icon

Ako sa vyrovnať s tým, že možno nikdy nebudem mat vlastné dieťa?

13. apr 2020

Ahojte mam 29 rokov. Mam za sebou toho viac nez dosť. 2 X IVF bezúspešne. Teraz mame posledneho mrazacika no ja sa strašne bojim ist na vklad. Čo ak opäť nič s toho... Neviem či pojdeme na dlašie IVF je to dost finančne časovo a hlavne pre mna psychicky náročné. Nedokážem už takto žiť. Moj život je strašne prázdny. Mam chlapa ktory by pre nna spravil čokoľvek ale tak strašne by chcel bábätko. Ja sa nedokazem viac na neho ppzerat ako sa trápi. Teda trapime sa spolu. A všetko je to len moja vina ja nemozem otehotniet. On je úplne zdravý.

Strana
z2
pieksamaki
Autor odpoveď zmazal
modrykoniicek
13. apr 2020

@luccija Nemali sme peniaze na výlety a sedeli sme doma.Počúvala som deti niekoľko rokov.A ja som nemala otca.Proste 3 deti zaťažili rozpočet.
Preto nechcem ani 2.Mňa len štvalo, že som na to doplatila ja.Zlé detstvo by bolo nemať čo jesť a tyranov rodičov.Ja som bola len znudená a deprimovaná z toho počúvať aké je ťažké uživiť 3 deti a preto som odišla aj z VŠ.
Proste chcela som žiť nie prežívať.

Dnes už mám vlastný život a všetko je okey 🙂
O vek nejde.By si sa čudovala koľko žien okolo 30 mojkajú psa a deti im stačí vidieť hodinu.
Mám také známe :D a to jedna má 10 ročný vzťah.
Keby išlo o vek už by mi tu muž plakal.

Ja si len kladiem otázku.Prečo žena má túžbu mať dieťa a je z toho nešťastná.Veď dieťa ani muž nám šťastie nezaručuje.

Ja sa samej seba pýtam načo? Prečo by to mňa malo ťahať k materstvu.
Pretože som s deťmi vyrastala.Keď som ešte chodila do práce (teraz kvôli korone nie) tak som bola s deťmi každý deň v kontakte.
A mne to príde také isté ako každý iný človek.
Nemám k tomu vybudovaný žiadny špeciálny vzťah.Maximálne deti vedia byť úprimné.Ale ja deti neviem vnímať nejak inak.Pre mňa je to človek ktorý raz vyrastie.Nič zvláštne.

Jediné v čom je rozdiel, že dieťa sa bez dospelého nepohne.Ak je to toto čo mi má chýbať, že niekoho existencia je závislá na mne tak nemá mi čo chýbať.Ja som spokojná aj s mužom a hlavne nemusím brať ohľad na to, že nemôžem ísť nikam lebo dieťa.

Asi to vyznelo zvláštne.Ale môj vek s tým nič nemá.Pracujem, starám sa o domácnosť nebehám po diskotékach.Naši priatelia poniektorí majú už deti.Nežijem nejaký študenstký život plný liehu.
Ale nejde mi do hlavy čo by mi malo byť ľúto na tom, že nemám deti.Samozrejme keď príde, bude tu budem to ľúbiť.To je už úplne iné.

Mali sme s mužom debatu.Má vek na deti už dosť dlho.A jediné prečo chce jedno je to, že by to tak malo byť
....aby sa mal kto o nás starať aj o nehnuteľnosť.
Proste žiadny biologický pud.Len čistá funkčnosť.
Aby bolo.

Mne to príde trochu sebecké.
Ja chcem vedieť podstatu proste cítiť ten pocit, že áno chcem lebo je to to čo mi chýba.No lenže nechýba.
A chýbať nebude.Preto budem najradšej keď to príde prirodzene lebo mi na tom bude záležať.
Ale pokiaľ to neexistuje tak ma to na srdci neťaží.
Som šťastná 🙂.Môj život je naplnený.

Proste ja som presne tá ktorá sa na to nebude cítiť nikdy.Nikdy nepochopím vás ostatné ktoré ste z toho nešťastné pretože mne nechýba niečo čo nemám.Keď to príde už to pre mňa nebude veľká neznáma.Nevidím význam zaoberať sa niečim a smútiť čo má prísť prirodzene.

Dnes máme umelé oplodnenia.Kedysi ženy rodili pretože sa nechránili alebo trebalo dediča.
Keď má žena silný pud ktorý ja síce nechápem ale to nevadí určite by som každej jednej poradila vyskúšať všetky možnosti.Aj keď ja osobne beriem všetko tak ako to ten hore zariadil ale neviem ako sa cíti taká žena.Preto by mali ísť aj na umelé.Aby svoju šancu nepremeškali ak nie sú stotožnené s bezdetným životom.

luccija
13. apr 2020

@modrykoniicek ja si veľmi dobre pamätám tvoj príspevok zo zimy o otcovi.Netreba to zaobalovat do týchto balastov prečo by som mala a nemala, biologicky pud.Minule to zase bolo v duchu peňazí, prace prečo teraz nie.Samozrejme, že je to aj tvojim vekom o 7-10 r by si písala v inom tóne.Tvoje príspevky mi prídu ako výsmech voči tým, ktoré chcú a ty stále hľadáš dôvod prečo by si vobec mala mať?No tak nemaj načo o tom vždy píšeš siahodlhé príspevky.Niekto tu túžbu pocíti po 30 tke druhá pred 40 tkou preto som písala, že ešte máš nízky vek, aby si to cítila.Podobne ako vždy hovorila Sklenařikova, že nechce deti, lebo mala zle detstvo, zlého otca, traumu z detstva a, keď ju vek dobehol zistila aké je ťažké otehotnieť a teraz je šťastná a uvažuje o ďalšom dieťati.Je úplne normálne, že niekto nechce deti, necíti to, ale nepotrebuje o tom stále písať.
"Nikdy nepochopím vás ostatné ktoré ste z toho nešťastné pretože mne nechýba niečo čo nemám.Keď to príde už to pre mňa nebude veľká neznáma.Nevidím význam zaoberať sa niečim a smútiť čo má prísť prirodzene"

zuzka1117
13. apr 2020

@modrykoniicek chcem ti napísať iba k tomu "deti raz vyrastú a budeš sama"- prečo by to tak malo byť? Áno vyrastú, budú mať vlastné rodiny ale to neznamená že rodič už nebude ich súčasťou. Napríklad ja sa stretávam s rodičmi aj niekoľkokrát týždenne, chcú vidieť vyrastať svoje vnúčatá, ja mám svoju mamu ako najlepšiu priatelku. Takisto manžel má pekný vzťah ku svojim rodičom, sme s nimi každý týždeň, voláme si oveľa častejšie.
Ja si nedokážem napríklad predstaviť vidieť svojich rodičov iba raz za mesiac, nie vždy keď deti dospejú tak stratia so svojimi rodičmi kontakt.

modrykoniicek
13. apr 2020

@luccija S otcom nežijem cez 16 rokov.Je mi ukradnutý.
Po 30tke už mať deti nebudem.Čiže nad tým asi ťažko budem rozmýšľať.Keď po 30tke deti ani neplánujem.

Nie nie je to vekom.Vysvetli mi potom 23 ročné dvojnásobné mamičky.
Je to tým, že niekto ten pud má a niekto nie.Tak či onak nie je to výsmech...nerozumiem tomu zúfalstvu.
Dieťa si môžu adoptovať.Ak ide o lásku.
Urobila by som preto všetko ak by som chcela mať deti.
Alebo odmietanie umelého ...načo.
Veď urobím preto všetko.Skúsim aspoň.

modrykoniicek
13. apr 2020

@zuzka1117 Myslela som to tak, že tiež nejaký čas bude musieť byť sama.Ja som žila nejaký čas v zahraničí.A teraz ked je mama v práci tak ja ešte dospávam obednú.Keď pomaly končí som v práci už ja.Niekedy pracujem aj víkendy.Preto sa vidíme tak málo.

Jednoducho už nás rodičia nevidia stále.Ani nebývame v tom istom meste.
Tak som to myslela.Že aj to dieťa raz bude dospelý jedinec nie malé dieťa.A nie vždy tu to dieťa bude.
@luccija
Téma sa netýka mňa.Všetko čo som tým chcela povedať je, že žena musí byť šťastná aj keď sa v momentálnej chvíli nedarí.Nemá deti.
Život má zmysel vždy nie len počas materstva.A je jedno koľko má daná žena rokov.

Netvrdím, že ja dieťa nechcem(ale chcem ho zdravo nie silou mocou).A silný vzťah vydrží aj toto a nesmie sa zaseknúť v bode deti.Ale beriem to ako normálnu súčasť života.Pokiaľ mi to osud nenadelí tak sa s tým zmierim a pôjdem ďalej.To je všetko čo som tým chcela povedať.
Nebudem sa trápiť až do smrti kvôli neplodnosti .Zbláznila by som sa.Niektoré veci neovplyvníme a bodka.
A na to, že môže prísť takáto vec by ženy mali myslieť skôr.A nie čudovať sa v 40tke, že nevedia otehotnieť.
Mladé s tým majú problém.Jedna vyrovnaná žena by ľúbila aj adoptované ak by tak strašne túžila dať niekomu lásku.A podporovať dieťa v živote.
Alebo by podstúpila xy oplodnení.Proste netreba to vzdať.Prajem to všetkým ženám ktoré po tomto túžia.Kiež by bolo dopriate takýmto ženám a nie nezodpovedným. 🙂

K môjmu detstvu: Aj keď som bola jedináčik a bolo mi dobre aj keď to už bolo horšie.Vždy som bola rovnaká.Nebolo mi nadelené byť materinskou dušou až za hranice.Nestaviam vzťah na deťoch ale na láske k mužovy.A uvidíme či sme my tí ktorý majú byť rodičia.A každý normálny človek by mal pochopiť, že niekedy sa veci dejú z nejakého dôvodu.Partner môže byť nevhodný, vzťah môže byť nepevný atď, atď..

.Napísať, že môj život je prázdny a mať zázemie, rodinu, milujucého manžela.Tak asi by si taký človek mal začať najprv vážiť to čo má.

Prajem pekný večer.Ruším si účet na tejto stránke. 🙂

kittykat22
14. apr 2020

Ja ta potesim. Vsetky pary co chceli mat bejby v mojom okoli vo finale maju. Niektori cakali kratsie, niektori dlhsie - ale nakoniec mame vsetci 🙂 A kamaratka po xy pokusoch ma dokonca dvoch synov 😀 Prvy prirodzene po xy potratoch, druhy po dlhom skusani IVF - tiez z posledneho snehula. Znamej povedali ze nikdy nebude mat deti - sanca 0, tak prirodzene pocali najskor v 35 rokoch dceru a rok na to syna. Dobra kamaratka ma dvojicky - dievcata z IVF. Ja potom, co som videla v okoli ti mozem napisat - nestracaj nadej. Verim, ze to pride aj k Vam. Drzim palce ❤️

sejan
15. apr 2020

Hivanik... Áno Ja túto pani poznám osobne aj keď nie z dôvodu otehotnenia mala som iné zdravotné problémy a Dámy poviem vám je to anjel žena... Viem že pomohla veľa ženám otehotnieť aj mojej známej sa nedarilo a po pol roku užívania nejakej tinktúry otehotnela... Viem že k nej chodia ženy zo zahraničia po pomoc a rady...a tiež viem že tam má kopec fotiek malých detičiek, čo jej dali šťastní rodičia lebo im pomohla 😁😁😁 za Mňa určite áno... Ak by niekto chcel číslo na ňu píšte Mi....za. Vyskúšanie nič nedáte... Prešli ste si veľkým počtom vyšetrení a podobne tak skúste aj Ju👍👍👍

nikolkaniki
15. apr 2020

Baby odporúčam tieto kvapky

Diochi Estrozin Neplodnosť a ženské problémy 50 ml

Ja som ti užívala a momentálne som v 20tt ❤️❤️❤️❤️❤️ Držím palčeky dufam že pomôže . Nám sa podarilo na druhý krát cez ovulaciu ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

ckatka
15. feb 2021

Smejem sa teraz strašne....sorry...
13.aprila som ti sem dala komentár, ze "nemám potuchy aké je to dieťa vynosit a porodiť..." lebo mame len adoptovaneho...A ten navyše začal domrzat s bracekom...

No a 28.aprila som nedostala menstruaciu... 😂
Po 15 rokoch som bola prvýkrát tehotná. Spontánne a nečakane. A 17.12 na štvrté narodeniny nášho adoptovaneho syna, sa nám narodil aj ten biologicky 😂😂😂😂 to nevymyslis

Strana
z2