oblbovák, obviažu nohy, napichnú na infúzku a čakáš do poradia. Na operačke Ťa uspia, podľa toho, čo nájdu trvá aj zákrok, u mňa to bola rýchlovka, všetko vraj čisté a priechodné, takže mi robili len malý rez do pupka, ženám, ktoré mali cysty a pod, robili ešte dva ďalšie rezy v podbrušku, tie mali potom porobené z rán vývody. Ako operácia sama o sebe v pohode, najhoršie je asi keď ťa prebúdzajú po a nevieš ani čia si, a potom, hoci je to len malý rez, ale nakoľko sa nachádza zrovna v strede brucha, ktoré pri vstávaní z postele používaš najčastejšie, bude ťa to ešte niekoľko dní bolieť, ale nie je to nič hrozné, na tretí deň od príchodu ideš domov. Veľa šťastia, nech sa čím skôr zadarí

stacey99
19. aug 2018

Ahoj. Nam sa nedarilo vyse styri roky. Odporucanie na laparku mi dala gynekologicka. Mna operovali v Presove. Normalne som sla do nemocnice, tam mi urobili vstupne vysetrenia, ultrazvuk, myslim ze aj krv na hormonalny profil a dohodli sme termin. Vybavila som si interne aj anesteziologicke predoperacne. Den pred operaciou som doma uzila prehanadlo, nazov si uz nepamatam, potom uz nic nejest a pit len do polnoci a rano o siedmej na prijem, o desiatej na operacku. Ja som isla povodne len na prefuky, ale nasli mi aj zrasty, zrejme po operacii zlcnika spred 12 rokov, myom a este mi spravili aj drilling vajecnikov. Cize mne sa to trosku skomplikovalo a domov som sla az na siesty den po operacii. Ale zrejme k niecomu to bolo dobre. Do 6 mesiacov som otehotnela, sice potratila, asi este potrebovala maternica viac casu na regeneraciu, o dalsich 6 mesiacov som znovu otehotnela a momentalne som v deviatom mesiaci.
Ja som tiez sla na laparku hlavne kvoli veku a aj som to brala ako poslednu moznost pred umelym oplodnenim. Beriem aj lieky na stitnu zlazu a lekarka mi minuly rok zvysila davku, takze v mojom pripade mohlo byt aj to sposobene, ze sa mi podarilo otehotniet. Proste jedno s druhym. Kazdopadne som rada, ze som na operaciu sla.
Ak to vnutorne citis, ze chces na operaciu ist, tak drzim palce nech vsetko dobre dopadne.

tehulka2016
autor
19. aug 2018

@lkristinka preco bolo zle v za? Ja som tam 2 roky dozadu rodila a bola som spokojna
@stacey99 dakujem a nech ti bezproblemovo prejde porod
@alexwarring dakujem, myslim ze ma doktor posle na laparku do reprodukcneho centra a vela stastia nech je babo coskoro na ceste

lkristinka
19. aug 2018

@tehulka2016 laparoskopiu som mala mat v štvrtok ale nie dali má ležať na jisku čakala som do piatku v pistok má zobrali a katastrofa .. nepomôžu ti tie sestričky má jiske ani postaviť ani nič ja som to brala dosť zle mala som hrozné zlý tlak na večer mi dali injekciu do zadku hrozné bolela a hrozné bolela ďalšie 2 týždne potom ešte presne to miesto kde mi ju dali jediná som nedostala ms a ako náhle má hnusne postavila tak že on skoro spadla na zem začalo niečo so mna tiecť a oni noc si s toho nerobte potom som ležala ešte 2 dni tam v hnusne špinavých oblieckach .. sestrička mi nepomohla ani na wc keď som mala vyvod a bola som slabá nedokázala som sa postaviť nemám dobre spomienky

lkristinka
19. aug 2018

A o jedle ani nehovorím to nič radšej nosili z domu

kajus_a
19. aug 2018

Mne laparku odporucil moj gynekolog, potrebovala som len predoperacne vysetrenie, na ktore som musela doniest svoju zdravotnu kartu.
Na laparke som bola v Sliaci. Objednana som bola tusim na 11:00. Od predosleho vecera som nesmela nic jest ani pit. Po prijati v Sliaci mi dali kompresne pancuchy, prisiel doktor, vysvetlil, co bude robit a odktacala som na operacku. Prebiehalo to v celkovej anesteze. Okolo 18:00 ma prepustili domov.
Vysledok z laparky bola diagnoza endometrioza a odporucanie na IUI. To sme absolvovali 3x v Martine, ale nepodarilo sa. Po prvom IVF som otehotnela. Mame zdravu dcerku a teraz cakam druhe babo. Otehotnela som prirodzene po par mesiacoch.
Laparky sa vobec netreba bat. Keby viem, ze to nic nie je, isla by som na nu prv. Mne to robili len cez dva malinke rezy, jeden v pupku a druhy na kraji, pri vajecnikoch. Jazvycky sa zahojili rychlo, teraz di ich vidim iba ja, lebo viem, kde su, inak su uplne nenapadne.
Po laparke som tyzden marodila, jazvy neboleli vobec, skor bolo neprijmne to nafuknute brucho.
Drzim palce!

meredith83
19. aug 2018

No ja som bola na laparke v zahranici. Tu to robia vsetko v jeden den. Aj predoperacne vysetrenia aj laparku. Isla som do nemocnice o 8.00 a doma som bola o 17.00. Mne ju prikazali kedze tu kde zijem nedavaju vacsinou lieky bez toho aby mali pozretu prechodnost a na hypofyse jeden vajcovod sa zdal neprechodny. Vsetko som mala v poriadku otehotnela som az za 6 mesiacov. Bohuzial to bol zamlcany potrat. Ja laparku odporucam. Tiez som mala len dva rezy ale poviem pravdu zobrala som si volno 5 dni a dobre som urobila. Mne anestezia nerobila problem ale to ako vpustali vzduch do brucha vsetko ma bolelo este 2 dni..

tehulka2016
autor
20. aug 2018

@kajus_a ahoj, gratulujem a rychly porod ti zelam. No ja mam moznost ist na laparku na sliac alebo gyn fiv zilina, ale kedze mam doma dcerku uvitala by som keby som mohla ist ten den domov. A nafuknute brucho je po tej laparke? To som nevedela. A bolelo ta to? Ja som pripravena na vsetko, chcem druhe, nechcem cakat. Tak nech ma pozru a snad sa mi potom podari otehotniet

stacey99
20. aug 2018

@tehulka2016 brucho je nafuknute z plynu, ktory ti tam pustia, aby dobre videli na organy. To sa robi pri kazdej laparke. Mna este aj boleli ramena. Ako silna svalovka. Dalo sa to v pohode zniest. Vraj je to bezne po narkoze. Za zivot som mala narkozu dvakrat a zakazdym som ju inak znasala. Prvykrat ani neviem, ze bola a druhykrat ma aj trosku naplo na vracanie.

kajus_a
20. aug 2018

@tehulka2016 ďakujem.
Áno, budeš mať nafúknuté brucho pár dní. Ja som ho mala ako v piatom mesiaci tehotenstva. Ale bolelo to možno deň-dva, ale nič hrozné. V Sliači vždy prepúšťajú v ten deň pokiaľ nie sú komplikácie alebo pokiaľ nie si objednaná na večernú hodinu.

jana171218
21. aug 2018

Ja som bola na laparke v sliaci a bola som velmi spokojna! Mala som zo zaciatku obavy ale nakoniec vsetko bolo dobre, doktor odbornik, mily naozaj som bolo s pristupom spokojna ! Odporucam

tehulka2016
autor
21. aug 2018

@jana171218 ahoj a podarilo sa ti po tom otehotniet? Isla si hned ten isty den domov? Vedela si si vybrat doktora ci to je jedno?

jana171218
21. aug 2018

@tehulka2016 napisem ti ip

siilvinkaa1
28. sep 2018

@kajus_a ahoj. Nasla som tuto temu. Aj mna caka laparka, buduci tyzden v sliaci o 11tej. Ako to prosim ta prebiehalo? O kolkej ta brali? Mam prist nalacno..takze uz si ani rano nepila vodu? Neviem si to celkom predstavit. Dakujem za odpoved ;)

kajus_a
28. sep 2018

@siilvinkaa1 mne kazali jest a pit naposledy vecer predtym.
Ked som tam prisla, dali mi vypisat nejake papiere a potom ma zobrali na izbu. Tam som cakala, pokym pridem na rad. Zobrali ma o dost neskor, ako som mala naplanovane.
Po zakroku, ked som sa prebrala, ma previezli naspat na izbu. Stale ma chodili kontrolovat. Prepustili ma v ten vecer.
Nie je to nic strasne, netreba sa bat.

siilvinkaa1
29. sep 2018

@kajus_a dakujem za odpoved 🙂 a veci si si tam nejake brala? Aj si nieco platila? Objednavala ma tam moja gynekologicka tak ja som s nimi ani nevolala. Po tom sa ide na kontrolu uz ku svojej doktorke ci je potrebne ist este tam?

kajus_a
29. sep 2018

@siilvinkaa1 Nic som so nebrala, dali mi koselu aj papuce. Ale trosku sa tak divne pozreli na mna, tak asi vacsina si tam nosi svoje. Mne moja sestricka povedala, ze si nemus nic brat, ale nabuduce by som si asi zobrala.
Platila som pri prepustani asi 15 €. Uz si presne nespominam.
Na kontrole som bola u svojho gynekologa, ten mi aj stichy vyberal. Cize v Sliaci som uz nebola.

siilvinkaa1
29. sep 2018

@kajus_a dakujem moc za odpoved 🙂 radsej si teda veci zoberiem a popripade nepouzijem. Dakujem este raz.

gadzurka
16. jan 2019

ja som bola na laparke predvcerom, a myslim ze sa to tu velmi zjednodusuje. Po precitani tychto prispevkov som bola pripravena na pohodicku, trosku bolesti, ale co sme s kamoskou na izbe tak sme sa zhodli ze veru len take "nic" to teda nie je. Bolesti dost velke, ani vstat z postele, ani sa v posteli otocit na bok, nikto tu tiez nepise ze pocas tohto zakroku vam este aj vaginalne vpravuju roztok, preto nohy od seba a uviazane v opierkach a po operacii vsetky musia lezat bez nohaviciek a mat vlozku. Zakrok je velmi bolestivy po operacii, na druhy den bieda, treti uz lepsie, ale rozhodne nikomu nebudem tvrdit ze nic hrozne to nie je. Nic hrozne bolo tahanie vody z kolena alebo trhanie zubu...nie toto.

michaela329
10. feb 2019

@gadzurka a môžem sa opýtať, kde ti to robili? Budem to musiwť asi tuež podstúpiť, ale rozmýšlam, že radšej pôjdem do Gyn Fiv v Žiline ako do nemocnice.

gadzurka
10. feb 2019

@michaela329 Ahoj, v Trencianskej nemocnici. Asi by som si vybrala radsej sukromnu jednodnovu kliniku, ktora sa specializuje prave na laparoskopiu. Tuto operateri odbiehaju k porodom, tam a onam, kym na klinikach 1 dnovej laparoskopie sa specializuju hlavne na ten ukon.

michaela329
10. feb 2019

@gadzurka dakujem, dost sa toho bojim. Ako dlho si sa zotavovala? A pri objednavani treba zohladnivat aj cyklus? Citala som, ze idealny cas je po ms.

kajus_a
10. feb 2019

@gadzurka ono, kazdy ma iny prah bolesti, a aj zotavovanie moze byt u kazdeho ine. Ja si stojim za tym, ze pre mna to nic strasne nebolo, nic prijemne, ale ani nic strasne ;)

kajus_a
10. feb 2019

@michaela329 ano, idealne je po ms

eliska13
10. feb 2019

@gadzurka to som nemala čítať😀na jar ma to čaká tiež okrem pôrodu som nikdy nebola v nemocnici. potom neviem v akom stave je človek, keď ide na jednodňovú chirurgiu

alexwarring
10. feb 2019

@michaela329 tiez suhlasim s @kajus_a a to som mala pred operaciou panicky strach, spolubyvajuca sla o den skor, jej odstranovali cystu a mala tri rezy a zavedenu drenaz, tu to bolelo, hlavne, ked to vyberali a velmi stonala, ja si s odstupom casu na to spominam, ze keby bolo treba, sla by som znovu, ale snad uz to potrebne nebude: klop klop klop. Aspoň som sa dobre vyspala 🙂

jajka92
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
michaela329
11. feb 2019

Ďakujem baby, a boli ste niektora priamo v Žiline.? Som už objednaná na kultiváciu, potom pôjdem asi k obvodnej na krv, k internistovi na predoperačné. Ja mám dosť problém kvôli práci, neradi vidia, keď tu nie sme-robím v škole. Tu však asi budem musieť na PN.

alexwarring
11. feb 2019

@michaela329 ahoj ja som bola v NR, tri dni co som stravila v nemocnici som bola na paragrafoch a dalsie dva dni som mala dovolenku, potom vikend a v pondelok sup ho do prace, sice som nemohla poriadne sediet a mat nohavice lebo ma rana este bolela, ale dalo sa to zvladat

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre