Ako sa vyrovnať s túžbou po dieťati?
Ahojte, pred Novým rokom som šla na terapiu, kde sme rozoberali moju túžbu po dieťati. Vyše dvoch rokov sa nám s manželom nedarí, terapeutka mi povedala, že sa moc na to sústreďujem, vydedukovala z našej konverzácie môj strach z toho, že nikdy nebudem matka. Mala pravdu, no ja sa zbavit toho chtíču mať dieťa neviem. Samozrejme nad tým neustále premýšľam, snažím sa meditovať, venovať sa sebe, manželovi. Plánujeme v januári s mužom navštíviť centrum, aby som sa dozvedela bližšie info, neviem je to správne? Mám počkať, snažiť sa to moc neriešiť/ netlačiť na to, tak ako mi povedali. Mám 31 rokov, PCOS
Ďakujem a prajem Vám do nového roka zdravie a nech sa Vám splnia všetky Vaše sny a túžby, ktoré si nesiete v 🩷
@saravargova35 za mňa choďte do CAR tam si vas aspoň vyšetria.
@saravargova35 ja tiež car. Nám sa rok a pól nedarilo a vedela som ze sa ani nepodarí pretože som ovulaciu nemavala. V našom prípade postačilo užívať letrozol a boli sme na inseminaciu a vyšlo nám to na prvý raz
Po 2 rokoch je na mieste riesit doktorov a CAR a nie meditacie. To Ti je snad jasne. Ci aku inu radu ocakavas...? Nic v zlom, ale ked sa nedari dieta a pokial nie ste realne obaja a riadne vysetreni, ziadne terapeuticke "zvasty" vam nepomozu.
Bez poriadneho vysetrenia sa neviete s muzom na co sa zamerat, ked budes vediet na com si potom mozes polemizovat a terapeutovat….mozno po vysetreniach budes viac ok…
@saravargova35 a co vsetko si uz skusila?
@saravargova35 ja tiež car. Nám sa rok a pól nedarilo a vedela som ze sa ani nepodarí pretože som ovulaciu nemavala. V našom prípade postačilo užívať letrozol a boli sme na inseminaciu a vyšlo nám to na prvý raz
@anonym_f676c1 to na čo je ten letrozol
@saravargova35 a co vsetko si uz skusila?
@really8 beriem Siofor na inzulinovú rezistenciu, niekoľkokrát bola potvrdená po clostilbegyte ultrazvukom aj ovulacia, plánovaný styk, muž bol na spermiograme je okey…gynekológ mi povedal, že v CAR od nás len peniaze vyžmíkajú
@really8 beriem Siofor na inzulinovú rezistenciu, niekoľkokrát bola potvrdená po clostilbegyte ultrazvukom aj ovulacia, plánovaný styk, muž bol na spermiograme je okey…gynekológ mi povedal, že v CAR od nás len peniaze vyžmíkajú
@saravargova35 tak je na čase aby ste si urobili vyšetrenia ako priechodnosť vajcovodov, repro imunológia, endokrinológia, hematológia...
@saravargova35 ja som bola u pani zo zbrojnikov .... Tá sa zaoberá liečivými bylinkami, verte alebo neverte podarilo sa mi tehotenstvo po 1,5 roku snaženia po MA v aprili 2024....
@saravargova35 ja som bola u pani zo zbrojnikov .... Tá sa zaoberá liečivými bylinkami, verte alebo neverte podarilo sa mi tehotenstvo po 1,5 roku snaženia po MA v aprili 2024....
@anonym_fd7998 ale ma nejakú diagnózu kde potrebuje lieky alebo nepriechodné vajcovody tak jej to bude na 3 veci
@saravargova35 muz moze byt v poriadku, ty nemusis byt. Spermiogram a ovulacia nie je vsetko. Urcite smer car, drzim paste 🙏
@saravargova35 tak este mozes skusit vela veci. Kupele, cvicenie, bylinky pripadne nejake povery. Ja som skusila asi uplne vsetko. Stratila som tym 6 rokov. Moja rada bezte do car.
A muž chce čo?je s tym ok?
A muž chce čo?je s tym ok?
@anonym_0ac615 muž to necháva na mne, je pripravený ísť aj do CAR, je mi veľkou oporou a neberie to ako len môj problém,
Urcite do CAR, mate vysetreny len zaklad. Takze to chce urcite viac
Inak keby len zmykaju prachy, tak tam ludia nechodia, lebo clovek chce vysledok a com viac deti maju narodenych, tym lepsia reklama. Kopec ludi okolo nas ma deti po asistovanej. Uz rozne diagnozy mali a tiez rozne metody. Ale tak maju dieta a hotovo. Mna sa tiez nikto nepyta, ci bocian doniesol
Inak keby len zmykaju prachy, tak tam ludia nechodia, lebo clovek chce vysledok a com viac deti maju narodenych, tym lepsia reklama. Kopec ludi okolo nas ma deti po asistovanej. Uz rozne diagnozy mali a tiez rozne metody. Ale tak maju dieta a hotovo. Mna sa tiez nikto nepyta, ci bocian doniesol
@kiki68 určite už pôjdeme ďalej, vek je jedna vec, túžba tiež no a samozrejme sa môže nájsť aj veľa iného, tak určite teraz je ten čas začať a oni už budú vedieť čo robiť, ďakujem za Vaše rady a za Váš čas
Určite CAR...moja sestra nemohla otehotnieť 3,5r tak išli do CAR. Hneď po prvom Ivf vklade otehotnela, po 16m od porodu otehotnela prirodzene. A teraz cakaju tretie dieta, tiez prirodzene. Takze jej CAR pomohol k dietatu, lutuje iba to, ze tam nesla skor.
@saravargova35 čím skôr do centra. Vie sa to pekne natiahnuť občas - moje prvé IVF išlo cez 5 rokov. My sme na bábätko čakali 12 rokov - dočkali sme sa a vedieť skôr ako sa to vie skomplikovať, ideme oveľa skôr ako sme išli (33). A inak, pani terapeutka by mohla vedieť, že ženy sú cyklické bytosti, my žijeme v mesačnom cykle a naše vlastné telo nám každý mesiac dá vedieť, že sme neotehotneli, takže sa na to jednoducho nedá zabudnúť. Len to treba prijať a pokúsiť sa posúvať.
Na PCOS pomahaju rady v knihe Glukozova revolucia, vrelo odporucam✌️

Po roku ste mali ist k lekarom.. to je standardny postup
Takze tam