icon

Ako sa vyrovnať s túžbou po dieťati?

saravargova35
1. jan 2026

Ahojte, pred Novým rokom som šla na terapiu, kde sme rozoberali moju túžbu po dieťati. Vyše dvoch rokov sa nám s manželom nedarí, terapeutka mi povedala, že sa moc na to sústreďujem, vydedukovala z našej konverzácie môj strach z toho, že nikdy nebudem matka. Mala pravdu, no ja sa zbavit toho chtíču mať dieťa neviem. Samozrejme nad tým neustále premýšľam, snažím sa meditovať, venovať sa sebe, manželovi. Plánujeme v januári s mužom navštíviť centrum, aby som sa dozvedela bližšie info, neviem je to správne? Mám počkať, snažiť sa to moc neriešiť/ netlačiť na to, tak ako mi povedali. Mám 31 rokov, PCOS
Ďakujem a prajem Vám do nového roka zdravie a nech sa Vám splnia všetky Vaše sny a túžby, ktoré si nesiete v 🩷

anonym_452f49
1. jan 2026

Po roku ste mali ist k lekarom.. to je standardny postup
Takze tam

stellarstar
1. jan 2026

@saravargova35 za mňa choďte do CAR tam si vas aspoň vyšetria.

anonym_f676c1
1. jan 2026

@saravargova35 ja tiež car. Nám sa rok a pól nedarilo a vedela som ze sa ani nepodarí pretože som ovulaciu nemavala. V našom prípade postačilo užívať letrozol a boli sme na inseminaciu a vyšlo nám to na prvý raz

anonym_05eb66
1. jan 2026

Po 2 rokoch je na mieste riesit doktorov a CAR a nie meditacie. To Ti je snad jasne. Ci aku inu radu ocakavas...? Nic v zlom, ale ked sa nedari dieta a pokial nie ste realne obaja a riadne vysetreni, ziadne terapeuticke "zvasty" vam nepomozu.

jeennyv
1. jan 2026

Bez poriadneho vysetrenia sa neviete s muzom na co sa zamerat, ked budes vediet na com si potom mozes polemizovat a terapeutovat….mozno po vysetreniach budes viac ok…

really8
1. jan 2026

@saravargova35 a co vsetko si uz skusila?

lenuss1992
1. jan 2026
@anonym_f676c1

@saravargova35 ja tiež car. Nám sa rok a pól nedarilo a vedela som ze sa ani nepodarí pretože som ovulaciu nemavala. V našom prípade postačilo užívať letrozol a boli sme na inseminaciu a vyšlo nám to na prvý raz

@anonym_f676c1 to na čo je ten letrozol

saravargova35
autor
1. jan 2026
@really8

@saravargova35 a co vsetko si uz skusila?

@really8 beriem Siofor na inzulinovú rezistenciu, niekoľkokrát bola potvrdená po clostilbegyte ultrazvukom aj ovulacia, plánovaný styk, muž bol na spermiograme je okey…gynekológ mi povedal, že v CAR od nás len peniaze vyžmíkajú

stellarstar
1. jan 2026
@saravargova35

@really8 beriem Siofor na inzulinovú rezistenciu, niekoľkokrát bola potvrdená po clostilbegyte ultrazvukom aj ovulacia, plánovaný styk, muž bol na spermiograme je okey…gynekológ mi povedal, že v CAR od nás len peniaze vyžmíkajú

@saravargova35 tak je na čase aby ste si urobili vyšetrenia ako priechodnosť vajcovodov, repro imunológia, endokrinológia, hematológia...

anonym_fd7998
1. jan 2026

@saravargova35 ja som bola u pani zo zbrojnikov .... Tá sa zaoberá liečivými bylinkami, verte alebo neverte podarilo sa mi tehotenstvo po 1,5 roku snaženia po MA v aprili 2024....

stellarstar
1. jan 2026
@anonym_fd7998

@saravargova35 ja som bola u pani zo zbrojnikov .... Tá sa zaoberá liečivými bylinkami, verte alebo neverte podarilo sa mi tehotenstvo po 1,5 roku snaženia po MA v aprili 2024....

@anonym_fd7998 ale ma nejakú diagnózu kde potrebuje lieky alebo nepriechodné vajcovody tak jej to bude na 3 veci

anonym_33af44
1. jan 2026
@saravargova35

@saravargova35 muz moze byt v poriadku, ty nemusis byt. Spermiogram a ovulacia nie je vsetko. Urcite smer car, drzim paste 🙏

really8
1. jan 2026
@saravargova35

@saravargova35 tak este mozes skusit vela veci. Kupele, cvicenie, bylinky pripadne nejake povery. Ja som skusila asi uplne vsetko. Stratila som tym 6 rokov. Moja rada bezte do car.

anonym_0ac615
1. jan 2026

A muž chce čo?je s tym ok?

saravargova35
autor
1. jan 2026
@anonym_0ac615

A muž chce čo?je s tym ok?

@anonym_0ac615 muž to necháva na mne, je pripravený ísť aj do CAR, je mi veľkou oporou a neberie to ako len môj problém,

kiki68
1. jan 2026

Urcite do CAR, mate vysetreny len zaklad. Takze to chce urcite viac

kiki68
1. jan 2026

Inak keby len zmykaju prachy, tak tam ludia nechodia, lebo clovek chce vysledok a com viac deti maju narodenych, tym lepsia reklama. Kopec ludi okolo nas ma deti po asistovanej. Uz rozne diagnozy mali a tiez rozne metody. Ale tak maju dieta a hotovo. Mna sa tiez nikto nepyta, ci bocian doniesol

saravargova35
autor
1. jan 2026
@kiki68

Inak keby len zmykaju prachy, tak tam ludia nechodia, lebo clovek chce vysledok a com viac deti maju narodenych, tym lepsia reklama. Kopec ludi okolo nas ma deti po asistovanej. Uz rozne diagnozy mali a tiez rozne metody. Ale tak maju dieta a hotovo. Mna sa tiez nikto nepyta, ci bocian doniesol

@kiki68 určite už pôjdeme ďalej, vek je jedna vec, túžba tiež no a samozrejme sa môže nájsť aj veľa iného, tak určite teraz je ten čas začať a oni už budú vedieť čo robiť, ďakujem za Vaše rady a za Váš čas

patta89
1. jan 2026

Určite CAR...moja sestra nemohla otehotnieť 3,5r tak išli do CAR. Hneď po prvom Ivf vklade otehotnela, po 16m od porodu otehotnela prirodzene. A teraz cakaju tretie dieta, tiez prirodzene. Takze jej CAR pomohol k dietatu, lutuje iba to, ze tam nesla skor.

michaela329
1. jan 2026

@saravargova35 čím skôr do centra. Vie sa to pekne natiahnuť občas - moje prvé IVF išlo cez 5 rokov. My sme na bábätko čakali 12 rokov - dočkali sme sa a vedieť skôr ako sa to vie skomplikovať, ideme oveľa skôr ako sme išli (33). A inak, pani terapeutka by mohla vedieť, že ženy sú cyklické bytosti, my žijeme v mesačnom cykle a naše vlastné telo nám každý mesiac dá vedieť, že sme neotehotneli, takže sa na to jednoducho nedá zabudnúť. Len to treba prijať a pokúsiť sa posúvať.

siera_springs
1. jan 2026

Na PCOS pomahaju rady v knihe Glukozova revolucia, vrelo odporucam✌️

rubi007
2. jan 2026

@saravargova35 ahoj, bola som na tom rovnako, tiez pcos, po 30.... strach ci to niekedy pride lebo po 3 rokoch stale nic.... a nakoniec sa vdaka liekom (letrozol, ovitrelle) podarilo na prvy pokus, ale o dcerku sme v porodnici prisli vdaka lekarom a ich nestarostlivosti.... 🥹💔 takze sa mi stavy po tejto traume ze dieta mat nebudem este zhorsili. Ked som sa trosku dala dokopy po porode po psychickej stranke, tak sme sli znovu do tych liekov a znovu sme otehotneli a uz mame doma 2 rocneho chlapceka 🙂 Neboj sa, z reprodukcnehi centra nastavia liecbu, popripade pomozu inym sposobom. Drzim palce!! 😉

alison11
3. jan 2026

@saravargova35 Ahoj aj ja som mala PCOS pomohol mi Inofolic práškový ráno a večer piť a lekár mi nasadil Duphaston na úpravu cyklu keďže som nemala pravidelne ovuláciu a tým pádom nepravidelnú menzes.A do 16tt som brala Duphaston na udržanie lebo sa mi netvoril nejaký hormón ktorí vyživuje plod kým sa vyvinie placenta mala som aj potraty do 6tt 3 a po druhom synovi v 10tt sa zistilo že plod nemá aktivitu srdiečka a veľkostne bolo medzi 6-7tt to som mala kyret. Lebo som na začiatku prestupovala od gyn. k druhému gyn. a ten predošlý ma evidoval do konca mesiaca a tento mi nemohol nasadiť Duphaston :-/ Viem čo cítiš my sme 4roky sa snažili prvy ma nadopoval hormónmy vaječníky mi s cystateli na dupľované rozmery boleli jak šľak druhý ma dal dokopy a bez jeho liečby by som synov nemala keď som z tretím ostala mal lekár rakovinu a prvý syn začal do prvej chodiť tak som nechcela cestovať za ním a u nás sa objavil nový gyn. tak som prestúpila :-/.Neboj budeš mať bábo my sme chceli už podať žiadosť na adopciu od jańuára a v tom októbri sme zistili,že čakáme bábo.A liečba u mňa trvala 10mes. mužovi najskôr vyšetrili spermiogram tam mu vyšlo,že len 40% má životaschopných nasadila som mu E vitamín aj sebe a podarilo sa 🙂

alison11
3. jan 2026
@saravargova35

@saravargova35 Mne pri braní Clostilbegytu som pribrala a z cystateli vaječníky z toho som mala PCOS veľmi dlho mi ich dával gyn. aj 2roky a sledoval ovuláciu a nič ztoho potom druhý povedal,že nie dozrievanie vajíčok treba stimulovať ale nappraviť cyklus keďže bol nepravidelný a teda Duphaston mi dal a Thiamín na praskanie a vstrebanie cističiek na vaječníkoch a potom poradil inofolic vtedy to prišlo z ameriky novinka B8 a B9 je na inzulinovu rezistenciu a to mi zabralo. Thiamín je B8 vitamín a B9 je kyselina listová voľno predajné aj inofolic a E vitamín je na poškodené bunky a iné veci nič snimi nepokazíš ale napravia ak máš PCOS.

anonym_2875b4
4. jan 2026

Odporúčam nacakaf a ist do CAR. Psychologička je to svojská, pretože tu nie je riešenie sa na to nesustredif, ale nájsť problém a vyriešiť ho. Je super mať terapiu ako support, ale nemala by terapeutka byť človek, ktorým sa budete riadit, pokiaľ vo vnútri po dieťati túžite, čo je normálne. Ona to hovorí ako keby ste skúšali IVF 15 rokov a áno, potom už je možno na mieste riešiť odpútať sa od toho, aj to má kazdy inak. A čas beží, my sme do CAR prvý raz išli v marci 2023 a doteraz dieťa nemáme. Nemusí to byť váš prípad, môžete naopak potrebovať jedno, dve vyšetrenia a ľahkú podporu a budete tehotná o mesiac, dva. A to bude super. Hovorím len o scenári, kedy človek rieši kopu vyšetrení, my sme mali aj liečby, operáciu atď. Či CAR z vás vytiahnu peniaze - áno, míňate ich tam, ale robia, čo treba, niektoré lepšie, niektoré horšie. Nemôže to byť argument skúšať to x rokov len doma a trápiť sa viac a viac. Veľmi držím palce. Nie ste v Tom sama 🙂 a super, že chodíte na terapiu, ja to tiež na terapii preberám priebežne.

slovakboy
5. jan 2026

@saravargova35 my sme sa tak snažili dva roky a potom sme sa s tým zmierili a povedali si, že si dieťa adoptujeme. Do dvoch mesiacov sme otehotneli. Teda manželka. Nie ja.

anonym_e5345e
5. jan 2026

Urcite car a vysetrenia, mate aspon viziu co vas bude cakat a mozte sa odrazit. My sa snazime o dieta uz 8 rokov, podla vysledkov som plodna ako jablon a vidis to. Niekedy su veci medzi nebom a zemou a nie na vsetko existuje odpoved. Drzim palce