icon

Ako sa vyrovnať s túžbou po dieťati?

saravargova35
Včera o 18:39

Ahojte, pred Novým rokom som šla na terapiu, kde sme rozoberali moju túžbu po dieťati. Vyše dvoch rokov sa nám s manželom nedarí, terapeutka mi povedala, že sa moc na to sústreďujem, vydedukovala z našej konverzácie môj strach z toho, že nikdy nebudem matka. Mala pravdu, no ja sa zbavit toho chtíču mať dieťa neviem. Samozrejme nad tým neustále premýšľam, snažím sa meditovať, venovať sa sebe, manželovi. Plánujeme v januári s mužom navštíviť centrum, aby som sa dozvedela bližšie info, neviem je to správne? Mám počkať, snažiť sa to moc neriešiť/ netlačiť na to, tak ako mi povedali. Mám 31 rokov, PCOS
Ďakujem a prajem Vám do nového roka zdravie a nech sa Vám splnia všetky Vaše sny a túžby, ktoré si nesiete v 🩷

anonym_452f49
Včera o 18:41

Po roku ste mali ist k lekarom.. to je standardny postup
Takze tam

stellarstar
Včera o 18:42

@saravargova35 za mňa choďte do CAR tam si vas aspoň vyšetria.

anonym_f676c1
Včera o 18:46

@saravargova35 ja tiež car. Nám sa rok a pól nedarilo a vedela som ze sa ani nepodarí pretože som ovulaciu nemavala. V našom prípade postačilo užívať letrozol a boli sme na inseminaciu a vyšlo nám to na prvý raz

anonym_05eb66
Včera o 18:47

Po 2 rokoch je na mieste riesit doktorov a CAR a nie meditacie. To Ti je snad jasne. Ci aku inu radu ocakavas...? Nic v zlom, ale ked sa nedari dieta a pokial nie ste realne obaja a riadne vysetreni, ziadne terapeuticke "zvasty" vam nepomozu.

jeennyv
Včera o 18:51

Bez poriadneho vysetrenia sa neviete s muzom na co sa zamerat, ked budes vediet na com si potom mozes polemizovat a terapeutovat….mozno po vysetreniach budes viac ok…

really8
Včera o 18:58

@saravargova35 a co vsetko si uz skusila?

lenuss1992
Včera o 19:00
@anonym_f676c1

@saravargova35 ja tiež car. Nám sa rok a pól nedarilo a vedela som ze sa ani nepodarí pretože som ovulaciu nemavala. V našom prípade postačilo užívať letrozol a boli sme na inseminaciu a vyšlo nám to na prvý raz

@anonym_f676c1 to na čo je ten letrozol

saravargova35
autor
Včera o 19:04
@really8

@saravargova35 a co vsetko si uz skusila?

@really8 beriem Siofor na inzulinovú rezistenciu, niekoľkokrát bola potvrdená po clostilbegyte ultrazvukom aj ovulacia, plánovaný styk, muž bol na spermiograme je okey…gynekológ mi povedal, že v CAR od nás len peniaze vyžmíkajú

stellarstar
Včera o 19:06
@saravargova35

@really8 beriem Siofor na inzulinovú rezistenciu, niekoľkokrát bola potvrdená po clostilbegyte ultrazvukom aj ovulacia, plánovaný styk, muž bol na spermiograme je okey…gynekológ mi povedal, že v CAR od nás len peniaze vyžmíkajú

@saravargova35 tak je na čase aby ste si urobili vyšetrenia ako priechodnosť vajcovodov, repro imunológia, endokrinológia, hematológia...

anonym_fd7998
Včera o 19:10

@saravargova35 ja som bola u pani zo zbrojnikov .... Tá sa zaoberá liečivými bylinkami, verte alebo neverte podarilo sa mi tehotenstvo po 1,5 roku snaženia po MA v aprili 2024....

stellarstar
Včera o 19:13
@anonym_fd7998

@saravargova35 ja som bola u pani zo zbrojnikov .... Tá sa zaoberá liečivými bylinkami, verte alebo neverte podarilo sa mi tehotenstvo po 1,5 roku snaženia po MA v aprili 2024....

@anonym_fd7998 ale ma nejakú diagnózu kde potrebuje lieky alebo nepriechodné vajcovody tak jej to bude na 3 veci

anonym_33af44
Včera o 19:15
@saravargova35

@saravargova35 muz moze byt v poriadku, ty nemusis byt. Spermiogram a ovulacia nie je vsetko. Urcite smer car, drzim paste 🙏

really8
Včera o 19:36
@saravargova35

@saravargova35 tak este mozes skusit vela veci. Kupele, cvicenie, bylinky pripadne nejake povery. Ja som skusila asi uplne vsetko. Stratila som tym 6 rokov. Moja rada bezte do car.

anonym_0ac615
Včera o 19:42

A muž chce čo?je s tym ok?

saravargova35
autor
Včera o 20:00
@anonym_0ac615

A muž chce čo?je s tym ok?

@anonym_0ac615 muž to necháva na mne, je pripravený ísť aj do CAR, je mi veľkou oporou a neberie to ako len môj problém,

kiki68
Včera o 20:11

Urcite do CAR, mate vysetreny len zaklad. Takze to chce urcite viac

kiki68
Včera o 20:12

Inak keby len zmykaju prachy, tak tam ludia nechodia, lebo clovek chce vysledok a com viac deti maju narodenych, tym lepsia reklama. Kopec ludi okolo nas ma deti po asistovanej. Uz rozne diagnozy mali a tiez rozne metody. Ale tak maju dieta a hotovo. Mna sa tiez nikto nepyta, ci bocian doniesol

saravargova35
autor
Včera o 20:23
@kiki68

Inak keby len zmykaju prachy, tak tam ludia nechodia, lebo clovek chce vysledok a com viac deti maju narodenych, tym lepsia reklama. Kopec ludi okolo nas ma deti po asistovanej. Uz rozne diagnozy mali a tiez rozne metody. Ale tak maju dieta a hotovo. Mna sa tiez nikto nepyta, ci bocian doniesol

@kiki68 určite už pôjdeme ďalej, vek je jedna vec, túžba tiež no a samozrejme sa môže nájsť aj veľa iného, tak určite teraz je ten čas začať a oni už budú vedieť čo robiť, ďakujem za Vaše rady a za Váš čas

patta89
Včera o 20:54

Určite CAR...moja sestra nemohla otehotnieť 3,5r tak išli do CAR. Hneď po prvom Ivf vklade otehotnela, po 16m od porodu otehotnela prirodzene. A teraz cakaju tretie dieta, tiez prirodzene. Takze jej CAR pomohol k dietatu, lutuje iba to, ze tam nesla skor.

michaela329
Včera o 21:03

@saravargova35 čím skôr do centra. Vie sa to pekne natiahnuť občas - moje prvé IVF išlo cez 5 rokov. My sme na bábätko čakali 12 rokov - dočkali sme sa a vedieť skôr ako sa to vie skomplikovať, ideme oveľa skôr ako sme išli (33). A inak, pani terapeutka by mohla vedieť, že ženy sú cyklické bytosti, my žijeme v mesačnom cykle a naše vlastné telo nám každý mesiac dá vedieť, že sme neotehotneli, takže sa na to jednoducho nedá zabudnúť. Len to treba prijať a pokúsiť sa posúvať.

siera_springs
Včera o 22:22

Na PCOS pomahaju rady v knihe Glukozova revolucia, vrelo odporucam✌️