Ako sa zmieriť s túžbou po dieťati?
Ahojte. Potrebujem sa len zdôveriť 😔 už nevládzem pokračovať psychicky.
Sme s manželom spolu už 11 rokov a z toho sa už 4-5 rokov snažíme o dieťatko.
Skúšali sme už všetko, sme liečený aj na klinike CAR... podstúpili sme IVF ale ani to nevyšlo.
Manžel má ťažkú poruchu spermii a je skoro nemožné na prirodzené oplodnenie.
Veľmi sa ľúbime ale toto je ťažký boj. Svokra mi stále tvrdí že možno je načase sa zmieriť s tym že dieťatko mať jednoducho nebudeme. Ale ako sa s tým zmieriť? Ako pokračovať ďalej keď túžba môjho vnútra je stále silnejšia? Každý deň sa o to modlím a stále to neprichádza. Snazim sa tváriť šťastne, snazim sa aj pred manželom aby sa netrápil ale pravda je inde. Už sa vzdávam 😭😭
@anonym_autor Svokra ma pravdu,musis prijat situaciu a zmierit sa s tym. Zivis v sebe lutost a moze sa stat,ze sa z toho nedostanes a budes sa lutovat cely zivot. Je to velmi tazke a pochopi to len ten,kto cely zivot ostal bez deti.
Nad adopciou neuvazujete? Alebo darcovske spermie? My sme boli v podobnej situacii, ked nas zapisali do poradovnika na adopciu, prestalo to tak boliet, lebo som vedela, ze babo raz mat budeme.
@anonym_7ccc79 žiaľ ja túžim po materstve celom. Chcem cítiť svoje dieťatko ako mi rastie v brušku. Viem že adoptovanemu dieťaťu by som nedokázala dat pravú lásku...
@anonym_autor Svokra ma pravdu,musis prijat situaciu a zmierit sa s tym. Zivis v sebe lutost a moze sa stat,ze sa z toho nedostanes a budes sa lutovat cely zivot. Je to velmi tazke a pochopi to len ten,kto cely zivot ostal bez deti.
@marca12 vy to teda chápete?
Je veľa nechcených detí ... áno, tiež si myslím, že je čas uvažovať nad alternatívnym riešením, dieťa si adoptovať ... a ak to nechceš, už len radikálne riešenie, rozviesť sa a nájsť si plodného manžela ... zbytočne sa takto trápiš, vždy je riešenie, je len na Tebe, ako sa rozhodneš ... predstav si, že by sa vám podarilo splodiť dieťatko a bolo by choré, postihnuté ... všetko sa pre niečo deje.
Ahoj, ja som sa dočkala dieťatka po nejakých 13 rokoch. Dostala som 1x kovid, ten mi narušil cyklus, špinila/krvácala som každý deň. Dr. mi spravila hysteroskopiu a kyretáž a, čuduj sa svete, po ďalšej ms. som otehotnela. Už som ani nedúfala, takže príznakom som veriť nechcela. Test som si robila až po týždni meškania ms. Všetko som pripisovala hormonálnej nerovnováhe.
Pozri si naprotechnology, venuju sa neplodnosti
Je veľa nechcených detí ... áno, tiež si myslím, že je čas uvažovať nad alternatívnym riešením, dieťa si adoptovať ... a ak to nechceš, už len radikálne riešenie, rozviesť sa a nájsť si plodného manžela ... zbytočne sa takto trápiš, vždy je riešenie, je len na Tebe, ako sa rozhodneš ... predstav si, že by sa vám podarilo splodiť dieťatko a bolo by choré, postihnuté ... všetko sa pre niečo deje.
@dzulli1980 sľubovala som môjmu mužovi že ho nikdy neopustim ani v zdraví ani v chorobe....
A koniec koncov asi nieje chyba iba v ňom keďže vajíčka sa pri IVF podarilo oplodnit aj sme mali kvalitné embrya ale moja maternica ho neuchytila
@marca12 vy to teda chápete?
@anonym_autor Ano,chapem. My nemame deti a aj ked mi je castokrat smutno,vzdy sa snazim povzniest. Mam najlepsieho muza na svete,rozumieme si,mame kvalitny vztah a za to som vdacna. Som vdacna za vela malickosti. Nesustredujem sa na to,co nemam,ale to,co mam.
Máte viacero možností (darcovské spermie, adopcia...). Otázne ale je, či ich vôbec zvažujete. Keď chceš jedine cítiť svoje dieťa, ako ti rastie v bruchu a realita je taká, aká je, veľa možností nemáš... Dieťa by sa ti pravdepodobne podarilo prirodzene splodiť jedine s iným mužom.
Teraz čítam, že aj na tvojej strane boli problémy pri IVF... Nemáte to jednoduché, to je fakt, no naozaj máte viacero možností, pokiaľ obaja veľmi túžite po dieťati. Myslím, že by ste ľúbili aj adoptované dieťatko. Čím skôr by ste to začali riešiť, tým skôr by ste sa mohli dočkať. Koľko máte rokov?
@anonym_7ccc79 žiaľ ja túžim po materstve celom. Chcem cítiť svoje dieťatko ako mi rastie v brušku. Viem že adoptovanemu dieťaťu by som nedokázala dat pravú lásku...
@anonym_autor odkial vies ze by si nelubila aj to adoptovane? ak ozaj nebudes moct mat svoje? kazde dieta si zasluzi lasku
@anonym_autor napíš mi ss
Je dosť možné, že ak by si aj opustila manžela a splodila s inym, nakoniec by to bol xuj ako manžel a otec. Tvoj muž si to nevybral. Adoptovať si viete aj celkom malé bábätko. A sčasti má pravdu Tvoja svokra, možno keď to začneš psychicky prijímať a rozmýšľať nad darcovstvom, ci adopciu, dajú sa vaše tela do pohody a vyjde to.
Pozri si tu tém žien, ktoré majú deti a nemajú kam ísť a co im dat jest kvôli debilovi mužovi. Co si vyberieš?
@anonym_autor tiež sme si tým prešli, s tým rozdielom, že u nás bol problém vo mne...isli sme do DV a dieta name...vsetko ma riešenie...môžete skúsiť darcovske spermie...
Z darcovskych spermii, to nikdy nebude mužove dieta. Trochu nefer voči tomu chlapovi. Určite zvážiť adopciu, budete obaja adoptivny rodičia.
už nevládzeš? vážne? vieš čo.... toto napíš potom, čo porodíš 3 deti, z toho 1 bude nebodaj postihnuté, chlap ťa opustí, ty budeš mať zdravotné problémy, bude ti hroziť, že prídeš o prácu alebo o ňu doslova prídeš, nebude ti mať kto pomôcť v danej chvíli, atď... potom píš, že nevládzeš.... mne sa toto nedá čítať, prepáč. len preto, že nemôžete počať, ty nevládzeš? normálne akoby si sa vysmievala tým ľuďom, ženám, mužom, ktorí majú naozaj existenčný problém a rodiny... sú tisíce detí v detských domovoch, stačí požiadať, už keď...
už nevládzeš? vážne? vieš čo.... toto napíš potom, čo porodíš 3 deti, z toho 1 bude nebodaj postihnuté, chlap ťa opustí, ty budeš mať zdravotné problémy, bude ti hroziť, že prídeš o prácu alebo o ňu doslova prídeš, nebude ti mať kto pomôcť v danej chvíli, atď... potom píš, že nevládzeš.... mne sa toto nedá čítať, prepáč. len preto, že nemôžete počať, ty nevládzeš? normálne akoby si sa vysmievala tým ľuďom, ženám, mužom, ktorí majú naozaj existenčný problém a rodiny... sú tisíce detí v detských domovoch, stačí požiadať, už keď...
@amdornik vyhravas titul za najdebilnejsi komentar dnes, tu mas korunku 👑
@amdornik preco sa takto vysmievat? Pre niekoho je najvacsi zivotny problem, ze ma iba 1 jachtu, nie 10, pre niekoho, ze nema z coho zaplatit plienky, pre autorku zas to, ze nema vlastne dieta...
@amdornik ty kokos, empatia z teba len tak srší. A ešte to začnime porovnávať s ľuďmi v Afrike a zistíme, že na Slovensku nám je všetkým úžasne
Oblec na seba niečo červené počas aktu. To zvyšuje šance otehotnieť. Aspoň ponožky. A Barbara O'neill hovorila na prednaske o kréme, ktorý pomáha ženám otehotniet,maze sa na zápästia. Dohladaj si.
@amdornik vy viete hovno o mojom živote.... ja som prisla v živote o vsetko ... zostala som sirota, zostala som skoro bez domova, celým životom od samého dieťatka sa pretlkam ako viem a ver ze boli mesiace kedy som si rozmyslela ci zaplatím úver alebo nakupim jedlo do chladničky.... a potom ked si chceš konečne po všetkom založiť rodinu tak znovu takáto rana... v živote som sa nikomu nevysmievala za nešťastie ale toto je moja bolest a neprajem to zažiť žene ktorá svoje dieťa ma... neprajem nikomu zažívať tu bolest ked túžiš byt matkou a nemôžeš!!!!!
A poradím ti... niekedy je mlčať zlato lebo takýmito komentármi nepomôžeš žene v "nudzi"... ci uz je to núdza takáto alebo hocijaká inaka
@anonym_autor odkial vies ze by si nelubila aj to adoptovane? ak ozaj nebudes moct mat svoje? kazde dieta si zasluzi lasku
@anonym_dd22c5 myslím ze autorka vie ze je možnosť adopcie, nie je namieste ju o tom presviedčať. Ja by som nikdy nechcela cudzie dieťa. Radšej by som ostala bezdetna ako starať sa o cudzie s pofidernymi genmi.
Vám ostatné zo ❤️ dakujem za podporu a vas čas
Oblec na seba niečo červené počas aktu. To zvyšuje šance otehotnieť. Aspoň ponožky. A Barbara O'neill hovorila na prednaske o kréme, ktorý pomáha ženám otehotniet,maze sa na zápästia. Dohladaj si.
@klara546 aj ty si prosis korunku?
@amdornik toto porovnávanie kto má toho viac.... Toto nebolo absolútne na mieste tu komentovať. Ja viem že cítite zlosť na život , ale autorka za to nemôže. Prajem vám nech nájdete nejaké svetlo na konci tunela.
Vám ostatné zo ❤️ dakujem za podporu a vas čas
@anonym_autor musis sa s tym zmierit,kup si psika,maciatko a skus sa venovat teda zvieratku.Nemysli na to,vymente aj prostredie chvilu.Nesnazte sa o babo,daj svojmu telu oddych.A uvidis,ze ked sa raz za cas o to pokusite vyjde to.Znie to ako klyse,ale je to tak a pravda.
@anonym_autor poviem vám môj názor a skúsenosti z okolia. Akonáhle pár to pustil v hlave bum. A to boli akože 1% šance....
Úplne chápem čo prežívate, niekedy mi príde tak clivo popravde , že tie najlepšie matky majú takúto trnistu cestu. Ja cítim že sa vám to podarí , len musíte hlavu odľahčiť a žiaľ tak, že prijmete že vám to nie je súdené.
Čo sa týka muža, neopustajte ho. Neboli by ste bez neho v živote šťastná. Prajem veľa síl
@anonym_autor jedno ivf je nic, co ti brani ist do dalsieho?

Nad adopciou neuvazujete? Alebo darcovske spermie? My sme boli v podobnej situacii, ked nas zapisali do poradovnika na adopciu, prestalo to tak boliet, lebo som vedela, ze babo raz mat budeme.